Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 602
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Питам за едни познати,като тяхното дете е на 4 години.

# 211
Питам за едни познати,като тяхното дете е на 4 години.
 То зависимост кога е родено точно трябва да почне предучилищна доколкото съм запозната тази или другата година. Ако е догодина има право на 3-те безплатни часа на ден. Но нека майките с ученици да кажат кога точно се започваше, че ми е объркано малко.

# 212
difar ,

Добре дошли и бързо устройване.
Шотландците са много мили и любезни, а Единбург е толкова красив град..

aniji,
Определено е локалната стачка.
Няма да се провалят матинетата  Laughing

# 213
Ако детето вече е на 4 тогава трябва да му се подадът документите в училището което им е в района.Ако ли му предстои да навърши 4 то тогава ще почне училище догодина. В нашия район документи се подаваха от 7 ноември миналата год до към 4-5 януари тази година

# 214
  • Bristol
aniji,
тази учителска стачка, дето я спомена, да не е на нотингамските учители, заради 5 terms year?
Вас не би трябвало да ви засегне, ако е за това..
Нямам и на идея да ти кажа честно затова попитах.Предположих че е национална, но като ги знам и нашите тук шанса те да стачкуват е равен почти на 0
За това ли става дума?
Teachers to strike over pay and conditions
www.bbc.co.uk/news/education-19519839

# 215
# 216
Момичета, аз пак имам въпрос, дано да не съм прекалено досадна.

Можете ли да препоръчате мобилен оператор, с който да подпиша договор. По принцип бих искала да си взема и телефон заедно с карта, тъй като знам, че като цяло има добри оферти. Предполагам когато се купува апарат може да се плати както пълната сума, така и да се изплати на вноски?

Имате ли представа колко горе долу е стандартната месечна такса към мобилен оператор?

# 217

Смятай!И после пак ще ни отложат за Шенген..И пак ще имаме едно друго лице пред "Европа"-та  #Cussing out като се насвяткат едни такива мързеливи до дъното на душата си, крадливи и нагли хора  да искат, щото те друго не знаят, освен да смучат!Та, какво лице да имаме в Европа?!То на един съвестен, работещ  плащащ си всичко българин, се падат по 20-30 ей кат тез..Не е честно!

# 218
Merry,
Добре, че са вестниците, че явно нашите синдикални спят  Laughing
Нито пак сме гласували за стачка, нито са ни планирали подобна.
Звучи ми като обичайната новина за началото на учебната година.
Това за парите, условията са бла-бла, винаги може да се иска повече и по-добре.
Обаче, това с пенсионирането, си е проблем. И дори не мисля за мен.
Имам две колежки, по над 60 са. Страхотни са. Много и полезен опит.
Но чисто физически вече се затрудняват. На едната дори й опада косата от стрес миналата година.

Ооо, с аланглето се смяхме на тоз' катун вчера.
Набързо ще ги върнат, нямат шанс да минат за бежанци.
Аз пък да ви кажа, никога не ми е пукало като публикуват нещо подобно.
Един, единствен път, ме е било срам, ама много ме беше срам, не исках да отида на работа-
след филма за Могилино.

# 219
Момичета, аз пак имам въпрос, дано да не съм прекалено досадна.

Можете ли да препоръчате мобилен оператор, с който да подпиша договор. По принцип бих искала да си взема и телефон заедно с карта, тъй като знам, че като цяло има добри оферти. Предполагам когато се купува апарат може да се плати както пълната сума, така и да се изплати на вноски?

