ЯНУАРСКАТА тайфа стяга се за есента

• 36 057
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мим- съжалявам за работата Hug Стисни зъби и не се предавай, все отнякъде може и да изкочи зайчето. Иначе те разбирам прекрасно как се чувстваш. Мъжът ми нали зимата мина през това. То и при мен не е кой знае колко успер положението, но поне шефката е разбрана относно нещо ако се наложи за детето или по принцип, а и ми е много близо до вкъщи, а и сега до градината, буквално сутрин с колата сме за 10 мин. а следобяд сме на една спирка на автобуса.
Сис- радвам се за Ева и за теб Heart Eyes. А за Кало, наистина, според мен нямаш основания да се притесняваш. В групата на ЙоЙо, така на око, всички са видимо по-дребнички от нея на ръст, а тя е около 107 см според мен и около 104 според педито Mr. Green.
Тоби- верно и ти си имала кофти ден, поне да зная, че не съм била сама Hug
Люби- ама и Кари е голям образ, сладурана Mr. Green Hug
Дони- Гого като моя мъж, на него му дай само къс ръкав и къси гащи, даже и през зимата, вкъщи ходи така.
За обличането- ЙоЙо може, ама все още й е трудно, особено за блузките, даже и в градината вчера ми отбелязаха за това. За събличането, няма проблеми.
Иначе първият ден вчера на ЙоЙо в градината е минал може би трябва да кажа добре Confused. Сутринта я заведох, качих се с нея до стаята, където ще бъде, показаха ми гардеробчето й, тя не плака. Като я взех следобяд, казаха, че се е държала добре, спинкала на обяд, но не могла да се облече добре сама, а в момента, в който я видях, беше пред плач, но се оказа, защото някакви момченца я ударили с ципа на якетата си, даже имаше и чертичка под оченцето Tired. Още от първа ли група започват с тези изпълнения? Тя каза, че в крайна сметка е дошла госпожата и им е направила забележка, но все пак Йоанка не е аграсивна и явно доста се е постреснала от ситуацията. Беше много уморена и заспа още в 21.30, което за нея е свеобразен рекорд. Другото, което ми направи впечатление, е че каза, че там не е акала и вчера в крайна сметка пропусна, а по принцип тя си е с редовно стомахче, явно и там ще има проблем. Вечерта каза и, че като пишка й дразни, явно не се е забърсвала добре, та репетирахме и това упражнение Rolling Eyes.
Тази сутрин нямаше пак драми, влезе спокойна, ще видя следобяд как е било, дано деня й да мине добре Praynig Не зная за нея колко стрес е, но аз вчера бях като болна цял ден от притиснение, постоянно гледах часовника на работа, а накрая ми избиха нервите и му ударих един як рев и съответно, както става при мен след такъв плач, получих и зверско главоболие. Tired. Зная, че може би задълбавам прекалено, но аз съм си такава, по-чувствителна и при някаква по-радикална промяна, свързана с нас, го изживявам така. Коства ми нерви, вълнувам се, преживявам го на вътрешно ниво доста дълбоко.

# 286
  • София
Рали, то майките винаги се притесняваме повече от необходимото Hug
Бъдещият ББ Mr. Green

Люби, подсети ме навремето как и аз правех опити да пишкам права - много ми беше любопитно как го правят момчетата. Някъде колкото нашите фърфалаци да съм била  Rolling Eyes

Коприв, как е раната на Фурията - белега пооправили се?

# 287
Сис, моята версия за ТВ е, че е обречена кауза.  Едно, че сигурно ще чуеш репликата с 30 деца имам и аз нужда от помощник и почивка, второ - пак така започва "с 30 деца не мога да обърна внимание на всеки индивидуално, а гледам да ви ги предам живи и здрави." Освен това често другите родители не са на твоето мнение и САМИ носят филмчета на CD, за да гледат децата.

Моите бегли наблюдения: в градината на Никола имаше мега мизерии за ядене - пастетче, кренвирши, филии с халва, шоколад и нещо си (той не можеше да ми каже). Всички тия гозби сигурна съм са на 1-ва страница в рецептурника за детско хранене.  Mr. Green Децата излизаха спорадично в двора, защото е по-лесно да ги закотвиш пред ТВ и да с еоправдаеш, че било я студено, я горещо, я дъждовно, я някои имали занимания и останалите са изчаквали групата да се събере, за да излезе на двора  Shocked В детската не знам колко учат - зависи от учителката, но като си представиш гореописаните факти, дали тез женици им дреме на какво ще научат малчуганите? Горещо препоръчвам предучилищната да е в училище! До обед се занимават и следобед за който няма възможност - има безплатна занималня. Там заниманията ги има и свободното време го има. Децата обядват в стола или с домашна храна -решение на родителя. Класовете са по-малки и учителката обикновено е пенсионер, с дълъг стаж и работи с децата с увереност. Аз съм много доволна от ПК на Никола.

Винаги е добре човек да помни, че другите е твърде възможно да не споделят неговите възгледи по детеотглеждане, хранене и цели.  Mr. Green

# 288
Мдааа, Ланг, и аз ги проимах тия съмнения, че другите родители може пък да са хепи децата им да стоят пред ТВ-то.. Ама пък такива аргументи, че са 30 деца и какво ще ги правят хич да не ми минават  Crossing Arms. Навремето ние да не би да сме били по-малко.. Ама не сме гледали ТВ (щото нямаше  Mr. Green) и са се оправяли с нас - що те да не могат.. но и аз малко като теб мисля - че е загубена кауза, ама.. нищо не пречи да опитам лекинко  Rolling Eyes  Simple Smile

П.П. А последното ти изречение е много на място  Peace

# 289
  • София
Да, те и с Гого ако не били 30 деца щели да се занимават много повече...Не знам, мързи ли ги какво ли днешните учителки. Но всички знаем дереджето. Повечето са впредпенсионна възраст и май само броят годинките до пенсия. А когато се пенсионират кой ли ще заеме техните места, защото като гледам поне входното ниво на влезлите педагогика...Ланг, да станем едни ГосподЖи, а. Лорини да не се ослушва и да я завършва тази психология и персоналът за детски център е готов Joy
Аз съм от сега в чудинг за училище на Хриси и съм се отчаяла Sad

# 290
Дони, оправя се, благодаря че попита.
Добре е детето, има още белези и още години според мен ще ги има, но са много слаби вече.  Морската вода и слънцето направиха чудеса с краката и. Обаче и ние сме доста упорити, мажем я с  някакво безобразно скъпо, но пък ефективно мазило, така че майната им на парите. С него мажа и челото, нали я отнесе  едно колело та и шиха челото. Абе експерт по белезите станах.

# 291
  • Варна.....
Винаги е добре човек да помни, че другите е твърде възможно да не споделят неговите възгледи по детеотглеждане, хранене и цели.  Mr. Green
Толкова млада, а толкова мъдра   bouquet
(да ми сложиш картинка- почерпка, ей!)
Много сте писали, браво.
Преслав у дома не иска да се облича сам- днес сутринта- Айде бе мамо, на градината как се обличаш сам!- А, не, в къщи ти ще ме обличаш!.
Пикае прав. И опикава всичко наоколо, щот` си го мандахерца. Не съм го учила (то и ка ли бих могла).
Не ака в градината- не искал, само в къщи, където аз съответно го мия. Ако пропусна- веднага се зачервява.
Доня, дано са ви свърили премеждията.
Моля, Кокоса да се включи с адекватни съвети за сбъдване на желания!
Мим, ще стане, и ще е най- доброто за теб, без ако  Hug
Не зная защо са тия оправдания от страна на учителките. Давам пример- Пъсела са 20 дца (на практика и в общинските ДГ са толкова ходещите) и 2 момичета успяват да се справят с тях, при положение, че са на различна възраст (от 2.5 до към 5) някои дори с памперс. Даже като заспят децата и плануват даправят домашна баница, захаринки и т.н.
И не вярвам да е в заплащането въпроса, не смятам, че е кой знае колко високо. Просто не мрънкат и не се оплакват, а си вършат работата.

# 292
  • Ловеч
Аз пък смятам,че хората са озлобени-особено обслужващият персонал независимо какъв.
Що си мисли някой ,че аз умирам да обличам , да събличам ,да храня ,да мръхтя и подканям?
после като се замисля -все нещо трабва да кажат newsm78
Пишка прав-не помня някой да му е показвал,баща му го няма вече 5 месеца-така че няма модел за подражание .Само ,че ме вика за да го пазя от дъската ,че пада и го удря по главата.За акането - само с таблетки Био Гайа и задължително да съм до него и да го държа за ръката.Горката ми снаха  Mr. Green
Такаааа .Днес нямах кофти изпълнения -освен че чак към 17 ч се сетих че изобщо не съм яла.Изненадах се от себе си ,че съм забравила.Време ми е за хапчета явно hahaha
И аз съм навита на почерпка картинка и Кокосови съвети bowuu

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 20:39 от tobito

# 293
  • София
Кат чух почерпка и веднага дофтасах за пийенето. С голямата гад пишем домашно #Cussing out

# 294
  • Варна.....
С голямата гад пишем домашно #Cussing out
Повечко ще трябва да пийнеш- това сега започва  hahaha

# 295
  • София
С голямата гад пишем домашно #Cussing out
Повечко ще трябва да пийнеш- това сега започва  hahaha
Права си, да знайш Rolling Eyes Пазари се - половината ти половината аз - обяснявам, че аз като съм била малка съм си писала домашните, ама  hahaha

# 296
  • Русе
Ха, добрютро! Втора вечер лягам след 12 и днес ще дремя като пуйка. А е сряда като вторник.
Имаме някаква гадна авария в района и трети ден сме без топла вода - тенджери на котлона, легени и така.
Вчера ми връчиха контейнерче за мат'риал, но не направихме работа. Утре най-късно да съм занесяла. Дано и довечера не пропусне, че обикновено пропуска ден-два.
Рали, нормално е да се притесняваш, все пак на Йоанка и е за първи път. Като започна Карина ясла и аз тръпнех първите дни. Гореспоменатите неща никога не ги е правила на яслата. И аз на чуждо място не мога. За това, че са я ударили с цип на яке - едва ли е било умишлено или?
Доня, горкото Ани. Много се събра на душичката.  Hug Хайде, стига вече.
Отивам да пия кафе, че в 8 ми започва раб.време. Чао за сега.

# 297
Добрутро!

То било лесно да почерпиш! хихихихи

В потрес съм! Снощи имаше родителска и толкова оплакване от класа на Никола, че косите ми се накъдриха. 25 деца - 6 момичета. От тях 6 вече отявлени калпазани. Учителката сподели, че първата седмица е била на ръба на нервна криза и в ролята на инструктор по строева подготовка за сметка на нещо по-занимателно. Сподели, че следващата стъпка за тези 6 хулигана ще е педагогически съветник и че децата, идващи от детска градина нямали никаква подготовка и навици. Най- ме притесни агресията между децата и насинените очи!!!

Оставащите на занималня се наричат полуинтернатна група, отпуска им се по около час навън в хубаво време в едно заграждение, което още не е оформено. Има 4 групи по 35, съответно с 4 учителки. Обядват от 13.30 до 14.30. После се пишат домашни до 16.30 и разбира се на някои не им стига време и концентрация, та се налага и вечер в къщи. Правилникът всеки го знае - 8 страници А4 училищен правилник със забрани. Т. е. до 16.30 дези деца само трябва да седят тихо и мирно и да оцветяват в свободното си от домашни време! Възмутена съм и умът ми не го побира, защо ще причиниш това на детето си, като можеш да го вземеш на обед и да подсигуриш душевния и физическия  му мир? Говоря за онази група хора, които имат баби, майки с бебета и такава заетост, която го позволява, а те никак не са малко.

Отделно всички спортни извънучилищни занимания са или от 11 или от 15 или събота и неделя. И пак трябва примък, отмък. Екскурзии и зелени училища няма, защото децата са твърде малки (не ме бърка, моето не е готово на такава стъпка, а и аз също). За разлика от предходното училище - там имаше зелено училище още за 5 годишните, учениците пушеха до входа и навсякъде в двора, а това показва, че изобщо няма никакъв контрол и правилник.

Боже, колко много писах! Ами ето детайли от 2 средностатистически, дори едното елитно квартално софийско училище. На който му предстои - да остави романтичните илюзии настрана. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 10:21 от Lang

# 298
  • София
Lang, мести го докато е време май...И аз довечера съм на родителска на Хриси. За Гого още не са казали. ooooh! Ама с какъв ентусиазъм влезе днес в градината - чак ме изкефи Laughing
Любиии, скитнице такава Twisted Evil
Аз съм в потрес. Като знам какъв примерен ученик бях - пишех домашни, учех, четях книги. На 4,5 вече можех да чета (сама се научих - майка само ме научи на азбуката). А съм наказана в момента Close Букви знае няколко. Не слуша и като се мъчиш да му обясняваш. Домашни грам не му се пише...За четене и не мечтая #Cussing out Дребното няма да го коментирам. Що материали съм направила - логопедичен кабинет отварям от раз. Не мога да се справям хич Cry

# 299
  • Варна.....
Lang !!!!
Това което описваш звучи стряскащо- сякаш не е училище а концлагер. Интересно какво очакват от толкова малки деца!
Аз не бих бързала с местенето - наблюдавай си детето, ако видиш, че тези среда не му се отразява добре, тогава.
Въпреки, че не мога да си представя какво логично обяснение бих дала на детето си на въпроса "Защо?"
Дони, ти ако се обвиняваш, аз какво да кажа..... Хриси е малък да чете. Не го сравнявай със себе си, различни хора сме.
Букви- Пъсела знае неговата и на мама, а и на бати. Разказа по картинки обаче, т.е. фантазира си приказките според нарисуваното.

Имам идване до вашият град утре и между 11 и 2-3 съм с време за губене. Някой да има такова да го правим заедно? В центъра ще съм.

Общи условия

Активация на акаунт