Първи ден в детската градина

• 36 039
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
те и два диска с тържеството се опитаха да ми пробутат с презумцията за спомен на всяка една.
   Joy

ние не сме много по снимките,предпочитаме да изживяваме моментите ама бабите и целия голям род са много напористи и предполагам че ще ни изядът за снимки и календари

много бих се радвала да присъствам на тържество - сигурно ще съм на седмото небе Simple Smile много харесвам такива прояви за деца

Днес Ерик беше с 39 градуса като стана, малко след това стана 37 Shocked  няма симтоми други newsm78 яде , чудно

Хех, ние спомени не харесваме. Нищо не пазим. Обиколили сме доста места, ама не сме си купили нищо за вкъщи за спомен, само ако ще влезе в употреба и за родителското тяло. И като няма никакви спомени=няма и какво да делим Simple Smile

# 706
  • Шумен
Според мен спомените от яслата са за майката, децата след година почти ще я забравят. А снимки и от двата празника имам в изобилие лични (присъствах и на двата), само за Коледното шоу не бях подготвена, не знаех че ще пуснат и родителите които доведоха отсъстващите да си получат подаръците решение от последния момент, та ни стана ясен контрола на болните нямаше сестра или леля без пълен джоб кърпички и това правеха през цялото време бърсаха сополи на здравите ooooh!

# 707
Виж бабите са опасно нещо.Аз имам една баба /майка ми/ и един дядо/баща ми/.На мъжа ми майката /свекито/ не иска да има нищо общо с нас.С моя са в обтегнати отношения от преди аз да го познавам.Та аз нея даже съм я забравила.Баща му е починал.Аз от студентка съм се изнесла от вкъщи и след това живях в друг град с мъжа ми/без брак сме/ та мойте родители последните 10 години рядко съм ги виждала.Те каквото им пратим.Снимки календарчета.Претенции нямат.Не се и месят в живота ни .Така ми е добре.Не е лесно.Ама за мен си заслужава.

# 708
  • Шумен
Като бебета често ги снимах и вадех снимки за всички, после малко по малко прекратих тази дейност и само по празници вадя за родата каквото преценя.
Вече съм на тръни за децата, мъжа ми е на АБ като каза следобед "Болят ме гърдите и гърлото" изведнъж го усети и се разкашля а преди това нищо му нямаше. Вечерта ходи на дежурен кабинет, лекаря му казал "Остра вирусна инфекция, зачервено гърло и една подута сливица", но явно е чул и нещо на слушалка щом е изписал АБ без колебание, отхрачващ сироп и някакви витамини  Confused Чудя се как може така от раз да те свали вирус (за часове отпадна) и да си направо за АБ  newsm78

# 709
  • Пловдив
"Остра вирусна инфекция, зачервено гърло и една подута сливица", но явно е чул и нещо на слушалка щом е изписал АБ без колебание, отхрачващ сироп и някакви витамини  Confused

Това върлува и при нас.Засега съм болна само аз-от сряда.Детето и мъжа ми не са болни.Сваля наистина за часове и слиза в гърдите.Отхрачвам едни гадории,не е истина.Хриптят ми и гърдите.Но не съм фен на АБ и си се самолекувам.Вече съм почти излекувана.
От както дъщерята ходи на ясли все такива ги лепя.Тя най-много да пусне един мърсол,пък аз се влача болна.

# 710
  • Шумен
Ох, дано пропусне децата поне  Praynig че с трима болни ще стане весело  Whistling От яслата и аз мислех че си лепя хрема, докато накрая си дадох сметка че е станало алергия а само първия път реално бях болна. За сега още не са ми лепнали нищо градинско вече цял месец държа фронта  Sunglasses

# 711
Щерката оздравява, но лепна болестта на мама. Последният месец ми е като омагьосан кръг...направо не знам на кой свят се намирам. Тя болна, баща й, аз, пак тя, пак аз.... А в последните три години и настинка не сме хващали. Какво става в тази ясла.....и докато привикнем.....  ooooh!

# 712
та ни стана ясен контрола на болните нямаше сестра или леля без пълен джоб кърпички и това правеха през цялото време бърсаха сополи на здравите ooooh!

е как , онзи ден гледах една майка в детската как издуха детето , то се изкашля 2-3 пъти със гръдна кашлица, и кихна даже, тя го прегърна и то си отиде нагоре по стълбите. Не знам какъв контрол, не се получава просто с контрола. Ако го доведе майката болно, си влиза и толкоз.

# 713
"Остра вирусна инфекция, зачервено гърло и една подута сливица", но явно е чул и нещо на слушалка щом е изписал АБ без колебание, отхрачващ сироп и някакви витамини  Confused

Това върлува и при нас.Засега съм болна само аз-от сряда.Детето и мъжа ми не са болни.Сваля наистина за часове и слиза в гърдите.Отхрачвам едни гадории,не е истина.Хриптят ми и гърдите.Но не съм фен на АБ и си се самолекувам.Вече съм почти излекувана.
От както дъщерята ходи на ясли все такива ги лепя.Тя най-много да пусне един мърсол,пък аз се влача болна.
Този вирус върлува и при нас./ то ние сме близко ,де/
За няколко дни детето ми разви пневмония, въпреки, че 3 пъти ходихме на лекар и уж го следяха и лекуваха.
Сега е на инжекции , не знам кога въобще ще почнем пак градина.
За капак и ние с баща му се заразихме, сега цялата къща сме като пребити.

# 714
  • Пловдив
Контрол няма на болните и това е големия проблем.На род срещата повдигнах въпроса.Всички други родители мълчат и наведоха глави.Госпожите мрънкат-ами,как да ги върнем,майката е на работа,няма кой да го гледа.Казах-а,другите здрави 22 деца вътре ги излагате на риск,заради тази майка.Ние не работим ли?Пак всички мълчат  ooooh! Подразбра се,че ще ги водят болни,защото са на работа или поне аз така изтълкувах мълчанието на всички

# 715
Болните деца не са само на работещите майки.
В нашата група миналата седмица няколко пъти засякох едно сополясало момиченце, чиято баба го водеше последна на градина и я взимаше първа/ още в 3 часа/, защото не работила.
Е, като не работи бабата и може да виси цял ден около градината, защо си вре болното внуче между здравите деца?
Друг случай пак от нашата градина- моя позната/ безработна/ ме среща и след като й казвам, че детето ми не е на градина, тя ми казва: "Абе, що го спираш . То и моя син е сополясал, но ходи, то тези сополи са от алергия, всички ходят така."

Оправданието е- Те всички ходят болни, що аз да спирам моето?
И другото ми любимо- Да ходи да се социализира.
И аз работя, мисля всевъзможни системи,миналия ден прабаба му го гледа, но детето ми болно на градина няма да ходи.

За мене истината е една- майките на деца, които леко изкарват вирусите ги пускат болни, независимо дали работят или не. Просто така е по-лесно. Щом нейното няма да се усложни, какво й пука за другите.
Децата, които се усложняват от един сопол не ходят болни на ДГ, независимо дали майката работи или не. Всяко семейство си намира вариант.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 18:07 от Анонимен

# 716
  • Шумен
На таблото ни има бележка от мед. сестра, че деца с хрема, кашлица и на лекарства не се приемат. Допускат се само лекарства долекуващи алергия в оригинална опаковка и рецепта. За сега децата са добре, за момента планувам утре да ги заведа на градина. И да оправя бъркотията в шкафа с дрехите. Някак ми е неприятно, при условие че имат свои да им слагат чужди дрехи (разбирам да няма да се случи). Персонала няма как да знае кое на кого е като пращат децата сами да си вземат а шкафовете еднакви и стават обърквания. Ще вкарам пак раниците в употреба и всичко ще събера в тях, но не знам децата дали ще свикнат бързо вътре да ровят или като не видят отвън ще казват няма. Не ме кефи варианта пък да оставя всичко отвън и едно да дръпнат, всичко на земята. Вие как оставяте резервните дрехи в раница ли, само в прозрачно пликче (така ни бяха до сега) или отвън наредени?

# 717
  • София
 Засегнахте най-болната тема и за мен. Точно така е, деца които по-леко карат вирусите, си ходят болни и заразяват по-лошо боледуващи като моето. От 17 септември е бил само 5 дни на ДГ, а там непрекъснато има някое болно. Не смея и да започна работа ooooh! Получава се, че пращам детето да се разболее един вид..

# 718
Нашите са в раница.Той има един кат дрехи.Досега един път се залял с чай /блузата/.Отива взима дрехата и се преоблича.Ако не може лелята им помага.Безстопанствени дрехи досега не съм видяла да се мотаят.Вечер като съм отивала по рано гледам децата се обуват обличат сами а майките говорят обикновенно с госпожата.Незнам при вас как стават грешки.Може би им сменят шкафчетата и не могат да ги запомнят.Сложи един кат дрехи и така лесно ще намират като е по едно./една блуза едни гащи/.Ама в найлонови торбички сякаш няма да могат да ги познаят кое кое е.Обаче ако ти се струва мръсно пък е удачно...

# 719
  • Шумен
Първо бяхме с раници, но като са се преобличали (на чешмата става игра понякога или се опишкали в тоалетната) все всичко извадено от тях намирах на панаир в шкафа и ги махнах. Останаха си дрехите (блузка и клин) в едно и бельото в друг плик за двете 4 плика прозрачни и пак стават грешки. Но им вярвам че сами слагат/вадят от шкафовете че и чужди дрехи ми се е случвало да намеря при нас. А лелята невярващо "Ама сигурна ли сте че не е ваше, къде сега да търсим вашите"  newsm78 без да си дава сметка че не търся а само давам чуждото  Laughing Ще се научим и оправим като се опознаят децата по-добре и си запомнят дрешките, не само техните а и чуждите  Rolling Eyes А безтопанствени и пантофи 2 седмици се подхвърляха по шкафовете (може би болно дете), потничета еднакви колко имаше и как са познавани не знам.

Общи условия

Активация на акаунт