Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 556
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Прилича на домашни кори за баница, начупени на дребно  Mr. Green

Мерси. Звучи гадно. Представям си го като резултат едно клисаво-тестено.
То и името е такова едно...

prikazlivka78 ,

Съжалявам, но аз продължавам да не те разбирам.
Аз не се скъпя на съвети и мнение. Във вашия случай, обаче, какво знам...
Съпругът ти работи в Лондон, ти си в България, имате малка дъщеря и син тинейджър.
Толкова. Какво е момчето като характер, как се справя в училище, колко сте си близки,
имате ли роднини в България, той какво мнение има за идването тук, иска ли да учи,
знае ли, че трябва да положи изпити, как го чувства, как е с приятелите, каква му е средата,
ако го насилите, да направи едно или друго против желанието му-как реагира обикновено..
Как да дам адекватен съвет?

Ето, ще си кажа най-общо-
Не споделям семейството да е разделено за повече от няколко месеца.
Всички деца тръгват с мен. Който иска да се сърди, ще му мине.
Или като стане на 18 да си се връща сам. Не бих оставила тинейджър да го гледа роднина.
Лесна възраст за мен няма. С големите дори може да говориш.
Малкото човече се нагажда, ама само то си знае какви са му преживяванията и страховете.

И последно, за какво точно се тревожиш?
Напиши ясно и конкретно-ще се случи това и това, пък ще обсъдим  Peace

# 391

Точно Simple Smile и аз не си падам по буламачи  Mr. Green

# 392
  • Нотингам/Пловдив
Прилича на домашни кори за баница, начупени на дребно  Mr. Green

Толумба изглежда ето така. Лично аз съм я яла като дете преди много години.

# 393
Присетихте ме за качамак.
Друго нещо, дето само съм го чувала, идея си нямам какво е.
И сега да не излезе, че съм някаква превзета, обичах попара със сирене  Laughing

# 394
Ами то, като сложиш сирене и масло на ювката, става почти като попарата. Аз обичах едно време, като бях малка, но се отвратих един път, защото майка ми ми беше оставила за закуска и аз сладко, сладко си хапвах, докато попаднах на нещо дето го дъвча, ама не се смачква, едно жилаво такова и като го изплюх се оказа от онези черните буболечки - жътварки ли как им казват, пък може и хлебарка да е било. Сигурна съм, че си е било в пакета, защото в къщи нямахме нито хлебарки, нито жътварки.

Иначе попара и аз обичам, под всякакви форми  Laughing

Аз не мога да си я преставя тази млечна баница как ще стане  Crazy Но то това е защото съм кулинарен инвалид  Mr. Green Мога да правя само обикновена мързелива баница, едни прости кифлички, абе все неща, дето са лесни и нямат много съставки, да не ги забравям. Знам един - единствен сладкиш и почти всеки път звъня на вуйна ми, понеже го знам от нея, да я питам за продуктите, хем съм си го записвала, ама къде  newsm78
Аауу забравих да кажа, че мога да правя и крем-карамел  Laughing

# 395
Относно юфката - ами според мен това е едно от най-хубавите ястия, особено когато е направена със сладка заливка Laughing

Искам да ви питам нещо-малката тръгна пак на градина и ПАК никой не и  обръща внимание-имам в предвид, че те ги пускат сами да се забавляват, а тя не знае английски, никой не си прави труда да я хвнане, да я приобщи, да и покаже думички на английски. Аз за 1 месец я научих на всички животни на английски, знае да брои на англ. до 15, и много други думички. Т.е ако някой се занимава с нея малко от малко, няма да реве през цялото време. А тя ходи само по 2.5 ч/2 сутрини седмично.
Не става въпрос всичко само с нея да се занимават, но поне малко. Има ли някаква възможност и прието ли е да питам имат ли някаква програма, нещо да ги учат на песнички и т.н.Мога ли да изисквам нещо по - специално, тъй като е чужденка.
Първият ден (вчера) отидох с нея (така се бяхме разбрали) и никой, ама никой не ни забеляза. Все едно ни няма. След 1/2 час повдигнах въпроса, няма ли някой да ни обърне внимание, поисках да говоря с мениджъра. Появи се мениджърката, оплаках и се и тя седна до нас почти до края.Тя ще и бъде контакта. Обясних и ситуацията и днеска пак НИЩО. Никой не ни забеляза, никой не пожела да поговори с нея, да и покаже нещо.
Не знам дали съм права, не знам какво да очаквам. Ако може да ми дадете някакъв съвет.
Знам само, че ако някой застане до нея, да и показва, да и говори-ами няма да има проблем и няма да реве.

# 396
future74   защо не пробваш на чайлдмайндър, която има дете на вашата възраст като за начало. Питай и в градината, кога са им образователните неща, да я водиш по това време, ако ти е удобно. Поне в нашата си имат програма и ако се пада да я водиш във времето за свободна игра сигурно за това се получава така. Не че не могат да седнат с нея де, но те и другите деца на тях чакат. Колко учителки са там, само една ли е. Огледай се и за друга градина.

# 397
Ами че те в градината повечето деца са чужденци и не знаят английски Simple Smile и нали не мислиш че на всичките ще осигурят специална помощ. Иначе детето ще пореве малко независимо дали знае английски или не и след време ще му мине. Между другото колко е голямо детето и защо не знае английски ? Мои приятелки които имат деца , научиха някои английски думи и изрази без някой да ги е у4ил, просто гледаха английски филмчета ...

# 398
Честа практика е в градините това с невниманието. Обаче тази на дъщеря ми е просто пекрасна, не оставят нито едно дете да скучае или да не е приобщено. Лелите са по-възрастни,а тези на малкия бяха едни нагримирани пикли и то това в скъпа и реномирана градина. Пълни шматки. Не спирай да търсиш място, все ще попаднеш на по-читаво от това  Peace

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 13:06 от Зевзекова

# 399
За БР1 и аз смятам че ако нещо им потрябва просто ще си го поискат, а няма да върнат документите.

future74 колко е голямо детенце? Аз не бих оставила нещата така. Яна до сега е била в две. В нито една не са я оставили сама. В новата ходи втора седмица, като се прибере говори само на български, но често пее песнички и брои на английски. Днес точно се заговорихме, как е с езика и даже се учудиха защо питам. Разбирала, говорила си с тях, обяснявала за нас и често споменавала брат си. На твое място ако нещата не се променят,бих сменила мястото.

Мен нещо ме е хванала нахалната луда Mr. Green На тениса се оплаках, че Боян (играе тенис от година) са го сложили в групата със започващите тази седмица. Шефа ми се извини (даже се и учуди че е там, защото той лично го тренира и го премести при по-добрите миналата година) и останалите 50 мин. Боян беше с личен учител Mr. Green Днес на плуването го видях че в новата група по плуване децата не могат да плуват, поговорих с шефката, която добре ни знае заради отсъствията на Яна заради операциите и веднага го премести на по-горното ниво Mr. Green Утре имам среща с класната и учителя по математика...... дано не го преместят в по-горен клас Joy
Всъщност искам да говоря с учителя по математика, защото на тест с корен квадратен и на квадрат Боян хич не се е справил. Не ме притеснява че не се е справил, а че аз разбирам 3 седмици по-късно, а ако знаех по-рано бих могла да седна с детето и да поработя, така че на следващия тест да се справи. А класната ще тормозя защото едно дете от класа  му, често го държал  с надолу главата, в часовете седял на тяхната маса, пощипвал го и го бутал и на него хич не му е приятно. Аз още миналата година хич не го харесах това дете,защото е два пъти по-високо от Боян и пред мен мина и го плесна по дупето Shocked
Та така, както каза една приятелка:"С нахална майка към прогрес!" Crazy

# 400
Troy,малката  е на 2години и 1 месец - и не знам как  другите са научили англ.толкова лесно, както го описваш. И не-няма други деца, които са чужденци. Освен това аз пак казвам - не става въпрос постоянно да и се обръща внимание,а поне малко. И то на принципа, че е нова в самата градина (до миналият месец бяхме в друга). И не, НЕ разбирам и не смятам, че е редно, чисто ново дете да го оставиш абсолютно само.

И като знаете - всяко дете е различно. Моята НИКОГА няма да пипне нещо, ако не и кажат/позволят. Затова и не пипа играчките, не са и казали/показали, че може. Нито ще си рови по детските шкафове,които са там. И НЕ аз съм я научила така-просто си е такава.

Относно каките/батковците - на 4 деца/1 кака/батко. И днеска нищо не правиха, просто зяпаха. Не са се занимавали с другите.

# 401
Млечната баница си е класика - това ми е една от любимите закуски от детството. Ако се приготви добре е сочна, а не клисава Simple Smile

Future, акта за раждане е само за някои от случаите. В края на формуляра има изброени нужните документи според това в кой раздел си.

Шу, на колко години е Боян? Стана ми интересно в кой клас взимат корен квадратен.

# 402
  • Лондон
future, аз на твое място веднага бих сменила градината, не знам какъв е изборът там, където живееш, но със сигурност има и друга градина, това, което описваш, е непонятно за мен, при цените, които се плащат за тази услуга, не мога да си представя, че няма по-добра градина наоколо. .
И не се впрягай много на мненията какъв английски говорят децата на 2 години Rolling Eyes според моя опит  -почти никакъв, както и български, просто двуезичните деца проговаря по-трудно, но като проговорят Rolling Eyes ела да видиш...

# 403
 golden Боян е 4ти клас, 8 годишен.

На 2 годинки наистина нито български нито английски говорят.  В старата градина се смяхме с каките, че те и месните не говорят както трябва, така че едва ли с Яна ще се затруднят, а тя тогава беше на 3 и 2 месеца. Тогава тя си имаше личен отговорник за нея, която и водеше дневника и се грижеше тя да е добре.

# 404
Боян е на възрастта на Антон Simple Smile те още не са взимали задачи с корен квадратен ( или поне той не ми е споменавал). Браво на вас  Peace
Предполагам че future се притеснява основно от липсата на приобщаване  на детето. Future, ти каза че в началото сте били в друга градина - какво беше положението там?

Общи условия

Активация на акаунт