Дюни Роял Резорт

• 113 983
  • 1 178
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И една сутрин една девойка ми заяви, че сектора в който се опитах да седна на маса се затваря след 10 ч. (часа беше 9.50) и да съм си намерела маса другаде.  Mr. Green Познайте какво и се случи.  ooooh!

ха, сега се сещам, че и при нас се опитаха да ни кажат, че не можем да седнем на една маса, защото беше 11 без 10, обаче ние им заявихме, че след като ресторанта работи до 11 значи можем да седнем където си искаме  Wink

сега се сещам с усмивка и как в началото на престоя ни всяка вечер местата за пушачи бяха на различни места, след като няколко пъти питахме къде в същност са, местата станаха статични, а най-готиното беше пак едната вечер към края на вечерята отиваме в ресторанта /в същност и ние си носим вината, че все хващахме последния влак, ама кво да правя - децата ми си изградиха техен си график/ и заставаме до една маса, която не е почистена - стоя мъж ми 2 минути, но никой не се появи и изпрати синчето да повика някоя кака да почисти. Синът се върна с управителя на ресторанта - той му се сторил най-достъпен, нали все седял на входа на ресторанта  Joy Joy Joy

аз пак ще кажа - след 3-я ден проблеми с лудницата не съм имала, но си настроихме графика така, че да я избягваме, това обаче с по-големи деца не е толкова трудно, ако малките бяха в диапазона между годинка и 4 години нямаше как да се получи  Peace

# 301
Чакам си порастването с отворени очи  Joy Joy Joy Joy Joy Но както се вижда сме в критичната възраст.  hahaha Все в пика бяхме. Но това си е проблем на хотела. Те трябва да са го предвидили и да няма подобни стълпотворения.

# 302
  • Пловдив
Чипоноске, недей обръщай внимание на мнението на другите хора, иди , виж и се увери сама как е  Peace За мен Дюни е прекрасен курорт, продължавам да твърдя, че е най-доброто в БГ по моите критерии, и най-добро съотношение цена-качество. Всички са мили и усмихнати, да, понякога се забавят за нещо /нормално е/, но работа вършат. Скарата е достатъчно добра, малко вероятно е да намериш другаде по-богата скара /за 50 евро на човек на ден/. Закуската наистина е единственото, което да речем, че куца, но си има всичко. Просто няма мекици и пържени филии. Искам да кажа и за колбасите - избора им е бил или на евтини бг колбаси, или тези "дупета", които се вкарват почти без пари /тука само ги вакумират/, но това са доста по-качествени испански колбаси от българските на тази цена. Анимацията е прекрасна и много професионална. Била съм и в Турция, и в Тунис, беше в пъти по-зле. Може би в много скъп петзвезден в Турция е възможно да е по-добре. Скара в Турция с кебапчета, кюфтета, пържоли, , пък изобщо няма. Тук на всеки десерт имаше и баклавички, в Турция в 5 звезден хотел нямаше всеки път например, тука парка е прекрасен, другаде не е, в Турция камериерката ми чистеше стаята в 3-4 часа следобед, тука до 10 беше готова. Да не казвам, че говорих с момичето , което беше камериерка на моята стая, и каза, че догодина може да не работи на Дюни, защото имат много изисквания, много ги юркат, даже им пишат оценки, от които им зависи заплатата. Така че това за липсващите изисквания не е вярно. Peace  За мен блъсканица нямаше никъде, децата са ми на възрастта на тълпата. Няма Ол Инклузив, където да няма поне някаква блъсканица, тук беше сведена до възможния минимум, но повече от това не може, все пак хората са си хора и на тях никой не може да влияе. Да не казвам, че с всички чужденци, които говорех, адски много им харесваше и анимацията, и храната, и обслужването, само българите са недоволни. Разбира се, може повече - безплатен интернет, аква парк и по-добро качество на храната. Но за тези пари получаваш повече от прилична услуга. За сравнение, бях две седмици по-рано на Златни в хотел само с 10 лева по-евтино - аматьорска анимация, три неща за хранене, няма парк, платен паркинг, скарата с опашка, палачинките с опашка, кебапчетата не от месо. Така че всеки гледа от неговата си камбанария, отиди, виж и решавай за себе си, иначе и да хвалим, и да плюем, това няма да е меродавно за теб.   bouquet

# 303
Оф... май няма да се разминем с това, а така се надявах....

Т.е. Ризова ти съветваш Чипоноска да не обръща внимание и на твоето мнение, така ли?  Grinning

Ризова явно в Турция си била в 5-звезден, който изобщо не си отговаря на звездите. Аз сравнявам с тези в които аз съм била, а те са с паркове, ал ин без никаква навалица и блъскане в много по-големи хотели, разнообразна скара (разбира се без свинско, което на нас така или иначе не ни е любимо и жизнено важно; вие само скара ли ядете, че това изтъкваш като плюс?), безкраен сладкарски бюфет с десетки баклави, кадаифи и т.н., ненатрапчиво почистване (дори не разбрах в колко точно часа почистват).

Но друга ми беше мисълта, която явно ти убягна. Хич не сравнявам Дюни с Турция. Общото нивото в Дюни е като в по-долнопробен 4-звезден или направо 3-звезден хотел в Анталия и изобщо не следва да сравняваме.

На повечето руснаците(не всички) им харесваше анимацията. Но те като ниво си бяха доста по-ниско от тези които могат да си позволят Турция. То на тях и алкохола в бара им харесваше  Sick Но на малкото поляци и унгарци хич не им се  нравеше.  

Всеки следва сам да придобие впечатление, но хайде да не се апострофираме когато се опитваме обективно да си напишем мнението и все пак да предупредим хората какво всъщност да очакват. Нещата не са толкова бляскави, колкото се пише в тази тема. И определено както каза Джил, парите са много за услугата, която предоставят.

И не си права за цените. За тези пари трябва да се постараят много повече. В 5-звезден хотел в Мармарис в който съм била и към който нямах никакви забележки(в момента в Трип адвайзърс е на 1-во място за региона) искат 1350 евро за топ сезон (при тях) с включен самолет и пълен ал ин (т.е. мини бара ти е пълен и безплатен, а не като в Дюни празен; всякакви вносни алкохоли, а не като в Дюни местни, фрешове и т.н. глезотии). Ние за същия престой платихме 920 евро в Дюни. Дали следващата година изобщо ще си помисля за Дюни???? Как мислиш? А морето там е кристално и сървиса е на ниво. Винаги, а не само когато някой е станал в добро настроение.

Приятна вечер и имайте смелостта да приемате и чуждото мнение! Полезно е!

П.С. А сравнението със Златните защо беше? Всички казваме, че за БГ Дюни е едно от добрите места. Но с оглед казаното хич и не искам да знам какво е на по-лошите от него места.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 20:45 от Анонимен

# 304
(т.е. мини бара ти е пълен и безплатен, а не като в Дюни празен;

В "Марина Роял Палас" мини бара е безплатен и пълен

# 305
Bliss....  bouquet Hug - напълно подкрепям мнението ти за курорта Дюни, бях началото на м.юли за първи и последен път.....след 3 поредни години в 5* хотели в Анталия, колкото и мъчно да ми е, че го пиша,  не бих се върнала да почивам на българското черноморие!

# 306
(т.е. мини бара ти е пълен и безплатен, а не като в Дюни празен;

В "Марина Роял Палас" мини бара е безплатен и пълен

Е така де. Аз сравнявам цената в 4-звездния Белвил с цената с 5-звезден в Турция. Още повече везните на цените клонят не към темата в която сме. Сега не ми се занимава да ровя за цените на Мариня Роял Палас. Вероятно разликата с Турция ще е просто незабележима и това на фона, че там плащаш и самолетен билет за двама. Както и да е!

# 307
  • Пловдив
Да, точно това казах - да не се съобразява с чуждото мнение, разбира се, това включва и моето. хората сме различни и харесваме различни неща. Но ти три пъти сравни 4 звезден курорт с 5звезден. Каза и за нивото на руснаците, които не могат да си позволят Турция, т.е. сама призна, че цената е друга там   PeaceВинаги е важно съотношението цена- качество и то тук е не лошо,а суперлативи не съм прочела.  Иначе, скара не ям, защото не ям месо, а и аз и мъжа ми не пием, че дори и мнение за алкохола нямаме. Grinning. Нямаше да напиша нищо, тъй като Дзвер обективно според мен беше описала нещата, но се насложиха 10 отрицателни мнения, и така страничен човек придобива пък съвсем друга представа за курорта и би избрал например Серенити, за където има само суперлативи, а за същите пари получава стократно по-малко. А че може много повече, може, но смятам, че се опитват, ако не друго. На мен това ,което не ми хареса е пък , че барманите непрекъснато се караха по между си.  Simple Smile

# 308
......На мен това ,което не ми хареса е пък , че барманите непрекъснато се караха по между си.  Simple Smile

Е ние пък това не сме забелязали.   bouquet

Виж всеки си отстоява мнението, за което има право. Преди ситуацията в тази тема беше обратната. Пишеха се само хвалби и суперлативи и не се даваше на никой да отрони и думичка напротив. Сега за пръв път доста хора потвърждават отрицателните неща. Това лошо ли е? Всеки си пише от собствената "капандура" и описва собствените си недоволства. Какво значение има дали са 1 или 10 мнения. Заради хвалбите преди в тази тема се бях нагласила за доста по добра услуга. Е и миналата година, а и тази паднах от много високо. Само защото суперлативите в темата ме бяха подвели много сериозно. Единственото, което се писа и преди е за борбата за чадъри. Това не ме изненада, но всички останали "простотийки" да.

П.С. Повярвай цените на Дюни за руснаци са коренно различни от цените за българи. В пъти. И повечето могат да си позволят Дюни без проблем, но Анталия не. Съотношенията са различни. За нас и Дюни не ни е евтино, но разликата с Турция не е толкова осезаема както при тях.

# 309
Не знам какви са цените за руснаците, но за румънци/ бяхме говорили с тях/ една 4-5 дневна почивка им беше изляза по 150 евро на ден, в Белвил, юни месец, това преди 3-4г./ т.е. преди да се повишат цените тази година/. Руснаците почиват около месец на Дюни.
На приятелят на ММ, резервация от Холандия за 7 нощувки, мезонет му беше излязла към 3000-3500евро , без самолетните билети/ миналата година.
Блис, едно не разбирам, щом толкова не ти е харесало в Дюни при първото посещение защо се натоварваш с повтаряне?

# 310
Ани, чети нагоре и ще разбереш! Наистина догодина няма да потретя. Не съм мазохист. Ще пратя родителите ми, а ние септември на юг. На тях ще им хареса. Така и детето ще има два пъти море.

П. С. Не знам за Холандия( не бих дала толкова за Дюни и в следващите ми 10 живота), а и помня че в букинг зимата цената беше различна от това което казваш. А руския пазар е друго нещо. За Холандци 200 евро, за Русия 50! Цифрите са илюстративни.

# 311
Резервацията е правена точно зимата, през холандска агенция.

# 312
  • София
Чета, чета тук, че и ние резервирахме за Дюни и ни предстои ходене, ама всеки пише различни неща, и все едно в различни хотели сте ходили  Simple Smile Чак и спор се е зародил, на кой впечатленията са по - достоверни. Аз ще ида явно без драматични очаквания, въпреки че влязох тук да видя какво и що .... , ама съм по скоро объркана след като прочетох , уж за да се ориентирам  Grinning То винаги е така.
Все ще оцелеем, надявам се,  Laughing в джунглата на ол инкузива ( абе не го обичам тоя ол инклузив , ама понякога и аз се лъжа заради децата )
Иначе сравненията са трудно и ненужно нещо, и в суперлуксозния небостъргач  Шангри - Ла в Шанхай съм била с фантастична гледка към Пудонг и в хотел за 2 долара на вечер във Варанаси,  Индия ( където тоалетната беше просто дупка в пода в единия край на стаята и тръба - за душ над нея). Живота явно е палачинка, незнаеш как  и на къде ще те завърти.  Всеки има сетива за различни неща и това е нормално. Аз ще опитам да виждам само хубавото като идем на Дюни. Дано пък ни хареса... цената за септември ми се струва прилична ..., ако и времето е хубаво....  Praynig

# 313
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … d.bGE&cad=rja
Всяка година едно и също-винаги по някое време след някой пост става мазало. Бляк. Хич вече нямам желание да оборвам претенциите на хората, нито да превъзнасям курорта, нито искам да споря, но все пак не само един човек в темата е бил в Анталия и е почивал в 5 звездни хотели и то не от най-ниския клас такива. И понеже се спомена трип адвайзър, да спомемем и Холидей чек-горе в линка, ако не се отваря, просто напишете в гугъл "Марина бийч грабна световен приз за топ хотел на 2013" и прочетете статията. То повече няма и какво да се добави.... Аз когато ходя на почивка в чужбина гледам и се доверявам на холидей чека....
dorry_1   202uu

# 314
Оф... май няма да се разминем с това, а така се надявах....

казабланка самоцитирах се заради:

Всяка година едно и също-винаги по някое време след някой пост става мазало. Бляк. Х

И аз се доверявам на HolidayChek и когато ходя в чужбина изобщо не отразявам хотел който е с рейтинг под 5.5 и препоръка от по малко от 97 % от туристите (взети заедно двата критерия):
http://www.holidaycheck.com/hi/94e719af-af76-3c5c-b497-1cb5e9ed13a6
http://www.holidaycheck.com/hi/2af55399-0626-3e98-aa4e-13a16011f1d1
http://www.holidaycheck.com/hi/32761b6e-23f7-3746-a0f0-7d6ee54e2ebb
http://www.holidaycheck.com/hi/548a4341-5cfb-3201-bd60-47cdf0f20a8d
http://www.holidaycheck.com/hi/9d77a8ac-825a-3403-8a14-f959b331deb0

Всеки, който ползва HolidayChek по активно ще разбере за какво говоря. Едиствено Белвил се доближава горе долу. Без коментар от тук нататък.

P.S.  hahaha По късно видях, че и за Белвил 11 (с рейтинг 6)  от общо 39 мнения са от някакъв трол, който пише и рекламира хотелче на Скиатос, Гърция. Толкова с рейтинга и на Белвил.

Класацията Топ хотели се базира на няколко критерия, като един от тях е брой мнения. Т.е. колкото повече мнения в сайта, толкова по-нагоре в класацията. Което никак не означава, че хотела е толкова невероятен. За мен основните критерии са препоръчването от туристи (на първо място) и рейтинг (на второ). Тази класация топ хотели хич не ми е критерии.
Не е лошо и на Трипа да се осланяш от време на време.  Laughing

dorry_1 именно. Като тръгна за Шангри ла знам какво да очаквам и със сигурност ще го получа. Когато тръгна за 2-доларовия хотел пак знам какво да очаквам. Хубаво има на Дюни и съм го написала ясно, но тук се забива поглед само в това което не им изнася. Но си има и лошо и не разбирам защо трябва да си затваряме очите, вместо да си го напишем така че следващите да не са изненадани от прекалено високите си очаквания.

Приключвам участието си в темата. Просто си изказах мнението(на което имам право), а след мен и след други като мен дотичаха моментално да опровергават и да събират от 9 дола вода колко не сме прави.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 16:24 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт