Кой номер дрехи купувате за детето си

• 6 672
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Дрехи купувам по-големички, особено блузки. Дребното има коремче и ми писна от тесни блузи и такива дето се вдигат на коремчето и кръста остава гол. Да не говорим че памучните се свиват доста при пране на повече от 40 градуса, което често се налага след задълбочени изследвания на част от обяда  Mr. Green

С панталонките е по-различно, ако са на ластик долу при крачетата вземам следващия номер, защото няма нужда да навивам. Ако обаче са широки и ми трябват за сега купувам точно. Предпочитам да взема следващия номер защото малката е пухкава и не знам докато ни станат на дължина дали все още ще ги закопчаваме на ширина  Crazy

Дънки има още от бебе (дадени ни от друго дете). Сега почнах и аз да й купувам - има памучни и много меки, че и красиви. С анцуг да излезем някъде не става. Виж имаме едни панталони на Бенетон, пак от друго детенце - е, тях вече не й обувам. Ужасно твърди и тесни, нямат за отпускане на талията и ще престанат да й стават много преди да стигнем ръста  ooooh! ooooh!

# 31
Купувам по мярка или малко по-големи, но я обличам основно с такива по-мярка. Peace Някои неща не стоят лошо, макар и малко по-големи, но други изглеждат ужасно, освен неудобството за самото дете.
Първите й дънки ги купих, когато нямаше 2 години. Бяха от ВУ, нови, много добре й стояха и тя много си ги обичаше. Аз пък не обичам анцузи, клинчета -да, но анцузи... Mr. Green  В детската обаче ги искали по анцузи.
Обувки - само по мярка, т.е. да ти влиза пръста отзад.

Но моето момиченце не е от бързорастящите и едни дрешки си ги носи повечко. Laughing

# 32
Дрехи и обувки купувам по мярка, единствено есенно-зимните якета вземам малко по-големи.
Дънки носят и двамата от бебета.

# 33
Абе.. и моите имаха дънки от бебета, особено малката - вярно, много са сладки такива мънички... Ама аз дънки не тача, не и за бебе, което още само лежи. Твърди са - ако са истински дънки - имат дебели ръбове, често и джобове.. сърце не ми даваше да си опаковам бебето в дънки. Обличах меки, удобни дрешки, а вече има достатъчно красиви такива - не е като преди, само ританки и разни грознички такива, цели...
Та бебешките дънки от дребната (това до към възрастта около прохождането) - а имах много, главно подарявани й - ги предадох на приятелка почти чисто нови.
Т.е истински започна да носи дънки от тази възраст някъде - близо към годинката, да кажем...

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 13:14 от Сова

# 34
Еее, малко бебе с дънки, колкото и бебешки модела да е... не. Но стабилно проходило, бягащо и катерещо се детенце към 2 годинки в удобни дънки... защо не?
Разбира се, че комфорта в дрехите и лекотата на движенията за детето са на първо място. Peace

# 35
До към 2г. на щерката не съм я обувала в дънки. След това съм и купувала няколко чифта. Но има предимно меки панталони, джинси и по 1чифт дънки.
Малко са ми смешни бебета на по 3-4месеца обути с дънки, но всеки си има вкус.) И право да си облича бебето както реши. )

# 36
  • София
Много обичам дънки и да обувам децата с тях.
Даже днес излязохме за дънки, ама нищо не харесах, а взех една жестока туника,на която пише, че е 152, обаче на момата и лепна точно, а тя е 122.

# 37
Дънки децата ми обичат да носят в студено време. През останалото време - не. Напоследък са фенки на брич-панталоните, особено откакто се запалиха по ездата.
Обувки купувам винаги само с тях и винаги по мярка + съвсем малко по-свободни, защото краката им растат бързо, а и с дебел чорап не искам да им убива. Не съм убедена в реалната им преценка за "удобна обувка". Обувките обикновено износват точно за 1 сезон и не държа да ходят по 2-3 сезона с износени обувки, които първо са им големи, после евентуално малки и в крайна сметка - все неудобни.
Дрехи купувам по мярка. По гореизброената причина. Децата ги износват, понеже сами ги избират /дрехи, които купуваме без тях, после не искат да обличат/, харесват, носят и при най-малкото зацапване ги оставят за пране. Обичат често да се преобличат, а на всяко преобличане дрехите се перат - дори и това само ги захабява.

# 38
... Ама аз дънки не тача, не и за бебе, което още само лежи.

Обожавам дънките, за мен, за мъже, за деца и тримата сме постоянно с дънки.
Но за бебе  Crazy Само за снимки и за гости  Laughing Не си представям да държа бебе с дънки, да лежи по цял ден, да спи и да го преобувам с тях, това не е ежедневно облекло за малки бебета  Peace

# 39
Е толкова ли няма достатъчно удобни и хубави дрехи и материи, че точно в дънки трябва да се обуе едно бебе?
Говоря за деца до 1г., че и малко повече.

# 40
....
пс.Нещо друго ми се върти в главата тези дни.обличате ли дънки на децата си?
Аз разбрах въпроса на авторката точно като "Обличате ли дънки на децата си", а не "Оставяте ли бебето си да стои в стегнати като кюнец дънки по цял ден?". Ако трябва да се подразбира вторият въпрос, ще си сменя отговора по-горе. Whistling

# 41
Синът ми е на 6,но доста висок за възрастта си.Най-малкия размер дрешки за бебета изобщо не съм му обличала,понеже той се роди 58 см.Оттам насетне все по-големи дрехи му купувам,защото като кажа ,например,панталон за 2-годишно ми показват такъв,дето го е носил преди поне година.
Обувки купувам доста внимателно,задължително купувам с обувките и стелка.Стари обувки,които са носени от друг не му обувам,защото са вече изкривени по формата на крака.
Предпочитам да купувам дрехи една идея по-големи,гледам да ги меря преди да ги купя, не винаги отговаря номерацията.Сега, например,износва едни панталони за 8-годишно,които са му малко къси и леко широки.Тениската от комплекта му става,а на ризката копчетата не се закопчават.За сега купувам размер 134,но гледам,че понякога някои дрешки с този номер са му малки.
Аз харесвам по-широки дрешки,така и на детето му е по-удобно само да се облича и съблича самостоятелно и не изглежда като баварска наденичка.

Доста дрешки му шия аз,плета му жилетки,понякога той си избира какви апликации да сложим.

# 42
  • София
Е толкова ли няма достатъчно удобни и хубави дрехи и материи, че точно в дънки трябва да се обуе едно бебе?
Говоря за деца до 1г., че и малко повече.
А какво конкретно ще му се случи на бебето, ако бъде заведено за 2 часа на гости с дънки? Или дори да не е на гости, а на разходка?
Ето ви моето бебе, на 5 мес. с дънки. Държа да отбележа, че няма нито психически, нито физически отклонения, заради носенето на такъв вид материя.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1884/176285643213243457291346 … KwbNYYDM2rQZ7.JPG

Спорът ми се вижда изключително глупав. Дайде да поспорим на каква възраст се дават сокчета.  Mr. Green

# 43
Носят дънки буквално от раждането си. Какво им е неудобното, не зная. Аз пък бебе с ританки, или там както му се казва, не харесвам, нито ги намирам за удобни.

# 44
  • София
Каси, едва когато обух ританки на детето + блузката към тях, установих, че съм се прецакала, купувайки 5 комплекта.  Wink Така си стоят нови-новенички.

Общи условия

Активация на акаунт