От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 721
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
Лилиnewsm10  - и за поста - той си остава единствен в много отношения, и за колажите-резюме от последния епизод.   bouquet

Знаеш, доста съм напред в гледането, ама все надниквам и в тв7.. Flutter И сякаш все има нещо нещо, дето не съм го видяла, дето ми е убягнало..И все ми е така интересно и хубаво!!  Heart Eyes

Снощи например с удоволствие проследих сцената по ''интронизирането'' на Ибрахим - блестяща, блестящ дует Халит - Окан!!!  Heart Eyes Един уплашен до смърт Паргалъ за това, че не му вярват, а той е искрен и ''ще се боря за вас,  ще ви бъда верен до последната си капка кръв", че може би няма да изживее голямата си любов със султанката   Heart Eyes (тук пък например не ми харесва това поевропейчено ''принцесо"  Crossing Arms Ама говорим за Изтока все пак , за Османската империя, където характерната титла е 'султан', респективно 'султанка' и преводачите трябва да спазват тия неща според мен, защото чрез превода си трябва да предадат и характерността на епохата и държавата Naughty Явно е че не са ползвали много много историци консултанти... Whistling )
Имаме и един строг, но справедлив господар  Wink Wink  Страхотни!

Само дето сега виждам, че неговата любов към Ибрахим не е безуловна, малко като на господар към любимата си играчка..чак ми дожаля...Още там са ни го показали..И точно това е, което ще предопредли бъдещата съдба на Паргалъ.... Sad

# 706
В началото много симпатизирах на Ибрахим и си виках малее какво хубаво момче ,  и как свири ли свири с тази цигулка  Heart Eyes И любовта му към Хатидже султан  Heart Eyes много ме заплени .... но не знам как , сега просто коренно ми се промени мнението за него . Двуличен ми е и страшно зЪл .
Аз съм до 31 оригинален епизод ... въпроса ми е ... дали ще спре по напред в епизодите  омразата му към Хюррем , ще има ли някакъв обрат в отношенията им ?

А като цяло най симпатични във филма са ми Нигяр Калфа и Сюмбюл ага ... с последния много се забавлявам  Mr. Green

Не, той е зЪл само към Хюрем, която просто си го предизвика.. Wink Wink Но не очаквай, изобщо дори да им се оправят отношенията... Wink Wink Дори Хюрем е причината и повода, и всичко за смъртта на Ибрахим...не че той не й помага за това с действията си, но..гледай и ще разбреш.. Wink
Съвета ми е само - не гледай в черно - бяло, който и да било персонаж, защото те така за създадени - с доста светлосенки. Няма добри и лоши в този филм. Който си го търси, си го намира ... Wink

# 707

Благодаря, пенда  Hug

# 708
  • София
Цитат
Не, той е зЪл само към Хюрем, която просто си го предизвика.. Но не очаквай, изобщо дори да им се оправят отношенията... Дори Хюрем е причината и повода, и всичко за смъртта на Ибрахим...не че той не й помага за това с действията си, но..гледай и ще разбреш..
Съвета ми е само - не гледай в черно - бяло, който и да било персонаж, защото те така за създадени - с доста светлосенки. Няма добри и лоши в този филм. Който си го търси, си го намира ...

thumbsup Благодаря за отговора

# 709
Ейй, пораздвижихме малко темата, а...?!  Rolling Eyes newsm53

Хубав ден на всички!  Hug

# 710
В началото много симпатизирах на Ибрахим и си виках малее какво хубаво момче ,  и как свири ли свири с тази цигулка  Heart Eyes И любовта му към Хатидже султан  Heart Eyes много ме заплени .... но не знам как , сега просто коренно ми се промени мнението за него . Двуличен ми е и страшно зЪл .
Аз съм до 31 оригинален епизод ... въпроса ми е ... дали ще спре по напред в епизодите  омразата му към Хюррем , ще има ли някакъв обрат в отношенията им ?

А като цяло най симпатични във филма са ми Нигяр Калфа и Сюмбюл ага ... с последния много се забавлявам  Mr. Green

Аз се чувствах по същия начин в началото...цигулката, писмата ,терасата...опитвах се да си представя ,какво е чувството да слушаш цигулка в ония времена ,когато са липсвали шумовете на цивилизацията/ самолети,автомобили,тв.../ истинска магия е била тези мелодия ...и любовта...
...по-късно  бях ,меко казано ужасена от някои действия на Ибрахим Shocked Mr. Green

И въпреки всичко, той си остана най- живописния ,най- богатия образ,най- развиващ се динамично,- едно  й признах на Мерал Окай- наистина тя даде всичко от себе си за любимия образ...
Какво чувствам сега към Ибрахим - уважение...и за това е "виновна" Елена Алексиева- в един коментар тя  написа ...цитирам по памет "Хюррем се е занимавала само с интриги в харема ,а на плещите на Ибрахим е и държавничеството" Peace това ме накара да го погледна с други очи  Grinning
това му е хубавото на форума- не само ,че научаваш много нова и интересна информация,но чрез коментарите на другите ти се изясняват много неща...които ,ако си гледаме сами филма,няма да научим Heart Eyes

# 711
На мен Ибрахим и Валиде са ми двата любими образа. Разбира се всичко е една художествена измислица, но от малкото исторически факти, които прочетох ми си струва, че Паргалъ е имал доста голям принос в държавническите успехи на СС.
Иначе за Сюмбюл и актьора, който изпълнява образа нямам думи, само като го видя и започвам да се смея. А по-натам ще се появи и още един много колоритен образ, но няма да издавам

# 712
Пуснах новата  тема по- рано,защото на 1 стр. има линк с излъчените серии по тв7  за тези ,които са пропуснали пореден епизод Hug
Желателно е първо да изпишем старата тема според правилата на форума Hug

# 713
Здравейте,
преди време имах регистрация, но съм я затрила и не съм писала във форума от години...

Но тук искам да се запиша, защото филма много ми харесва, започнах да го гледам още като бременна - после изгледах всички 2 сезона вечер като си приспях бебето и сега чакам всяка нова серия с нетърпение на 3-ти...
В момента чета и книгата и ще ми е интересно да участвам в темата.
Поздрави!!

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 22:44 от nielina

# 714
Здравейте,
преди време имах регистрация, но съм я затрила и не съм писала във форума от години...

Но тук искам да се запиша, защото филма много ми харесва, започнах да го гледам още като бременна - после изгледах всички 3 сезона вечер като си приспях бебето и сега чакам всяка нова серия с нетърпение.
В момента чета и книгата и ще ми е интересно да участвам в темата.
Поздрави!!

Привет!
Коя книга четеш и къде я откри?

# 715
Чета книгата, на която е базиран сериала- Роксолана, на Павло Загребелни

# 716
И аз да се включа в темата, ако позволите Simple Smile

И въпреки всичко, той си остана най- живописния ,най- богатия образ,най- развиващ се динамично,- едно  й признах на Мерал Окай- наистина тя даде всичко от себе си за любимия образ...
Какво чувствам сега към Ибрахим - уважение...

Ибрахим паша- най-живият, най-противоречивият и най-истинският образ в този филм! Вече 68 серии живея с него на границата между неговият рай и ад. Заобичах го и го проклех хиляди пъти, но само като си помисля каква е съдбата му и ми се отщява да гледам по-натам. Cry Без него и Нигяр просто за мен филма свършва. Не разбирам Сюлейман- въздигна Ибрахим почти до равен на себе си и същевременно продължи непрекъснато да му напомня че е роб....султанска му работа Thinking

# 717
Извинете,че нахлувам в темата ви ,но имам един въпрос в кой български епизод стана пожара ? newsm78

# 718
Добро утро   kaffeetrmker_2

# 719
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Извинете,че нахлувам в темата ви ,но имам един въпрос в кой български епизод стана пожара ? newsm78
Филма не е БЪЛГАРСКИ, а на турчелята. Гледай народе как се режат глави на гяури и гяурки.

Общи условия

Активация на акаунт