Ох, тези нови телефони!

• 1 128 680
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 270
  • Italia
alra, спомни си какви приложения си инсталирала в последните дни, провери дали някое не поддържа постоянна връзка с интернет. Виж в таск мениджера кои процеси/програми стоят постоянно включени.

# 271
alra, спомни си какви приложения си инсталирала в последните дни, провери дали някое не поддържа постоянна връзка с интернет. Виж в таск мениджера кои процеси/програми стоят постоянно включени.

Никол, благодаря ти. Проверих и единственото инсталирано приложение е Tube mate. Скоро четох за него, че създава проблеми, има много бъгове. Снощи го изтрих.  Наблюбавах и ми прави впечатление, че за около 20-25 мин. в нета падат около 5% от батерията. Това според вас не е ли много?  Друго не съм инсталирала.  Възможно ви е да  е от него?

Благодаря ти   bouquet

# 272
Някой да си е инсталирал Фонтична клавиатура на Андроид? Дразни ме БДС, а мъжът ми твърди, че фонетичната създавала проблеми.

# 273
Качих на таблета на детето една българска клавиатура от маркета, която има опция БДС и фонетика. Прилично се държи, не е създавала проблеми засега. Приложението има две версии, едната прехвърля от БДС на фонетика с бутон и е с по-малки бутони, другата прехвърля с приплъзване на ентера и е с по-големи бутони, качила съм втората.

# 274
  • София
Аз си купих ето това: http://www.swiftkey.net/en/
Струваше 7,20 лв. В началото не ми се даваха пари, но ми е важно да имам удобна клавиатура, а тук и кирилицата, и латиницата са ми много удобни. Пробвах няколко други безплатни програми, но не ми харесаха. После си свалих trial version на тази. Хубавото е, че след като изтече trial-a, клавиатурата си остава активна, просто спира да ти дава предложения... Аз обаче реших да си я купя - да подкрепя труда на хората един вид.  Peace
Програмата поддържа много езици, сред които и бълграски с фонетична клавиатура и за 2-та месеца, в които я ползвам, не съм имала проблеми.

# 275
Bordeaux,   bouquet!

# 276
  • Бургас
Може ли и аз да питам - от около месец съм с HTC Wildfire S. Търся в нета, но не намирам как да си махна контактите от Фейса, пощите и др. Когато блокирам/изключа синхронизацията не мога да качвам в нета. Как мога да редактирам контактите в телефона? И когато пиша СМС ми излиза писане по подразбиране (функцията Т9)-как да я изключа?
Ще съм благодарна, ако има кой да ми помогне!  bouquet

# 277
  • София
Не съм с този модел, но сигурно е същото.
За контактите:
People - Menu бутон- View и си избираш кои да са видими.

За клавиатурата не съм сигурна къме е проблемът. Аз съм си свалила допълнителна на кирилица - Bulgarian Keybord 2, но иначе можеш да поровиш в настройките. Settings- Language and Keybord - Text settings

# 278
Аз съм със SE, контактите, които си взема от фейсбук ми изчезват като махна актуализациите на фейсбук приложението и изтрия запаметените данни.После като го ъпдейтна пак и го пусна ме пита дали искам да синхронизирам контактите и му давам не.

# 279
изтеглих си скайп на телефона,но не знам как да пусна камерата че да ме виждат отсреща,не ми излиза въобще видео,някой разбира ли?

# 280
Може ли и аз да питам - от около месец съм с HTC Wildfire S. Търся в нета, но не намирам как да си махна контактите от Фейса, пощите и др. Когато блокирам/изключа синхронизацията не мога да качвам в нета. Как мога да редактирам контактите в телефона? И когато пиша СМС ми излиза писане по подразбиране (функцията Т9)-как да я изключа?
Ще съм благодарна, ако има кой да ми помогне!  bouquet

Здравей! За Т9 - Settings>Language and keyboard>Touch Input>Text input и там махаш ометките на всичко, което има нещо за предсказване. За контактите пробвай като си отвориш контактите, най-горе в ляво има една стрелкичка надолу. Натисни я и виж какви са ти опциите Simple Smile

# 281
schani, аз те разбрах, имам същия проблем и и аз търся разрешение  Rolling Eyes Уви, засега без разрешение.

# 282
  • Бургас
Благодаря ви много!  bouquet Hug bowuu
Всичко е както трябва вече! То си има и LEARN MORE меню, освен вашите съвети следвах и всичко в нета, но проблема беше оттам, че не знаех, че трябва да ползвам бутона с 3те чертички, долу, в хоум-менюто, а не върху дисплея.
Сега всичко е ОК. Благодаря!  bouquet

# 283
изтеглих си скайп на телефона,но не знам как да пусна камерата че да ме виждат отсреща,не ми излиза въобще видео,някой разбира ли?

How do I enable Skype video calling on my Android phone?
Depending on your Android phone, you may need to manually enable Skype video calling before you can make a video call to your Skype contacts. To do this:

Sign in to Skype.
Press the phone’s menu button or tap the menu icon  on devices running Android 3.0 or higher.
Select Settings.
Tick Enable video calling.
If you can't see the video calling settings, it means your Android phone does not meet the minimum requirements needed to make Skype video calls.

If you are using one of the following applications on your Android phone, you will not be able to make video calls:

Skype mobile™ for Verizon
Skype on au
Skype on Telkomsel
Skype on 3

https://support.skype.com/en/faq/FA11019/making-a-video-call-android-phone

# 284
Ако има хора, които четат книги на телефона, ето тази програмка е много полезна за четене от Читанка:
http://hitrini.blogspot.com/2012/10/chitanka-for-smartphones.html

Общи условия

Активация на акаунт