Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Хората, които са си мрънкачи по принцип и са свикнали някой друг да им урежда нещата, не биха се променили, ако и да отидат на място, където всичко ще им е уредено и наготово. Пак ще намерят за какво да мрънкат.
От българите, които познавам тук, а те не са много, а и аз не съм от много време, слава богу няма чак такива дранзители, които да мрънкат, че им е зле. Може да са всякакви, ама поне не са мързеливи и всички работят, някои и на по две - три работи.  
Друг е въпросът за завистта, но много ще се отклоним. Както знаем всички "чуждата кокошка, патка се вижда", ама нейсе..
Това да завиждаш за мен означава да си губиш времето, което можеш да вложиш в нещо, от което да си по - добре за себе си. Винаги ще има и по - богати, и по - красиви, и по - умни хора, както и обратното. Защо хората губят време да завиждат не ми е ясно и до ден днешен.

Аз пък страдам от това, че не познавам англичани, които да ме гощават с традиционните си гозби  Tired Обаче за сладкото съм съгласна. Веднъж ядох нпкаква торта, забравих й имети и с извинение беше толкова вкусна, че удоволствието от всяка хапка бих могла да го приравня само с оргазъм. Извинете още веднъж  Blush Просто не знам с какво друго да го сравня, за да добиете наистия ясна представа Simple Smile

Между другото, без да се обиждате, но понякога наистина много грозно изглежда от страни, когато се обсъждат други българи. Все едно "ние сме много хай, а пък вижте ги ония селяндури прости"..
Не виждам защо трябва да се присмиваме едни на други. Има всякакви хора. На едни им е яко да слушат чалга и да пият ракия, на други им е яко да слушат Бах и да пият шампанско. Има всякакви прослойки. Всеки е тръгнал да си търси щастието, като "щастие" за всеки е различно понятие.
Пиша това, защото скоро българин ме срещна на пътя и без да ме познава, без да ме е виждал някога, без изобщо даже да се замисли, ми се присмя, че съм българка. Просто онемях. Изобщо не можах да реагирам, а докато се светна, че ми се присмиват, човекът вече беше се слял с тълпата.
Ми тъпо е,,Вместо да се подкрепяме..Като под подкрепа нямам предвид да се издържаме взаимно и да търсим работа на роднини и сънародници или да оправяме документи на някого, който може и сам, примерно. Ама ей тъй от човещина..
И, за да не е мрънкане  Mr. Green да кажа, че също тук, срещнах човек, на когото се възхищавам и винаги ми действа много слънчево и положително  Hug за което благодаря Simple Smile

Не знам кого визираш за присмиването, мила. Аз попитах защото ми беше любопитно и съжалявам ако съм засегнала някой. Аз също съм изпитала на свой гръб недобронамереността на някои българи и много ме болеше първоначално. Аз понеже дойдох тук по любов така да се каже и българите, с които се запознах си мислеха, че ми е много лесно с мъж англичанин... А той не е богаташ или нещо такова. Трябваше да си намеря работа веднага, тъй като той не можеше да издържа и двамата със една заплата... А на мен ми беше трудно, не бях живяла извън БГ преди това, запознах се с едни бг момичета, но моите проблеми в техните очи бяха бели кахъри, понеже бях женена за англичанин. Беше ми много аутсайдерско. Чужденка сред англичаните и различна според българките... Много време мина преди да престане да ми пука. Но си спомням как беше и никога не бих се присмивала на никой. Трудно е и това си е. Единственото, което ме дразни е предумишленото изолиране от всичко английско на хора, решили да живеят в Англия  Peace

# 181
Не визирам никого конкретно, такова усещане получавам понякога, когато чета темата.
Изобщо не искам да обидя никого  Naughty
Всеки си има своите причини да бъде тук. Всеки се бори за своето щастие.
Както казах едни с чалга и ракия, други с други неща  Laughing
Борбата за всеки е трудна малко или много, дори и за хората, които ви се струват простовати или по - различни от вас.
Не съм се засегнала изобщо, защото стремежът ми далеч не е да стоя тук, заобиколена само от българи и да си живея в това затворено кръгче.
Личността ми е с друга насоченост като цяло. Много по - отворена съм към новости от заобикалящите ме българи. Аз също не харесвам тази тенденция да се затваряме в един кръг и това е, край. Но има всякакви хора.
За мен да пребиваваш н-наброй години в една държава и да не знаеш, да не научиш езика, примерно, е неуважение преди всичко към себе си.
Просто зависи с каква цел пребиваваш в съответната държава. Има хора, дошли да изкарат и спестят някой лев, а други, които са дошли да живеят за постоянно.
Аз дойдох по любов и макар мъжът ми да е българин, също ми завиждаха, че едва ли не съм си оправила живота.
В България оставих един доста уреден живот. Не съм дошла от немотия или нещо такова. Имах си работа, имах си всичко и можех да бъда много доволна, ако не се беше оказало, че любовта ме чакал тук  Mr. Green И аз зарязах всичко набързо, стегнах куфарите и ето ме нА Simple Smile

П.П. Та след целия тоз чаршаф  - накратко - исках да кажа, че понякога звучите осъдително спрямо останалите сънародници.
Пууу, то бива да съм разтегателна и подробна... ooooh!

# 182
Далеч съм от мисълтя да съдя който и да било. Просто за мен е непонятно да живееш в държава която може да ти даде много и да продължаваш да си караш както си свикнал в БГ Simple Smile Чудно ми е какво ги кара да се държат така и да се изолират. Лично аз съм много отворен човек и приемам с радост всяко ново и добро нещо в живота ми. С течение на времето българите около мен намаляха ,но за сметка на това завъдих много британски приятели и се чуствам комфортно с тях. Не ме занимават с пари, разни жълти и сини карти , разни регистрации и никой не ми мрънка че живота му бил тежък Wink Живота тук е толкова стресиращ , че честно казано немам нерви да слушам вечните оплаквания на някои сънародници,
Срещнах и много достойни българи , но за жалост са някакси по малко от мрънкачите Simple Smile

# 183
Трой, аз също не знам защо така се изолират, но тяхна си работа. Те си избират как да живеят. Щом така им е ок, мен не ме бърка изобщо.
Аз не мога да се изолирам така и направо откачам, понякога даже се депресирам, но в крайна сметка предпочитам да съм сама, отколкото с мрънкала и клюкари на главата си, с които да обсъждам останалите от заобикалящата ме среда. Щото, когато човек се изолира няма какво друго да прави освен да обсъжда останалите от обкръжението си, а за мен това е доста натоварващо начинание. Не че, ако някои ми сподели какво му тежи няма да се опитам да му помогна, ама целенасочено да се събирам с някого, за да обсъждам други, ми е много пошло. И предпочитам да съм сама, отколкото с такива хора.
И аз не обичам само за документи да говорим. Каквото ми трябва за мен си съм го проверила където трябва, ако някой ме пита яе му кажа, ама постоянно за това да говоря ми омръзва.
аз също нямам документи, иначе сметки н амое име колкото искаш  Mr. Green Последно като ходих в джоб= центъра човекът ми каза, че даже по -добре от него ги знам правилата, ама нА, нямам пукнат документ, за разлика от тез дето някой ги оправя все, които не знаят и наполовина толкова колкото мен, ама имат документи.

# 184
aniji, планиране две три седмици напред му е майката. Аз като правило гледам през уикенда единия ден да излизам, а другия за домашна работа и домашни на децата да е. Много ми е трудно понякога да издържа на изкушенията, както например този уикенд, не се изпускат такива хубави слънчеви дни. Но пропусна ли домашната работа и за следващия уикенд ми се натрупва още повече, едвам насмогвам  Rolling Eyes Ей сега коша ми е пълен с пране, синът утре ще търси баскетболния си екип  Embarassed
Планираме ние ама и плана все го променяме.Ето вчера в училище едната майка от компанията ни ме посреща и ми казва, че се събираме за обяд в четвъртък(по женски).Как да откажеш сърце не ми даде. Blush Домакинската работа тя край няма все ще и дойде и на нея времето.
Кажи вие как сте не съм те чувала отдавна, че и Шу и  нея не съм я чувала.

# 185
Ева, честито, да ви е живо и здраво бебчето !

Уф, само моето дете още не е тръгнало на училище, иначе домашното посещение ме обнадежди учителките бяха много мили.  След много суперлативи, които чух от родители и нещо не съвпадаха с моите впечатления, които бяха основно върху материална база вече мисля, че разбирам  защо го харесват. Ми то май до отношение, не до обстановка.
Това разделение на новобранци и стари кучета винаги ме е дразнило.
Тzvetak, мерси за инфото.

# 186
Ева, честито и от мен. Да ти е жива и здрава и по-малко да плаче. Моя напоследък е голям нервак и съм се видяла в чудо.

Относно темата за българите тук мога да кажа само, че предпочитам да не общувам с тях. Изпатих си от едно "приятелство" и сега ми е обица. Имам две познати с които се чувам понякога, но само толкова. Специално за форума съм останала с впечатление, че всички момичета сте интелигентни и няма случайно попаднали. Всеки се справя както може и се радвам, че поне сме успели да прихванем от англииския манталитет.

# 187
Първо да поздравя и аз Ева   bouquet Да ви е честито бебчето ,да расте в здраве и щастие окъпано
Виждам,че разисквате наболял въпрос,по принцип всеки си има гледна точка за нещата,но според мен въпроса не опира до "българи" или "англичани",и едните и другите могат да играят номера,въпроса опира до манталитет,характер и т.н. Сега сигурно мислено ще ме нападнете "да бе да,ела и ще видиш",е да,но моята гледна точка е такава-ако мога,ще помогна,като не мога-няма и да вредя.Парил ме е много живота по принцип,но това не ме озлоби или промени.С тоя ферман не искам да засегна никой,и предварително се извинявам ако не съм разбрана правилно от някой,но е факт ,че не само в Англия,но и където да е по света се носи славата на българите,че не си подават ръка,което не е добре според мен.Офф разпалих се,единствено се дразня на ромите,които подбиват реномето на интелигентните българи и ще ви приложа факт  http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=11960956
И да сменя рязко темата,на 24.10  вечерта кацам на летище Лутън    Flutter

# 188
Всеки се справя както може и се радвам, че поне сме успели да прихванем от англииския манталитет.

Не знам какво визираш под английски манталитет.
Идва ми малко прекалено това, все едно като сме живели в България сме били различни,
като е ясен негативния уклон.
Не съм била. Каквато съм си била като човек и преди, такава съм и сега.
Поостарях, помъдрях, но каквото се квалифицира като манталитет, си е все същото

# 189
Някой случайно да знае хубави приложения за ipad-числа и елементарно събиране/изваждане,
просто словообразуване, думички разни, от този род?
Нямам време да се ровя точно сега  Tired

# 190
Здравейте момичета.

По темата, хора всякакви. Що се отнася до помощта.... ми помогнах и съжалих, повече .... сигурно ще помагам, но мнооооого по малко. Иначе тук имам страхотни приятели Heart Eyes Винаги, когато имат нужда съм на среща, на тях помагам винаги. Но ей така както сглупих и помогнах на не много близък, вече не бих.

Толумбе не мога да ти помогна с инфо, ама те обичам Mr. Green

Мери не си носим гуми, но инструменти и помпа винаги.

Нашата среща с лелите от градината мина. Черпих ги кекс със сладолед и си облизаха чинийките  Laughing В четвъртък да мине и срещата с докторите и в петък дребната е на балет Crazy С нетърпение чака и по цял ден ходи с трико и тюлена пола. Аз исках модерен балет, но се оказа че е малка, затова класически.

Лека вечер Peace

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 23:47 от Шу

# 191
Шу снимкииииииииии  Peace

# 192
# 193
Да искам да я видя тая кукла с балетния костюм. Grinning

# 194
"She is not a girl, she is a devil"  Laughing

aniji,

тази учителска стачка, дето я спомена, да не е на нотингамските учители, заради 5 terms year?
Вас не би трябвало да ви засегне, ако е за това..

Общи условия

Активация на акаунт