Е-бирария "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 4)

• 16 675
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Бррррр.... прочетох ви и забравих кво искам да кажа.

Ники, бих помогнала с темите, но ще ми е трудно докато съм заровена в пясък до ушите. Надявам се на хубаво време... а, дано!

А, сетих се кво искам да кажа. Днес се разхождах из София и попаднах на превод на площад Независимост (много хубаво са го из-но-на-ремонтирали, дано оправят и руините в дупката)
и пишеше pl. Nezavisimost не е ли по-правилно да е преведена думата площад. Иначе англоговорящия откъде ще разбере, че става дума за площат... ама може и да не съм права де, питам само.

и е крайно време тая таме да се казва "За бирата с любов". Стига с тия езици!

# 466
Ване, би могло да се изтълкува като "place", така че не бих го нарекла съвсем неразбираемо.

Каква бира без езиците!? Кощунство немислимо!  Mr. Green

# 467
Ване, би могло да се изтълкува като "place", така че не бих го нарекла съвсем неразбираемо.

Каква бира без езиците!? Кощунство немислимо!  Mr. Green

По нашенските земи, нали сме двуезични, пише така (примерно):

Pl. Nezavisimost Sq.

# 468
  • София
не се бях сетила за това

# 469
Да проветрим. После подред:

Колега, туй не са случайни минувачи, не.  Mr. Green

Относно биротопченото състезание - аз ще настоявам да съм в отбора на губещите и едва ли ще съм сама. най-добре Фейчето да играе срещу всички.

Пуцът си има брат'чед! Еха!

Искам халба като на Делфина.

Ми май това е, ненаспана сън, сдъвкана и изплюта. Обаче не ми пука.

А да, снощи реших, че целенасочено ще се дразня от думата 'дехидратация', защото вече изцяло е заменила симпатичното 'обезводняване'. Ако я употребя, бийте ме.

ПП Страх, колега, машините ще ни вземат хляба, мамка им!

# 470
чета ви.. но до момента не разбирам много от това, за което си говорите...

със сигурност грешката е в мен... продължавам да чета

# 471
Основно за пиене, както сигурно си забелязала.  Mr. Green Между това понякога се поставят и езикови казуси. Също нерядко всеки говори за нещо свое си, но на другите не им пука, чудесно си общуваме.  Laughing

# 472
  • Mars Hotel
Бряя, много нови пиЕници! Сега щете-не щете ще разкарате пожарникарите.
Лате, и теб ли забравихме по пътя към бункера?! Shocked Ужас! Т'ва паниката е страшно нещо.

Днес съм така:

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 11:10 от Светлица

# 473

Аз пък съм така.

# 474
Добро утро Grinning
Ники, по повод на машинния превод, се сетих за едно култово ръководство за употреба, което може би сте го виждали, но не мога да рискувам да не сте Laughing

http://www.rumen.org/blog/9

Ир, твоето колега е като нож в сърцето ми Cry Винаги ми напомня напълно безуспешните ми опити да обясня на моите колеги употребата на тази китна думичка Laughing

Бела, аз схванах много бързо идеята на темата - когато нещо не разбираш, не му обръщаш внимание и продължаваш нататък с идеята, че със сигурност ще се появи нещо, което да разбереш Laughing

# 475
Оу, извинявай. На Ники викам така, че сме търкали едни и същи столчета в Гълъбарника. Не само с нея, де, ама така остана някак.  Mr. Green

Филтър version смокиня 1 също е мноо добро.  hahaha

продължаваш нататък с идеята, че със сигурност ще се появи нещо, което да разбереш Laughing

Например "Наздраве!".  Mr. Green

Преди малко съзрях в кутията за хляб опаковка с надпис "Хляб Фреш" - от хранителни трици и ръжено брашно.  Mr. Green

# 476
  • Mars Hotel

К'во, бе? Crossing Arms Образно казано.

# 477
Абе все пак е твърде нехарактерно - ти и мюзикъл?  hahaha

Хора, набутах се свински и затънах до гуша в банкови термини. Искам като свърша, да ме чака една голяма бира. Моля!

# 478
  • Mars Hotel
Не, просто....абе, няма значение. Щастлива съм и съм влюбена.  Heart Eyes

# 479
Пуц, ето ти малък стимул да ти спори работата Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт