Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 606
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Merry да за това става на въпрос  Peace
Ell най рано ще се наканим вече догодина на път за аерогарата   Heart Eyes ако ли не ще пием по едно кафе в парка на бабтута.Моя мъж ако иска и главата да си чупи догодина си отивам лятото.
zlatnata tolumba влезе ли вече в работния ритъм
На нас вчера от училището ни пратиха първите книжки и сега ще почваме да се учим да четем и пишем.

# 226
  • Лондон
Ell, аз щях да питам ти къде се загуби, в четене или те подхвана реалността след хубавата ваканция Simple Smile Ти кога ще разказваш, впрочем Thinking

При нас стана 1 седмица ходене на училище... Който сравнява "предучилищната" година в БГ с reception тук, много се е объркал, това ми е първото впечатление, моето дете от петък е на пълен ден, имат по една сериозна работа или проект, както го наричат, всеки ден, ходят на обяд с големите момичета, носят се табли сами... Явно се уморяват, в понеделник Аннабел отказа да играе тенис след училище, което се случва за първи път от година насам Rolling Eyes

Днес е първата родителска среща, но ще изпращам таткото...

Пътуваме 5 спирки с влак сутрин и след обяд, оказа се по-приятно, отколкото си го представях... Най-големият късмет е, че има още едно дете, което пътува с нас, с най-възпитаната и грижовна майка, която съм срещала тук, и тя взе че предложи да води и двете деца сутрин, за да мога аз да си ходя на време на работа Simple Smile Бях много изненадана, но от понеделник ще пробваме... А децата се оказват почти като копия едно на друго, с изключение на външния вид  Simple Smile Толкова съм щастлива от факта Grinning

Шу, вземи разкажи довечера как мина днес?

# 227
Ell,това че растат нови корени е добре - колко са големи в момента? Листата са сбръчкани защото растението е дехидратирано поради лоша коренова система (старите корени сигурно са мъртви,а новите сигурно още не са достатъчно големи). При това положение хич не ти трябва да цъфти - образуването на цветове изисква много енергия и ще довърши растението напълно.
Според мен е добре да го извадиш от саксията , да отрежеш старите корени, да го измиеш хубаво и да огледаш за буболечки. След това по-добре да го посадиш в малка саксийка с нов субстрат. То в какво е посадено в момента - натрошени кори или сфагнум мъх?

Моите хлапета си харесват новите учители и са особено очаровани от след училищните клубове. Двамата ходят на шах, малкият ходи на тенис, а баткото на IST animation и forest school (това последното ще бъде в петък и още не знаем какво точно ще правят).
По IST animation имат проект за създаване на лего анимационен филм.Разделени са в групи по 4 души,сами си пишат сценария, правят лего фигурите и снимат. Вчера имаха шах и двамата се върнаха супер превъзбудени - играят с големите батковци от гимназията, учителят им преподава стратегии и т.н. сега се сетих - в един от дните имат и  board games , което представлява игри на основата на математически или езикови упражнение.
Днес училището празнува рождения ден на Roland Dahl и децата трябваше да отидат облечени като някой негов герой. Моите хлапетата се облякоха като BFG Simple Smile
Вчера баткото ми донеса "шерифската" си значка - избран е за префект.
Та това от нас.

# 228
 Roland Dahl  и при нас предстои (28.09) май не съм попадала на негови произведения и се чудих какви костюми да им измисля. Приемам предложения всякакви  Peace

# 229
Roland Dahl  и при нас предстои (28.09) май не съм попадала на негови произведения и се чудих какви костюми да им измисля. Приемам предложения всякакви  Peace
BFG - big friendly giant, подходящо за момче. Трябват ти големи уши, кафяв памучен панталон/дънки, бял блуза и елек. Ушите ги купихме от магазин, зареден за предстоящия Хелоуин.
Друго подходящо за момче е да се облече като герой от Чарли и шоколадовата фабрика - погледни как беше облечен Джони Деп във филма.

За момиче- може да се облече като вещица (има една книга за вещици) или като прасковка (тази последната книга не съм я чела)

# 230
golden мерси за съвета сега ще погледна от къде да се сдобия с тия неща  Peace

# 231
Виждала съм такива костюми в МАТАЛАН и ДЕБЕНХАМС.
Не знам дали ще е точно каквото искате, обаче това се сетих на прима виста  Hug

# 232
И да не е 1 към 1 все е помощ мерси за което  Peace

# 233
zlatnata tolumba влезе ли вече в работния ритъм

Забравих вече, кога беше ваканцията и имаше ли изобщо такава  Laughing
Обичам си работата. Ама много.

tzvetak,
Страхотна новина за воденето на училище. Много се радвам за вас  Peace

# 234
Здравейте Grinning

Благодаря ви момичета за предложението, ще пробвам там!

Голден браво на твоите момчета! И Боян минала година учиха BFG и на него толкова му хареса, че изчете де що негово има в библиотеката, та чак и поръчва от други Laughing Реших да се пробвам да го накарам да чете на Български, като му предложа книга на този автор  но йок Crossing Arms а имам не малко. Шах също му е любим от миналата година ходи по състезания Crazy  

ЦветаК много ама много се радвам за Анабел и за майката за воденето.  Hug

Ние днес бяхме до GOSH в Лондон. Всичко е наред, ще се видим чак след година, но ако реша друго, мога да се обадя и да поискам среща по-рано.  Не знам дали съм доволна, че за сега нищо няма да правят или не Tired.

Лека нощ момичета, че мъж ми пусна филмче Simple Smile

# 235
Не мога да намеря къде точно сте писали или коментирали за Златина Колева от гр Варна,коята обеснява в сайта www.petel.bg ,че е една много изстрадала жена с три деца.Искам да ви обясня мили майчета ,че това не е вярно ,тя кара един огромен джип има силикон по тялото си и децата си вместо да ги води по разходки ги държа цяло лято на терасата.Може даже да я питате къде е таткото на тези деца.Не мога да разбера такива хора как е възможно ,не ги ли е срам да се обръщат към вестници и сайтове да си дава телефони и банкови сметки за да и помогнат хората.Моля ви не и се връзвайте това което е писала е пълна глупост.Само като се сетя ,че беше написала че не била си плащала общинския наем за да си облече децата съм се смяла с глас.Много ми е странно как се обличат три деца с 50 лв .А децата и тя също на снимките ,като я гледате не изглежда да имат финансови затруднения.

Моля модератора да ми премести коментара .

# 236
Шу,

Нали са отворени за консултация по всяко време.
Според мен говори чувството ти за отговорност, че още нещо/постоянно трябва да се действа.
Ти в състояние на покой била ли си в последните 7-8-9 години  Wink
Не се притеснявай, майчиният ти инстинкт ще го измисли най-вярно .

prikazlivka78,

Приказливка, това е темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678509.0

# 237
Здравейте дами,

днес се очертава да бъде приятен ден. От сутринта режа и попълвам талончета за гласуване за "Бебе на годината". Разбира се, изобщо не очаквам да спечелим, поради нечестния метод на оценяване и гласуване.
Както винаги богатите печеля, а не най-красивите. Като изобщо не си мисля, че моето дете е най - красиво.
Просто, който има много пари, купува колкото може повече вестници и съответно печели повече гласове. И тЕ така.
Както се оказа за пореден път, парите управляват света  Mr. Green

Освен да драпам да станем богати, че да ни приемат и за красиви, не виждам какво може да се направи. Мисля повече да не участвам в такива конкурси. Така или иначе, никога не съм била ентусиат, защото знам, че всичко е нагласено, ама нали за деца става въпрос, пък и все пак е Англия, си мислех, че ще открием топлата вода  Mr. Green Уви!

Гледам вие сте ок Simple Smile Радвам се за дечковците, дано да им върви по вода учебанта година и да спечелят всички конкурси, на които се явяват през годината  Hug

Извинете ме, но колкото и да се правя, че не ми пука от тази несправедливост, все пак се чувтсвам малко засегната. По- скоро като пълна глупачка. Първо ти казват, че има БЕЗПЛАТНИ снимки. После се оказва, че ако искаш да си вземеш тези снимии под някаква форма, трябва да си платиш различни пакети. После казват, че ще се гласува за НАЙ-ХУБАВОТО БЕБЕ, пък се оказва, че ще се гласува за най-богатото. И цялата тази гимнастика е, за да повиши вестникът продажбите, което после вероятно ще му трябва за някаква статистика.
Много хитро, обаче е обидно за хората. Поне аз се чувствам обидена  Crossing Arms

# 238
Здравейте
Не съм писала от години, едва ли ме помните, но нахлувам пак тук Simple Smile
Ние в момента живеем в Есекс, но ни очаква местене в Лестър, след 2 месеца. ММ ще отиде по-рано, а ние ще го последваме, след като намери къща.
Чудех се дали има живеещи в Лестър или околността? Ще се радвам на нови запознанства Simple Smile

Поздрави!

# 239
Черноглав Врабчов кОмар, не знам на теб дали ти е смешно, но мен ме развесели. Напомняш ми мои преживявания на млада майка, когато родих не само най- гениалното, но и най- красивото дете  и много исках то да получи заслужената световна слава.Simple Smile Не знам при вас как е било, но  аз го видях колко е красиво още на първия скан в 12 седмица, за умно нямаше как да преценя, но като се роди веднага заключих, че много умно гледа.  Simple Smile Grinning
Ако наистина ги приемаш навътре нещата, ми напиши им един имейл и им кажи колко си разочарована може да има утешителни награди. За първи път чувам за такъв конкурс.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт