Първи ден в детската градина

• 36 017
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • София
И при нас продължава оздравителният процес, трябваше от днес да я пускам на градина, но остана да я гледа баба й. Още има секрети в носа, а от събота се появи и кашлица, което ме уплаши днес да отидат да я чуе личната. Слава богу, кашлицата е само от секретите, които се стичат в гърлото, няма нещо слязло надолу, но и тази седмица няма да ходи Tired. Направо тази хрема я изтормози.
Искрено се надявам от тук нататък вече да е по-леко, че изобщо не ми харесва схемата две седмици ходи- две се лекува, че е ходила.

# 751
  • Шумен
Да в тези случаи лекарите изписват отхрачващи сиропи за секрета, но за моите деца по-ефективен е чая от подбел. Със сиропите се влачат с кашлица поне 10 дни а чая върши същата работа за 3-4 дни Simple Smile

# 752
  • София
Деси, не бчх чувала досега за този чай. Сега ще се разровя да видя какво представлява. 
Благодаря ти за информацията Hug

# 753
Билката Подбел е забранена в някои страни - има съмнения че предизвиква рак.

Ей тук в коментарите има подобен коментар: http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=1333

За кашлица страшно ефективен е чая от босилек  Peace

# 754
  • На острова
Моето голямо момче направи вече месец, откакто започна да ходи на градина. Слава Богу, не е боледувал досега, но то и времето все още е хубаво и няма много болести. Не е плакал и минута, ходи с желание и усмивка. Както казва той: "Отиваме при приятелите"  Heart Eyes
Без думите "не е плакал и минута" (щото доста си поплакваше в началото), все едно аз съм писала всичко останало  Simple Smile

Може би е нормално, като се има предвид, че сме в една група  Mr. Green

# 755
Билката Подбел е забранена в някои страни - има съмнения че предизвиква рак.

Ей тук в коментарите има подобен коментар: http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=1333

За кашлица страшно ефективен е чая от босилек  Peace
Това направо ме разби.box boxУ нас чая не се ползва особено.Няма любители.Но от време на време приготвям.Обикновено от село си взимам от бабите дето си събират.Обаче никога не ми е идвало на ум да прочета за билките.То както пише у нас едни хвалби текат по тези билки...добре че на детето не съм давала.

# 756
  • Шумен
Признавам в чужди сайтове не съм чела. Но хич и не се учудвам, билковите отвари безразборно приемани са също толкова опасни колкото и традиционните лекарства. Ние също не сме фенове на пиенето на чай вкъщи. Правя единствено подбела при нужда в написаните на кутията дози.

# 757
  • София
С риск да ме нападнат пишещите тук, но искам да попитам как си представяте че децата ще изградят имунитет без да преболедуват често срещаните и разпространени болести у нас? Ако не се срещне детето с тях в яслата, то ще е в градината, или в училището. Още повече, че реално повечето болести се преболедуват леко, вярно, не е приятно детето да има хрема, но не е болка за умиране. И ние в 1гр. боледувахме, хрема след хрема, и дори грип зимата. Но явно има ефект, защото тази година хремите поразредиха и децата не са толкова болнави в групата като цяло.

Николина така е.В реда на нещата е да се боледува.Но го казваш,като майка,чиито деца минават леко.Другото е,че въпреки всичко не е нормално да се водят болни деца в групата.
А майките,чиито деца от един сопол стигат до бронхити и отити?А комшийката,чието дете посинява от ларингитен пристъп?Те какво да кажа?А,водете ги болни,нека да си изграждат имунитет.
Всеки гледа от собствената си камбанария.Но според мен за всички е ясно,че болни деца не се водят.За това говорим ние.А не дали е нормално да се боледува.Разбира се,че е .
  Влади от сополи прави астматични пристъпи с по 60 вдишвания в минута, ако е здрав, не проявява симптоми на астма, но има ли вирус, дори и на лекия, завършва с пристъп ooooh! Започна ли работа, ще си давам заплатата на детегледачка, но болен не искам да ходи, не е редно..вярно е, че не изплащам ипотека, сигурно не им е лесно на някои родители, но ако ситуацията не налага, не е редно да ходят болни. Дори директорката го каза на РС, но никой не и обърна внимание.
 Някой каза, че не му харесва схемата - 2 седмици на ДГ, 2 седмици вкъщи, а при нас е 2 дни на ДГ, 2 седмици вкъщи. Съгласна съм, че не градят имунитет, защото и ние ги караме вирусите, просто докато свикнат са по-емоционални и затова са по-податливи. Яд ме е, че се завъртаме в порочен кръг, тъкмо да му хареса и пак болен.

# 758
  • Шумен
Добро утро!
Ние ще спрем градина, надявам се за малко. Михаела тази нощ ми плака от ухо, капнах и Отипакс и той малко я успокои, но настояваше и за кремче (за тях крема е решението на всичко, мажеш се и минава  Laughing ) та и с крем Здраве и мацнах малко бузката. Каза че чува гръм в ухото, сутринта се поправи на пук и този път сама ми посочи капките. Т не ми е вдигала за сега. Ще се водим на лекар да видим какво ще ни кажат/изпишат. Валерия каза твърдо "Не искам сама" като я убеждавах да отиде на градина без сестра си, ако беше Михаела за този вариант щеше първо да се радва е и някоя сълза щеше да има (така си мисля) за цял ден не са делени до сега все двете навсякъде. Щеше ми се това първо делене да ни се случи в началото още, за да свикнат и двете с идеята че така ще бъде ако едната е здрава а другата болна.

# 759
Здравейте,

И ние не сме на градина до утре, от Четвъртък ще го пускам. Добре е вече, но този път няма да бързам, че да не се повтори историята от миналата седмица. Преборихме зелените сополи с тобрадекс. Аз съм учудена от моето порастнало момченце. Откакто беше към 11 месечен и влязохме в болница получи страхотен уплах от лекари, не можеха до прегледат по никакъв начин, нито гърло нито слушалки, рев до дупка. Но ето вчера след дълго обясняване от моя страна, отидохме при личната и прегледа мина прекрасно  Simple Smile, показа си сам гърлото, преслуша го и си тръгнахме по живо по здраво.

Кой ще пусне нова тема, че тази ще ни я заключат май?

# 760
Случват се и такива неща, я хрема, ч уши, не е болка за умиране.
Ние още си ходим хремави, и не сме единствени, може би половината група са така децата. Този път заразата се оказа упорита, 2 седмици хрема и не минава. Добре е обаче че като цяло всички деца си ходят на градина и никой няма усложнения. Дано по-нататък да премине тази хрема.

# 761
  • Шумен
Дано да нямаме усложнения  Praynig и това ще мине. Очаквах да сдадат фронта, този вирус е ужасно упорит и като гледам на различни места удря. Аз нямам сливици а ме болят ужасно лимфните възли по врата вече втори ден и ми е ужасно отпаднало, мъжо се е повъзстановил с АБ чак на 3-ти ден ми каза че е по-добре а и изглежда по-свеж. Явно така ще е всички ще минаваме донесе ли някой нещо вкъщи  Confused

# 762
Да, хремата наистина е много упорита.

Ще пусна нова тема само ми кажете Заглавието същото ли да си остане Simple Smile?

# 763
Ами май най-добре ще е да е със същото име Grinning
И малката в петък вечер рева от уши,също сложихме отипакс и после нямаше проблем,но й капах още два дена.
Тази сутрин ревахме по улиците и то не за друго,ами защото иска да я нося,а аз отказвах.Ама вече е15,5 кг,а до градината си е път,за 5 мин сме там,ама все пак ми отказват ръцете,защото всекидневно се носим Crazyкак ще се отучваме от това  и идея си нямам.Иначе като за първи ден след болничните я похвалиха-послушна била,изяждала си всичко,спинкала Grinning
--------------------------------
пуснах темата-ето линк- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683609.new#new
Забравила съм онова със скобите и думите,дето излизат вместо линка Blush

# 764
Добро утро!
Ние ще спрем градина, надявам се за малко. Михаела тази нощ ми плака от ухо, капнах и Отипакс и той малко я успокои, но настояваше и за кремче (за тях крема е решението на всичко, мажеш се и минава  Laughing ) та и с крем Здраве и мацнах малко бузката. Каза че чува гръм в ухото, сутринта се поправи на пук и този път сама ми посочи капките. Т не ми е вдигала за сега. Ще се водим на лекар да видим какво ще ни кажат/изпишат. Валерия каза твърдо "Не искам сама" като я убеждавах да отиде на градина без сестра си, ако беше Михаела за този вариант щеше първо да се радва е и някоя сълза щеше да има (така си мисля) за цял ден не са делени до сега все двете навсякъде. Щеше ми се това първо делене да ни се случи в началото още, за да свикнат и двете с идеята че така ще бъде ако едната е здрава а другата болна.
Защо не я заведе и да я оставиш.Представяй се че нямаш избор и трябва да го направиш.Нали искаш да ги разделяш.Сега е момента.Ами ако другата се зарази и още една седмица сте в къщи.Ще ти кажа при нас какво установих.Питам го" Няма ли да се миеш".Той "не не искам" .Един път тъй два пъти тъй е как да го оставя немит.И правя така.Водя го до мивката слагам столчето и казвам "почвай да се миеш,Че ще закъснеем" .Та провай така без да я питаш.Пък винаги можеш да си я вземеш на обяд.Мисли варианти.

Общи условия

Активация на акаунт