Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 641
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
PixiePops, ще свикнеш. Ухото се нагажда, не се притеснявай  Peace

Дано... Мерси за куража Simple Smile

# 121
  • След завоя в дясно
Привет и от едно прясно завърнало се отпускарче.
Много сте писали сега ще трябва да наваксвам с клюкините Mr. Green

# 122
  • Манчестър

Да не те отчайвам много,ама трудно се свиква с този акцент. Аз работя в Ливърпул(outskirts ) и въпреки това понякога ми е трудно да ги разбера. Абе scouse......в кой квартал ще живеете?

# 123

Да не те отчайвам много,ама трудно се свиква с този акцент. Аз работя в Ливърпул(outskirts ) и въпреки това понякога ми е трудно да ги разбера. Абе scouse......в кой квартал ще живеете?

Ох знам... Само да не го прихвана и аз, че българка със скаус акцент...  Laughing В Birkenhead ще сме. Там никога не съм била, само в централната част. И на Анфийлд естествено:)

# 124
Привет, момичета!

Преди време писах в темата, но отдавна не съм се появявала.
След 2 седмици летим за Лондон, намерихме си студио в Willesden green (не знам дали някоя от вас не живее наблизо) и поне спрямо Google maps, мястото изглежда доста симпатично.

В момента съм в чудене дали да носим хавлии и чаршафи, защото както знаете, те заемат доста място в куфарите, а имаме право само на 23кг. Вие какво мислите по въпроса?

Също така ще се радвам да споделите за места, от където мога да си купя кухненска посуда на прилични цени. Гледам, че близо до нас има Икея и знам, че там мога да намеря такива неща, но тъй като нямам база за сравнение, не мога да преценя дали ще е изгодно или не. Средно чиниите бяха на цена 3-5 паунда за брой.

Четох, че говорите за разни битаци, на които могат да се намерят интересни неща. Къде мога да намеря повече информация за тях и най-вече къде се намират?

Хубав ден на всички!

Влез в първия Примарк магазин и там можеш да си намериш чаршафи на много изгодна цена Wink ако слезеш до Килбърн (там има и Примарк) , което не ти е далеч има разни евтини магазини където можеш да си накупиш кухненски неща на много евтина цена . Там ще намериш и магазин за 1 паунд в който също се намират чинии и разни други от първа необходимост .

# 125
Благодаря ти varnagirl  Hug И още нещо,ако само преведа в България док. от рода на диплома,препоръки от предишна работа,акт за брак и прочее,ако ми се наложи да ги легализирам в Англия,е ли възможно това да стане в посолството  Thinking

Ще ти трябват само ако имаш някоя по специфична професия, като лекар, мед сестра и други подобни Simple Smile
ако е примерно за счетоводител или адвокат няма смисъл, тъй като нашето образование по тези специалности не се признава поради различните системи. Ако е за средно пак не ти трябва освен ако не си решила да учиш Wink Препоръки пак същото... ако не си бачкала нещо ''по така'' просто няма смисъл и едва ли ще ги вземат под внимание. Ако все пак се наложи да превеждаш нещо го направи в БГ. Приравняване и легализиране на дипломи пак не ти трябва, а ако евентуално ти потрабва с това се занимава NARIC.

# 126
  • На село (близо до Лондон)
Моите колежки ми организират празненството. На мен ми е некомфортно нещо,
уж не страдам от излишна скромност, но и да съм в центъра на събитията ми е нервно.

Ха, Златна върна ме 12 години назад Embarassed, когато моите колежки ми организираха в Манчестър "hen party" преди да се омъжа. честно не помня много само началото когато ми подариха тиара накачена с презервативи и трябваше да се накича с нея и цяла нощ да обикаляме. Абе, весело беше мнооого кръчми/барове обиколихме, след 3-тия бар спря да ми пука  Party. Дето се вика, enjoy   bouquet

PixiePops, кофти акцент е Ливърпулския. С най-голямия ми син бях почти пред раждане, 1 седмица преди термина ми, като ми се наложи да ходя по работа с влака от Манчестер до Ливърпул. Здраво стисках крака да не родя в тамошната болница, че нямаше да се разберем Thinking

# 127
  • UK/София
честно не помня много само началото когато ми подариха тиара накачена с презервативи и трябваше да се накича с нея и цяла нощ да обикаляме. ............

С най-голямия ми син бях почти пред раждане, 1 седмица преди термина ми, като ми се наложи да ходя по работа с влака от Манчестер до Ливърпул. Здраво стисках крака да не родя в тамошната болница, че нямаше да се разберем Thinking

Joy Joy :35:Tи се оказваш страхотен разказвач, със супер пикантни истории, може ли още? Joy Joy

Сетих се да попитам с каква марка боя се боядисват чернокосите девойки тук?Имам чувството, че черната боя не ме хваща. Thinking Ползвам на Schwarzkopf , но или боята са развалили, или аз съм се развалила.Пада ми при къпане много.Ползвала съм преди години на Лореал, но пък не бях никак доволна, не ми покриваше небоядисаната коса.Някой има ли препоръки към други фирми?

# 128
  Биляна, пробвай garnier permanent боя. Аз с Лореал се боядисвах, на руса коса дори не ме покриваше. Гарниер става страхотен цвят. Сега се излъгах да си купя john frieda и пак голям боклук, а е 10 паунда едната, да се неначудя защо...Купих си тъмно кафява и не ме хвана дори  Crazy
  За Ливърпулския акцент единствено мога да успокоя жената, че не абсолютно всички говорят така  Simple Smile Та все ще се разберете, те тия който говорят гадно си знаят и не им пречи да повтарят. Аз имам няколко колеги от там, само един говори неразбираемо, ми те и англичаните им се подиграват и не ги разбират, та камо ли ние, но се свиква наистина. Аз на моята шефка всичко и разбирам, дори не ми прави впечетление да има акцент, а други хора ми казват, че не могат изобщо да я разберат, явно съм привикнала  Simple Smile

# 129

PixiePops, кофти акцент е Ливърпулския. С най-голямия ми син бях почти пред раждане, 1 седмица преди термина ми, като ми се наложи да ходя по работа с влака от Манчестер до Ливърпул. Здраво стисках крака да не родя в тамошната болница, че нямаше да се разберем Thinking
Хаха... Хубаво, че си устискала Simple Smile

За Ливърпулския акцент единствено мога да успокоя жената, че не абсолютно всички говорят така  Simple Smile Та все ще се разберете, те тия който говорят гадно си знаят и не им пречи да повтарят. Аз имам няколко колеги от там, само един говори неразбираемо, ми те и англичаните им се подиграват и не ги разбират, та камо ли ние, но се свиква наистина. Аз на моята шефка всичко и разбирам, дори не ми прави впечетление да има акцент, а други хора ми казват, че не могат изобщо да я разберат, явно съм привикнала  Simple Smile

Знам, че си права Simple Smile Аз понеже много се шашкам, та му надух главата на моя, та и той ми каза, че има ливърпулци, които и той не разбира, Дано и аз да свикна като теб.

Благодаря за отговорите момичета.   bouquet Заминаваме във вторник, та ще кажа как е след няколко дни.  Simple Smile

# 130
Здравейте и от мен.

Добре дошли на новите момичета. Много успех.

Толумбе, хич не досаждаш, на мен ми е малко даже. Точно си мислих тези дни, че хич не споделяш Crossing Arms

На всичко ученици много успех през новата година. На мамите с първолаци, кураж, на мен ми предстоят същите емоции догодина.

Северняшкия английски ми е много любим Heart Eyes

Ние сме добре.  Играем често тенис и сме се се сложили пак на диета, че аз лично колко кифли с мармалад изядох в БГ ooooh! И всеки път се сещах за аланглето на Толумби, той нали много ги обичаше  Laughing Децата си тръгнаха на заниманията, Яна скоро тръгва на градина. В четвъртък пак сме в Лондон на среща с докторите. През седмицата почти всяка вечер сме три приятелки с общо 7 деца, дано да има често хубави дни, че децата да могат да играят на воля а и на нас не ни е зле Crazy

Утре ще ходим на Cheddar Caves ще кажа дали ни е харесало.

# 131

Знам, че си права Simple Smile Аз понеже много се шашкам, та му надух главата на моя, та и той ми каза, че има ливърпулци, които и той не разбира, Дано и аз да свикна като теб.

Моите колежки пък са предимно филипинки и чернокожи Simple Smile няма ти казвам че понякога ги питам по няколко пъти какво казват Simple Smile  Белите колежки пък говорят с есекс акцент Simple Smile... и всичкото това в лондон ,където уж трябва да се говори що годе разбираем английски ...

# 132
Благодаря ти Troy за инфото,аз така или иначе вече ги преведох да съм "подготвена" за всякакви ситуации  Wink ,а сега да ви питам,още докато съм в БГ ще изкарам паспорт на дребния,но освен това и някаква декларация трябва ли да оставям за съгласие,че може да пътува с баща си

# 133
  • Лондон
roksireni, направи си всички документи в БГ, ще си спестиш пари и разходки... Декларацията я направете взаимно за по 10 години, направи си копия и си спестяваш една дългосрочна грижа и доста пари....

Толумбата, то не останало Heart Eyes Жалко, че няма да има време за едно алтернативно парти по женски преди това Confused Между другото... получих 2 паркинг глоби за онзи уикенд Rolling Eyes уж се държахме прилично, а виж какво стана накрая.... и снимки получих Embarassed срамота Laughing

Шу, много се радвам за всичко при вас, дано и прегледа е успешен.... Ако успеем и скоро да се видим, ще бъде супер Hug

Нашата адаптация беше успешна за детенце, и доста трудна за мен... Тя ми каза, че първият й учебен ден е бил най-щастливият в живота й Shocked на втория ден събрала няколко от момичетата, които само се свивали и срамували и им казала, че не трябва да се притесняват и могат да разчитат на нея да им е приятел... Такива едни работи, аз същевременно се сдобих с безброй херпеси и стрес, но явно е нямало защо Simple Smile

Хубава неделя, с това време всичко изглежда прекрасно...

# 134

Моите колежки пък са предимно филипинки и чернокожи Simple Smile няма ти казвам че понякога ги питам по няколко пъти какво казват Simple Smile  Белите колежки пък говорят с есекс акцент Simple Smile... и всичкото това в лондон ,където уж трябва да се говори що годе разбираем английски ...

То и ти си права... Аз имах една колежка уругвайка, чийто английски беше адски... Разбирах я само като казваше good morning и finish  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт