Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 502
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета! 
Иска ми се да идем някъде този уикенд за една вечер с половинката.
Някой може ли да помогне с идеи? Ако сте били на някое интересно и хубаво местенце, моля да споделите. Ние сме в Surrey.   bouquet

зависи колко ви се кара  Mr. Green
ние все до Брюж и Белгия стигаме, така като започне разговора
по-наблизо: Canterbury, към Dorset - около Corfe Castle / Durdle Door, надолу към Portsmouth
съвсем наблизо/дневна разходка: около Hever Castle, или Winkworth Arboretum - за много красива есен

# 541
Привет на всички!

Как сте, момичета? Надявам се всички да сте имали прекрасно лято.
Леки първи стъпки на малките ученици и много успех на големите!
Винаги с удоволствие следя училищните въпроси.
Имаме ли нови бебета? Нови булки? Нови къщи? Нова работа?
Напазарувахте ли Коледните подаръци и билети за Великден 2013?  Mr. Green

Ние се прибрахме навреме, разбира се. Но аз от клюкарене в една друга тема, не мога да стигна до тук да ви изчета. Но вече ми идва в повече там, та си идвам обратно при вас.

Ние имахме 5 фантастични седмици в България.

В Трявна - със Старото Школо на Петко Славейков, барабар с писането на буква на пясъка, с калем и с перо, с наказателните дъски за вратлетата на непослушните ученици, с голямата пръчка ( the Bulgarian performance management system  Crazy), с пиене на кафе на трикраки столчета в местните шекерджийници, в търсене на гущери и пеперуди по поляните, с отброяване и научаване на часовника по ударите на Тревненския градски часовник, с чорбаджийските къщи, и ходене до малката местна поща да купим марки от щанда за филателия, за да си пратим писмата на англичанчетата (страшно хубави марки има във филателията, няколко английски майки впечатлихме и замазахме гафа на българските пощи с късната доставка). Избрахме Трявна, заради санаториума за климатолечение и долечение на деца с респираторни проблеми, астми и алергии. Строен от Царица Йоана с парите, които е получила като подарък за сватбата си с Борис, с цел там да се лекуват децата на работниците в железниците, които пък железници и локомотиви, както всички знаем, са били любимото хоби на Царя. Колко романтични са били хората в онези времена... Както и да е, заради въздуха ходихме там, уж специално мек и подходящ за деца (затова го е споделям, ако някой търси такова нещо), останахме много доволни.

В Дряново - шляейки се по моста на Кольо Фичето, чудейки се на пауна в манастирската гостилница и най-вече в пещерата "Бачо Киро", чиято пещерна праисторическа мечка е иззета от там през 1934 година от една английска господжа и докарана къде?, ами в Природо-научения музей в Лондон. Аз в пещери до сега не бях ходила, определено е хубаво и интересно.

На море, детство мое, в Мичурин, заедно с братята чехи в хотела (Али ни е родена в Прага и всички у дома сме със сантимент към чешката нация), където Али откри разликата между момченцата и момиченцата, а аз осъзнах, че животът върви все напред.

В родния ми град, с възстановения ни парк с розариум, нови люлки, кафета на пешеходната ни улица, другарчета за игра.

На Али българският дръпна отново доста напред, макар че акцентът ѝ е много силен, а най-хубавото беше, че слънцето много помага на нослето и кашлицата, а у дома на мен и стените ми действат вдъхновяващо.

Но и други добри новини, тази година се чувстват по-добре с училището на Али. Просто си каза думата времето и знам какво да очаквам, както и с какви хора си имам работа. По-стабилни сме и двете - тя като ученичка, аз като майка на ученичка. Изумена съм, че дори нямаше преговор на азбуката, направо ги почнаха да четат и да смятат, не разбрах и хранителните вериги и къщите в Тюдорски стил и и те какво правят в програмата за първи клас, но трупам опит в торбата. Като потрябва, вадя и ползвам.  Crazy

Моля, които има време и желание да ми напише накратко какво учат и какви умения трябва да имат учениците във 2ри клас при вас.

Мони, погледни в Гугъл: National Curriculum Year 2 (Primary education). Излизат линкове като този http://www.education.gov.uk/schools/teachingandlearning/curriculum/primary?page=2, надявам се да ти е от полза. Но твоето детенце дали няма да е записано тук в 3-ти клас си мисля?  Thinking

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 22:38 от Маpи

# 542
Мари страхотен разказ Heart Eyes

Мони не мога да ти отговоря какво точно учат във иър 2,  просто така и не разбрах Crazyно тогава са   KS1 в края. Ако поровиш в нета мисля че ще намериш, най малкото, много упражнения.
В сайта на BBC има такива.

Исках и аз да питам нещо. Плуването, на което ги водят от училище, плащате ли си го? Питам от чисто любопитство. Не ми тежи че го плащам, но днес се заговорихме с приятелки и на нито една не са и искали да си го плаща newsm78 На нас си ни пращат всеки търм писамце да платим и че не може детето да отсъства по финансови причини.

# 543
При нас плуването е към часовете по физическо ( водят ги веднъж седмично) и не се плаща. То е от задължителните часове. Езда, тенис, ски и бойни изкуства са допълнителни/ пожелание и се плащат.

# 544
  • Манчестър
И аз не плащам за плуването в училище.

# 545
  • UK/София

Ние плащаме плуването, но то не е в училището.Водят ги в един нов супер модерен и супер скъп спортен център.За 3 месеца цената е 15 лири, това не е нищо в сравнение с нормалните цени в този център.Няма дъжд, няма слънце - всеки понеделник ходят пеша до там, но пък са доволни.

Искам да попитам дали някой ползва интернета на TalkTalk.Все си мисля, че Ave беше писала хубаво мнение за тях, но не съм сигурна.Интересува ме дали прекъсва, бърз ли е и дали се налага постоянно да им се обажда човек?

# 546
  • Манчестър

Ние плащаме плуването, но то не е в училището.Водят ги в един нов супер модерен и супер скъп спортен център.За 3 месеца цената е 15 лири, това не е нищо в сравнение с нормалните цени в този център.Няма дъжд, няма слънце - всеки понеделник ходят пеша до там, но пък са доволни.

Искам да попитам дали някой ползва интернета на TalkTalk.Все си мисля, че Ave беше писала хубаво мнение за тях, но не съм сигурна.Интересува ме дали прекъсва, бърз ли е и дали се налага постоянно да им се обажда човек?

И нашите ги водят в такъв център,но не знам колко струва .
Аз съм си все още с TalkTalk и все още съм си така доволна от тях. Не помня кога последно съм имала проблем,а за обаждане на тях...ще да е било преди години.

# 547
  • Germany

Моля, които има време и желание да ми напише накратко какво учат и какви умения трябва да имат учениците във 2ри клас при вас.

Мони, погледни в Гугъл: National Curriculum Year 2 (Primary education). Излизат линкове като този http://www.education.gov.uk/schools/teachingandlearning/curriculum/primary?page=2, надявам се да ти е от полза. Но твоето детенце дали няма да е записано тук в 3-ти клас си мисля?  Thinking

Много благодаря   bouquet Сега ще разгледам линка.
И да, принципно трябва да е във 3ти клас, но върви с една година назад. Училището е към някаква фондация и не ми е много ясно точно по каква система учат, но учебниците са им английски и обучението е на английски. Аз намерих в нета книжките, които четат в училище /http://www.oxfordowl.co.uk/Library/Index/?AgeGroup=4/ и се упражняваме и в къщи, но ми се струва, че вече би трябвало да е по напред с четенето и писането срванявайки със знанията на учениците във 2ри клас в БГ. То не, че имаме друга алтернатива за читаво училище с английски тук, но поне да съм наясно и да се занимаваме вкъщи.
Шу, благодаря и на теб! Ще разгледам и в сайта на ВВС.
Хубав ден на всички! Simple Smile

# 548
  • Варна
Момичета, влизам с въпрос в темата.  bouquet
Колко дни се почива по Коледа в Англия и децата имат ли коледна ваканция. Embarassed
И ако да колко, по точно от кога до кога. newsm78
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 549
  • Лондон
Ивка, в нашето училище ваканцията е от 21.12 до 4.01 включително, децата се връщат на училище на 7.01. Официалните празници за работещите са 25 и  26 Декември и после 1 Януари.

Плуване при нас има за децата от year 2 нагоре и не се плаща отделно...

# 550
  • ENGLAND
Moni, ако имат учебници, то това са учебниците за изучаване на английски в чужбина, тук учебници в начален курс няма. Така че не можеш да сравняваш програмата в тукашните училища и това при вас. Книжките на Оксфорд са за училищата в Англия, по принцип не се използват  в чужбина щом има учебници. Може би при вас книжките само подпомагат и стимулират четенето. На всяка книжка отзад има нивото и имената на другите книжки от това ниво. За тукашната система нормално е децата в У 2 в началото на годината да са на ниво 6 по книжките.
Ако искаш нещо друго да знаеш пиши на лични, начален учител съм.

# 551
  • UK
при нас плуването е в спортния център в Уиндзор и плащам 55£ за три месеца
задължително е,но за родителите на които  не им е възможно да плащат има помощ от училището (не знам как е точно организирано,но всички деца плуват).

# 552
Биляна, и ние сме на TAlk Talk и сме много доволни-засега 3-4 месеца не сме имали никакви проблеми.

# 553
  • Лондон
... Получих току що долният майл от училището... нямам думи просто, тези две училища са съвсем близо до нашето... Имайте го в предвид, ако сте в района или околните квартали Confused

Putney Park School has reported:

Last Friday (October 5) – between 4.00pm and 4.30pm -  there was an alleged attempted abduction of one of our Upper School pupils as she walked home from school along Howards Lane.  The police are aware and have made themselves visible in the area.

Further information from the police: the attempted abduction took place on Howards Lane on Friday 5 October and was reported at 4.30pm. A white man in his 40s or 50s tried to drag a 15-year-old girl into a blue vehicle. No registration given. He was wearing a blue, v-necked jumper. The Police do not have any more detail

Many of you may have heard that there has been a second reported incident of an attempted abduction at All Saints School in Putney, involving a woman and her children. Luckily no harm came and but please be aware and extra vigilant at all times.

# 554
  • Bristol
Moni, не можеш да сравняваш така втори клас в България с втори клас по английската система. Материалът обикновено е съобразен с възрастта на децата, 6 годишни в Англия и 9 в България. Трудно е да учат един и същ материал, а и не е редно, според мен.

ивка27, в нашата община 21 декември е последен учебен ден, а 7ми януари първи учебен. Тази година ваканцията е малко изместена и повече дни имат в началото на новата година, което на мен ми допада повече и ни вдъхнови да си организираме малко по-различно посрещане на Новата година Wink

Дали времето ще се задържи така и уиленда?! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт