Кой номер дрехи купувате за детето си

• 6 677
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
Iventse, и аз си бях накупила такива от ларедут, ама малко докато му свикнеш на преобуването с това чудо...)

# 76
  • Mars Hotel
Светлица тази тема се дъвче доста пъти......
Хората са едни и същи...
Защо да приравнявам...че ние сме равни. Моето дете има същото право като мен да не изглежда като играчка на улицата.
Пак повтарям...и аз купувам боклуци и моя син има любими герои. Но това не ми дава право да го апликирам с тях. Всички дрехи които има моето дете със същият успех може да ги облече и моя мъж и няма да изглежда инфантилно. В което аз лично не виждам нищо лошо...но явно за това че комплектче с което съседско дете играе на вън, моето спи с него - явно е проблем.
Светлица писна ми да се обяснявам темичките - Извинила съм се предварително за да не се засегне някой като теб.
Iventse и аз имам - но съм пропуснала тези с анимационите герой:)))) Но на Светлица ще и пратя две ако ми пусне адреса на ЛС...писна ми някой да ми обяснява какво съм искала да кажа , психотерапевтите който ми казват какво аз съм искала да кажа и какво аз съм искала да направя вече ми идват в повече. Появяват се във всяка една тема...извинявам се на другите които четат темата.

Изобщо не знам за какво говориш, нито защо подскачаш така.  Laughing
В такива теми не съм участвала преди, нито пък помня да съм те срещала в друга тема (нищо лошо, разбира се). Да съм се засегнала пък е абсурд!

Не съм искала да ти правя психо-профил, нищо подобно. Дори не разбирам къде го видя в поста ми. Спокойно, никой не напада лично теб, нито детето ти.

# 77
  • София
Е  не е, едното се разгащва Simple Smile
Тук ританки изобщо не се продават.

ЗА това говоря:
Точно тези гащеризончета при мен се оказаха най-практичната дрешка за новородено. Бях купила и летни варианти (с къси ръкави и къси крачоли) и зимни. Хем на вид са хубави и сладурски, хем не се разгащват и бебето не стои като разпасано, както е с ританките и тъй наречените камизолки отгоре.

# 78
  • София
Понякога страшно ме забавляват споровете ви.
Големият син много го обличах в тези гащеризончета с ританка отдолу. Малкият се роди лятото и чак до октомври изкара само по боди, без чорапи, без нищо. После го обличах с панталонки - обикновено гащеризончета, отдолу боди и чорапки. Не ми е било трудно да го преобличам. Имал е и с Мики Маус, и дънкови и джинсови панталони, не изглежда да са му били неудобни за спане. Нещата са много относителни.
За размера - купувам по мярка. Ако е подарено по-голямо, обличам тогава, когато му стане по мярка. Обувките гледам да са мъничко по-големи - да има около 5мм отпред и да си пъхна кутрето отзад зад петичката. Моите деца не растат бързо. Големият син облича понякога панталонки на малкия, добре са му, само малко по-къси  Mr. Green

# 79
Не се карайте, де. Важното е да знаете, че шарено с шарено не си отива и пола с маратонки е кофти комбинация, останалото е о.к.

# 80
Зависи от полата, зависи от маратонките, зависи от възрастта ...

# 81
Дрехи и обувки - по мярка. Само ботушки вземам номер по-големи. Дънки носи от около 6 месечна
Много харесвам дете с дрешки като на голям човек

# 82
  • There I was on a July morning
Обувки за малкия - купувам номер, които позволява да пъхна пръст между петата и форта. Дрехи - около един размер по-големи. Голямото ми дете си пазарува само, по мярка.

# 83
  • София
за обувки категорично по мярка, т.е. за мен по мярка е точно да си пъхна пръста зад петата, коет си е половин номер по-големи от крачето, но  хлопащи в никакъв случай. Аз също нося  така обувките с половин см свободни на дължина.
за дрехи, само на панталони взимам следващият размер и то когато е близо до него, т.е. предният вече са му толкова ок, че  всеки момент виждам, че ще ги израства... Т.е. да са макс с 1 подгъв на крачолите и то само ако са тесен и прибран модел, че да не седят като чувал върху него.
Синът ми е мн слаб и ако му купувам и по дълги дрехи положението ще е пълна драма от към визия Simple Smile

# 84
Защо се хванахте за дънките? Бебешките и детските имат много малко общо с тези за възрастни. Платът им и много мек и приятен.
Дрехите трябва да бъдат удобни на детето (в случая) и се избират и размер, и по модел на носещия ги. Това важи особено за панталончетата и поличките.

# 85
  • Някъде по Дунава
Дрехи купувам според ръста, а не възрастта, защото дъщеря ми е на 4, но е висока 114см, тоест като 5-6г. според размера на дрехите. Това обаче се отнася само за панталоните, защото се побира в блузки размер 104. Обувки естествено вземам по размер.

# 86
  • София
Гледам всичко да е по мярка, но има неща, които ѝ стават по-дълго време, а не само един сезон. Пролетта, например, бях купила 2 комплекта дънки с туника, купих ги точен размер, но още ѝ стават и сега ги обличам в по-хладните часове. По-големи дрехи не ѝ купувам. Подарявали са ѝ, но ги прибирам и се обличат, когато порасне. Подвити крачоли на дънки могат да стоят добре, но на панталони и клинове на мен не ми харесва. Както и запретнати ръкави, прекалено широки блузи (за панталон може да е ОК да е по-широк, зависи от модела) и т.н. развлечености.

Дънки - от съвсем малко бебе носи. Аз много харесвам дънките и не ги намирам за официално или за неудобно облекло. Не изглежда да са ѝ неудобни.

Обувки - гледам като ги обуе и стъпи, да мога да си пъхна кутрето отзад и така купувам. По-големи не бих взела - тя съвсем наскоро проходи и още залита, ако и обувките са ѝ големи, сигурно съвсем ще преплита краката. Поне така си мисля.

# 87
Дънките са универсална дреха, която с всякакви блузки мога да комбинирам.
Обаче има едни пантофи, водят ги текстилни обувки, които според мен са крайно неподходящи за раходки

# 88
Вчера за първи път и купих блузка която и е точно LaughingВсичко взимам по голямо.Но аз рядко купувам повечето ми ги дават Simple Smile

# 89
иначе имаме два три чифта дънки но избягвам да и ги обувам.Предпочитам клинчетата

Общи условия

Активация на акаунт