Има ли бъдеще християнското семейство в България

• 25 736
  • 583
  •   1
Отговори
# 525
Adrianiii, обяснението Ви ме връща на въпроса, който вече зададох: как при тези отпадания и взаимоизключващи се хм, предписания, е възможно човек да вярва в цялата, повтарям цялата Библия? Не го твърдях аз. Отговори от типа "Това е много повърхностен поглед" не вършат работа, искам простичко обяснение.

# 526
По начина, по който е зададена, темата не е за хора, живеещи на семейни начала.

Нейде към средата на темата го намекнах. Sunglasses
Иначе може да се спретне тема за съжителстващите в конкубинати и брачните- нехристияни.
Мешавицата тук, както винаги, създава излишни спорове и дискусии.

А, да, и нищо "не отпада". Това не е нов въпросник за семестриален изпит.

# 527
"Око за око, зъб за зъб"  отпада от "Милост искам, а не жертви". Цялата роля на Исус Хрисос е тази да замени старото с ново - милостиво и човечно, обичащо ближния, споделящо 'ризата'.

Невероятно е как хора, които твърдят че са религиозни и то православни, и така ожесточено се изказват против другите,  не знаят елементарни неща за собствената си вяра и най-вече ценности, което се предполага дори само от елементарна обща култура

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 09:36 от 10 c's

# 528
  • София
на тях не им трябва, защото вярват. Вярата не се нуждае от логика и доказателства.

# 529
на тях не им трябва, защото вярват. Вярата не се нуждае от логика и доказателства.

Вярата определено няма нужда от образование. Но религиозността е друга бира - ако не я образоваш постоянно чрез четене, обучение и участие в живота на реглигозната си общност си просто един хипократ.  Не че 90 процента от 'реглигиозното' население не е такова.
Да си християнин и да не можеш да очертаеш основната разлика с юдаизма е толкова безумно, че по-добре да не се подписваш, като такъв.

Християнин, който вярва в "Око за око, зъб за зъб" е толкова християнин, колкото примерно аз съм част от национия отбор по кърлинг за юноши. Мога да го твърдя, но всички, които ме познават ще се скъсат от смях.

# 530
"Око за око, зъб за зъб"  отпада от "Милост искам, а не жертви". Цялата роля на Исус Хрисос е тази да замени старото с ново - милостиво и човечно, обичащо ближния, споделящо 'ризата'.

Невероятно е как хора, които твърдят че са религиозни и то православни, и така ожесточено се изказват против другите,  не знаят елементарни неща за собствената си вяра и най-вече ценности, което се предполага дори само от елементарна обща култура

Което изобщо не означава, че отпадат части от Библията. Нови ценности се наслагват върху стари, но християните изучават Библията, а не като закъсал студент- отдени въпроси по нея.
Християните не нападат ожесточно, така е, дори когато защитават собствените си ценности. Нападат се кучетата.

# 531
Християнин, който вярва в "Око за око, зъб за зъб" е толкова християнин, колкото примерно аз съм част от национия отбор по кърлинг за юноши. Мога да го твърдя, но всички, които ме познават ще се скъсат от смях.

Peace А баш. Ама друго си е да се говори на едро.

# 532
Джемма,аз познавах не само една.
Знаеш,че всяко стадо си има мърша.
Аз се плаша от евангелисти и свидетели на Йехова.
Нахални и зловещи.
...

И това си е до хора.
Евангелистките църкви са много и зависи какви подходи и доколко "залитания" са характерни за тях. Има такива тип "секта", има и нормални паства. Бащата на кума ни е пастор на една малка такава евангелска църква и никога по никакъв повод не е бъркал религиозните си убеждения в иначе перфектните ни междучовешки отношения.
Свидетелите на Йехова са страшни, заради крайностите, до които стигат. Но пак си е до човек. В Гърция живеехме под наем близо година у хора, принадлежащи към тази църква (а мъжът беше близо 3 г. колега на баща ми). Разбирахме се, умажавахме се. Още в началото баща ми му обясни, че не се интересуваме от църковните им дела и наистина не отваряха дума. Да, странно ми беше примирението им към всичко, даването на 50% от приходите им на църквата, прекалената аскетичност и разни такива, но само до там.
Съпругът ми и аз принадлежим на различни деноминации и никога не сме опитвали да си влияем.
Т.е. истински вярващият човек е уверен в своята вяра и уважава вярата на другите хора. Не я налага и не порицава.

# 533

Което изобщо не означава, че отпадат части от Библията. Нови ценности се наслагват върху стари, но християните изучават Библията, а не като закъсал студент- отдени въпроси по нея.
Християните не нападат ожесточно, така е, дори когато защитават собствените си ценности. Нападат се кучетата.

точно така, религиозността е задълбочено образование и убеждение.м затвърждаване на вяртата ти, че това е правилнят път, че точно от тази религия получаваш отговорите си.
всеки може да каже "вярвам' , което обикновено се изчерпва в " абе има нещо".
но да  се плеснеш по гърдите и да кажеш че вярваш в християнските ценности/семейство плюс, а да живееш живота си с 'ценност', като 'око за око, зъб за зъб" е нереално просто.
После се чудим религиите защо раждат терористи и маниаци ,а истинските вярващи са едни хрисими и добри хора - ами чули необразованите, че Мохамед разрешава, заплели се с групировки, които затвърждават невежеството им с разни интерпретации и готово.

# 534

Момичета по повод на Свидетели на Йехова и подобни такива  ...    вижте на какво попаднах току що .  И той не е безсмъртен и него са го повикали да дава отчет  Peace

Самозваният месия Мун почина на 92 години

Сун Мьон Мун, основател на "Църквата на обединението", превърнала се в просперираща икономическа империя и известна още като сектата на Мун, почина в Южна Корея на 92 години.
Преди повече от две седмици 92-годишният Мун е бил приет в безсъзнание в болница Сейнт Мери и прехвърлен в медицинския център на движението му в Сеул, заяви по-рано пред АФП говорителят му Ан Хо Йол. "Бъбреците му престанаха да функционират, а състоянието на черния му дроб бързо се влошава", уточни Йон Хо Сьок, високопоставен служител в сектата. Според лекарите развитието на неговото заболяване е било необратимо.

"Църквата на обединението" беше основана от Сун Мьон Мун през 1954 г. в Южна Корея и е една от най-многобройните религиозни общности в света. Пасторът Мун стана известен с колективните брачни церемонии, при които едновременно хиляди младоженци се вричат във вярност. Сектата твърди, че има 3 милиона последователи. Едно от най-многочислените, откакто е поставено началото им бе направено през 2009 година. Тогава между 7500 и 10 000 двойки от 160 държави участваха в южнокорейския град Асан в основания от Мун университет на негово име в обща церемония.

Т. нар. "Църква на обединението", която има сериозно влияние главно в Латинска Америка и САЩ, съобщи тогава, че със събитието отбелязва 90-годишнината на своя гуру и 50-годишния му брачен съюз. Според много наблюдатели тогава стана ясно, че целта на поредното масово религиозно шоу бе преподобният да лансира като свой приемник сина си, 32-годишния сега Мун Хюн Ин.

Сун Мьон Мун е роден в християнско семейство през 1920 година в Корея. През 1954 година той основава в Сеул своя църква, която нарича "Асоциация на Светия Дух за обединение на световното християнство". В началото на 70-те години на XX век се мести в САЩ, където набира последователи и се включва в обществения и политически живот. Той е известен с участието си в антикомунистическата пропаганда, по това време държавна политика на САЩ.

Наред с проповедническата си дейност, Мун развива процъфтяващ бизнес с фармацевтични продукти, чай, оръжие, недвижими имоти, а църквата му става една от най-могъщите финансови империи в света. Наследството му се изчислява на милиарди щатски долари.

# 535
Adrianiii, обяснението Ви ме връща на въпроса, който вече зададох: как при тези отпадания и взаимоизключващи се хм, предписания, е възможно човек да вярва в цялата, повтарям цялата Библия? Не го твърдях аз. Отговори от типа "Това е много повърхностен поглед" не вършат работа, искам простичко обяснение.

Много е просто, преди Христос е едно след него друго.Ако човек не познава собствената си вяра аз няма как с няколко изречения да му обясня.И да аз вярвам в цялата Библия(не,че и аз не съм се ужасявала от някои неща в Стар завет,но наистина когато нещата се погледнат по цялостно в дълбочина и с ВЯРА нещата се напасват)и отговорът явно е с вяра.Нямам друго обяснение.

# 536
 Laughing Сигурна бях.

# 537
# 538
Че отговорът на въпроса ми ще е "с вяра". И стига с тази "дълбочина". Каква дълбочина - едното изключва другото, както и да се гледа. Невъзможно е да вярваш, че и двете неща са правилни.

# 539
И така са се родили евангелистите... предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт