Такива хора съществуват! Струва си да знаете за нея..

• 11 489
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
  • София близо до Витоша
298 поста ми се струва много груб !

Само те си знаят какво и защо , момичето споделя и благодари.
Най са ми интересни хора ,които критикуват а те самите не са се оправили .

# 46

Скъпо момиче, тонът ми дори е много мек. Повярвай ми,  мога да бъда много по-остра!
Презирам паразитното отношение както от деца към родители, така и обратното!
И тъй като ти е интересно, ще ти напиша че съм се "оправила"!
Е, яхти не сме купили на родителите си, но пък се грижим да са задоволени с всичко, което би им подсигурило по-удобен и спокоен живот.

# 47
Аз не съм толкова крайна нито към родителите си, нито към децата.
Не искам и да ми благодарят или благодаря.
Такива неща ги възприемам в реда на нещата.

# 48
Да е жива и зрава майка ти, а вие дано скоро се осъзнаете че е ваше задължение да се издържате и задоволявате нуждите на децата си!
Хубаво я хвалиш, прочети се отново и не обещавай да бъдеш такава за внуците си, а стани такава сега, та майка ти да намери време да си почине.
Едва ли седи в офис и си клати краката по цял ден, парите дето ви ги праща, дава и т.н ги е отгладувала, или поне е лишила себе си от много неща.
Разглезени или егоисти сте, само ти си знаеш!
Лошо че голяма част от вашето поколение е същото като вас - мама и тате да носят ...

Споделям това мнение !  bouquet

От както работя не съм си позволила 1 лв. да поискам / приема от родителите си , тъкмо обратното , аз им помагам .
За моето дете , освен помощ с грижи , също никакви пари от тях не приемам .
Родителите имат задължения - финансови , докато детето започне работа , после не ! Naughty

# 49
А какво друго има тази жена? Сама, загубила дете, за нея светът са дъщерята и внуците.  Казвали са й да не си харчи парите за тях. За някои щастието е на Карибите, за друг - да помогнат на децата.

# 50
А какво друго има тази жена? Сама, загубила дете, за нея светът са дъщерята и внуците.  Казвали са й да не си харчи парите за тях. За някои щастието е на Карибите, за друг - да помогнат на децата.

Аз също съм на това мнение.

# 51
Тя е на 50 години , не е престаряла , има право на личен живот , не само да е в услуга на деца и внуци . Peace

Скоро четох за жена , майка на 3 деца , която е работила години наред в Гърция и всички пари са вървяли обратно към децата , в БГ .
Жената умира и никой !!! от трите деца не пожелава да я вземе и погребе в БГ , погребват я нейни познати в Гърция ! Shocked Shocked Shocked

# 52
Тя има право, но ако не го иска? 

# 53
А после те ако не я искат ?
Длъжна е да се погрижи за себе си . Поне финансово .
Ама дали ще го направи ? Решението си е нейно .

# 54
Не бих желала моето дете да определя кое е добре за мен.
Не давам за да ми се връща.
За някой едно е добре за други друго. Може да е обективно погледнато за друг нещо да е добре, а аз да не се чувствам добре.
Не ми се иска да допусна и двете крайности - да лежат на мен без оглед дали мога да давам, но не и да ми откажат нещо което аз бих дала от сърце, пък било то минимално.
За мен децата винаги си остават деца, независимо от годините.

# 55
А после те ако не я искат ?
Длъжна е да се погрижи за себе си . Поне финансово .
Аз пък не искам да се погрижа за мен финансово. Звучи ми страшно. По- добре детето ми да се погрижи за мен, ако дойде това време. Най- вече хората / повече/ винаги оправдават децата си, та дори и да не го направят.

# 56
Аз пък не искам да натоварвам детето си .
Затова предпочитам да се подсигуря , доколкото е възможно . Peace

# 57
Малко са родителите които мислят рационално спрямо децата си.
Същото се отнася и за децата спрямо родителите.
Така, че жената да си живее както тя се чувства щастлива, а не по правилата. "Дългът" вече си е изпълнила.

# 58

Скъпо момиче, тонът ми дори е много мек. Повярвай ми,  мога да бъда много по-остра!
Презирам паразитното отношение както от деца към родители, така и обратното!
И тъй като ти е интересно, ще ти напиша че съм се "оправила"!
Е, яхти не сме купили на родителите си, но пък се грижим да са задоволени с всичко, което би им подсигурило по-удобен и спокоен живот.

298, напълно подкрепям мнението ти за паразитното отношение, но разбери, че хората са различни и с различни потребности.
Майка ми например се грижи преди всичко за себе си и след това за останалите от семейството.
Аз признавам си, съм абсолютно същата като нея. Не бих се пожертвала за никого.
Обаче...най-добрата приятелка на майка ми живее само и единствено заради дъщеря си и внучето.
Не си купува дрехи, за да даде тези пари на тях, не ходи на почивка или на екскурзии, за да отидат те.
Не излиза да разходи без внучето... и подобни неща.
Никой не я принуждава. Напротив, дъщеря й все я кара да се облича, да излиза, искаше да й плати екскурзия. Тя обаче се е запънала като магаре на мост. Казва " Аз живея заради децата си, това е моята радостта в живота, това ми носи удовлетворение". Майка ми много й се ядосва и все са карат на тая тема,
тя обаче си знае нейното.
Аз не я разбирам, но не я осъждам.
За майка ми удоволствието е да ходи на кино, театър, концерти и разходки.
За приятелката й да живее заради другите. Простички човешки потребности, за всекиго различни.

# 59
  • Испания
Да е жива и здрава майката на авторката на темата! Като прочетох първия пост, за момент почти не забелязах, че е родена през 1962. Като че ли става въпрос за времената преди 9-ти септември 1944.  Sad

Хич не ми прозвуча оптимистично. Защо?

1. Споменава се нееднократно, че майката е очукана от живота. Никога за никого не бих използвала подобна квалификация. Труден живот, живот, изпълнен с лишения, с проблеми и т. н. - да. Но "очукана" звучи адски грозно от устата на една дъщеря.

2. Какво значи, че помага финансово на самостоятелно семейство? Жената е сама, работи в чужбина. Ами, да си плюят на петите младите и да се оправят. Да бъдат така добри.

Много добре знам какво говоря. Омъжих се на 20 години и първото нещо, което направихме с покойния ми съпруг, беше да изтеглим младоженски заем /говоря за 1980/ и да си обзаведем кухня. Живеехме в къща, заедно с моите родители, но на различни етажи. Защо исках това? За да си знам вилицата, лъжицата и чинията. Като сме имали възможност, сме яли пържоли, като не сме имали - хляб и сол. И беше точно така. Но никой не знаеше кога нямахме и кога имахме. Не съм допускала никой да ми помага.

Когато почина мъжът ми, бях на 37 години, той беше 3 години по-голям от мен. 7 години след смъртта му, живеейки на същото място, не позволих на майка и татко да разберат колко ми е трудно да си отглеждам 2-те дъщери. Никой не ми е длъжен с нищо. Отгледах ги, слава Богу.

Сега живея извън БГ и дъщерите ми знаят и са възпитани да не очакват нищо от никого. Справят се, гледат си семействата.

Изписах всичко това, защото за мен темата хич не е позитивна, а показва как много българки-млади жени все позволяват /ако и не изискват/ родителите да ги дондуркат с години.

А за това: "който има деца, да си ги гледа" - винаги съм смятала, че е така. И не защото майка ми не е искала да ми помага. Аз винаги съм се стремяла да се оправям сама.

А за възрастта ме напушва смях. Понеже повечето пишещи тук са на 20+ и 30+, 50-годишните вече са едва ли не старци. Ама има да взимате!  Wink Като четох в една тема как се оставят неизмити чинии и какво от това /според пишещите/, как всичко им е на вили и могили и какво от това, как оправят къщите си, като знаят, че някой ще дойде...  Shocked Майко мила!

Извинете за дългия пост. Рядко пиша в подобни теми, ама сега се разписах.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт