Отговори
# 75
lorini  мерси за отговора... И аз така си мислех, че няма да дойде краят на света ако с бебето не живеем на адреса, на който сме регистрирана. До колкото знам вече не е от значение за личен лекар и детска градина...  Просто си признавам, че ме мързи  Blush  и не ми се занимава сега със смяна на документи, а и за момента това ми е безпрецедентен разход.
   Преди да забременея съм имала  два-три случая на доближаване на границите на кръвното... много неприятно преживяване,  чувствам се като парцал  ден след него. Интересното е , че винаги ми се е случвало когато няма видими причини - чувствала съм се добре, имала съм нормално кръвно налягане, не съм била притеснена или гладна....  Отминавало ми е с повече почивка, течности и солена храна, дори веднъж  мъжа ми ме е вкарал под студения душ. Стигала съм до там почти да загубя зрение от белите петна пред очите, а и не чувам почти нищо от боботенето на главата ми... Гадна история, добре че са инцидентни моменти!

# 76
  • София
Я да се запиша аз, че много бързо напредвате  Hug

Първо, огромни благодарности на Рали за новата тема   bouquet Всеки път си казвам, че по-хубава, отколкото е сега, не може да стане, а тя всеки път ме изненадва с нещо още по-прекрасно!   bouquet Hug

Рали, направо ти завиждам, че вече си знаеш датата, само чакам да ми я кажат и на мен и да се поуспокоя малко. Страх ме е само да не тръгне по-рано бебето, ама то е Божа работа  Peace

За "люлинската среща" (на която всички са добре дошли  Hug): няма да мога само на 5-ти септември, защото ще ходя да се разправям с документите покрай 45-дневния болничен, но иначе съм на ваше разположение. За центъра ми е по-трудно да се организирам откъм време, но ако решите да се събираме и там някой път - с най-голямо удоволствие  Peace

За парите: в Люлинската община ми казаха, че имам право да кандидатствам за социални помощи, стига да отговарям на условията. Не помня колко бяха, обаче - нещо около 70-100 лева на месец. Но тогава имах друга работа и не запомних добре всички обяснения  Tired

farfalla, ShySun, за личната карта и адресната регистрация: със съпруга ми сме на различни адреси, детето автоматично се вписва по адресна регистрация на майката. Ние се мотахме със смяната на моята лична карта до последно, но онзи ден в "Личен състав" ми казаха, че по-добре да не я сменям в последния момент, защото са много разправии по подаване на новите данни в местоработата, в общините, в НОИ и къде ли още не, а по-добре да изчакам детето да се роди, да си взема еднократната помощ от моята си община, а след това да се прехвърля заедно с детото на адреса на съпруга ми (със смяна на лична карта, бележката за временно местожителство не върши никаква работа  Peace)

За размерите: мен ме гледа всеки път един и същи лекар на един и същи апарат (във "Фемина"), според тях върви съвсем добре. Като ме гледаха в клиниката, казаха, че главата е с 2 седмици напред, но на 3-тата фетална всичко беше в норма, явно се разминават много данните от различните апарати  Thinking

За течението: имам си го от самото начало (кога с изолирана гъбичка, кога с чиста микробиология), вече се примирих. До един момент не му обръщам внимание, но когато видя, че се засилва прекалено много, слагам една глобула "Гино-Паверил" (така ми каза моята лекарка) и съм готова. Също така (два-три дни след глобулата) се мажа и външно, за да не се разнася ако е останало нещо  Peace

За "Смешно ли е раждането": (отдавна се каня да го напиша, ама все забравям). Ако някой ще се успокоява с тази тема - по-добре не я четете. Преполових я, вместо да се успокоя, направо се радвам, че ще раждам със секцио. По-добре прочетете някъде как наистина протича едно раждане, за да сте подготвени  Peace

mvsh, много ти съчувствам  Hug Аз правя такива пристъпи когато ми падне кръвното или ме заболи глава, но (да чукна на дърво) откакто забременях се разминавам само с главоболие  Blush Така бях във вторник и сряда, добре че после заваля дъжд и ми просветна  Simple Smile

За щитовидната пия "Л-Тироксин", никога не съм наблюдавала такъв страничен ефект, от време на време ми се разхлопва сърцето, но в допустимите времеви граници  Peace

# 77
  • Пловдив
Здравейте момичета  Simple SmileДнес пак много жеги...вече не се търпи...  Tired

В тази връзка...да ви кажа , че освен високите температури...тези дни има магнитни бури...които може да повлияят на кръвното и сърдечната дейност...с това също може да се обяснят премаляването..виенето на свят и пр....
mvsh,blasphemy..дано не ви се случват отново такива неща  Praynig...знам колко е гадно...и на мен ми се е случвало..и е отвратително...
Просто в тези жеги избягвайте да сте навън дълго...наистина е опасно...

lorini...добре си го измислила за хемоглобина...няма нищо по-добро от пълноценното хранене... Flutter..стига да можеш да се организираш..и да се стараеш за всичко това в менюто си...аз лично съм много зле в това отношение ...затова си се тъпча с желязото вече 3 месец.... Mr. Green

А пък за килограмите на бебка хич не се притеснявам....щото никога не ми ги казва моята лекарка.. Mr. Green..в началото много се ядосвах...като гледах , че на всички ви ги казват...ама после се замислих и реших, че и имам доверие...всеки месец ме гледа на ехограф... казва ми само , че върви с около 1 седмица напред от термина...и това ми стига...смятам че ако има нещо съмнително тогава ще ми каже...

Та и вие момичета не се притеснявайте  излишно...все пак това е техника...дава отклонения..и т.н. неща , които други мами преди мен са ги писали...да не се повтарям... Peace

# 78
Здравейте момичета! Един въпрос, че се смаят, какво чух от една колежка, че било модерно бременните майки към 4-5 месец да си постовят някакви инжекции за оросяване мозъка на бебето??!! Чували ли сте нещо подобно?

# 79
късметче, това го чувам за първи път и честно не бих си  сложила такава инжекция  newsm78

# 80
  • София
Не съм чувала дори за подобна идиотщина!  ooooh!

Някаква нова мода е. Помните ли, как преди десетина години бременните взимаха нещо (изскочи ми от акъла!  newsm78), за да са здрави зъбките на децата, а после го отхвърлиха категорично? Същата работа и с това  Confused

# 81
Много сте бързи момичета - не мога да ви изчета, а последно влизах вчера следобед  Flutter

Определено си личи, че част от групата вече почива вкъщи  Crazy

На мен ми остава и следващата седмица в офиса и след това да се надяваме - малко септемврийско моренце за разтоварване преди голямото събитие  sun

За всички глупости за развитието и килограмите на бебетата въобще не се връзвайте, момичета! Свиркайте си!  Whistling важното сега е всички да сме спокойни, за да осигурим комфортно доносване на бебчовците! Знаете, че те усещат всяка наша емоция  Peace

Ние можем да се похвалим с още няколко покупки от тези дни - едно пластмасово и едно стъклено шишенце на Нук, както и две залъгалки. Много ми допаднаха - ортодонтски са и са в подкрепа на кърменето (за протокола - шишенцата са ми, защото смятам да предлагам по-малко водичка).
Колкото до козметиката - моята майка си спомни какво е правила за мен като малка и е вършело чудесна работа, та смятам да й се доверя. Става дума за чиста мас (за която сме впрегнали половината рода да търси), смесена с крем Медико идеал.
Попринцип не бях фенка за маста, защото ми се струваше остаряло, но пък не пречи да пробваме дали наистина върши работа...

Утре ще ходя на лов за нощници и ако харесам дрешки за изписването за малката  bowuu

Здравейте момичета! Един въпрос, че се смаят, какво чух от една колежка, че било модерно бременните майки към 4-5 месец да си постовят някакви инжекции за оросяване мозъка на бебето??!! Чували ли сте нещо подобно?
И аз не съм чувала за подобна идиотщина...

Прохладен следобед на всички   bouquet

# 82
Здравейте и от мен   bouquet

И аз да ви се похваля, вече си имаме количка с всички кошове - ето тази

http://kasida.bg/phil-teds-bebeshka-kolichka-smart-2v1-s-kosh-za … erso-48-6378.html

оказа се, че сега е на промоция за 899 лв с коша за новородено, столчето и седящия кош с всички адаптори. Освен това ни подариха и музикална играчка за креватчето  Hug направо ми олекна, че поне едно нещо вече имам купено за бебока...

mvsh на мен също така ми прилошаваше от време на време, и аз си мислех, че е от кръвното, обаче се оказа, че ми е ниска кръвната захар и като хапна някакво бонбонче, парченеце хляб или нещо друго и се пооправям...дано не ти се случва повече занапред.

За размерите на бебето, моето по ехограф е с две седмици назад, ама се надявам, че ще си навакса с грамажа в следващите седмици.

Иначе от тази седмица вече не съм на работта, ввзех си и последните дни отпуска и от понеделник вече съм в бонични. Успях да отида на тест за алергия към упойки, оказа се, че нямам алергия към нищо, та сега съм по-спокойна.

# 83
Много е красива количката Simple Smile
И аз я гледах в магазина, обаче ми излиза малко от финансовите възможности. Иначе си е чудна. Със здраве да си я ползвате.

Аз тука разучавам моята и да ви кажа - знаех си....Наистина количката е наука за второ висше Grinning
Сигурно още доста време ще прекарам в щракане, махане, слагане, добавяне и бла-бла.
Дотук със сигурност не мога да схвана как се слага комарникът. Някаква мрежа с ластик е и както и да я гърча, не покрива напълно откритата част на количката, а съм сигурна, че това е идеята. Ако има някой с опит, който да може да ми обясни в писмена форма, бих се радвала.
То дойде едно момче и уж всичко обясни, аз човекът му казах да не се занимава с комарника, че сигурно е много лесно, а се оказа, че точно това не схващам Grinning

# 84
Аз от днес съм в болнични Joy. Вече нямам търпение да видя малката бузанка. Днес ни потвърдиха отново, че е момиче. Гледа ме днес на обикновен ехограф, но на мен не ми казва абсолютно никакви размери. Питах я колко тежи и тя ми вика около 2 кг. Това и аз го знам. На вас като ви казват размерите на бебоците на обикновен ехограф ли ви гледат?

# 85
Опс , като писах болнични имах предвид майчинство. 45 дена преди раждането, от вълнение се обърках. Laughing

# 86
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН В НОВАТЕ ПРЕКРАСНА ТЕМИЧКА  Hug Hug Hug

# 87
  • София
blasphemy, а направиха ли ви намаление от цената за количката? Че все пак ми е интересно, на мен нали ми обясниха, че кредите могат да се ползват само за следващи покупки от магазина им.....  Confused И на мен много ми хареса и bexa-та , какъв цвят взехте?

mvsh, а ТСХ-то скоро изследвала ли си го? От л-тироксина при мен също няма никакви странични ефекти, но и когато не са ми наред хормоните също нямам никакви признаци, а повечето хора с такива проблеми си го усещат, та не съм много показателен пример в това отношение.

ellystry, честито и на вас   bouquet

galinelaа, мен на съвсем обикновен коремен ехограф си ме гледат и си цъкат измерванията, принципно има и 4D режим, но на редовните ми прегледи си го ползват само на 2D и на края на всеки преглед ми дават разпечатка от самия апарат със снимчица, с измерените показатели, сметнато тегло, изчислен приблизителен термин, данни от доплера за кръвотока и т.н. щуротии. То повечето хора хич не ги и интересуват тези неща, ама аз много им се радвам   Grinning, нали съм медицинско чадо и наследствено все натам си ме влече, нищо че съм в IT бизнеса  Mr. Green

# 88
Някой днес пита за бодитата  от Лидъл. Сега ги отворих и ми хареса нормални бебешки дрешки. Аз си купих и от двете марки на Disney повече ми харесва десена, те са по 11лв. комплекта вътре има две бодита.  Купих малко по големи размери само единият комплект е за новородено, но  като си замисля, че само месец  ще го използва не ми се купуват много от тези размери. Следващият размер, който купих от 2 до 6 месец но смятам и тях да използвам в началото. Стига да не са му прекалено големи но те растат толкова бързо.  newsm30

Ох, забравих да напиша за ТСХ и аз пия л-тироксина но от месец ми   вдигнаха дозата на 50мг. И се чувствам добре в момента в който ми се вдигна ТСХ от 1.35 на 2.43 и се почувствах зле задуха и общо неразположение нервност и отидох на лекар. В началото на бременността много често сутрин повръщах след като пиех хапчето на гладно но като цяло много повръщах и не знам дали е от него. Дори и сега повръщам понякога през деня. Но определено сега като ми вдигна дозата се чувствам по добре и не съм се задушавала.  Според изследването на щитовидната жлеза трябва да е задължително за всяка бременна жена и не знам защо още не са го направили.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 17:48 от palica

# 89
svetla81 преди 10 дена си го изследвах и ми беше добре 0.55, така ми беше и преди 2 месеца и  лекарката ми каза, че е добре и да продължавам със същата доза хапчета. Аз се замислих да не е ниско, но тя каза, че е добре - не трябвало да пада под 0.50...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт