Първи ден в детската градина

• 36 022
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • Шумен
Добро утро и успешна седмица на всички  Grinning
Ние сме на градина, сутринта не видях причина да ги спирам, нямат хрема не кашлят, и Т не са вдигали. Занесох им раниците и както очаквах пълни резервни комплекти в шкафа, предупредих че са в раниците резервните. Дадох на госпожата тениската и долнището, тя малко се изненада и каза че ще пита децата на кой са и се зачуди как е станала обърквацията. Плетохме плитки сутринта, макар че подстрижката на Михаела много да не позволява точно плитка поне стоя мирно да и прибера косата. Малко порасна и почнаха да пречат тези къси кичури та няма да и се разминават ластици и фиби на нея поне в близките месеци  Rolling Eyes

# 736
С риск да ме нападнат пишещите тук, но искам да попитам как си представяте че децата ще изградят имунитет без да преболедуват често срещаните и разпространени болести у нас? Ако не се срещне детето с тях в яслата, то ще е в градината, или в училището. Още повече, че реално повечето болести се преболедуват леко, вярно, не е приятно детето да има хрема, но не е болка за умиране. И ние в 1гр. боледувахме, хрема след хрема, и дори грип зимата. Но явно има ефект, защото тази година хремите поразредиха и децата не са толкова болнави в групата като цяло.

# 737
  • Пловдив
С риск да ме нападнат пишещите тук, но искам да попитам как си представяте че децата ще изградят имунитет без да преболедуват често срещаните и разпространени болести у нас? Ако не се срещне детето с тях в яслата, то ще е в градината, или в училището. Още повече, че реално повечето болести се преболедуват леко, вярно, не е приятно детето да има хрема, но не е болка за умиране. И ние в 1гр. боледувахме, хрема след хрема, и дори грип зимата. Но явно има ефект, защото тази година хремите поразредиха и децата не са толкова болнави в групата като цяло.

Николина така е.В реда на нещата е да се боледува.Но го казваш,като майка,чиито деца минават леко.Другото е,че въпреки всичко не е нормално да се водят болни деца в групата.
А майките,чиито деца от един сопол стигат до бронхити и отити?А комшийката,чието дете посинява от ларингитен пристъп?Те какво да кажа?А,водете ги болни,нека да си изграждат имунитет.
Всеки гледа от собствената си камбанария.Но според мен за всички е ясно,че болни деца не се водят.За това говорим ние.А не дали е нормално да се боледува.Разбира се,че е .

# 738
Според мен няма такова нещо като "преболедуване" - всички вируси, които лепна от градината ги караме и ние възрастните, не мисля че е до имунитет. Пролетта лекувахме 3 пъти конюктивит и то защото имаше деца, които ги водеха с проблеми и ние тъкмо се оправим и хайде пак на ново. Госпожата ми каза, че звъняли на родителите на болните деца, но те не ги взимали. Аз бях свидетел как една сутрин водейки детето, едно от децата в групата има жълт секрет на очите и го пуснаха така  #Cussing out
Ние на ясла не сме ходили, имаме 1-2 месеца ходене в първа група, но във втора ходехме до обяд (бабата ни го вземаше) - еми не е боледувал, в момента в които останеше да "преспи" в градината и хоп вирус newsm78 Сега сме в трета група от 17 септември сме на градина, един ден е отсъствал, защото имахме рожден ден и не е боледувал -пупу.

# 739
Успешна нова седмица на всички мами и дечица и най-важното-да няма боледуващи Hug
Ние сме здрави вече,днес се заведохме на градина.Бяха почнали гимнастиката newsm78а,уж не сме закъсняли/то силно казано в 8и15 да сме закъсняли/,но явно е нещо ново Rolling Eyes
Сутринта като станахме и ми вика-къде ще ходим-викам-на градина.А тя-ама аз съм болна Mr. Green,викам-вече не си,ще ме извиняваш GrinningНа скоро една позната ми разправяше как детето й симулирало кашлица и казало ,че е болно,заото искало да си седи вкъщи,иди после обяснявай,че не е Whistling Mr. Green
А пък как се наплаших от този тантум верде,дето го пием.Слава богу,не сме алергични към него,пупупу.Разправяха ми за дете,дето едвам не се задушило от него,та в болница ходили.Явно за това се дава фенистила.Ние явно не сме,защото и без фенистила си го пием Simple Smile

# 740
Днес пак плака, предполагам, че след уикенда вкъщи.....
Това с болестите наистина е много неприятно и аз просто не знам как може да се преборим с родителите, които си водят децата болни....
Пък то има и такива, които видно не са болни, а само носители на вируса, така че заразите са си неизбежни...
Стискам палци и се моля да ни е по-леко... че с трите влизания в болница, докато беше на ясла ми се съкрати животеца....

# 741
  • Шумен
Всеки родител знае най-добре за своето дете. След усложненията в началото на яслата, после изкарвахме доста по-леко вирусите. Прекъснахме порочния кръг с АБ със седене вкъщи зимата обаче. После като стартирахме всичко беше по-леко. Рядко стигахме до хрема ама виж гърлата са нашия проблем, зачервяване и болки най-редовно. Конюктивит се завъртя лятото в нашата група, доста неприятен вирус за децата. Въпреки че удържахме близо месец след като чух за пръв път за това в групата, за съжаление не ни пропусна. Бяхме вече оздравели и на море, когато се ужасих как гуреляса Михаела от морската вода (първите 2 дни намокри ли си очите след минути се залепят с гурели  ooooh! ) мислех че ни повтаря, но май беше някаква реакция защото не третирах с нищо а след измиване със сладка вода нищо не оставаше да я притеснява.

# 742
ujas,dnes go ostavih za parvi pat v gradinata,korema mi e na topka i samo toi mi e pred o4ite kak pla4e i mi go izdarpvat ot racete,4uvstvam se ujasno,dali da ne otida kam 13 4asa da si go vzema Cry Cry Cry

# 743
 Получава се, че пращам детето да се разболее един вид..
Точно такова усещане имам и аз.
И се чудя струва ли си .....но пък вкъщи виждам, че му е скучно.

И аз така се чувствам  Confused Даже ми е трудно да се справя с емоционалното си състояние в тези моменти - чудя се добре ли е за нея, че й "причинявам" това, има си плюсове разбира се, но боледуванията са огромен минус - Огромен. И много нерви и мъки за майката.

След половин-месечно отсъствие ние сме пак на "бойното поле". Вечер казва, че не иска на градина, но сутринта влезе без плач.

Рони, обясни това  за храненето, което Ви е казала педиатърката във Вита, че не го разбрах Simple Smile?

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 12:02 от Самсара

# 744
  • Пловдив
Днес и ние пак на градина - започваме с адаптацията отново след три седмици боледуване (и само пет присъствени дни от началото на учебната година), надявам се да няма много бацили към момента в групата , че да изкараме поне седмица, и аз като вас съм много възмутена от родителите, водещи видимо болни деца сред здравите, направо ме хваща яд, но ще се опитваме да се крепим и дано кара все по-леко болестите, защото тази година вече пихме 3-4 АБ и не ми се иска повече. При нас лошото е, че сме и с мъник, който кара всичко наравно с бате, че понякога и по-зле от него, наистина е много неприятно това с боледуването, и аз се чудя дали ще мога да го преглътна, но има нужда от среда със себеподобни, а и доста по-добре възприема нещата там сред наборите, отколкото като е с нас с бебето, затова продължавам да опитвам да се крепим и да ходи.
Оплакваше се, че имало детенце, което го щипело на съседното легълце, та не искаше да спи на обяд едно известно време, макар и вкъщи, та да видим днес как ще е , дано са се разбрали след проведения инструктаж какво да казва, когато го боли и не иска да го щипят (в случая да му забиват нокти  ooooh!), надявам се да започне да се справя с такива ситуации скоро, защото ми е много добричък и всичко взема на игра и не приема, че някой просто иска да му причини болка, такива са добродушни и наивни понякога сладурите ни, че чак се притеснявам за него, но дано бързо се научи, че на другите неща просто трябва да реагира.
Иначе влезе без да плаче, но му беше много мъчно, че го водя въпреки , че не иска да ходи, ама то три седмици са доста, а той дори не беше свикнал преди предварителното прекъсване... Успех на всички , продължаващи да борят вирусите и адаптационните проблеми на мъниците си!!!  Peace

# 745
ei sega se vra6tam ot gradinata,iskah da go vzema,no gospojata mu izleze i kaza 4e bil spokoen da ne sam go svikvala da go vzemam na obiad Cry

# 746
babymaya, моля те, пиши на кирилица.
Да, нормално е да плаче в началото, след като е спокоен не го взимай.
Ние се обаждахме първите дни на госпожите да ги питаме как е, след като сутрин отиваше с рев и те ни казваха, че е добре и бързо се успокоявал.

# 747
  • София
Рони, и аз не разбрах за храненето. Нещо против кърменето ли ви е казала  newsm78 Аз съм доволна от педиатрите във Вита Масларски и Беличева) винаги са били адекватни в съветите и предписанията си.

Моето голямо момче направи вече месец, откакто започна да ходи на градина. Слава Богу, не е боледувал досега, но то и времето все още е хубаво и няма много болести. Не е плакал и минута, ходи с желание и усмивка. Както казва той: "Отиваме при приятелите"  Heart Eyes

# 748
  • Шумен

Моето голямо момче направи вече месец, откакто започна да ходи на градина. Слава Богу, не е боледувал досега, но то и времето все още е хубаво и няма много болести. Не е плакал и минута, ходи с желание и усмивка. Както казва той: "Отиваме при приятелите"  Heart Eyes

Много сладко звучи  Simple Smile

# 749
endira, тя за кърмата така и не разбра. (за Алексиева говоря)  Laughing На въпроса с какво сме хранили в конкретния ден, й казах че е яла пюре от риба и такова от спанак. Това беше единствената храна, с даването на която нямах голям проблем и съответно когато боледува е нормално да вкарам нещо в стомаха му. А и беше първото температурно боледуване без да има втечняване отзад (и от такова чудо само веднъж ми беше боледувала до тръгването си на яслата). Та идеята й беше, че ако не яде човешка храна, ще се разболява по много, защото ще бъде неподготвена за храната в яслата.  Peace Сега вече хапва почти всичко и си яде само човешка храна.
И към Масларски  Heart Eyes, и към Беличева (само първото ни срещане нещо не стана в синхрон  Wink) нямам абсолютно никакви възражения.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт