Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 647
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Да се похвалим...ние днес се записахме на училище и от утре Петя е ученичка-6C клас.взехме униформа .....Петя е много щастлива от новото училище!
Може да ходи сама което много ми хареса....че няма да се чудя как да се въртим с баща и ...ха ха ха!
Връщам се да ви чета...

# 106
  Много успехи на всички ученици   bouquet
  За баницата и англ, и аз не съм чула някой да не му харесва, то и от баница до баница си има разлика. И манджите мн ми харесват, аз пържено и солено не готвя почти. Аз англичанин да не яде китайско, индииско и фиш и чипс не познавам, та сравнение с това, моето готвено е безвкусно направо  Laughing Миналата седмица бяхме на гости на работата ми , та и занесох една от замразените баници на Бела, студена и стара, с две думи отвратителна беше станала, ей избиха се да я хвалят и да я ядат, а то не се ядеше просто...
  Ева, не бой се, те новородените незнаят къде са  Laughing , не вярвам да я трогне шума изобщо. Ако се стряска, не си мисли, че е от това, доста от бебетата се стряскат като новородени. Фирма ли прави ремонта, ако е фирма предполагам ще свършат много бързо, не ги бавят нещата много обикновенно. И да спазват часове, например 2-4 то новородено едва ли ще спи точно тогава.
  Яде ми се миш маш, та две не виждам. Сега си правя с замразени чушки и консерва домати  Crazy дано се яде, въпреки, че се съмнявам...Искам бг чушкииииииии

# 107
Моите колеги също не харесаха баницата. Обаче миш-маш направо си облизаха пръстите и лозови сърми постни много харесаха. Вие какви кори ползвате? Аз купувам от Теско и правя вита баница. Миналата седмица купих от Морисънс, бяха някак си леко влажни и баницата стана превъзходна. В Нюкасъл откриха източно-европейски магазин  hahaha Продават български стоки с етикети на румънски, не е много зареден обаче.

# 108
Момичета,здравейте.Някоя от вас дали може да ме посъветва?Тази сутрин в 5ч като ходих до тоалетната и след като се изпишках ми изтече малко количество (колкото чаена лъжичка) тъмно розово течение с един съсирек кръв,колкото 5 пенса.Не бих казала,че съм имала болки по-различни от редовните.Смятате ли,че трябва да отида до болницата да проверят?Миналата седмица бях там,задари кървене,но беше след като с таткото не издържахме и бяхме интимни.Но сега нямаше такова нещо,просто повървях повечко същия ден.Дали това е причината и трябва ли да се притеснявам?

# 109
nJlaMuTo Вероятно е паднала тапата,както се казва.Не се притеснявай.Случва се седмица-две-три преди раждането.При всеки различно,смята се за индикация че раждането наближава. newsm03

# 110
Абе и аз се осъмних за тапата,ама като чета в интернет и го описват слузесто,а не точно течение,а при мен си беше като течение и за това се чудя дали да отида до болницата.Какво ще кажеш,да си постоя вкъщи и да почакам ? Simple Smile

# 111
Плами, обади се на телефона в болницата и питай. На мен ми течеше розово в продължени на седмица преди да родя, явно тапата е било.

# 112
Хелоу  Blush

О, каква седмица, новият ми клас е страхотен, но тоооооолкова много работа..
Стискам палци на първолаците ви, още повече на техните майки  Peace

Искаше ми се да споделя, колко сърдечно ни приеха в къщата си aniji и банда
(адреса ще ви пращам на лични  Mr. Green)
Да се видим и с nana_cool след години списване тук, много ме зарадва.

Аланглето напусна работа и уж искаше да се помотае две седмици,
но почна нова веднага и беше много разочарован. Мързелан.
Днес му е ергенското парти, нямам си идея в какво състояние ще ми го върнат утре.

Моите колежки ми организират празненството. На мен ми е некомфортно нещо,
уж не страдам от излишна скромност, но и да съм в центъра на събитията ми е нервно.

Желая ви много хубав уикенд  Heart Eyes

# 113
Привет, момичета!

Преди време писах в темата, но отдавна не съм се появявала.
След 2 седмици летим за Лондон, намерихме си студио в Willesden green (не знам дали някоя от вас не живее наблизо) и поне спрямо Google maps, мястото изглежда доста симпатично.

В момента съм в чудене дали да носим хавлии и чаршафи, защото както знаете, те заемат доста място в куфарите, а имаме право само на 23кг. Вие какво мислите по въпроса?

Също така ще се радвам да споделите за места, от където мога да си купя кухненска посуда на прилични цени. Гледам, че близо до нас има Икея и знам, че там мога да намеря такива неща, но тъй като нямам база за сравнение, не мога да преценя дали ще е изгодно или не. Средно чиниите бяха на цена 3-5 паунда за брой.

Четох, че говорите за разни битаци, на които могат да се намерят интересни неща. Къде мога да намеря повече информация за тях и най-вече къде се намират?

Хубав ден на всички!

# 114
Здравейте мили момичета   bouquet Прочетох последните три-четири ваши теми и съвсем имам чувството,че ви познавам  Hug  Другия месец ми предстои преместване в Лондон,мои близки приятели ще ми подадат ръка за начало и ако всичко върви "по план" ще дойдат и мъжът ми с детенце,което сега ще бъде в първи клас в БГ.Та въпросът ми е следния/бях си обещала да не ви задавам много въпроси,но се надявам да не ме линчувате  Heart Eyes  / задължително ли трябва да имам европ. здравна карта за да се запиша при Джи Пи Thinking

# 115
Iri.kupenska,  честита квартира. Всичко необходимо можеш да си вземеш от някой от големите вериги супермаркети като Asda, Tesco, т.н., потърси какво имаш на близо. Икея също е вариянт. Битаците се казват car boot sale, google това и регионите около вас и все ще намериш нещо. Там са предимно неща втора употреба, но в зависимост от битака, някои имат и пазар.

roksireni,    за записване при ДжиПи ти трябва само доказателство за адрес.

Забравих да поздравя Толумбата по случай предстоящата сватба. Покрай нейните вълнения пак ми се зажени.

Поздрави и на всички ученици, започнали и предстоящи им започване тази година.

# 116
Здравейте и от мен момичета   bouquet Надявам се да приемате и новопръкнали се като мен тук. От известно време ви чета, та реших и аз да пиша.

От около две години съм в Англия, но досега с мъжа ми живеехме в малко градче... Едно такова китно, хубаво и чистичко...  Сега обаче на него му предложиха много добра работа в Ливърпул, та се местим другата седмица и ми е много нервно. Ходила съм там и преди, но само за два дена и ми се видя толкова различно от това, на което съм свикнала. На Лондон например никак не мога да му свикна... Голяма лудница ми е там и като отида нямам търпение да си тръгна. Някоя мама да живее в Ливърпул и да сподели как е живота там?

Много се притеснявам и от акцента им. Мъжът ми е англичанин, но е от оная част на Англия, където нямат някакъв странен нерзбираем акцент... Simple Smile Уж нямам никакъв проблем с английския, но онзи ден засякох по ТВ интервю с един господин от Ливърпул и да ви кажа си ме затрудни....

# 117
Благодаря ти varnagirl  Hug И още нещо,ако само преведа в България док. от рода на диплома,препоръки от предишна работа,акт за брак и прочее,ако ми се наложи да ги легализирам в Англия,е ли възможно това да стане в посолството  Thinking

# 118
 PixiePops, ще свикнеш. Ухото се нагажда, не се притеснявай  Peace

varnagirl, благодаря. Останаха 6 седмици, сигурно съм ви писнала вече, искам да минава..

О,  iri.kupenska със страхотно красивия блог.
Препоръчвам ти Debenhams и TKMax. И за чаршафи/кърпи, и за кухненските неща.
Малко по-скъпи са, но пък за неща, които не се купуват всеки ден, си заслужават.
Като гледам блога ти, мисля, че ще ти допаднат.
Лично аз, намирам битаците  car boot sale за ужасни места.

roksireni,

От изброените, няма какво да легализираш в посолството.
Ако ти трябват преводи, може да си ги направиш и тук в лицензирана агенция,
а може и от България д са ти преведени в такава.
Тук не се втеляват толкова в печати и печатчета за всяко нещо.

# 119
хиляди благодарности,наистина си златна  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт