Ох, тези нови телефони!

• 1 124 663
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 145
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря!
В момента съм с S5 мини, но прави проблеми - през половината време горната 1/3 от екрана губи яркост (сивее), а в същото време останалата част зеленее и трепти. Разговорите често прекъсват, а след последния ъпдейт на софтуера телефонът стана много по-бавен, забива и учудващо за мен - камерата се влоши.
От сервиза ми вдигнаха кръвното с думите :"При нас телефонът не прави проблем, новият софтуер при всички е така" и не са го ремонтирали. Дори от кумова срама не са го ресетнали...
И понеже нямам възможност за новите модели на S серията, търся нещо от другите серии.

# 8 146
  • София
А 5.
Моят син е с J 5- направо си е ученически телефон. И на нас колебанията ни бяха между тези два модела, но за шестокласник предпочетохме по- обикновения.

# 8 147
Тя пита дали намалява или се увеличава качеството сроред мястото им в азбуката - примерно А - нисък, J - среден и S - висок или обратното.
Е, аз нали това съм обяснила - коя буква, какъв клас е.  Естествено, че най-високия клас, ще е с най-добри параметри и качество.

# 8 148
Аз съм със S5 и засега не ми прави проблеми, но кара четвърта година вече. Ако ще сменям, ще е или с някой стар модел от S или с А5, защото флагманите на S са с някакви безумни цени.

# 8 149
По отношение на кеша - всъщност истината е някъде по средата.
Дали са нужни или ненужни файлове не може да се каже - някои се ползват, някои не, но всичко зависи от разработчика на приложението, което е кеширало някаква информация. Има разработчици чиито приложения си чистят кеша автоматично от ненужните неща и си оставят само нещата, които действително се ползват. Има обаче и приложения, които си записват кеш, ползват го известно време и си го зарязват без да си го "почистят". Резултата е, че кеша на тия приложения расте до огромни размери и може да запълни паметта на устройството.
Ако нямаш място на телефона изтриването на кеша е някакъв ВРЕМЕНЕН вариант за освобождаване на място (след известно време кеша отново ще се натрупа, затова е временно). Лошото което може да стане, ако си изчистил кеш е, че приложенията, които са останали без своите кеширани данни може да работят по-бавно, да имат нужда да дърпат повече неща от интернет, съответно и да хабят една идея повече ток от батерията. Нищо друго по-страшно не произхожда от чистенето на кеша. Пак подчертавам, че и положителните и негативните ефекти от чистенето му са временни.

# 8 150
Скрит текст:
Дали са нужни или ненужни файлове не може да се каже - някои се ползват, някои не, но всичко зависи от разработчика на приложението, което е кеширало някаква информация. Има разработчици чиито приложения си чистят кеша автоматично от ненужните неща и си оставят само нещата, които действително се ползват. Има обаче и приложения, които си записват кеш, ползват го известно време и си го зарязват без да си го "почистят". Резултата е, че кеша на тия приложения расте до огромни размери и може да запълни паметта на устройството.
Ако нямаш място на телефона изтриването на кеша е някакъв ВРЕМЕНЕН вариант за освобождаване на място (след известно време кеша отново ще се натрупа, затова е временно). Лошото което може да стане, ако си изчистил кеш е, че приложенията, които са останали без своите кеширани данни може да работят по-бавно, да имат нужда да дърпат повече неща от интернет, съответно и да хабят една идея повече ток от батерията. Нищо друго по-страшно не произхожда от чистенето на кеша. Пак подчертавам, че и положителните и негативните ефекти от чистенето му са временни.
И няма генерално решение?А приложенията,които "уж" чистят кеш-а?

# 8 151
  • София
Благодаря!
В момента съм с S5 мини, но прави проблеми - през половината време горната 1/3 от екрана губи яркост (сивее), а в същото време останалата част зеленее и трепти. Разговорите често прекъсват, а след последния ъпдейт на софтуера телефонът стана много по-бавен, забива и учудващо за мен - камерата се влоши.
От сервиза ми вдигнаха кръвното с думите :"При нас телефонът не прави проблем, новият софтуер при всички е така" и не са го ремонтирали. Дори от кумова срама не са го ресетнали...
И понеже нямам възможност за новите модели на S серията, търся нещо от другите серии.
Носи го в официалния сервиз на Самсунг, моят S5 (нормален, не мини) правеше същия проблем при слабо осветление и на автоматична яркост. После почна да дава черен екран при слаба осветеност и ниска яркост (сиреч по тъмно, сутрин, когато ми звъни алармата, дава черен екран, но тъча си работи, чува се как цъкаш по нещо). Непоправим дефект се оказа при мен, върнаха ми парите.

# 8 152
Скрит текст:
Няма генерално решение, защото няма генерален проблем. Кеша е чудесно нещо, ако разработчиците го ползват разумно. Ако някое приложение е набъбнало много може от настройките да му се изчисти кеша конкретно на него.
Приложенията които чистят кеша за мен са безмислени, тъй като Андроид си има вграден начин за чистене за всички приложения наведнъж или поотделно - в настройките на телефона.

# 8 153
Скрит текст:
Няма генерално решение, защото няма генерален проблем. Кеша е чудесно нещо, ако разработчиците го ползват разумно. Ако някое приложение е набъбнало много може от настройките да му се изчисти кеша конкретно на него.
Приложенията които чистят кеша за мен са безмислени, тъй като Андроид си има вграден начин за чистене за всички приложения наведнъж или поотделно - в настройките на телефона.
Къде точно в настройките?Или не се вижда?

# 8 154
За едно приложение:
Settings -> Apps -> Приложението, което ни интересува -> Clear cache

За всички приложения беше в Settings -> Storage и там където показва колко място заема кеша като натиснеш те пита искаш ли да изтриеш всичкия кеш.

Менютата могат да варират според версията и модификацията на Андроид. Това което казвам важи за по-"чистите" версии. На Самсунг и HTC например, които го модифицират доста, е възможно тези опции да са другаде или да са махнати.

# 8 155
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря!
Носи го в официалния сервиз на Самсунг, моят S5 (нормален, не мини) правеше същия проблем при слабо осветление и на автоматична яркост. После почна да дава черен екран при слаба осветеност и ниска яркост (сиреч по тъмно, сутрин, когато ми звъни алармата, дава черен екран, но тъча си работи, чува се как цъкаш по нещо). Непоправим дефект се оказа при мен, върнаха ми парите.
Тези дни му изтича гаранцията, не знам дали ще го приемат. Още повече, че е купен от магазин Рестор - нов беше, но там предлагат и мострени бройки и може да откажат рекламация, знам ли...
Както и да е, ще видя дали по Коледа няма да пуснат промоция на А5.

# 8 156
Ще го приемат. На мъжа ми на телефона оставаше седмица и нищо не казаха. Сервиз на Samsung има до Скай сити в ляво от паркинга. .

# 8 157
  • При елфите ...
Да попитам пак като индианец... С телефон Нокиа 5 съм, трябва ли да имам някаква антивирусна програма и ако да, коя да избера (до преди месец бях с уйндоусфон и там не беше нужно да имам).
Ще пътувам в чужбина, нямам роуминг... трябва ли да изключа мобилния си и-нет (да не си навъртя някоя голяма сметка за коледен подарък Wink )?!?

# 8 158
  • Пловдив
В Messenger има ли настройка да скрия това, че съм прочела съобщението т.е. seen да не го вижда другата страна.

# 8 159
Дазел, попитай в тази тема
http://m.bg-mamma.com/?topic=622657

Общи условия

Активация на акаунт