Отговори
# 540
Ох не питай, като някоя котка съм, сами ми се затварят очите. Мислих си сутринта да си оставя кафето за след обяда, но се отказах. Е... сбърках  Laughing
А, сетих се да питам нещо, някой обясняваше преди време, че имал коластра. Всички ли имат по нещо? При мен още няма признаци за каквото и да е. И друго се замислих, кога се обръща пъпа?  Laughing Моя ми се струва, че вече не е така дълбок както беше  Simple Smile

# 541
  • София
Ами не на всички им се обръща пъпа. Моя няма да се обърне защото е мн дълбок.
А за коластра както всички казвахте че имате и на мен ми стана странно, че аз нямам и казах, че нямам... същата вечер изпробвах начина описан в книгата за кърменето за изсискване и взех че пуснах и от двете гърди.

Трябва да натиснеш на долу с пръсти зърното, като пръстите са ти около зърното отгоре и отдолу и след като натиснеш да издърпаш по посока на зърното...  Crazy Дано съм го обяснила правилно!

# 542
Софи,мн хубаво име Hug

# 543
Моето досега върви идеално по тази табличка с грамчетата http://problem.framar.bg/бременност/бременност_седмици_месеци.html . Май само на см излезе 1-2 см повечко предния път.
Харесах си гардероб и скрин за детската стая (бели и позволяват декорация), другата седмица ще ги вземем.

Двамата с мъжа ми харесахме независимо Макси Кози Мура и може би това ще вземем.
Вчера той разглеждаше различни памперси, нагреватели за бутилки и купички за замразяване и пак горе долу едни и същи неща харесахме.

Аз нямам никакви признаци на коластра, но всички организми са различни.
Очаква се бебето да започне след 28 седмица да се обръща, а пъпа - когато свърши мястото - може и в тези седмици да става. Моят пъп е дълбок и не знам дали може да се покаже.

Питах дали се следи дали бебето е с омотана връв около вратлето. Лекарката ми каза, че 80% се раждат така и обикновено няма проблем, освен ако не е двойна или много стегната. Това, което следят са тоновете и ако се губят се предприема секцио. Било по интересно, че някои се раждат със стисната пъпна връв в ръчичката и това може да намали притока на кислород до тях.

Имах много захар в урината и ми казаха да не ям сладко докато не ме тестват за хипергликемия след 10на дена. Иначе за кг съм +1. Надявам се да не надвиша 10-12 до края.

# 544
Brayda, честно казано не разбрах, но както и да е, тя сама ще си излезе ако има в някакъв момент предполагам Simple Smile
GrayButterfly, благодаря за сайта, изглежда интересно, ще чета сега. А ти си +1кг всичко на всичко ли? уау, впечатлих се  Laughing И аз някога имах надежди да не са повече от 12, но вече се отказах Simple Smile
Моят пъп също е много дълбок, да видим какво ще стане Simple Smile

# 545
Manhamanha, просто хващаш отдолу и отгоре зърното в основата и стисваш. Аз вече мога да ползвам като водно пистолетче, ако стисна рязко.  Joy

# 546
Аз бях почти наистина заспала, но вицовете на Брайда - особено този за яйцата - ме поободриха  hahaha.

Моят пъп едва ли ще се обърне - даже напротив - имам чувството, че се запушва #Crazy
А и коластра нямам, дори гърдите ми изобщо не са различни отпреди - същите са си и като размери и като усещане, само през първия месец ми бяха болезнени и понаедрели newsm78

# 547
Аз бях почти наистина заспала, но вицовете на Брайда - особено този за яйцата - ме поободриха  hahaha.

Моят пъп едва ли ще се обърне - даже напротив - имам чувството, че се запушва #Crazy
А и коластра нямам, дори гърдите ми изобщо не са различни отпреди - същите са си и като размери и като усещане, само през първия месец ми бяха болезнени и понаедрели newsm78
Моите гърди вече са 2 размера нагоре, не че и преди бяха малки, де.  Joy Обаче за пъпа при мен е същото - понякога се опитвам да си бутна пръста, както съм изправена, но не става, трябва някакси по-отдолу да заходя, ако ме разбираш. Все едно горната дъга се смъква към долната и отеснява, не е кръгла дупка.  newsm78

# 548
Здравейте маймунки приказливи!
Относно грамажа- ние си вървим по- мънички, но док каза, че няма проблем.В 24 седмица бяхме 561 гр  Confused ..... Док ме успокои с думите "Е, то и ти не си голяма жена, така, че не очакваме кой знае колко голямо бебе "  Laughing
И все пак е възможно да вървят доста големки някои бебенца.Моя приятелка е с термин 12.11.- точно месец преди моя.Нейното бебе върви много едро.В момента е 2 100  Rolling Eyes И не е от апарата, защото тя ходи на 2 места и на двете и казват, че е толкова  Laughing Какво да ги правиш- бебчета.Да са живи и здрави !  Two Hearts
За килиграмите- аз съм +7, може и +8 вече. В началото малко се шашках, но сега си казвам, че по- добре да си хапвам и бебче да расте, отколкото да се ограничавам и после да имам угризения, че заради мен е по- малко бебчето ...
 Manhamanha аз коластра съм нямала в толкова ранен месец нито преди, нито сега....
Brayda   rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo
За пъпа някой питаше- ми моя от сега почнал да изскача  Laughing До края ще го видя в какво положение ще е!  Mr. Green
Много положителни емоции и усмивки на всички от мен...Не спирайте да се усмихвате и най- вече- не забравяйте, че когато дойде зима и на вън е ей толкова студено и красиво - , ние ще гушкаме нещо още по- красиво, но много топло

# 549
  • София
За коластрата - офф как съм го обяснила. Слагаш си палеца и показалеца около зърното, натискаш лекичко навътре и после изтласкаш навън по посока на зърното - ако имаш коластра трябва да се види. Аз преди го правих така - просто стисках зърното и нищо нямаше, а то не се правило така!

Моите гърди са си същия номер както от началото... дано не растат мисля, че са достатъчно големи!

GrayButterfly - браво за мебелите, а количката която сте избрали за мен е изключително яка!!! Само дето много тежи, но ти май беше казвала че няма да имаш ядове с това! Честито за избора - тя беше и мой фаворит!
Дано бързо се реши проблема със захарта в урината!

# 550
_Cinderella и моя пъп е нещо такова, отгоре като че ли се смъква, не знам как да го обясня. Ще ме накарате да пробвам наистина ще излезе ли нещо от гърдите, но се съмнявам честно казано. Моите пораснаха с около размер, а може и повече да е, взеха да ми тежат  Simple Smile

# 551
  • София
И аз много се съмнявах, защото дори корички нямах по зърната както бяха казали повечето, но ето че имам коластра... а и тествах помпата ми за кърма 1 път и също излезе  Embarassed  Laughing

Ето още един виц:

Бизнесмен заминава командировка. Дава инструкции на иконома си:
- Робърт, трябва да замина за две седмици, оставям вилата на твоите грижи, дръж всичко под контрол.
Робърт:
- Да, господине, ще се грижа за всичко.
След няколко дена бизнесменът звъни на иконома си:
- Робърт, как е? Всичко наред ли е?
- Много ми е жал, но счупих дръжката на лопатата.
- Какви ми ги разправяш, каква дръжка?
- Съжалявам, но се счупи, като погребвах кучето ви.
- Какво? ? ? !? Кучето ми е умряло? Как можа да стане това?
- Скочи в басейна и умря.
- Но… Лабрадора… тези кучета са отлични плувци.
- То скочи, а басейнът беше празен.
- Празен ли? ! Нали го напълнихме миналата седмица!
- Вoдата я изтеглиха пожарникарите, за да гасят вилата.
- ВИЛАТА МИ Е ИЗГОРЯЛА! !? По дяволите, как?
- Падна свещта, стояща при ковчега на майка ви.
- ? !? !? Какво? !? И мама ли е умряла? Какво е станало?
- Влезе в стаята на жена ви и я видя в леглото с най-добрия ви приятел, и не й издържа сърцето…

Жена се качва на уличен кантар да се претегли. Отстрани мъжът й гледа таблицата за съотношение на тегло и ръст и казва:
- Знаеш ли, скъпа, колко трябва да си висока за твоите килограми? 4 метра и 11 сантиметра.

Новоизлюпена съпруга звъни на майка си:
- Мамо, на моя не му хареса боба, който му сготвих, повтори ми рецептата.
- Измиваш боба, вариш го...
- Аааа! Вариш...

# 552
При мен коластрата си пръска без да издърпвам навътре, пък после навън. Просто усещам къде да хвана и то си пуска само със стискане.  Flutter

# 553
Здравейте бремелинки, пак сте наближили края, ама какво да се прави, нямам хич време да ви изчета, камоли да пиша, защото няколко дни се преместваме на ново място, и това си е страшно - пране , чистене, подреждане ..................Напомням за срещата утре в 14.00 в Пицария Ариана!!!! Ще се радвам да се съберем повече мами  Heart Eyes

# 554

Моите гърди вече са 2 размера нагоре, не че и преди бяха малки, де.  Joy Обаче за пъпа при мен е същото - понякога се опитвам да си бутна пръста, както съм изправена, но не става, трябва някакси по-отдолу да заходя, ако ме разбираш. Все едно горната дъга се смъква към долната и отеснява, не е кръгла дупка.  newsm78
И моят е точно така както го описваш - отгоре погледнато изобщо не се вижда - дупката се затваря надолу по посока тежестта на корема hahaha а аз от малка имам странно усещане спрямо пъпа си - ако имам нещо отгоре - примерно панталона или някой ми го запуши имам чувството, че ще се задуша. Все съм имала чувството, че дишам през него Sick

Общи условия

Активация на акаунт