Ей, големи изроди. То детето е кротко, само дето не говори, но явно масово не им се занимава с деца, които изискват индивидуално внимание. Много се ядосах!!!
Как е възможно да имат такова отношение към дете, при това с проблем. Точно те са по-уязвими, имат нужда от малко повече внимание, топлина, да го хванеш за ръчичка и да го въведеш в средата на децата, да го гушнеш и да му покажеш, колко малко е нужно, за да се почувства по-сигурно, по-спокойно и по-щастливо. Имаме в групата дететнце, което е глухонямо. Колкото и да е трудна комуникацията, то по никакъв начин не съм разбрала да е игнорирано. Даже аз много късно разбрах, че е с проблем, винаги си играят с другите деца, на него се дават повече неща свързани с рисуването, оцветяването, майсторенето на разни нещица, психоложката работи с него по програма, мисля, че детето по нищо не се различава от другите лица в игрите и заниманията, просто не говори, но има и по друг начин, по който то да те разбере и да общуваш с него. В другата група има детенце с лека форма на аутизъм / Дони, мисля, че се познавате с майката/ Това детенце винаги е гушнато от госпожите или си играе с другите и ако не знаеш, че има проблем, едва ли ще се забележи. С майката като си говорим казва, че прогрес има именно откакто ходи на градинка. С него работят и психоложка, и музикалната госпожа, защото музиката е и един вид терапия.А майката за мен е уникален човек, толкова много работи с детето си, прекрасен човек, като теб Дони
Има още примери - в горната група имаме момиченце с проблеми в ходенето, не знам точно какво е заболяването, но това дете винаги участва в сценки, песни и всичко останало, с което се занимават и другите деца, въпреки че не може да се движи без чужда помощ.
, да познавам и Хриси и Нина
Имам чувството, че в по-малките градове хората са по-толерантни
Майка ми сериозно беше предложила да г запишем там на градина, където всеки ден ще работи логопед с него, който е към градината и БЕЗПЛАТЕН !!! Обаче не мога да си го представя той там, ние тук...Тук за всичко си плащаш като поп и това е 

И скромни, и скромни.
И скромни, и скромни.
На пролет и останалите 5. Сега като захладня мисля да раздвижа "закачалката" и да покарам малко

Препоръчани теми