Ох, тези нови телефони!

• 1 120 581
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 685
  • Sofia, Bulgaria
Скрит текст:
Моите вайбър и инстаграм са ми най-големите приложения,по 150мб.
Фейсбук и месинджър ползвам лайт версиите и не са големи.
500мб фейсбук??????
Тези са се забравили.
Дали не ни подтикват да купуваме карти памет/
телефони с повече памет?
Според мен е заради това. Вижте, че повечето нови телефони излизат с по 64 GB памет и нагоре. Вече 32 GB памет е екзотика, направо. Така оправдават и по-високите цени. И с още разни други безсмислени неща, като примерно 2 камери една до друга и т.н.
На мен FB дори ми е системно прилжоение. Не мога да го изтрия. Поне е "само" 378 МВ и поне го ползвам. Но изобщо не мога да преживея факта, че телефон за една торба с пари (за времето си) притежава приложения, които не могат да се изтриват и които аз не ползвам или не искам да ползвам. Примерно Whatsapp- 100МВ, не го ъпдейтвам, забранила съм го и пак ми заема място. И не е само то.
Наоплаквах се Grinning

# 8 686
И какво излиза,една карта памет от Кауфланд с 16 ГБ е 20 лева,а разликата между iPhone SE с 16ГБ и с 32ГБ е около 400 лева.
Просто...

# 8 687
  • Sofia, Bulgaria
На картата с памет, можеш да записваш приложения, но в повечето случаи приложенията оставят системните си файлове в паметта на телефона. Затова играта с парите е такава. Това е лично мнение, де.
Всъщност, аз мога да коментирам единствено за андроид. При IOS не знам как стоят нещата, но предполагам, че не са много по-различни в това отношение.

# 8 688
На картата с памет, можеш да записваш приложения, но в повечето случаи приложенията оставят системните си файлове в паметта на телефона.
Това е така защото паметта на телефона, особенно при премиум модели/марки си е последният най-скоростен модел. Ако системните файлове се позволяваше да се записват на външни (бавни) мемори карти, щеше да има осезаемо забавяне.
Като цяло не са сравними двете памети.

# 8 689
И какво излиза,една карта памет от Кауфланд с 16 ГБ е 20 лева,а разликата между iPhone SE с 16ГБ и с 32ГБ е около 400 лева.
Просто...

Ухааа, това е огромна разлика! И тоза модел, който се води бюджетен...

Ти от къде ще го купуваш?
Сега погледнах как вървят цените в Емаг, там разликите са минимални. Не е най-удачния вариант за купуване на телефон, но това първо ми излезе в Гугъл. Предполагам, че и на други места цените ще са сходни.

# 8 690
Точно в ЕМАГ го гледах,явно нещо съм объркала.
Еми добре е 560 лева за 32ГБ версия Simple Smile
На ръба съм да го купя.

# 8 691
Ми аз си викам чак пък 400лв и затова реших да проверя 😀

За Емаг съм чувала, че се оплакват от гаранционното обслужване, въпреки че айфон се обслужват само от един оторизиран сервиз, но все пак да ти кажа да имаш предвид.

# 8 692
В Теленор е 799 лева Simple Smile
Да ги псувам ли,кво ли...

# 8 693
  • Sofia, Bulgaria
Проблемът на Емаг е, че обслужват гаранционно в Румъния. Не знам за Iphone дали има официален сервиз там.
Аз лично преди време съм взимала телефон от тях и го върнах, защото много майсторски беше срязана лепенката и залепена после и телефонът беше ползван.

# 8 694
В Теленор е 799 лева Simple Smile
Да ги псувам ли,кво ли...

При тях винаги е така, за да си вземеш с план Wink

# 8 695
Аз направо не знам тези от Гугъл какво си мислят,сега съм с Андроид и през ден все нещо трябва да се актуализира,програмите ми станаха по-големи по памет от тези на лаптопа! Grinning
Докога така,тези не се спират,не и не!
При Айфоните по-малко ли памет заемат приложенията?
Спри им актуализациите Simple Smile Аз съм ги спрял... актуализирам само приложенията, които най-често използвам, и то когато вече версията е твърде стара.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 23:58 от Анонимен

# 8 696
Няма ли да има проблеми с работата им?
Например докато си пишеш във Вайбър изведнъж да ти спира?

# 8 697
Просто...
Смартфоните на Apple нямат слот за карта памет.

# 8 698
# 8 699
Няма ли да има проблеми с работата им?
Например докато си пишеш във Вайбър изведнъж да ти спира?
Няма да има, защо да има? Забелязал съм, че обновяванията само правят всичко по-зле в повечето случаи. Е, ще прави проблеми, ако телефонът е пълен с камара тежки приложения, които не може да издържи, но щом ползваш само инстаграм и лайт версиите на фейсбук и месинджър - няма да има проблеми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт