Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 506
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Най-големият в Съри се намира в Walton on Thames,  ние сме редовни посетители и все нанираме какъв "буклук" да си купим. Всяка неделя е.

# 76
Най-големият в Съри се намира в Walton on Thames,  ние сме редовни посетители и все нанираме какъв "буклук" да си купим. Всяка неделя е.

Мерси, миличка  Hug Ще накарам мъжо да се разходим тая неделя... Той хич не обича, ама аз понеже не шофирам, се е примирил, че трябва да ме разхожда по такива, цитирам, "безсмислени мероприятия" Simple Smile Иначе и аз все си намирам по нещо... особено книжки, направо е рай Simple Smile

# 77
Здрасти  и от нас!Ние сме в Лондон,Кроудон.Ако има някоя мама от там.Като се завърнем от БГ може да се видим за разходка.

# 78
Момичета, чубрицата се подвизава на щанда за подправки под името "oregano". Поне аз това ползвам!

# 79
  • ENGLAND
Момичета, чубрицата се подвизава на щанда за подправки под името "oregano". Поне аз това ползвам!
oregano е риган, чубрица няма, освен в бг. магазини.

# 80
Аз съм още тук 2 в 1  Mr. Green
 oregano e риган, на картофките много им подхожда  Heart Eyes
Чубрица ми пращат от Бг от тук не съм взимала, но мисля, че savory е чубрица, но не съм сигурна  Rolling Eyes
Латинското име на чубрица е Satureja hortensis
Намерих това: http://en.wikipedia.org/wiki/Summer_savory

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 23:58 от eva_82

# 81
Момичета, имам нужда от съвет за първия учебен ден. Малкият ми син ще има госпожа за учителка и ще й занесе букет цветя ,но баткото ще е с господин и се чудя какво да занесе първия учебен ден? Какво ще ме посъветвате?

# 82
  • Bristol
golden, аз съм останала с впечатление, че първия ден тук няма традиция да се носи нещо, поне така е било в училищата на моите деца. Чак евентуално за Коледа и за края на учебната година може да се спретне нещо по-различно, не само картичка. Но нека да споделят и другите майки Thinking
Моята вече тръгна на училище. Синът е чак в сряда. Чакам с нетърпение да видя резултатите от изпитите му от края на миналата учебна година. Много се раздуха историята за новия метод на оценяване по английски, който са го спуснали в последния момент, след като изпитът е бил проведен  Crazy

Аз до сега не съм виждала нещо тук, което да замени нашенската чубрица. Ореганото се доближава, но не е същото. Та сминдух и чубрица си нося от България  Grinning

# 83
набързо само Simple Smile моя мъж си посади thyme и на мен много ми наподобява и вида и мириса му на нашата чубрица.

# 84
  savory е чубрица, но не съм сигурна  Rolling Eyes
Латинското име на чубрица е Satureja hortensis
Намерих това: http://en.wikipedia.org/wiki/Summer_savory

Да, права си Simple Smile

# 85
Прибрахме се преди има, няма час, уморени като кучета, но доволни. Искаше ми се Толумбата да се включи с репортажа, но нещо се скатава.  Whistling

Много се надявам моите емоции и впечатления да са подобни на тези на Аниджи и Толумби. Изумих се за пореден път (миналата година в България си организирахме голяма среща с блогърки и форумки с хоби като моето), как дори и за първи път да видиш някой, имаш чувството че цял живот си го познавал. Мислех: да не пия и да не стоим много, че ни чакаше дълъг, дълъг път, обаче, то с такава хубава компания хич не ми се тръгваше на обратно към хотела. Времето беше повече от разкошно. Предвид, че от Сторноуей тръгнахме на дъжд, вятър и 10 градуса със зимните палта, в Бирмингам за малко не получихме топлинен удар с моят мъж.  Laughing Завидях, съвсем искрено и още по искрено си признавам, че хич не ни се прибираше към нашият остров. Прекрасна компания, страхотна храна (замъкнаха ни в чудесен индийски ресторант), чудесна организация. Хиляди благодарност на Ани за посрещането и после прибирането до хотела. Милата не можа едно пиене да пие заради нас. Следващият път обаче, ще сме селфсъфишънт, обещавам!  Mr. Green  Hug На кратко - не беше достатъчно, или поне на мен. Живот и здраве на пролет ще се организираме от далеко и за повече.  Hug

На следващият ден тръгнахме лека по лека към едно малко Шотландско градче да се срещнем и с Хонда, по старите потребителки си я спомнят от форума. И пак, едни маси, едни ракии, едни сладки приказки, oх, мале, как да си надигна д-то и да се прибера в бибито, че да се прибера на следващият ден?! Питам и отговор не искам.  Sunglasses

Днес, 800 мили по късно се прибрахме в 10 вечерта. На дъжда и вятъра, че се бяхме разглезили два дена на слънце.  Mr. Green Мъка голяма, но пък подейства много мотивиращо за планиране на бъдещето цялата тази разходка. Заредих се с много положителна енергия и емоции и като цяло определям виновни за това Аниджи, Толумбата, Хонда и прилежащите им половинки, а и кучета!  Mr. Green Hug

След два дена сме обратно на път, този път на мини холидей до Инврънес с детето за рождения му ден. Брат ми ще дойде от Англия също та емоциите продължават, барабар с недоспиването и пътуването по суша, въздух и вода.  Sunglasses

Няма снимки, само дето мъкнах тая голяма тухла в дамската си чанта.  Whistling

# 86
  • Лондон
golden, в нашето училище за началото не се носи нищо на учителките, участвах вчера във форум на около 40 майки от двата класа, които започват сега Shocked, някои с по-големи деца в същото училище, и това е изводът...

Пожелавам на всички ученици, малки и големи, много успех, и много здрави нерви на майките им Hug

Нашият голям ден е утре, и аз сигурно ще гръмна като един голям балон, нито мога да стоя на едно място, нито да работя, да си имам емоционалността Confused На всичкото отгоре се разболях жестоко, и сигурно ще съм единствената кашляща и кихаща майка, егати късмета...добре, че на детенце не му пука от нищо Grinning

# 87
Tzvetak дано се оправиш по бързо.При нас първия ден мина,тази седмица са до обед само. Забавлявали са се доста добре   Grinning Ние също купихме саксийка с цветя за учителката но бяхме единствените явно не е практика  Peace
nana_cool радвам се че сте се прибрали по живо и здраво. Hug Хонда си я спомням от едно време надявам се да е добре и тя.Ако се организирате за среща както говорихме имайте ме в предвид ще се радвам да се видим отново. Center Parcs ми се върти в главата като добро място и child friendly за среща . Peace

# 88
Завижд, завижд  Mr. Green

# 89
Значи няма да носим нищо за първия учебен ден. Мисля за края на учебната година ( да доживеем до там) да занесем нещо типично българско/ някакъв сувенир.
Цветак, сигурна съм че малката ще се чувства добре в училището Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 23:31 от golden

Общи условия

Активация на акаунт