Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Честит празник!
Моето празнува независимостта си в Чиби  Mr. Green Уж домашните бяха написани още вчера но не остана време да проверя.

Провал с нашата Балканиада  Confused #Cussing out Толкова тъжни детски очи не бях виждала.... Оказа се че румънците не допускат състезатели родени след 2000 г., а първоначално нямаха условия. 8 деца отпаднаха и бяха абсолютно разочаровани. Алекс плака като малко дете а пък аз колко съм бясна  #2gunfire

# 526
  • При хората, които обичам
Ей такива промени в регламента в последния момент направо ме вадят от равновесие. То за възрастни е гадно, пък за деца е особено разочароващо...

# 527
Ели, много съжалявам spoko Чак мен ме хвана яд като прочетох. Да са живи и здрави децата - ще има и други състезания.

Честит празник на всички!

Аз днес не усещам особено празника - сутринта водих Волен да му вземат кръв профилактично, тъй като през седмицата още по тъмно всички баби са пред лабораторията  Close, та за нас остана да ходим в събота.
До преди малко решава задачи, ще почете още от Том Сойер... изобщо такива забавления  Wink
Утре - БЕЛ и английски.
Следващата седмица ще правя опити да сместя извънкласните, които съм си наумила, но все още всички изчакват, а и нямаме все още окончателна учебна програма, та всичко ми е в мъгла.

# 528
Ели, много съжалявам spoko Чак мен ме хвана яд като прочетох. Да са живи и здрави децата - ще има и други състезания.
Hug Hug Hug

# 529
  • sofia
Момичета, имам един въпрос. Какво е искал да каже автора в УТ по Човекът  и обществото на стр.4, зад.5, издателство Булвест?
Кои части от родината ни ще отнесеш към съответната форма на земната повърхност?
Равнина - ..............
Планина - .................
Котловина - ..............
Пролом - ..................
Трябва да се напише името на  такава част или части от родината да се разбира къде са струпани такива форми - югозападна, северна и т.н.?

# 530
Момичета, имам един въпрос. Какво е искал да каже автора в УТ по Човекът  и обществото на стр.4, зад.5, издателство Булвест?
Кои части от родината ни ще отнесеш към съответната форма на земната повърхност?
Равнина - ..............
Трябва да се напише името на  такава част или части от родината да се разбира къде са струпани такива форми - югозападна, северна и т.н.?

Още не са имали ЧО, както писах вече, но прегледах заданието. Hug
Според мен:
Равнина - Дунавска равнина
Планина - Рила, Пирин, Родопи ..
Котловина - Софийска, Благоевградска, Доспатска ..
Пролом - Искърски пролом, Кресненски пролом

# 531
  • Русе
  Ей за този въпрос, търчах до книжарницата за релефна карта.

Ели, вашият тренер не знае ли, че има разряди. И след 11 години влизат в категория за сериозни състезания. И Светослав тренира с националите, но може да участва в европейско или световно след 2 години. До тогава само някои мегдународни турнири, които допускат от 9 години.

# 532
  • sofia
Благодаря, Мамче. И аз така си мислех, но реших да попитам.
Амбър, и аз взех релефна карта. Grinning

Моят син не би могъл да се подготвя сам по "човеците". В УТ трябва да се пишат неща, които не са споменати в учебника. Явно целта е да се провокира ученика да търси сам информация.

# 533
  • Русе
Amber,  при нас е малко по-различно. Трябва да имат навършени 9 г. за да участват в международни състезания. Не се изисква нищо повече. В Сърбия, в началото на лятото, нямаше проблеми, но тогава Алекс не ходи. При определяне на мачовете се гледат кг. и толкова.

# 534
  • софия
Равнина - ..............

Още не са имали ЧО, както писах вече, но прегледах заданието. Hug
Според мен:
Равнина - Дунавска равнина
Планина - Рила, Пирин, Родопи ..
Котловина - Софийска, Благоевградска, Доспатска ..
Пролом - Искърски пролом, Кресненски пролом

Аз пък не виждам отговорите на тези въпроси в същия учебник. Затова предложих на дъщеря си отсега нататък да пита чичко Гугъл. То между учебника и тетрадката на едно и също издателство няма координация ,  направо на електронно обучение да минаваме  #Crazy
Мирта ние сме писали едно и също май , но съм го пропуснала..

# 535
Привет  момичета  #Crazy,
учихме по Човекът и обществото.
Нямам думи  #2gunfire.
Едно пише в учебника, друго в тетрадката.
Добре, че е гугъл-а. Как се обозначава връх?

Девойката учи 1 часа и половина докато разкаже урока, а няма никакъв проблем с паметта. Какво мъчение предстои за майките на деца, които трудно запомнят и се съсредоточават???
Ужас!

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 21:25 от April24

# 536
  • София
Как се обозначава връх?

Как?
Спести ми мъките.  Praynig

# 537
  • Русе
  Гледам, стигнахте до нашето домашно, дето си скубех косите и се чудех как така детето обиколило България десетки пъти надлъж и нашир, когато аз постоянно обяснявам - около теб Дунавска равнина, отпред това е Стара планина или Родопите или Пирин.... И как така това дете не може да си напише само пурвото домашно по предмета.
  Ели, ела да обсъждаме в темата за състезателите, че е мътна и кървава. Не напразно я инициирах тази тема.
  Ние днес празнуваме  Светослав е някъде из драките още с две приятелки.

# 538
 Rolling Eyes Embarassed Ами незнам как се обозначава връх. Затова питам. Намерих за град и река, но нямам карта, за да видя връх.
Горкото ми дете. Не е случило на майка географка, но като стигнем до историята - ще сме супер  Peace bowuu.

# 539
  • sofia
Аз купих релефна карта, но на нея няма знак за връх. На върховете направо са им написани имената и метрите. Аз накарах Пепи в УТ да напише в квадратчето черна точка(.). Не знам колко е вярно, може да съм измислила нов условен знак в географията. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт