Обличане на дете от глава до пети за ясла/градина

• 98 983
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Mime-to, не знам точно какъв е стилът на Фокс според твоя вкус, но мога да ти кажа, че дъщеря ми има прекрасни летни потничета/блузки/туники от там и са доста разчупени и модерни. Качеството е отлично.

Пантофките ни струват около 20 лв. Купувам винаги 2 чифта, които редувам в градината. Дънките са ни от Зара, от зимната разпродажба купих 3 чифта за по 25 лв. Страхотни са, точно каквито харесвам - изчистени модели, без пайетки, бродерии и темподобни кичове.

Онлайн пазарувам, но по-рядко. Миналата зима купих две зимни якета онлайн, тъй като бяха на толкова изгодни цени, че щеше да е грехота да не ги взема. Едното е доста голямо, че сигурно ще отлежи в гардероба поне 2 години, но факт е, че много ми хареса.

Всъщност аз вече пазарувам за следващото лято и зима. Винаги презапасявам детето откъм дрехи.

# 91
Ние вече сме на градина днес,мина горе-долу гладко  Mr. Green
Купих одеве 3 по-тънки анцуга за по 10 и 15 лв

# 92
Единственото което купих специално за ДГ са пантофи.
Всичко останало така или иначе купувам.

# 93
  • София
Ако имаше начин, бих отрязала анцузите от гардероба на дъщеря ми. Но уви, за градината се оказаха подходящи. Така че само тях купувам специално за детската градина. Обличам й анцуг максимум 2 пъти в седмицата, но ползвам горнищата в комбинация с други панталонки или клинчета.

# 94
Анцузи взех 2 броя като всяка година.
Горнищата и ние ползваме с други панталони.
Долнищата за всеки случай и най вече зимата у дома.
Дънките на Зара на ластик се оказаха най-добрият вариант за мен.

# 95
Добре де, но като ги пращате по дънки, а те имат спорт... преобличат ли се? Аз съм запазила момента с джинси и панталони за класната стая. Сега играта им основно е в търкаляне по земята и подксачане.

# 96
Ами моя си се търкаля с дънките и панталоните по земята. Същото се случва и на детската площадка.
При нас спорт е силно казано - но има в раницата му един анцунг за резерва.
Ако се налага го предобличат.

# 97
  • София
Октопод, моето дете ходи на народни танци и заради тях специално й обличам анцуг или клинче сутрин. Гледам да не е с дънки, въпреки че сигурно и това се е случвало инцидентно.

# 98
Ами аз взех на моята щерка пантофи за 12 лв-на Беко са,вече 2-3 чифта съм взимала и съм доволна.Оказаха се,че са ни малко големки,та ще трябва да й взема по-малък номер,но както и да е,ще има за пролетта Mr. Green Кецовете също ги купих за 12 лв.Не са известна марка,но пък са много готини,от плат.Отминала зима й купих ботушки за 23 лв-с връзки и цип ,защото тия с ципове само трудно ,дори невъзможно ни беше да ги обуем,поради по широк прасец.Ботушите си бяха и още са много готини,с дебел пух вътре,с висока подметка ,не са естествена кожа,но са много запазени и сега са като нови.Аз не залагам на марките и високите цени.Предпочитам нещо на що годе свястна цена,защото са във възраст,в която много бързо израстват всичко и няма смисъл да дам 60 лв за маратонки на адидас или найк,да ги сложим 10 пъти и да ги прибера в гардероба,защото са и умалели.Лично мнение Peace

# 99
Така като се замисля не купувам нищо специално за градината с изключение на пантофи/сандали и пижама. Нямат специални дрехи за градина - зимата си ходят с дънки или панаталони, отгоре блузка; лятото с къси панталонки и тениска или потник. Същите дрехи си носят и у дома. Вечер не се преобличат вкъщи. Не виждам смисъл, ако е лятно време то се прибираме по тъмно и така или иначе са мърляви от главата до петите и са директно в банята. През зимата пък се прибират с чисти дрехи, могат да постоят още 2-3 часа с тях докато дойде време за къпане и лягане.
Имат резервни дрехи в шкафчето си - бельо, чорапи, панталон, блуза (къси или дълги според сезона). Сложени са в найлонова торбички, така че и раница не виждам за какво им е. Подменям съдържанието на торбата в началото на сезона и тя си стои така недокосната до следващия сезон. За 3 години в градината големият един път си беше залял панталона и веднъж блузата. Това му е ползването на резервни дрехи 2 пъти за 3 години. Стоят си там обаче за всеки случай.
На куп купувам само в началото на есента потници и чорапи. Всичко останало купувам по единични бройки, когато ми хареса нещо и в зависимост дали имат нужда.
Анцузите и якетата от миналата година им стават. Имат по една камара дънки и панталони от миналата година, които също им стават.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 12:47 от ston

# 100
Такааааа...писах че купих само пантофи за ДГ.
Явно повечето вземат нови за ДГ. Е да ви кажа аз лично се видях в чудо.
Не намерих магазин в София където да продават поне две марки пантофи. Обиколих де що знаех магазинчета където имаше по един два чифта...без нашият номер.
Вчера отидохме на пътеката в Младост /не споменавам че работното време пише от 10 в 10,15 все още нямаше никой/. Та там би трябвало да има на Зетпол. Оказа се че Номер 26 е малък а 27 има едни отвратителни тип гуменка /с ластик/ дето моя няма как да ги обуе. И едни тип сандал ама много грозни....е това. На съседен магазин намериха Но 26 този път 27 се оказа голям..от някакви с немска подметка. Отгоре платчето грозничко но избор нямах та ги взех.
Въпроса ми е някой да е открил магазин с пантофи дето има избор?

# 101
Въпроса ми е някой да е открил магазин с пантофи дето има избор?

Ти пък в Младост, ако се оплакваш, че нямаме избор от магазини...

Напоследък когато ми трябват спешно дрехи или обувки ходя в Happy Land или Prenatal. Последно от първият магазин взех сандали за 25лв (от 75лв) и кожени гуемнки с МакКуин за 25лв (от 44лв.). Пантофите бяха тематични и около 10-15лв. От Prenatal дънки за 21лв (от 55лв.) и бельо доста намалено. У нас картинките са много важни и хубави, но не щамповани дрехи могат да си отлежат в шкафа.  Rolling Eyes

# 102
Мен в яслата изрично ме помолиха да водя детето с анцузи, а не с клинове, защото с клиновете вечно й бил гол кръста. Сестрите следяха зорко децата да не са с голи кръстове и ги проверяваха дори под роклите и туниките. Наистина клиновете са по-плитки (такива с дълбоко дъно не съм виждала, за да купя) и колкото и да мразех анцузите й купих няколко за в яслата. Сега в градината, извън лятото, ходи с чорапогащник - тънък или по-плътен в зависимост от сезона и рокля. Панталонът (дънки или подплатен пак според сезона), с който идва до градината и си тръгва, стой в гардеробчето при обувките и якето. Тя самата няма проблем с обуването и събуването на чорапогащник, още в яслата се справяше. Категорично отказва да носи анцузи. С анцуг я заплашвам, че ще й сложа ако не си загащва кръста  Laughing

# 103
  няма смисъл да дам 60 лв за маратонки на адидас или найк,да ги сложим 10 пъти и да ги прибера в гардероба,защото са и умалели.Лично мнение Peace
Аз пък много държа на качествените маратонки.
Винаги му купувам Nike или Adidas,излизат ми към 30-40 лв., но нямат мърдане, не пропускат вода.
Подарявали са му разни евтини маратонки/китайски предполагам/, на вид-горе долу стават, но за няколко обувания се напукват.Пък завали ли дъжд - край, крака му е мокър ,все едно е газил бос в локвите.
А моя син от септември до ноември и после от март до май/ все дъждовни месеци/ си носи само маратонки, така, че гледам да са качествени.Избиват си парите стократно.

# 104
  няма смисъл да дам 60 лв за маратонки на адидас или найк,да ги сложим 10 пъти и да ги прибера в гардероба,защото са и умалели.Лично мнение Peace
Аз пък много държа на качествените маратонки.
Винаги му купувам Nike или Adidas,излизат ми към 30-40 лв., но нямат мърдане, не пропускат вода.
Подарявали са му разни евтини маратонки/китайски предполагам/, на вид-горе долу стават, но за няколко обувания се напукват.

Подкрепям - от Sportsdirect ми излизат не повече от 35 лв. и не мърдат. Винаги купувам поне номер, номер и половина по-големи, за да станат и за следващия сезон. Купувала съм и разни измислени марки, защото са били красиви на външен вид. Груба грешка - мойто дете е изключително щуро и невнимателно, в резултат маратонките куче-марка са обелени, скъсани, разлепени най-много след седмица носене. Ако детето е кротко и пази - защо не, но за такива като мойто евтиното ми излиза многократно по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт