Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Вивиян се ядоса като и казах че училището тази година почва на 17 не на 15.А днес и се карах защото аз спах до 11 тя станала рано събудила и сестра си и и дала цял шоколад да изяде.Ужас на нея и растат още зъбките и не трябва да яде много сладко а после я оставила да рисува с флумастри и докато играела на компютъра двегодишната ми дъщеря рисувала по паркета.Като видях откачих.Наказах Вивиян за 2 седмици без компютър и телевизия а през останалото време най много половин час пред компютъра и телевизора на ден. Crossing Arms Crossing Arms Строга съм ама като не слуша!  Naughty Naughty Tired Simple Smile

# 256
  • Чикаго / София
Али-сън да ти е жив и здрав рожденника /с малко закъснение/! Много щастие и късмет му пожелавам!

Амбер, Честит Рожден Ден и на теб! Бъди здрава, весела и обичана! Все така креативна и добра мама!

Хексалина, аз съм сигурна, че Вики ще има отличен успех и ще влезне в най-хубавото училище!

# 257
Kalinavivisimona , не товари и не очаквай голямата ти дъщеря да се грижи за две годишно.Тя не е и толкова голяма даже за това.По-скоро я научи да те буди теб, за да станеш и да поемеш грижите за малката като майка.

Честит празник на всички празнували, аз съм под пара и не ми се пише, а има доста какво.Проблеми в училище ще има и то големи, започнаха да се местят деца. TiredНашият 17 септември май няма да е много празничен ден.

# 258
Jizz, съжалявам за проблемите, които имате.
Наистина е неприятно това с училището, и особено с първият учебен ден.Съчувствам ви, и се надявам да има добро разрешение на проблемите! Hug

Честит Кръстовден!   bouquet
Да са живи и здрави именниците!Много щастие, късмет и любов!

# 259
  • Sofia
Хекси, сигурна съм, че Вики ще се справи  Hug.
irka,  Hug.
Ира , и моят син си беше до обяд у дома сам. Справяше се с домашните без проблем. В началото го карах да пише вечер, но много скоро ми заяви , че предпочита да го прави сутрин. Макар да ходеше 3 пъти седмично на тренировки се справяше с всички домашни за училище, както и с това за курса по английски. Ако детето е ученолюбиво и отговорно няма нужда от непрекъснат контрол  Hug.
 Джиз, при вас очевидно има неприятности. Стискам палци нещата да се оправят по възможно най-добрият за децата начин  Peace.
 Честит Кръстовден и от мен   bouquet.

# 260
Добро утро!

Джийз, надявам се облаците да се разкарат от вашата къща. Лошо е когато се разваля един добър клас. Аз така и не разбрах какво се случи с вашата класна, че сега ще имате нова.
Kalinavivisimona, не се сърди много на Вивиан. И тя  е дете. за нея няма по-вкусно от шоколад Simple Smile.

# 261
  • с/у ОколоМръсТното
, но ако учител каже че не може да отиде там а е за друго училище няма кой да направи нищо повече.

това нещо, като ми разказваха за системата на обучение в Германия ме шокира страшно много.
Дано разпределят Вики за това ниво... най-високото.

Явно хората от малки си профилират поданиците за бачкатори, изпълнители и ръководители.

# 262
Шани и ние се шокирахме като разбрахме. Надявам се всичко да е наред. Вики си учи, тази година успеха й беше много добър. Аз повече от това което имаше не искам, само да запази същото ниво. Другото което са измислили е да приемат децата по район. Представа си нямам как и защо, но е факт. Имаме две гимназии в съседния град, едната не ни е в района защото е на близо 10 километра от нас. Лудницата е пълна.
Шани наистина никой не натиска децата да учат дори и да имат възможности. Това значи че майката трябва да е до него и да му помага постоянно, а родителите не искат. Имаме детенце до нас  ако му се помогне мъничко ще си вдигне оценките но... Бащата е казал, че не й е нужно да учи и й стига най ниското ниво на обучение, майката искала в средното че детето да има някакви шансове. Говоря за родители 78 и 79 набор. Това са млади хора, но явно така е по селата.  ooooh!
Забравих да си напиша и другите притеснения. Бях писала, че правихме кръвен тест за алергия. Днес пристигнаха резултатите. Вики е алергична към едни треволяци клас 6, което е най високото ниво. Отделно към ръж- 4 и домашен прах 2. Не знам какво да правя дали да продължаваме да се мъчим с лекарства или да пробвам с хипосенсибилизация. Sad

# 263
  • Русе
  Хекси и аз мисля,че Вики си е добре и ще можете да влезете в гимназия. Следя как се развиват нещата при вашата образователна система, тук доста неща ме тревожат.Не се ле пораздвижиха нещата , в смисъл да може да се прави избор и на по късен етап и да се държат изпити за прехвърляне от прифилирано в гимназия. Наблюденията ми са,че  германците изобщо не се натискат за по високо образование дори да имат възможност. newsm78

# 264
Амберче, права си за родителите.  Laughing
За прехвърляне, може само от Реалшуле- т.е. средното училище да се преместиш в Гимназия или да си доучиш една година повече и да продължиш в университет. Има го и обратното нещо, ако не издържиш в Гимназията те връщат в по ниското.

