Кой номер дрехи купувате за детето си

• 6 678
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Сега е висок 102 см - дрехи 104 вземам.
Обувки по мярка, не вземам така че да му хлопчат.
Изписаха го от родилното с дънки, блуза, жилетка и обувки.
Не си падам по инфантилните дрехи.
Ританки от тези като панталонче с подметка не съм обличала никога. Имах купени не ми бяха удобни и ми изглеждат като гащи на 100 годишен дядо.
И сега ходи доста с дънки на ДГ такива с ластик за да може сам да се съблича. Не виждам кое им е неудобното - анцунг за мен е дреха за спорт.

# 46
Не знаех, че ританките били инфантилни. ) Или друго, освен дънки. )))) Laughing

# 47
Mirama абе очаквах някой да се заяде ама толкова бързо не очаквах:)
За мен са инфантилни , както и блузки с човечета , шапки с ушички и разни такива:))
Мое мнение. Детето го обличам така както би се облякал голям човек. Имам блузи с надписи и една две с картинки...но тея с многото  апликации ме потрисат.
Вчера ходихме за пантофи за ДГ...е познайте пантофи без апликации не намерихме.
С фудболни топки , с бен тен, с бакуган и какви ли не други. Та се чудя що не бодна на моя мъж едни пантофки с фудболна топка пък аз да се перна с шапка с ушички...
За цел забава има играчки според мен , дрехите са си дрехи:)))

# 48
Децата са си деца, и само след още някоя година твоя вкус няма да може да си го налагаш. )
На 4-5г. вече започват да харесват едни шарении, картинки с герои по дрехите и т.н. от сорта.
Просто детето ти е малко. )

# 49
  • София
Децата са си деца, и само след още някоя година твоя вкус няма да може да си го налагаш. )
Вкусът се изгражда и формира от рано.  Wink
А кой друг, освен мен, може да повлияе на детето ми.

Hope for Two и аз съм същата като теб. Не обличам на детето подчертано детски дрешки, а такива, каквито аз самата бих облякла или тинейджър, да речем.

# 50
Mirama според мен вкуса се възпитава и обикновено след много години се оказва че каквото харесва семейството това харесва и детето. Аз смятам че това е неизбежно.
Ясно ми е също че даецата на определена възраст залитат по разни анимациони герои. Това не значи че няма да вземам и такива но с мярка. И сега има комплектчета с Количте и Мики маус - но ги ползваме за спане. Не че не се провикна на една площадка защо едно от децата е с пижама...но това е друга тема. Която няма общо с ританките особено онези на картини който съм виждала във Вис Виталис Simple Smile))

# 51
Той се формира, но когато всичките им приятелчета ходят с дрехите Х, върви обяснявай що е то вкус. )
Както и да е, всеки има право да облича детето си както прецени.
А и дрехата не е най-важното при едно отглеждане на дете.
И тези с анимационни герои, и тези облечени от котюр, може след време по нищо да не се различават. )

# 52
Обувки купувам само малко по-големи.

Дрехите, по-големи определено. Но само такива, на които има изрично написан ръст. Иначе има супер недоразумения.

А иначе за носенето зависи от дрехите, рокли и поли се носят по-дълго, панталоните по-кратко.
Дънки имаше и като бебе. Но в началните месеци бяха само за "специални" случаи Simple Smile

# 53
Дрехи купувам по мярка, по-големи не.

Дънки носят от бебета. Peace
Не купувам блузки с анимационни герои или подобни.
За подарък сме получавали, но само вкъщи ги слагам.
Дъщеря ми е на 6 год. и подобни тениски не иска. Вкуса наистина се възпитава.

# 54
Разбира се, че се възпитава вкуса. )) А на ССФ децата са възпитани още от люлката. )
Но пък не знаех, че дънките се водят официално облекло и за поводи. ))))

# 55
  • София, център
Общо взето дрехите ги купувам на око.

# 56
  • Пазарджик
И аз не харесвам Колите, но детето иска блузки с тях. На мен също ми седят като пижами, какво да му възпитавам - той така се харесва. Даже не знам къде ги видя, защото се запали по тях от много малък, даже и филма не беше гледал.

# 57
Аз не виждам нищо лошо в шарените детски дрешки, в картинките , маймунките и т.н
Има много красиви комбинации ,не всичко що е детско е китайски кич.
Не виждам и смисъл да обличам детето си от бебе в дрехи, наподобяващи, такива за възрастни. Сега му е времето да носи картинки, сега те му доставят радост.
Вкусът се оформя, да, но в различните възрасти той има различни проявления.

# 58
Ми то даже не беше спор, докато не се намери някой да го превърне в такъв, заяждайки се лекинко.. или не до там Wink
Едни харесват едно, други друго - ок.
Ама нужно ли е вечно някой с "тон" да се включи, та да си хвърли важното мение авторитетно?

Снимки на дъщеря ми с дънки и аз имам, както казах - подаряваха хората и наистина бяха сладки много... ама това не ми променя мението, че са супер неудобни за лежащо дете, напротив - затвърдих го така.. нито ще убеждавам някой, като качвам снимки. дънките са прекрасно нещо и аз ги обожавам, почти само с дънки ходим всички...
Но както се е изразила Блонди - в бебешка възраст за мен са били дрехи за снимки и за пред гости.
А сега щерката пък не носи, понеже не иска - не носи изобщо панталони в момента, за моя мъка. Само пола/рокля, като е хладно с клин или чорапогащник. И това продължава упорито вече повече от година. А анцуг откакто взе да разбира няма сила, която да я накара да обуе... никога.

И последно.. който не си облича дънки на бебето, не значи че автоматично го облича само в ританки  Laughing
Нито пък в анцузи...
Не изпадайте в комични крайности  Peace

Вкусът се възпитава, да.. до някъде обаче. Никога напълно. Понякога и хич Wink

И какво им е на анимационните герои? Моята е луда по Hello Kitty сега, купувам и й се радвам, не че много ми харесва това странно (грозно) нещо, което дори анимационен герой не е... Докато й харесва ще купувам. И се кичи с гердани и пръстени като луда - обикновено е с по няколко. Много ми е забавна, даже не си и помислям да "възпитавам" това в момента, при все че аз нося много малко "украса" по себе си... За момента гледам да я уча само да ги съчетава... до колкото е възможно Wink

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 13:59 от Сова

# 59
  • София
Не изпадайте в комични крайности  Peace
Хайде и да не изпадаме в комични интерпретации на чуждото мнение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт