Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 621
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Девил ама с туту  Mr. Green И аз искам да гледам  Whistling

Аз понеже хич си нямам натоварена програма ще почвам и ново ниво на английски от другата събота. Бях казала, че предишното беше много лесно, та сега учителят ни е измислил програма академичен ИЕЛТС ниво 6+. Ние не сме толкова хора на острова, които можем да се възползваме от това (аз дори не съм сигурна, че ми трябва но пък е толкова забавно в неговите класове  Laughing ). Подхвърлих му предложение да направим класовете с отворена конферентна връзка през скайп най-вероятно. Така ще има възможност диостанционно да се включват хората в разговора, а уроците и домашните биха могли да се пращат като файлове. Ако някой се интересува от участие в подобно начинание нека ми пише на лични, за да знам дали въобще има интерес. Дори и да има обаче, не мога да обещая че ще се случи, но със сигурност ще потърсим таква възможност. На края няма да има възможност може би да се вземе квалификация (предвид че се прави тест на място), но най-малкото ще е подготовка за официален ИЕЛТС тест. Класовете ще са в събота от 3 до 5.  Hug

# 196
aniji,
тази учителска стачка, дето я спомена, да не е на нотингамските учители, заради 5 terms year?
Вас не би трябвало да ви засегне, ако е за това..
Нямам и на идея да ти кажа честно затова попитах.Предположих че е национална, но като ги знам и нашите тук шанса те да стачкуват е равен почти на 0

# 197
Хората, които са си мрънкачи по принцип и са свикнали някой друг да им урежда нещата, не биха се променили, ако и да отидат на място, където всичко ще им е уредено и наготово. Пак ще намерят за какво да мрънкат.
От българите, които познавам тук, а те не са много, а и аз не съм от много време, слава богу няма чак такива дранзители, които да мрънкат, че им е зле. Може да са всякакви, ама поне не са мързеливи и всички работят, някои и на по две - три работи.  
Друг е въпросът за завистта, но много ще се отклоним. Както знаем всички "чуждата кокошка, патка се вижда", ама нейсе..
Това да завиждаш за мен означава да си губиш времето, което можеш да вложиш в нещо, от което да си по - добре за себе си. Винаги ще има и по - богати, и по - красиви, и по - умни хора, както и обратното. Защо хората губят време да завиждат не ми е ясно и до ден днешен.

Аз пък страдам от това, че не познавам англичани, които да ме гощават с традиционните си гозби  Tired Обаче за сладкото съм съгласна. Веднъж ядох нпкаква торта, забравих й имети и с извинение беше толкова вкусна, че удоволствието от всяка хапка бих могла да го приравня само с оргазъм. Извинете още веднъж  Blush Просто не знам с какво друго да го сравня, за да добиете наистия ясна представа Simple Smile

Между другото, без да се обиждате, но понякога наистина много грозно изглежда от страни, когато се обсъждат други българи. Все едно "ние сме много хай, а пък вижте ги ония селяндури прости"..
Не виждам защо трябва да се присмиваме едни на други. Има всякакви хора. На едни им е яко да слушат чалга и да пият ракия, на други им е яко да слушат Бах и да пият шампанско. Има всякакви прослойки. Всеки е тръгнал да си търси щастието, като "щастие" за всеки е различно понятие.
Пиша това, защото скоро българин ме срещна на пътя и без да ме познава, без да ме е виждал някога, без изобщо даже да се замисли, ми се присмя, че съм българка. Просто онемях. Изобщо не можах да реагирам, а докато се светна, че ми се присмиват, човекът вече беше се слял с тълпата.
Ми тъпо е,,Вместо да се подкрепяме..Като под подкрепа нямам предвид да се издържаме взаимно и да търсим работа на роднини и сънародници или да оправяме документи на някого, който може и сам, примерно. Ама ей тъй от човещина..
И, за да не е мрънкане  Mr. Green да кажа, че също тук, срещнах човек, на когото се възхищавам и винаги ми действа много слънчево и положително  Hug за което благодаря Simple Smile

Аз съм съвсем нова във форума,но искам да кажа че съм напълно съгласна с теб.Съгласна съм ,че трябва да се подкрепяме,с каквото можем и че не бива да се прекалява с това да търсим помощ.Защото всичко с хора става,хората са казали сам човек не е човек,така мисля и аз.

ЧЕСТИТО НА НОВОТО МАМЧЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ДРУГОТО СЕ ПОДРЕЖДА ВИНАГИ!

Само да вметна че аз ви чета постоянно, но не пиша редовно,защото ми е много мъчно заради това,което преживява моето семейство и,че трябва отново да сме разделени.Даже в началото като се прибрахме щом отворех форума и ми капеха сълзите Cry.Но аз вярвам че нещата ще се наредят и че всичко ще е наред. 

# 198
Момичета,един спешен въпрос да задам към вас:ще летя до Лондон само с ръчен багаж,може ли да нося едни лекарства под формата на крем в тубичка,едното е 20гр,другото 50гр.?
Благодаря предварително!

# 199
Здравейте,майчета!Включва се към вас и едно вече застаряващо мамче Wink.Накратко казано,моето семейство си пада по предизвикателствата явно,защото след като се устроим,получим всички документи и заживеем спокойно сменяме страната в която живеем Laughing.Дали защото ни доскучава,но си намерихме причина да напуснем Белгия и да изберем Шотландия за свой нов пристан.За момента сме се настанили в Единбург и  сме на издръжка на фирмата на мъжа ми ,докато си намерим свое гнезденце и разбира се не познаваме никого и не знаем нищо..позната история за нас.Това обаче много ни харесва ,защото е нещо ново за нас и ни е интересно...като двата боя разиграли се под прозорците ни за двете седмици в които сме тук.Много барутлии тези шотландци LaughingВ Белгия и глас не си повишават,а за подобни екшъни посред нощите и дума не може да става.Не знам дали защото виждам кръпки по улиците,но Шотландия ни се струва близка и по нещо ни напомня за България.Ще имам въпросчета към вас (предполагам не много досадни),но за момента бързо се напасваме,като изключим факта ,че ужасният холандски е изместил напълно английския език в главата ми и се усещам като начинаеща.Страхувам се да говоря,ако изобщо разбера какво му питат местните.Изобщо, те на английски ли говорят? Laughing

# 200
Момичета,един спешен въпрос да задам към вас:ще летя до Лондон само с ръчен багаж,може ли да нося едни лекарства под формата на крем в тубичка,едното е 20гр,другото 50гр.?
Благодаря предварително!
Имаш право да ги вземеш в ръчен багаж.Просто ги сложи в прозрачните торбички които се продават по левче от машината на аерогарата и така ги носи да се виждат.Пускам ти линк от летище София сама да се увериш и даже има снимка на течности и кремове в такава прозрачна торбичка:
http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=101&lm02=81

# 201
Изобщо, те на английски ли говорят? Laughing
  hahaha

Поздравче за добре дошли на Шотландска земя.

Иначе си права, че има нещо общо с България, обаче със сигурност не е заради някоя и друга дупка и кръпка по улиците.  Whistling Аз 8 години се опитвам да разбера какво точно е.  Hug

# 202
eva_82, честита ви дъщеричка. Жива, здрава и много да ви радва Simple Smile

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1539285 ... вижте ме мене на какво попаднах в нета днеска Simple Smile

За сънародниците тук (новодошли или не): опарих се  Joy меко казано МНОГО и се опарих от хора, които познавам още от дете и сме израстнали точно врата до врата и ми дойде неочаквано - тя е дълга за разправяне Simple Smile а не ми се пишат обичайните ми мрънкащи разкази. Не съм се отказала да помагам, но си подбирам на кого и почнах да казвам НЕ на много неща, които не ми пречеше преди да правя. Всички май сме си взели поука и сме си патили по един или друг начин.
Това, което обаче ми се е запечатало като спомен в главата е случка от 2004. С приятелката ми бяхме новодошли и си пазарувахме в ТКмакс. Бъбрихме си нещо из алеите и в едната чухме БГ реч. Беше двойка на средна възраст. Не сме се спирали да ги заговаряме или нещо такова, но те като ни чуха, че говорим и ние на български, веднага смениха на английски и буквално избягаха от магазина. Спомням си, че ни беше станало много сконфузно и на 2те, все еднo ни беше написано на челата ''новодошли'', което едва ли не се равняваше на ''чума, бягайте''. Беше ни станало толкова обидно тогава. С времето и с опита, който сама натрупах си имам на представа защо реагираха така, но пак ми се вижда леко крайно. Както и да е Simple Smile Живот, какво да се прави Simple Smile

Аз се радвам, че успяхме да уредим на мъжо документите миналата седмица Simple Smile края на октомври ще са готови Simple Smile
Времето напоследък е едно хубавко - мотаме се по паркчета с мъника и си играем в градината.
На мъж ми късно-сятите домати имат вече малки зелени доматки + вече си скъсахме няколко краставички Simple Smile
Идилия голяма (пу пу пу ... да не взема да се jinx-на Stuck Out Tongue )

bouquet

# 203
nana_cool е това изби рибата ама добре се посмях. Peace

# 204
Всеки се справя както може и се радвам, че поне сме успели да прихванем от англииския манталитет.
Не знам какво визираш под английски манталитет.
Идва ми малко прекалено това, все едно като сме живели в България сме били различни,
като е ясен негативния уклон.
Не съм била. Каквато съм си била като човек и преди, такава съм и сега.
Поостарях, помъдрях, но каквото се квалифицира като манталитет, си е все същото

Ставаше дума за българите които като отидат в чужбина и започват да се надуват, независимо кого имат насреща си.
Радвам се, че ти си все същата, но аз се промених тук, гледам позитивно на живота. Никой не ми дудне на главата колко е зле, не плюе по хората около себе си и недоволства нон стоп както беше в БГ. Не ми се оплакват, а се забавляват моите англииски приятели.

# 205
Всеки се справя както може и се радвам, че поне сме успели да прихванем от англииския манталитет.
Идва ми малко прекалено това, все едно като сме живели в България сме били различни,

Ставаше дума за българите които като отидат в чужбина и започват да се надуват, независимо кого имат насреща си.
Радвам се, че ти си все същата, но аз се промених тук, гледам позитивно на живота. Никой не ми дудне на главата колко е зле, не плюе по хората около себе си и недоволства нон стоп както беше в БГ. Не ми се оплакват, а се забавляват моите англииски приятели.
Аз не мисля че е само за Българите в Англия или в която и да е друга държава те са си такива и в БГ.
От форума се познавам с няколко момичета вече и просто суперлативите не ми стигат за да ги опиша наистина са много мили момичета  Peace

# 206
Благодаря предварително!
Имаш право да ги вземеш в ръчен багаж.Просто ги сложи в прозрачните торбички които се продават по левче от машината на аерогарата и така ги носи да се виждат.Пускам ти линк от летище София сама да се увериш и даже има снимка на течности и кремове в такава прозрачна торбичка:
http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=101&lm02=81

bouquet

# 207

Аз не мисля че е само за Българите в Англия или в която и да е друга държава те са си такива и в БГ.
От форума се познавам с няколко момичета вече и просто суперлативите не ми стигат за да ги опиша наистина са много мили момичета  Peace
Аз имах точно това предвид. Някои започват да се надуват, други напротив израстват, помъдряват и се отварят към света и хората.
Не се познавам лично с никого от темата, но като цяло съм с впечатление, че наистина много интелигентни момичета участват, винаги готови да помогнат, учтиви и дружелюбни.

# 208
Момичета можете ли да ми кажете в държавните детски градини дали се плаща, защото ми казаха и две различни мнения.

# 209
Момичета можете ли да ми кажете в държавните детски градини дали се плаща, защото ми казаха и две различни мнения.
   Държавни детски градини няма. Плаща се навсякъде, цените почват от поне 600 паунда нагоре за месец, в Лондон е доста по-скъпо доколкото знам. Ако взимате такс кредит и сте със сравнително нисък доход може да взимате помощ до 70 процента от таксата. След 3 годишна възраст на детето има по 15 часа безплатни на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт