Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

  • 47 572
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 702
Еее Трой, направо си ми прочела мислите  Laughing снощи точно това си мислех и аз да предложа.
Ако имаш гювеч, може и кавърма. Мисля, че ще им хареса. А за десерт си мисля нещо леко би било добре. Някакъв сладкиш, или крем - карамел.

Мис Файн, аз спрях да следя резултатите, защото е повече от ясно, че принципът е на парична основа. Изобщо красотата няма никакво отнояение по въпроса.  Mr. Green Ядосах се, защото все пак става въпрос за деца. Айде моето е малко, но има деца на по 4-5- 6 годинки, които разбират и не знам техните родители как ще им обяснят, че не са спечелили, защото мама и тате не са богаташи, за да изкупуват всички вестници в квартала. На тази възраст, според мен, децата имат различно по - идеалистично разбиране за света и трудно биха асимилирали подобно нечестно действие. според мен е гадно да се разочароват толкова много деца... Tired Не знам дали точно обясних какво имам предвид. напоследък ми се губят мислите и думите.  Laughing

# 346
  • Мнения: 3 242
Тук има глинени съдове ,които са много по добри от гювечите(казва се касерол диш), но като цяло кавърмата ще им изглежда като буламач Simple Smile Те обичат ястията да им са подредени и добре изглеждащи, а не просто някаква си манджа  Mr. Green

# 347
  • Мнения: 702
Мерси за разясненията. Знам ги тези съдове, но не знаех, че така се казват Simple Smile
Амии не знам какво подредено, то нашите традиционни манджи не са от най - подредените.  Laughing

Агнешко, ако можеш да готвиш, също ми се струва добра идея. Но да е хубаво месото и наистина да знаеш как да го приготвиш във фурната  Grinning

# 348
  • Лондон
  • Мнения: 449
В добрите времена, когато посрещахме чуждестранни гости, предлагахме мусака, таратор и тирамису... никога не стигнахме да сменяме менюто, защото все искаха същото Laughing Моят приятел готвеше, да не си помислите, че аз...

Искам да споделя, че съчувствам на неработещите майки и напълно разбирам терзанията им... Мой много близък човек е в това положение вече 5 години и знам, че се измъчва и чувства непълноценна, въпреки, че отдавна спря да го казва и показва...Поне намери други начини да се чувства полезна извън гледането на децата.
Аз напоследък смених пословичния работохолизъм с неприязън към работата... това след 23 години трудов стаж де, и ако има кой да ми плаща сметките, само ще водя детето на училище и ще се занимавам с каквото ми е приятно... А в този град има толкова приятни неща за правене Simple Smile Обаче уви, трябва да се работи...

Да си кажа и за конкурсите за деца, лично съм много против каквито и да е детски състезания по красота, фотогеничност и прочие... както и да се изпращат детски снимки насам-натам... В днешно време това е много опасно занимание според мен. Моето дете дори на улицата като го зяпнат, направо настръхвам и започвам да гледам лошо... Може би ме гони параноята, но не е без основание Confused

# 349
  • Мнения: 448
Тук има глинени съдове ,които са много по добри от гювечите(казва се касерол диш), но като цяло кавърмата ще им изглежда като буламач Simple Smile Те обичат ястията да им са подредени и добре изглеждащи, а не просто някаква си манджа  Mr. Green

Чак пък подредени, за това се плющят индийски кърите. А тея касероли, на мен все ми се пукат  Crossing Arms

# 350
  • Мнения: 0
но аз не говоря за солена баница,а за млечна.тя не е мазна.аз я правя със заливка  за крем-карамел

# 351
  • UK
  • Мнения: 1 334
stefanova,напиши как се прави де  Grinning

# 352
  • Мнения: 0
1 пакет юфка се запича във фурна с малко масло или теч.маргарин.аз лично слагам  1 ч.л. през това време си разбивам 5-6 яйца със захар,ванилия и 1.3 л. прясно мляко.заливам изпечената юфка (изпечена до кафяво но не изгоряло) и пека отново във фурната но се наблюдава и когато само средата остане като желе при разклащане на тавата се вади,защото след като се иключи и извади от фурната тя продължава да поема и ще стане суха.Горещо я препоръчвам Simple Smile

# 353
  • Мнения: 115
1 пакет юфка се запича във фурна с малко масло или теч.маргарин.аз лично слагам  1 ч.л. през това време си разбивам 5-6 яйца със захар,ванилия и 1.3 л. прясно мляко.заливам изпечената юфка (изпечена до кафяво но не изгоряло) и пека отново във фурната но се наблюдава и когато само средата остане като желе при разклащане на тавата се вади,защото след като се иключи и извади от фурната тя продължава да поема и ще стане суха.Горещо я препоръчвам Simple Smile
Тази рецепта задължително ще я пробвам Simple Smile

# 354
  • Мнения: 398
Привет и от мен.

stefanova24
рецептата изглежда страхотна, ще я пробвам и аз.

И аз в редиците на отегчените домакини  Tired Вече 5-та година.В началото, когато Анита беше малка беше по-добре, тя изискваше повече грижи.Сега обаче почти няма какво да правя.Мислех да записвам магистратура, но така и не се разбрахме с университета.Та остана за догодина.Разглеждам обявите за работа, но повечето са с такава заплата, че ще ми излезе по-евтино да си стоя и да си готвя и чистя вкъщи.

Един единствен път англичанин е идвал вкъщи на вечеря.Не мисля, че ще повтори  Joy Иначе си изяде пълнената с ориз и дробчета пуйка и киселото зеле отстрани, заедно с шопската салата и ракията. Иначе баницата всички са ми я харесвали-и англичани, и японци, и италианци, испанци.....

Гледам в северна Англия и южна Шотландия е направо страшно  ooooh! И тук ни удави, но поне няма наводнения.А ние се оказахме невероятни късметлии.Тъкмо в неделя се върнахме от точно този район.Стигнахме до Дъмфрис в Шотландия и съм направо влюбена вече  Heart Eyes Страхотна природа, много просторно и запленително.Определено пак ще се посети.

Зевзекова аз нямам такова касероли, но съм чувала, че на много ниска температура се работи с него.

Лек ден на всички   bouquet

# 355
  • UK
  • Мнения: 1 334
сега само трябва да намерим юфка  Grinning
оф утре го дават да дойде към нас дъжда,аман.

# 356
  • Манчестър
  • Мнения: 2 598
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1560776

Видяхте ли това?


Иначе при нас е много зле...за първи път виждам такива води за толкова години...отне ми 2.5 часа да отида на работа днес и то добре че знам задните пътеки......иначе нормално е около 35-40 минути.

# 357
  • Мнения: 45
Момичета, аз пак да питам: Ако майка ми дойде за 2 седмици за Коледа и Нова година, има ли къде да отидем за няколко дни тук в УК? Със сигурност има, но не знам къде-идеята е да е хотел, в който да има басейн, за да може поне малката да има с какво да се занимава. Тя е на 2 г.Или нещо в което да има забавления за детето. Знаете, че времето е кофти и  идеята е НЕ да ходим на екскурзия, а по скоро на почивка. Мислехме да ходим в Турция напр,но няма да имаме време за чужбина, та затова искаме някъде в УК.

Приемам идеи всякакви Laughing.

# 358
  • Мнения: 45
Ох, забравих да питам и още нещо-за синя карта след розова какъв формуляр се искаше- BR1 или BR3?

# 359
  • Мнения: 686
Ох, забравих да питам и още нещо-за синя карта след розова какъв формуляр се искаше-  BR1или BR3?
  BR1  Peace

 

Общи условия

Активация на акаунт