# 265
Аз не и се сърдя ядосана съм и.Аз не съм я оставила да гледа сестричката си.Поразбудила я уж друг път съм и казвала да не я взима хем има бебефон още в стаята им но не съм усетила в кошарата на малката има играчки и съм казала на кака и да не я взима от кошарата докато не стана ако е гладна само един банан и разрешавам да и дава. Simple Smile Naughty Peace

# 266
  • sofia
Хекси, не знаех, че ги профилират още в 4 клас. На мен ми дойде акъл в главата  и започнах да уча като хората чак в гимназията. Ако ме бяха профилирали в 4 клас, университета от вън само щях да го гледам. Shocked
Моя синковец ще е разкрасен за първия учебен ден. Вчера както си играеха футбол, на едно от хлапетата му щукнало да подхвърля камъни и ударил Пепи. То нарочно да го беше замерял, сигурно нямаше да го улучи.  Tired Сега има огромна цицина на челото, над дясното око. Добре, че не му е уцелил окото. Мажа с арника, дано да се поскрие за понеделник.

# 267
  • Чикаго / София
Хекасалина и аз едно време като четях за немската система и точно тази част, с ранното разпределение по училищата ми беше много странна. Ама всяка държава си има системата.

Мирта, Пепи ще е най-интересния на Първия Учебен Ден с тази цицина, ще има да разказва Simple Smile Дано бързо му мине и не го боли.

Jizzlobber а защо си местят децата? Те нали не знаят подробности за новия учител, или вече се знае някакво инфо? Аз бих дала шанс на новия учител, понякога новите учители се стараят дори повече, за да се докажат.

Kalinavivisimona аз не бих си наказала детето заради това което е станало. Бих била ядосана на себе си, но не и на Вивиян. Все пак 11 часа си е доста късен час за ставане за деца. Нормално е да се събудят рано и да са гладни. А въобще не бих разчитала, че 9 годишната ми дъщеря би се сетила с какво да нахрани 2 годишната си сестра - банан, шоколад или каквото и да е друго. Затова и винаги ставам с тях /ако ми се спи/ или малко преди тях, за да им е готова закуската като станат, защото обикновено сутрин са гладни и не могат да ме чакат аз да спя до 11 часа. С други думи не бих си позволила да спя до 11 часа и да си оставя децата сами да се оправят, при положение, че едното е 2 годишно. Най-малко бих се сърдила на голямото ми дете, че чак и да го наказвам.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 18:30 от irka

# 268
Хекси сигурна съм ,че Вики ще се справи .
Jizz много съжалявам за вашите проблеми и то точно преди започването на годината.
Ние сме готови за училище ама не го чакаме с особено нетърпение тази година.Габи е запленена от новата си страст модерния балет и в ума и са само концерти и турнета(такова им предстои  във Велико Търново).Казах и ,че ако не учи спираме с балета.Ще видим как ще ги балансираме.

# 269
Jizzlobber а защо си местят децата? Те нали не знаят подробности за новия учител, или вече се знае някакво инфо? Аз бих дала шанс на новия учител, понякога новите учители се стараят дори повече, за да се докажат.

Направено е лично проучване, защото бе в затъмнение всичко.Не ни е представен новия, а се знае от лятото.Лъжат ни.От различни места чувам различни места за поводите.Т.е. от тези, от които зависеше това чувам едно, а от други лица, също от вътре -съвсем различни.Скъса се комуникацията, диалога.Изключително лоша успеваемост за новата със старите и класове, текучество и разпадане на класа.Искам да си спася детето просто.Новата учителка очи в очи ще я видим на 17, когато няма да ни се даде възможност за гък и мък-на тържеството и като им раздават учебниците. TiredНе на последно място-когато съм записвала детето, съм избрала именно този учител.Те го заменят, т.е. заменят моят избор без сериозна причина от сорта на заболеваемост.И липса на родителска среща, приемстеност и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт