Пране на велур?

• 1 050
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
Скъпи дами, имам нужда от съвет за спасителната операция на любимото ми велурено палто.
За съжаление ми го върнаха от химическото одървено и избеляло и просто ми се скъса сърцето, нуждая се допълнителни мнения, ако имате опит, искам да го омекотя и възстановя.

Изчетох де, що има в нета, говорих с една кожарска фабрика и се оказа, че информацията е изключително противоречива, но все пак прочетох, че велура се пере. Нещо като вълната- на ниски градуси, щадяща програма и все в този дух.
За да не стане грешка, сутринта прежалих едни чисто нови велурени ръкавици и ги изпрах на ръка с Первол за вълна, стори ми се, че омекнаха, но резултатът ще го установя, когато се прибера у нас, във всеки случай им падна лепилото.
Другото, което забравих да кажа е, че е гарнирано палтото с агнешка кожа с дълъг косъм и се надявам да не пострада и гарнитурата от прането.
Четой и нещо за някакви масла, ампула бадемово масло или нещо от този сорт, но изобщо не съм сигурна как ще се отрази маслото.

Ще съм много благодарна да споделите личен опит.

# 1
Здравейте! Аз имам велурено манто и съм го прала няколко пъти в пералнята. Да точно така - както се пере вълнени дрехи на съответната програма и със съответен препарат. Е, като изсъхне на закачалката, в началото си е малко по-твърдичко. Но като го облечеш си се оправя! Така практикувам,след като разбрах цената на химическото и след като прочетох споделения опит тук.

Общи условия

Активация на акаунт