Имате ли представа колко горе долу е стандартната месечна такса към мобилен оператор?
 Аз съм от 5 години с O2, не съм супер въодушавена, но сериозни проблеми не съм имала. Виж им сайта http://shop.o2.co.uk/home?cm_mmc=googleuk-_-postpay-_-Brand%20-% … LICFcPHtAodJzcAJA. Ако искаш конкретен телефон, иди в магазини като phone4you, carphone warehouse и тн, който предлагат оферти от повечето оператори, да видиш най-изгодната оферта за конкретния телефон. Разгледай сайтовете, намисли си какви пари ти се дават на месец и какво искаш за тях и от там ще видиш какъв тел може да вземеш за тези пари. Плаща се на вноски, колкото е по-хубав тел, толкова по-големи. Много скъпите тел може да имат и като първоначална вноска, ако не искаш да плащаш много на месец. Извинявам се, но не помня сега ли идваше или вече си тук, но за да ти дадат тел обикновенно се прави кредит чек и ако нямаш история едва ли ще ти дадат. Но все някъде предполагам има вратички. Ако работиш не би трябвало да има проблем  Simple Smile

# 220
  • UK
За всеки случай провери дали ти е разкодиран Бг телефона, за да можеш да ползваш поне Pay as you go, ако не ти дават телефон с договор в началото. Моят не беше и тук не можаха да го отключат,а ми трябваше спешно  Laughing

# 221
Obeshtah da pisha, no nqmam kirilica, tyj kato oshte ne sme se ustanovili syvsem... Ne iskam da pisha fermani predi da moga da pisha na kirilica. Nqkoi moje li da dade link za online kirilizator? Mersi predvaritelno  Hug

# 222
Яд ме е че им позволяват да го правят ooooh!

За телефон... според мен трябва да проучиш кой би дал телефон на изплащане. На нас ни дадоха още в началото, но на един приятел, който също е фармацевт му искаха 3 години пребиваване Crazy Иначе оферти всякакви, с много, с малко минути, по-хубави или по-обикновени апарати - всичко зависи от това, колко искаш да плащаш и кой дава най добрата оферта за тези пари.

Имам следната питанка. Имам 6-7 големи папрата. Не ми харесват, но не ми дава сърце да ги унищожа. Иска му се да ги продам или да ги дам на някой. Имате ли идея къде да питам (освен гардън центровете) и как е пустия папрат на английски Crazy

П.С. Намерих как е папрат Crazy

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 01:32 от Шу

# 223
Шу, направи си абонамент в www.freecycle.org и там ги обяви. Веднага ще ги вземе някой, че даже и вместо теб ще ги изкопаят Simple Smile

# 224
  • След завоя в дясно
Eva_82- честита принцеса, много усмивки да Ви носи.
 welcome - на новите попълнения в нашите стройни редици.
Nana_cool- много се смях, големи образи Joy
Tzvetak- полезно инфо   Peace
Мери- за колелото ние не караме на големи разстояния и по тази причина не взимам нищо екстра (освен мъжлето, ако се наложи да ги оправя) Laughing
Според вестниците бая са ги оплескали системите за оценяване, ти доволна ли си?
iri.kupenska Мобилен оператор ползвам http://store.three.co.uk/?id=DGB34 не съм доволна от обхвата, но пък като цена най много ми изнася засега. Ползвах Лебара като Pay as you go.
Miss Fine- много е сладка малката на тази снимка.
Шу редовно ползвам freecycle да се отърва от нежелани вещи и винаги се намира по един по голям Плюшкин от мен Grinning
Ave- как мина лятото?
aniji мама на Джозеф и Кейт- хайде наканете се да минете и през наше село.

Golden- преди време писах за орхидеята дето ми е болна и понеже още не се е оправила да питам пак Mr. Green Появиха се много нови корени, но листата останаха едно две и са леко сбръчкани така е около един месец, също не израства и цветна пъпка или клонче идеи?
П.С. Много ми хареса тайковата ( според моята проговаряща мома зайковата) къща Laughing

Момичета малко да отклоня темата и да питам, някой от вас занимава ли се с някакъв вид благотворителност. Не само събиране на пари, а  предимно напр. помощ за възрастни хора като salvationarmy или доброволец преводач в болниците. Има много варианти и въпреки ограниченото време ми се ще да се включа та ги и обмислям.

Мари - къде се изгуби?

Общи условия

Активация на акаунт