Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 640
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Привет на всички тук!
Записвам се, за да ви следя, тъй като и на нас ни предстои да се преместим в Лондон след Нова година. Първоначалният план беше за следващия месец, но предстои една уж рутинна операция на малчо и ще изчакаме да минем задължителните прегледи след това. Какво е положението при нас с две думи: аз съм живяла известно време в Шотландия, сестра ми е в Лондон от година и половина (след обиколки напред-назад из UK), та ще бъдем заедно. Нямам притеснения относно местенето за сега, а Лондон е любимото ми място. Надявам се да остане такова и след окончателното "заживяване" там Simple Smile!
Поздрави и хубав ден на всички!

# 136
Толумбичка ти куче със салам ли ще плашиш  Hug аз много обичам гости .
Tzvetak  много се радвам за малката че добре се адаптирала.
При нас имаше малко сълзи от Джозеф ама въобще не искаше да влиза първите няколко дни. Кейт от друга страна си влезе в стаята все едно е била там и преди и само как се опитваше да успокои брат си просто бяха невероятна картинка  Peace.
Отивам да приготвя бургерите днес ще се вади барбекюто на такова хубаво време и приятелите са уредени остава да изстудим само бирата и виното Mr. Green

# 137
Благодаря на всички за съветите. Сега се сещам, че една позната ми беше казала за Примарк, така че със сигурност ще го посетим.
Потърсих в гугъл тези car boot sales и наистина изглежда като един неособено симпатичен битак Simple Smile

Сега съм в чудене дали да не си наемем такси от летището до квартирата или да се влачим по метрото. Някой ползвал ли е London Minicab Transfers? Проверих, че ще ни излезе 39 паунда, а реално ако ползваме метро ще се наложи да платим 25 паунда late check-in (защото ще пътуваме около час и половина и ще стигнем след 17:30ч) и отделно пари за билети за метрото.

# 138
Аз бих си взел такси.
Като една провинциалистка, намирам лондонското метро за ужасна лудница.
И при идеята да влача и багажи, бих похарчила още 10-15 паунда за комфорт,
особено след полет, ново място и т.нат.

Ако ще ходиш в Primark, ти препоръчвам да е рано сутрин, преди нашествието на  Sick
С времето ще разбереш за какво говоря...

tzvetak,
вярно ли така сме я оплескали   Confused
Другия път с метрото тогава, обещавам да не те излагам и стоя в дясно на ескалаторите  Laughing

Шу,
Ще се пекат кифли тук. И без това като застуди, няма да е за барбекю..

Аланглето се прибра без поражения, само дето цял ден ходи на автопилот
и току се присети нещо и почва да си смее сам. Дори и не искам да знам..

# 139

Аланглето се прибра без поражения, само дето цял ден ходи на автопилот
и току се присети нещо и почва да си смее сам. Дори и не искам да знам..

Щом помни и не се изчервява като се сети, значи всичко е 6  Grinning Чакаме твоето парти и разказа му  Simple Smile

# 140
Благодаря на всички за съветите. Сега се сещам, че една позната ми беше казала за Примарк, така че със сигурност ще го посетим.
Потърсих в гугъл тези car boot sales и наистина изглежда като един неособено симпатичен битак Simple Smile

Сега съм в чудене дали да не си наемем такси от летището до квартирата или да се влачим по метрото. Някой ползвал ли е London Minicab Transfers? Проверих, че ще ни излезе 39 паунда, а реално ако ползваме метро ще се наложи да платим 25 паунда late check-in (защото ще пътуваме около час и половина и ще стигнем след 17:30ч) и отделно пари за билети за метрото.

Не знам до кое летище летите, но ако сте до Лутън или Станстед има бусове които ви карат до Голдърс грийн(което е близо до Уилздън грийн и понякога можеш да си намериш билет за по 2-3 паунда Wink  Не разбирам какъв е тоя лейт чек ин и за какво трябва да плащаш 25 паунда ?

# 141
Аз бих си взел такси.
Като една провинциалистка, намирам лондонското метро за ужасна лудница.
И при идеята да влача и багажи, бих похарчила още 10-15 паунда за комфорт,
особено след полет, ново място и т.нат.

Ако ще ходиш в Primark, ти препоръчвам да е рано сутрин, преди нашествието на  Sick
С времето ще разбереш за какво говоря...

tzvetak,
вярно ли така сме я оплескали   Confused
Другия път с метрото тогава, обещавам да не те излагам и стоя в дясно на ескалаторите  Laughing

Метрото е направено така че изобщо да не можеш да се загубиш Simple Smile и изобщо придвижването с него е фасулска работа Simple Smile На скоро имах гости , които почнаха да пътуват с меторо още на първия ден и без да се загубят нито веднъж  Mr. Green
Лично аз винаги съм предпочитала метро или влак пред алтернативата с бус Wink
Напомни ми как всички лондончани се дразнят кога някой седи на ескалатора в ляво  Mr. Green аз не си полювам и минавайки покрай тях им казвам да минат от дясно.  Laughing

# 142
  • Лондон
Анджи, как беше барбекюто? Ние вчера така, да "се оплача", един детски рожден ден се обърна в следобедно барбекю...на това време всичко се получава, и на края се оказа, че домакинът, оригинално от Бангладеш, е бивш много известен лондонски салса инструктор Rolling Eyes и стана една...  Rolling Eyes

Толумбата, ти добре се справи с ескалаторите, но аз, обсебена от твоята обаятелна личност, сгафих с паркирането, та са ни снимали на 2 пъти.... Crazy и оттам всички последствия Simple Smile

iri.kupenska, на кое летище наистина кацаш? Аз нищо не разбрах за тези 25 паунда с метрото, няма такъв филм. Кажи летището и ще се изясни бързо кой е най-изгодният маршрут. От далечните летища такситата до Лондон са повече от 39 паунда, от Хийтроу метрото си е ок, дори с куфари, и струва определено по-малко...

# 143
 Blush

Troy,
така си е, лондонското метро е направен за хора-удобно е, знаци, светлинни табли, говорят..
Аз просто си имам проблем като ми се струпат много хора всякакви.
Стоя, стоя от дясно, пуу лондончани  Crossing Arms  Laughing

# 144
Привет на всички тук!
Записвам се, за да ви следя, тъй като и на нас ни предстои да се преместим в Лондон след Нова година. Първоначалният план беше за следващия месец, но предстои една уж рутинна операция на малчо и ще изчакаме да минем задължителните прегледи след това. Какво е положението при нас с две думи: аз съм живяла известно време в Шотландия, сестра ми е в Лондон от година и половина (след обиколки напред-назад из UK), та ще бъдем заедно. Нямам притеснения относно местенето за сега, а Лондон е любимото ми място. Надявам се да остане такова и след окончателното "заживяване" там Simple Smile!
Поздрави и хубав ден на всички!

Миличка,стискам палци всичко да мине ,както трябва с малчо!И после ще ви чакаме да се присъдените към лондончани Simple Smile Чудесно е,че имате гръб тук от страна на толкова близка роднина,сестра ти Simple Smile Много успех ви желая! Hug

# 145
Точно на това не бих  разчитала Simple Smile познавам няколко такива семейства където идва я сестрата я брата от Бг и няма ти казвам какво стана Wink лично аз съм с малко предубеждения спрямо новопристигналите  Mr. Green

# 146
nJlaMuTo, благодаря за топлото "посрещане"  Hug ! Виждам по лентичката ти, че малко ти остава до дългоочакваното събитие - дано да е леко и щастливо както мина при мен Simple Smile. Аз родих в първия ден на 36 г.с., така че може да те изненада нещо и теб Wink!
Troy, и аз съм на мнение, че с роднини "бизнес" не се прави като цяло, но ние със сигурност ще сме изключение от твоите примери Simple Smile. Аз лично се "завръщам" в UK, ново ще е за ММ.
Така и така пак се разписах, да питам нещо, което съм се сетила - трябва ли превод/легализация на акта за раждане на детето, защото ще трябва да намерим педиатър, а и след първата му година ще има още ваксини и т.н., които може да не успеем да сложим в БГ, както и дали трябва нещо от нашия педиатър тук (бележка или и аз не знам какво), където да е отбелязано какво му е правено до сега?

# 147
Надявам се бързо да се приспособите и да се се справите с всички препятствия . Надявам се знаеш че едно е да си живяла в Шотландия и друго в Лондон. Аз самата първата година бях на друго място и след това се преместих в Лондон и честно казано бях като новопристигнала  Mr. Green
Ако нямате НИН и не сте регистрирани като селф емплойд бая зор ще видите, но не се отчайвайте Wink
Не ти трябва никаква легализация Simple Smile нали има паспорт- това е достатъчно. Хубаво е да знаете какво е правено на детето , но предполагам че така или иначе ще му вземат кръв за да видят от какви ваксини има нужда , или поне с мен процедираха така .

# 148
  • Лондон
June, добре дошла... Писали сме и преди по въпроса ти, акт за раждане ти трябва преведен за записване в градина, независимо на какъв етап, в добавка трябва и паспорт за доказване на дата на раждане, поне при нас беше така. Преведен акт за раждане е необходим и при минаване на граница, ако пътува майката с детето и те са с различни фамилии, и това го коментирахме доста, последните 2 години нямам пътуване, при което да не са ми искали преведен акт за раждане...

От личния лекар в БГ - списък на направените ваксини, също с превод, ваксините тук не са задължителни, но е хубаво да го имаш за да сравниш с тези, които ще ти предложат и да решиш кои ще слагаш, ако ще минавате на английския ваксинационен план.

# 149
Относно ваксините - когато дойдохме малката беше на три месеца и не са ни искали акт за рааждане. Отидохме в кварталната практика, записахме се към NHS, но още преди да ни пристигнат картите направихме ваксините. Т.е. като отидеш в поликлиниката обясняваш, че детето има нужда от ваксини и директно те праащат да ги направят. Ние не сме имали даже апойнтмънти.
Аз ходех на безплатни консултации, които се организираха два пъти седмично. Дадоха ни веднага червена книга за детето, което е като нашите лични картони и в нея се записва медицинската история на детето.
Носех си здравнатаа карта на детето от БГ - преведена, за да знаят какви ваксини са ни слагали там, както и кутийките от ваксините за всеки случай. Мед. сестрите, които направят ваксините ще попълнят каквото е нужно в червената книга.
Много объркано го обясних, май..Офф, откакто съм родила хич ме няма у главата  ooooh! Mr. Green

Акт за раждане може да ти трябва за други неща, но затова не вярвам. За твоя сигурност може да си подготвиш всички документи, защото в крайна сметка не знаеш какво ще ти поискат, а може и да е различно навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт