Първи ден в детската градина

• 36 057
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
     Днес на мен ми събраха очите в нашата градина, госпожата ми каза да я взимам по-късно след 17.30ч, понеже имали много упражнения между 16-17.30ч, аз все към 17-17.15 я взимах. Хе-хе за първи път учителка да ми каже да идвам по-късно да я взимам! Laughing Всеки ден ни изнасят учебните тетрадки, по които работят и показват какво са правили за деня!Много,много съм доволна от градинката ни!
    Само след градина ,както обикновено е обезумяла от глад и  изяжда по 3 сандвича или голямо парче пица и след това и вечеря и друго което, с прибирането вкъщи се лепва за компютъра да гледа филмчета и почва да реве, докато не и се пусне и гледа минимум по един час, липсва и в градината,че не им пускат филмчета!

# 646
  • Шумен
При нас също изнасят тетрадките вечер да ги разгледаме Simple Smile Децата са горди с нарисуваното (макар че за сега са главно драсканици масово).

Днес се замислих за коледните календари. Макар и малко рано събирам идеи какви да са тази година, че миналата буквално последния ден на ноември се сетих и си обещах тази година по-рано да го мисля. Правили ли сте нещо подобно до сега и какво точно?

# 647
  • Пловдив
Днес се замислих за коледните календари. Макар и малко рано събирам идеи какви да са тази година, че миналата буквално последния ден на ноември се сетих и си обещах тази година по-рано да го мисля. Правили ли сте нещо подобно до сега и какво точно?

Всяка година правя-големи и джобни.На големите в цял ръст,на малките само лицето.Във фотото я снимат,оформят календарите  и след еди колко си дни ги взимам разпечатани .

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 22:05 от ♥Elfita♥

# 648
  • Шумен
Всъщност не го обясних може би правилно, друго имах предвид. Миналата година четох идеи от форума. Коледен календар се наричат и онези шоколадови бонбони на голям картон от който детето на съответната дата отваря поредната вратичка и изяжда поредния шоколад като се почне от 1-ви декември до 24-ти. Тогава избегнах точно шоколада всеки ден с други изненадки, като дребни подаръчета. Бях обособила кът и всяка сутрин намираха по нещичко, казах им че джуджетата на дядо Коледа ни навестяват а на Бъдни вечер оставиха за дядо Коледа сладкиши там. Сякаш ми се иска да е нещо различно всяка година, затова се и допитвам.

# 649
  • Пловдив
desitoo ,аааа,ясно.Друго,което правят е детето да изпълни една задача/въпрос/песен свързани с темата и му дават нещо.Като награда.Или скриват нещото и детето трябва да търси вкъщи
Аз не поощрявам вярването в Дедо Коледа,Джуданки и джудженца и не мога да дам идеи

# 650
  • София близо до Витоша
Момичета утре трябва да направим изследванията за детска градина /нашата досега беше в ремонт/ но малката е с разстройство ? Какво да правим - да дадем само кръв и урина и да изчакаме акото или?

# 651
Момичета утре трябва да направим изследванията за детска градина /нашата досега беше в ремонт/ но малката е с разстройство ? Какво да правим - да дадем само кръв и урина и да изчакаме акото или?

Изчакай, като се оправи напълно детето тогава пускай всички изследвания, кръв и урина стават за един ден, скоч-лента и микробиология на ако за 4-5 дена и е желателно да го направиш 3-4 дена след,като ви е минало разстройството- ние бяхме хванали същия вирус преди  да тръгнем на градина и така ни посъветваха и от лабораторията и педиатъра, да се пуснат изследванията 3 -4 дена след,като е минало разстройството и детето е имало 2-3 дена нормални изхождания.

# 652
При нас тетрадките вървят с пълна силна.Гледам и матетематика има.И там има оцветяване.Гледам всички деца се спавят добре.Излизат съвсем малко от очартаниятя.Драсканици няма или по цялата тетрадка да драскат.някак всички се спавят добре.най хубавото е че утре имат плуване и ще видим какво ще ми разкаже.Втория театър за този месец е на 17.10.Имат по 2 на месец.

За календарите правя само малки или джобни както им се вика там.Такива за стените правих само първата година на яслата.Ама нещо не ми допада да кова по стените.на бабата правим джобно.А в къщи по коледа и нова година има такова движение на познати и приятели и ние често ходим на гости че получава толкова подаръци че не ми е идвало наум да правя други.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 22:51 от AnMary

# 653
  • Шумен
Аз джобни до сега не съм правила. Първите две години стенни за бабите правихме, но миналата година в яслата ги снимаха и взех само един за нас (цените ми се видяха високи), затова пък бабите получиха снимки в рамки за Коледа Simple Smile

# 654
аз на дядото правя снимки в рамки и той ги кипри на работа.Човек ще рече че само той има внуци ама така е решил негова работа.А джобните са удобни за портмонето.

# 655
Аз пък първата зима/бяхме на 5м/май пропуснах да направя Embarassed newsm78Следващата зима беше заедно с кака си/племеничката/и вече отминалата зима си имаше самостоятелен календар-голям за стената.Направих 4 и 10 джобни.За тази година не съм мислила какво ще правя,но е хубаво по-раничко,че миналата година буквално дни преди коледа ги пуснах-срааам.
Иначе и на мен ми се иска да направя календар за отброяване,какъвто иска desitoo.Наистина има много хубави идеи,има и готови,но тръпката е да си го направиш сам. GrinningА пък за пълнеж ще сложа дъвки,бонбонки,балончета-неща ,които обича малката Laughing

# 656
  • Шумен
Снимките в рамка са си за вкъщи, зарадвах бабите с кючодържатели (със същите снимки) та винаги са им в чантите без да се натрапват Simple Smile За тази година не съм мислела още, ще видим от градината дали ще предложат нещо и тогава.
Почнах вече да се оглеждам за дребните нещица, които да са интересни защото са различни от ежедневните. Миналата година набързо им уших едни мънички чорапчета а на Бъдни вечер ги скрих, но сякаш ми се искаше да прочета свежи идеи и да е нещо различно, че нещо съм зациклила по темата  Whistling Правя го хем за настроение а има и друго, идеята че джуджетата ще ги пропуснат ако правят бели (имаха поради беля пропуск в началото) вече им е позната и ги държа почти до края на януари относително послушни  Mr. Green

# 657
Аз не поощрявам вярването в Дедо Коледа,Джуданки и джудженца и не мога да дам идеи
     И аз така.. Naughty
Ама не знам как точно ще стане като са се нагласили да водят дядо коледа в детската,щели да крият подаръци
Някакво коледно настроение е настъпило в темата Simple Smile

# 658
.........идеята че джуджетата ще ги пропуснат ако правят бели (имаха поради беля пропуск в началото) вече им е позната и ги държа почти до края на януари относително послушни  Mr. Green
охоооо,доста добър период на послушание Laughing Laughingтова за коледният календар си се е отнасяло?

# 659
Само да се отчета, че малкия вчера и днес не плака, само леко помрънка, ама си влезе сам в градината.
Пишка си сам на тоалетната Simple Smile

За календари, миналата година поръчахме в яслата, но не ми хареса как го бяха снимали...
Тази година ще си го снимаме ние и ще си направим календарчета.
За бабите и дядовците правим големи формати, че да го виждат по-хубаво Simple Smile

Това, което не ми е приятно, че в градината трябва да се носят санитарни материали-сапун, салфетки, мокри кърпички, тоалетна хартия, пластмасови чашки и вода... И от 30 деца, сме само 5 семейства, които носим, другите се скатават....

Общи условия

Активация на акаунт