Иде есен най-прекрасна, януарчето порасна - тема № 6.

• 40 174
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички за честитките!
Пърпъл, съболезнования! В такъв момент просто не зная какво да кажа, освен, че много ти съчувствам и те прегръщам  Hug Hug.
Лумия, и аз съм решила да давам скоро жълтък и да ти кажа май не е добре да се търсят домашни яйца, защото не знаеш как са съхранявани. Освен ако не са току що снесени, нямаш гаранция, че ще са пресни. А все още е твърде топло, за да рискуваме с непресни яйца. Също така, при домашните яйца няма гаранция и срещу салмонелата. Аз ще карам с купешки.
Кафе, с дъщеря ми съм ползвала Дентинокс и Калгел, ама ефектът беше плацебо. Според мен тези гелове не вършат никаква работа и са само за успокоение на майката. Сега не купувам нищо на Филип - извади вече четири зъба само с ръбане на чесалки, ръбове на легла, дистанционни или крака на някоя какина кукла.
Ако все пак искаш да купиш такъв гел, попитай за Био вариант, ето такъв например.

И за мамите от Бургас, които вече дават сирене да препоръчам това на мандра Сигмен. Много вкусно, не се разкашква при обезсоляване, абе като едновремешното ми е. Дано не го развалят по натам.
Ще го търся в София, ама надали ще го намеря, защото се прави тук в Карнобатско.

# 76
  • София
С огромно закъснение благодаря на всички за прекрасните пожелания за имения ден на Ади. Ние бяхме на море и останахме мноооого доволни, но подозирам, че най-доволна беше бебешорка - беше ангел: яде, спа, радва се на всичко: на хората, на водата, на пясъка, на шаренията, на шума, на непрекъснатото возене с количката. Не беше жега и просто не се спряхме, в хотела само спяхме общо взето и ходехме само пеша (което не вярвах, че е възможно да се случи). Прибрахме се за 2-3 дена да пусна 5-6-7-8 перални (имам чувството, че само това правех вкъщи) и пак отпрашихме двете с Ади на гости на моите родители. През това време щерката стана на 7 месеца, а ММ на 32 години (хич и не се превъзнасяйте толкова, Девички, аз си знам най-добре какво е да живееш с Дева - изисква перфектност и създава хаос Rolling Eyes Crazy Joy, това в кръга на шегата, разбира се).
И Ади е от фините дами - на 7 месеца е 7,110 кг и 66 см (мисля, че сантиметрите са повече в действителност). Няма зъби, не застава на крачета (поради което според сестрата била тромава Rolling Eyes #2gunfire), седи стабилно и 2-3 пъти успя да седне сама. Със захранването сме много назад - яде плодови и зеленчукови пюрета и оризова каша. Скоро ще въвеждам месо. За сега похапва без особени протести, с 2 твърди неземестени хранения.
Честито на всички празнуващи, зъбоимащи и т.н.!
purple_butterfly, моите съболезнования!
Лека и спокойна нощ от нас!

# 77
  • Западен парк
А, Розичке, като те чета и да ти кажа - преди три дни бях в градинката при читалището с надежда да те мерна. Обаче там падат едни кестени... не ти е работа! Изнесох се за 10 сек. преди някой да е уцелил количката и най-вече пълнежа ѝ.
Пък на сестрата да носиш много здраве от мене - Вероника също не стъпва на крачета, но на никой не му е хрумвало да я описва като "тромава".
И какво сега, мили майчета? Май моята кралица-хубавица е единствена с тегло 6.000 кг. и ръст 64 см? Хем е реколта 2011!!! Като ви казвам че е с два месеца назад, ще ме слушате.
Но пък се научи да друса дупенце, застанала на колене и хваната за облегалката на количката. И щипе. И дори хапе с единственият си зъб! А лази с един свит крак и с един опънат леко встрани. Като я гледам ми прилича на куцо куче! Или сакат скакалец... абе ще я увековеча в клип и ще ви я покажа, че то си е неописуемо - трябва да се види!

# 78
  • София
Кафенце, всички гелчета имат минутен ефект, независимо от съдържанието им.
В началото ползвах "Калгел", тъй като тук не намерих билкови.
В БГ ми препоръчаха "Dologel" на лаборатории "Gilbert"-изцяло билково. Wink
Много се хареса на Йоана-има страхотен вкус и аромат. Mr. Green
А и е единственото в по-голяма опаковка (25мл)-беше около 6-7лв.

# 79
  • Калифорния, САЩ
    Венуш, благодаря за хубавата тема! Лек и спокоен ден на всички!

# 80
Момичета, не съм ви чела и нямам време да наваксам. Виждам имате и хубави и лоши новини, надявам се всички сте добре. Аз съм на гости на мама и сигурно по някое време ще изчета, но имам малко нужда от съвет.

Как да разпозная алергия от глутен?

Два дни под ред давам овесена каша. Първия ден забелязах обрив на сгъвката на крачето, съвсем спокойно може да е и от подсичане, но все пак си имах едно на ум, нали въвеждам нова храна.

Втория ден около половин час след кашата изведнъж лицето й стана много червено и като че ли се покри с пъпчици. Всичко изчезна за около 20 минути и нямаше никакви следи после по лицето от обрив, докато на сгъвката на крачето и днес се усеща грапавина, където беше обривът.

Опитвам се да се успокоя, но днес ме е страх да дам каша отново. Също има ли възможност изведнъж да направи по - тежка алергична реакция и да се наложи ходене до болница? Защото сме извън града и ще ни трябват едно 15- 20 минути за да стигнем до Пловдив. Много ще се радвам ако ми кажете, че излишно се стресирам.

purple_butterfly, сега прочетох, моите съболезнования.

# 81
Джейн, това звучи като алергия - спри новата храна моментално, за всеки случай.

Алергия към глутен няма до колкото знам - има непоносимост към него и тя се изразява в стомашно неразположение. Обаче има алергии към отделни храни - може да е алергична към овес и това е по-лошо и сериозно от непоносимостта. В същото време, може да е просто временна чувствителност - Калина правеше обриви от млечни продукти на 8-10 месечна възраст и бяхме убедени, че е алергична към краве мляко, но някъде около втората годинка пропи мляко без никакъв проблем. Често се случва това - уж да е имало алергия и детето да я "израсте".

ТАка че дайте си почивка от овеса и не пробвайте нови зърнени известно време. И отидете на лекар, като се приберете.

# 82
Колко време да си починем? Седмица, две? Ще я заведа на лекар веднага, щом се приберем.

Може ли примерно след седмица да пробвам да въведа глутен с друга храна, примерно пшеница или е рано?

Много се надявам да е нещо инцидентно или още по - хубаво, да е било просто съвпадение. Кейт няма никаква семейна обремененост с хранителни алергии.

Много ти благодаря за бързия отговор Simple Smile Надявах се ти да се включиш, но изобщо не се надявах по това време на денонощието. Все още ли работиш по нощите, докато малките спят?

# 83
А, то вече е сутрин при нас, пия си кафето.  Laughing

Аз лично не бих давала нова зърнена храна преди консултация с педиатър. Може нищо да не е, може изобщо да не е било свързана реакцията с овеса, но да ти е мирна главата, изчакай поне до след прегледа.

# 84
Венуш, благодаря за отговора, ще си избера най-симпатичните яйца в магазина и ще почнеме в скоро време жълтъка Mr. Green Чудя се дали мога да сваря всичките например 6, да разделя жълтъците и да ги замразя.  newsm78
Джейн, пиши как е Кейти. Аз имах голям страх да не ми направи реакция на нещо и да чукам на дърво досега всичко съм въвела без проблеми.
Кафенце, при нас много бавно стана прояждането на зеленчуци - аз въвеждах 2 месеца само тях общо взето. И не ги обича твърде и досега с изключение на броколи и авокадо ако мога да го броя за зеленчук. Останалите ги яде на приливи и отливи. Но ние се кърмим по-малко вече - 4-5 пъти на ден. Днес купих едно кисело млекце дето според мен е най-доброто и най-истинското и може би още след обяд ще и предложа.
Днес бяхме на ДК и сме 7,450. Мислех, че ни чака и ваксина ама ни се размина..и аз не знам що. Искам да я сменям тая лекарка, че аз детето си го гледам повече по книгите, по писаното тук и в интернет като цяло, отколкото по съвети от нея. Не че дава лоши съвети...просто почти нищо не ни казва и не обсъжда с мен. Тук обаче мафията е голяма. Тази при която искам да преместя Ники не иска да ни вземе, защото с нашата се замествали и се уговорили да не си взимат пациентите ooooh! сега се опитвам да намеря начин да ме вземе тази другата. Между другото заведохме Ники да и пробият дупки на ушите, вече си има обеци а след месец и половина можем да сменим тези с наши.

# 85
Здравейте!
Да се отбележа и аз, макар и отново с дете в ръцете.
Моите двама юнака са отново болни Sad.  Очаквах, че Божи ще отказва да яде сега, то той си е запазил апетита, а мен ме притеснява да давам много храна сега, не въвеждам нищо ново, но пък ме е страх с този антибиотик да не вземе да приеме някоя вече въведена храна за алерген newsm78. Опитвам се да давам по диетична храна.
А инъче той си има страхотен апетит - за храната от нашата маса. И аз използвам това, давам му каквото може, готвя с доста по-малко сол, аз по принцип не запържвам. Правя си му отделно пюрета, но и като седнем да хапваме просто не можем да се разминем, ако и той не яде. Не съм въвела жълтък, макар и да си е опитвал от питката за рождения ден на батко си, която е направена с яйце. Но това не го смятам. И за киселото мляко още се чудя, но няма да е сега с това боледуване.
Мерките ни са - 8600гр, но сантиметрите ни са от предния месец. Този месец е наддал повече от 400 гр., което си е направо рекорд при него. Преди все на долната граница наддаваше.
 Инъче сме доста подвижни и пъргави, сам си обикаля цялата къща, че и вече може да "бърза" пълзейки. Изправя се и сяда сам от доста отдавна. Придвижва си сам прав, държейки се за опора. Но пък нищо не казва, никакви звуци, освен пеене "АААААААААААААААА". Та едното, май за сметка на другото.
Едната ни ваксина не е сложена и си имаме белег на рамото.
От бебе при него се появява една и съща реакция, ако ям фъстъци или шоколад. Доста стриктно спазвам огреничението, но ето сега на РД на баткото прегреших и цялата му уста е в пъпки.  АЗ и затова се притеснявам, дали не трябва сега да е на някаква диета newsm78. Това ме притеснява през цялото време, че може да покаже и към други храни.  Смята ли се пъпките около устата само за алергична реакция.

# 86
  • София
Монки, благодаря за предупреждението, кестените добра сянка пазят, но са си опасни, не е като да не съм се сещала за този момент. Както вече писах, напоследък сме постоянно в движение и доста отдавна не съм ходила в градинката.
Относно бисерите на сестрата, вече смятам да си ги записвам. Миналият път щерката беше "угоена", сега - "тромава" (според мен е слабичка и доста пъргава). Аз съм със светла кожа, а ММ е толкова бял, че на морето му говорят на английски Thinking, съответно и Ади е доста беличка. Когато занесохме резултатите от изследванията, същата тази особа изтърси: "Бяло бебе, хемоглобина е добре, да не повярва чак човек!" newsm78 Но най-фрапиращото беше: "Ако ви се занимава, къпете я в орехова шума!"  #Crazy  CrazyИнтересно, че всички тези умозаключения са в отсъствието на докторката. Преди беснеех, но вече се забавлявам.
След всичко това вече забравих какво точно си бях наумила да пиша, затова ще пожелая лека и спокойна нощ!

# 87
  • София
Здравейте мами и бебоци. Поизпуснах ви аз, но много задачи и неволи ми се струпаха.
Отлежахме 1 седмица в Токуда с Дари, заради сериозна бъбречна инфекция, измъчи се милото, но гледам да не мисля вече за това, защото наистина беше много страшно, но хубавото е,че мина.
Вчера обаче и моето момиче стана християнче, празника беше хубав, детето се държа супер, хич не плака, даже пригласяше на попа в песните Simple Smile Като имам готов снимков материал ще се покажем.
За мерките и теглилките, Дара точно на 8 месеца е измерена 8800 гр и 74 см.
Предстои ми тези дни да дам попара, моля мамите които вече я предлагат да ми препоръчат хубаво сирене, сухари и да кажат с какъв чай я правят

# 88
  • Китна Тракия
Пърпъл, моите съболезнования миличка Cry

Джейн - ха дано е било нещо моментно при вас това с изприщването Rolling Eyes

Крисита
- болежките да са вече зад гърба ви! И честито християнче!

Майче, и вие да оздравявате!! Hug

Розичке, лафовете на тази г-жа заслужават да се съберат в сборник и да се издадат  Joy Особено за къпането в орехова шума Mr. Green Последното по принцип съм чувала да се прави /както и къпане в подсолена вода/, но пък на вас защо ви го "предписа" - може би да придобиете "загар", след като сте бели по рождение?!  hahaha

Моята кокона напоследък е станала мрънкало - пипах венеца отгоре, няма нищо наболо, но като погледнах отпред, направо са се избистрили двата резеца и може би скоро ще избият Whistling А дано, че то не беше лиги и гризане, то не беше сърдене. ooooh! Вчера се събуди от сън и рев, рев..... И от една седмица може би е невъзможна като легнем да суче - главата й стои на една страна до гърдата, но от врата надолу всичко се движи във всевъзможни посоки  Crazy, обикновено е надупена, стъпила на крачетата, готова да потегли нанякъде Mr. Green Много ме изнервя  Crazy с това швъкане и съм й хванала цаката - лягам на дясната страна например, но не й давам дясната гърда, а лявата, т.е. горната в случая.... така е принудена да стои по-дълго легнала, ако иска да суче  Laughing И тъй - веселба!!!
Със захранването напредваме - подкарахме и плодовете, до тук ябълка, круша, слива съм въвела. Чудя се нектарините да ги беля ли или не - съвсем голи са, но май май ще ги обеля преди да предложа newsm78

# 89
Здравейте, и от мен.

Тити, благодаря за отговора за попарите. Мисля да започна с такава, с чай, така че ще следя за отговори на въпроса на Krisita.

Krisita, дано лошото вече е минало и от тук нататък да нямате такива притеснения.

desert_rose_ , аз съм чувала, че къпането с орехова шума, се препоръчва, за да си набавя детето йод. Не знам обаче доколко е полезно и е нужно това  Thinking.

nevva, аз кърмя Ясен по същия начин от известно време  Mr. Green.

Кафенце, аз мажа Ясен с кремчето на Бочко. Билково е и може за го мажеш, колкото искаш. Ефектът според мен е краткотраен, но замазва положението за малко  Grinning.

Сега да кажа, че Ясен продължава категорично да ми отказва домашните пюрета  Confused. Не знам какво толкова им харесва на купешките  newsm78. Освен това не иска да яде пасирани плодове. Когато му давам парченца ги смуче и ближе с удоволствие, но пасирани, не ги близва. Аз ги мачкам, защото ме е страх да не се задави  Confused.

И последно, че стана много дълго - за седящите вече стабилно бебета, кога смятате да започнете да ги слагате на гърне. Аз мисля да започна, като навърши 8 месеца, но не знам дали пък не е рано  newsm78?

Лек и приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт