Ох, тези нови телефони!

• 1 124 586
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 220
От една седмица съм с Huawei P9 lite mini и все още го разучавам. Той има приложение HI Care, където е ръководството за управление /експлоатация/. Не знам дали аз нещо съм натиснала или премахнала от другите настройки, но сега на това ми се отваря само страницата със съдържанието. Когато кликна върху подстатиите ми излиза 404 Forbiden /nginx/. Намерих ръководство в нета, от там мога да се "образовам" за функциите на телефона, но е много по удобно да бъде на самия телефон, функция по функция.

Предполагам, че това приложение /HI Care/ го има на повечето от по-новите модели, така че.... разчитам на някакви идеи какво да направя.

# 8 221
  • София
Поради смяна на апарата... ще се прехвърлят номерата на новия (от ЛГ Спирит на по-старичък Самсунг).
Обаче гмайл акаунта е със забравена парола - новата дали ще я пратят по СМС или?
Засега планът е чрез блутуут (към 400номера) или СД-карта (ако паснат слотовете) Thinking

В профилът ти в джимейл нямаш ли алтернативен имейл адрес за възстановяване на пароли?

# 8 222
  • София
Поради смяна на апарата... ще се прехвърлят номерата на новия (от ЛГ Спирит на по-старичък Самсунг).
Обаче гмайл акаунта е със забравена парола - новата дали ще я пратят по СМС или?
Засега планът е чрез блутуут (към 400номера) или СД-карта (ако паснат слотовете) Thinking

В профилът ти в джимейл нямаш ли алтернативен имейл адрес за възстановяване на пароли?
Нямам спомен, ще пробваме, ако ме - здраве да е, ще експортвам по старомодния начин.

# 8 223
...Обаче гмайл акаунта е със забравена парола - новата дали ще я пратят по СМС или?...
Не съм възстановявал скоро парола от Google, но това ми изглежда крайно съмнително. Ако ти откраднат апарата ще имат достъп до мейлите ти, което за определена група хора е по-неприятно отколкото загубата на смартфона.

# 8 224
Ако ти откраднат апарата ще имат достъп до мейлите ти
Ако ти откраднат телефона и имаш запаметена паролата в мейл клиента, винаги ще имат достъп до мейлите.

# 8 225
Ако ти откраднат телефона и имаш запаметена паролата в мейл клиента, винаги ще имат достъп до мейлите.
Точно това казах - и за определени хора това ще е по-голям проблем от факта, че ще трябва да дадат хххх лева. Поради тази причина ми е много съмнително от Google да дават възможност да възстановяваш парола за мейл с SMS.

# 8 226
  • Mediterraneo
Мнение за този модел:
Скрит текст:

Ще подновявам договор и ми предлагат с добра цена.
Чета обаче доста отрицателни отзиви за него.Знам,че техниката е на късмет,ама все пак...
Споделете,моля тези които имат същият телефон.

Преди седмица го купих. Чаках и аз за мнения от първа ръка, но офертата изтичаше и не ми се искаше да я пропускам. Засега много ми харесва, дано не се издъни, че аз ползвам телефоните си до последно( последният издъхна след 2 години и половина употреба, но само батерията, иначе е пушка).

# 8 227
( последният издъхна след 2 години и половина употреба, но само батерията, иначе е пушка).
Моят ще направи 4 след месец

# 8 228
Днес в един магазин за телефони видях iPhone SE за 650 лева.Искам да попитам,това оригинален телефон ли е,защото цената ми се струва твърде ниска??!магазина не е на никой от мобилните оператори,просто си продават апарати и аксесоари...Купували ли сте си телефон от такива магазини?

# 8 229
Днес в един магазин за телефони видях iPhone SE за 650 лева.Искам да попитам,това оригинален телефон ли е,защото цената ми се струва твърде ниска??!магазина не е на никой от мобилните оператори,просто си продават апарати и аксесоари...Купували ли сте си телефон от такива магазини?
https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/f:apple,raz … 1.9/?st=iphone+se

# 8 230
Много съм тъпа! Grinning А аз си чакам да "падне" цената от 1000лева в Теленор Grinning Благодаря!

# 8 231
Точно това казах - и за определени хора това ще е по-голям проблем от факта, че ще трябва да дадат хххх лева. Поради тази причина ми е много съмнително от Google да дават възможност да възстановяваш парола за мейл с SMS.
Всъщност да, паролата се възстановява с SMS.
Но можеш да си избереш как да ти я възстановят - с писмо на друга поща, или sms.
Колкото до открадването на телефона - преди да ти пратят SMS искат последната парола, която помниш. Така, че, по-вероятно опастността идва от отворения по принцип профил на телефона.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 08:06 от Анонимен

# 8 232
...
Всъщност да, паролата се възстановява с SMS.
Но можеш да си избереш как да ти я възстановят - с писмо на друга поща, или sms.
Колкото до открадването на телефона - преди да ти пратят SMS искат последната парола, която помниш. Така, че, по-вероятно опастността идва от отворения по принцип профил на телефона.
Както по-горе писах - не помня да ми се е налагало да възстановявам парола от Google. Варианта с последната която помниш е всъщност много добър вариант, като се замисля, но все пак е до някаква степен компрометиран.

Както и да е де - реално не възстановяваш директно със самият SMS, а с предишната парола, която помниш, ако съм разбрал правилно.

# 8 233
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте,
От скоро съм със Самсунг А5, преди използвах S5mini. На стария ми телефон при входящи обаждания, а и когато аз избирах, снимката на контакта беше голяма и ми беше лесно да видя кой ме търси, докато сега е в едно малко кръгче. Търсих из настройките, но не откривам дали мога да направя въпросните снимки на контактите ми по-големи. Някой дали е срещал подобна настройка на изгледа на позвъняванията?

# 8 234
Няма настройка за това, и на S и на А сериите са малки снимките на контактите вече.

Общи условия

Активация на акаунт