Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 557
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
От къде се присетихте за млечна баница.  Laughing Хич, ама никак не обичам, както и юфка, и другото супер бррр макарони на фурна.  Blush Обаче Толумбата като спомена качамак и ми се дояде на момента катък.  Laughing

Да се похваля, че ме направиха клас реп  Laughing, а днес даже ме номинираха за вице президент за Студентският юнион.  Joy Обаче, там борбата вероятно ще е безмилостна и едва ли имам шанс. Другата година ще почна кампанията от рано. Whistling  hahaha Почнахме да учим сериозно и след по-малко от две седмици имам първи изпит.  Shocked Бях си оставила петък да ходя в бюрото, но с това темпо май ще ми се наложи да приключа там. Не смогвам да изчета всичко, което трябва, да си пиша домашните и да остане някоя друга минута за семейство и почивка. Днес дори не заведох детето на карате, защото трябваше да наваксам с материал.  Confused Вижда се по кое време съм свършила.  Laughing

prikazlivka78, каквото каза и Толумбичката. И аз не те разбирам. За мен дилема няма, но явно за теб не е съвсем така. Колкото по-бързо се премести тук и започне училище синът ти, толкова по-лесно ще му е след година - две с подготовката за колеж/университет.  Hug

Изчезвам, че вече ме втриса от умора, а трябва да ставам след 5 часа.  Crazy

# 406
future, аз на твое място веднага бих сменила градината, не знам какъв е изборът там, където живееш, но със сигурност има и друга градина, това, което описваш, е непонятно за мен, при цените, които се плащат за тази услуга, не мога да си представя, че няма по-добра градина наоколо. .
И не се впрягай много на мненията какъв английски говорят децата на 2 години Rolling Eyes според моя опит  -почти никакъв, както и български, просто двуезичните деца проговаря по-трудно, но като проговорят Rolling Eyes ела да видиш...
Деца които гледат филмчета научават думички без някой да ги е учил Wink Познавам такива деца, така че хайде да не говорим просто ей така.  Mr. Green На моя позната детето дори не ходеше на градина, а в къщи говореха само на български и детето беше научило доста думи само от гледане на ТВ,а като поотрасна малко почна да говори смесено независимо че родителите са българи и майката почти не знае английски и няма как да го учи ...

# 407
Nana_cool, браво Simple Smile ти какво записа в университета ( сигурна съм че спомена,но съм забравила  Embarassed)

По отношение на проблема с детската градина. За мен притеснително е отношението към детето (или по-скоро липсата на такова) , а не ученето на английски. Децата са различни и имат различни защитни механизми когато са стресирани: някои са срамежливи, други приказливи, трети даже агресивни. За мен лично, част от работата на учителите е да намерят  индивидуален подход към всяко дете и да му помогнат да се отпусне. Нищо не им пречи да обърнат малко внимание на момиченцето при положение че виждат че стои настрани, да му помогнат да се включи в игрите, да го включат в групичка с деца, с които биха си напаснали  и т.н. Учителят трябва да е на първо място психолог , а после всичко останало.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 10:11 от golden

# 408
Golden, точно така-притеснявам се , че не я приобщават. Предишната градина беше същата - т.е. само клона съм сменила, защото този сега е доста по-близо до нас. В предишната беше до 2г, този клон е над 2г. Положението пак беше подобно, но поне ПОНЯКОГА някоя кака съм виждала да я взима и са и показвали нещо , а и имаха към 11.30 "сбор"  - събираха ги, слагаха ги да седнат и им пееха паснички и т.н. Тук нищо. Както и да е. Няма повече да разводнявам темата - ще говоря пак с тях.

Относно други градини - тези , които са с най-добри оценки - нямат места. Другите са със средни оценки, като нашата.

# 409
  • Лондон
future, понеже поиска съвет, давам ти моя - аз на твое място бих сложила детето на лист на чакащите в някоя от градините, които си преценила, че са добри, дори защо не във всички добри и съм сигурна, че ще излезе място. През това време остави детето в къщи, и без това не си на работа в момента, можете да ходите на play групи колкото за социализация... Нежеланието да ходи на градина и липсата на отношение може да травмират детето и после и на училище да не иска да ходи... Аз ходя в нашето училище един път седмично сега и вчера с най-голямо учудване открих, че 3 седмици след като са започнали все още има момиченца, които плачат сутрин за майките си и не искат да остават, бяха поне 3 вчера Shocked

За говоренето не искам да влизам в никакви спорове, само споделих личен опит, подчертавам "личен"...

Освен това между знаенето на думички и говоренето на езика според мен има голяма разлика... ако говорим за думички, моето дете на 2 години започна да учи френски и знаеше много думички, дори правеше прости изречения, но не бих си позволила да кажа, че е говорела френски...

# 410
  • Лондон
 future74 а ти защо продължаваш да я водиш на тая градина в такъв случай?До колкото си спомням не работиш в момента.Ако е за т.нар. социализация аз смятам че за едно две годишно дете плей групите са по добрия вариант.От моя опит смятам че едно две годишно детенце има нужда преди всичко от мама и е голям стрес за него да го оставиш някъде дори и за малко.
При положение че сега не ти се налага да я пращаш на  градина можеш да поотложиш.Като стане на 3 и почне нърсъри  най вероятно ще  е по добре.Аз  навремето правих един опит да оставям големия ми син  като беше на 2 в един creche за 2 часа,два пъти седмично,но опита беше неуспешен LaughingПри това той беше противоположност на твоето момиченце като държане ,но в момента в който напуснех сградата надаваше такъв рев,че само моето появяване го успокоявяше.
Госпожите дето ги гледаха на това място имаха същата стратегия като тия на които ти попадаш,та може и това да беше част от причината.И тъй като не ми се налагаше дефакто да го оставям (не ходех на работа и уж за неговото разнообразяване го правех)бързичко прекратих опитите.Една година по късно го записах на нърсери в съседното училище и нещата бяха коренно различни -от първия ден го оставих и ходеше там с такова желание че като не слушаше го заплашвах че няма да го заведа на училище Simple Smile и винаги  помагаше. На новото  място учителките бяха съвсем различни, от момента в който за пръв път го видяха му обърнаха внимание,седнаха с него ,говориха и си играха с него,та може и това да е  помогнало.
Та с тоя дълъг (особено за мен Simple Smile)пост искам да кажа-дайте си малко време,като порасне малко и при други условия ще е различно.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 16:40 от beninna

# 411
Момичета може ли да ми кажете номер на които мога да си променя адреса за Нин и да поискам да ми пратят писмо със сумата която дължа

# 412
Момичета, мерси много за отговорите и съветите-много са ми полезни, особено като са почерпени от вашият личен опит.
Единствената причина да я водя на ясла (и то не често, само 2 сутрини за по 2часа) е наистина да се социализира. Не можете да си представите каква коренна разлика има след като бяхме в БГ за 3 седмици. Първоначално гледаше децата стреснато, след 1-2 дни се отпусна, започна да говори (ама наистина много), да иска от мен всеки ден да ходим при децата да си играе, започна да се закача.

Относно плейгрупите-не съм запозната наистина. Това , което знам е, че се събират майки с деца - така ли е? За по 1 час си играят, майките си говорят Laughing. Ще проуча въпросът и другата седмица и там ще я заведа. Нещо трябва ли да гледам специфично, когато избирам плейгрупа?

# 413
  • UK
ами не,заведи я на няколко и  виж коя ще ти допадне.
като почнеш да си общуваш с други майки на място ще разбереш и кои са добрите детски градини и училища, обикновено има поне няколко с повече деца и вече минали по тоя път.

# 414
Така ето- баткото през януари ще навърши 12 г,а малката е на 2,6 г .Баткото е много отговорно и добро дете,в училище се справя чудесно,не е пълен отличник,но е от добрите ученици.Английския просто му се отдава а и две лета прекарахме там в Англия и това си каза своето

А как започна всичко миналата година заминахме всички заедно за Истборн при наши приятели англичани,те ни подариха ваканция,идеята беше хем да си почиваме а и тати да си търси работа и да остане при тях .Аз и децата бяхме там за два месеца и се върнахме обратно,а тати остана да си търси работа.Така и не намери там нищо интересно и отиде в Лондон,при негов приятел ,който много му помогна и сега нещата се развиват чудесно.Има си работа и така.Но тази година нашите англичани ни поканиха отново на гости при тях ,за да се виждаме с тати през почивните дни и да ходим на огледи за къщи с надеждата да намерим подходящото нещо за нас.Аз тук си приготвих всичко необходимо отписах баткото от училище и.т.н и заминахме с идеята че няма да се връщаме ,но така се случи ,че се върнахме обратно.То се оказа голямо изпитание и късане на нерви да се намери къща в Лондон.Училището в България наближаваше а ние бяхме без нищо и затова решихме да се приберем обратно, за да може детето да си започне училище.Като идеята е догодина като завърши да се преместим така тати ще има много време да намери подходяща къща за нас.Дали,защото беше олимпиадата не знам ,но всичко беше пълно,наема  висок и на доста места като чуеха,че имаме и малко дете се отказваха и така.Баткото беше най огорченото и тъжно дете на света ,като разбра,че ще се връщаме обратно.Той иска да е там,иска да учи в Англия,да притеснява се естествено все пак всичко ще е ново за него но е съгласен на всичко само и само да сме си цялото семейство.

А моята тревога е относно училището.Не знам как стоят нещата там с приемането,той се справя с английския но все пак,убедена съм ,че там ще е трудно с разбирането .Дали няма да го върнат назад една година ако не се справя достатъчно с езика знам ли аз ? EmbarassedПреди месец се върнахме от там и той беше толкова тъжен и ако сега пак кажем с баща му хайде обратно уф не знам.Това ми дилемата относно училището тук и там как точно ще стане?Какви изпити ще трябва да положи и ако не се справи какво се прави,ето затова не знаем как да постъпим?
Май прекалих с обясненията извинете ме ,но в главата ми една голяма каша  Embarassed

# 415
Приказливка, извини ме, аз също не съм кой знае колко навътре в нещата, вероятно съм и по - малка от теб, обаче първият въпрос, който ми излезе в главата е: "Как, подяволите хората тръгват ей така с все семейство на гости и хоп, решават да останат?" Няма лошо в това да си спонтанен, но когато имаш две деца в различна възрастби трябвало малко да се пообмислят нещата, за да не става като при вас.
И не знам за Лондон, но си мисля, че все бихте моглеи да намерите някаква къща, за да започнете всичко както трябва, а с времето да се наредят нещата. Толкова пък да няма една къща или апартамент за известно време да наемете и като си стъпите на краката да смените  newsm78
Моето мнение е, че трябва да си подредите малко нещата в главите, т.е да направите някакъв план и тогава да действате.
Примерно мъжът ти да намери място да живеете, след което да проучи училище в района за синът ви, след което да се регистрира в НХС /ама как го написах/ Simple Smile, нещо такова. Някаква последователност да има.
Още повече, че имате приятелско сюемейство англичани, които бива могли да ви насочат или да ви помогнат.
Лично моят избор не би бил ЛОндон Naughty Но всеки знае себе си.
Късмет и мисля, че приобщаването и езикът на сина ти са най-малкият проблем в случая.

# 416
  • Лондон
[ .

Относно плейгрупите-не съм запозната наистина. Това , което знам е, че се събират майки с деца - така ли е? За по 1 час си играят, майките си говорят Laughing. Ще проуча въпросът и другата седмица и там ще я заведа. Нещо трябва ли да гледам специфично, когато избирам плейгрупа?
[/quote]

Ами плейгрупите се организират от някой-напр. Sure start-провери наблизо дали имате, в църквите, в някои от училищата и в leisure центровете има.Продължителноста им е 2-3 часа, плаща се м/у 0.20-1 паунд,има много играчки,детето си играе ти си говориш с някой.Посредата  на сесията обикновенно има нещо за хапване  за децата.В някои има чай ,кафе и бисквитки за майките.
Пусни една търсачка за вашия район и ще ги намериш.Можеш и  в http://www.netmums.com/ да търсиш.

# 417
  • Лондон
future, аз да си повторя съвета да сложиш детето на лист на чакащите в някоя от добрите градини, ако не стане по-рано, докато се обърнеш и тя ще стане на 3 и ще я записваш на pre-school, прословутите 15 безплатни часа на седмица, дотогава ако ви е дошъл редът, ще може да ходи на добро място...

# 418
    future и аз бих те посъветвала да я сложиш в листа на чакащи в хубава градина, не толкова заради тези 5 часа, а нали търсиш работа, ако намериш да имаш по-голям шанс. Незнам при вас как е, но тук при нас за 5 часа не вярвам да и звънне някой да я викне, но като чуят фул тайм вече е друго. Аз съм говорила със собственичката на гридината на малката, те имат лимит, при нас е до 8 бебета по едно и също време. Ако запише някой в понеделник за 2 часа, това значи, че ако дойде някой и пита за фул тайм тя трябва да го върне, защото в понеделника и е пълно например, а останалата седмица може и да и е празна. Аз като отидох и казах, че искам фул тайм ме питаха дали искам от днес да почне или от утре, а за парт тайм взимат деца само ако супер е празно в дадената група, което в хубавите градини не се случва никога. Все пак и те си гледат интереса. Не че оправдава държанието на учителките... Можеш да провериш и в някой от спортните центрове. При нас има един голям, има детски кът и може да си оставиш детето, докато тренираш. По 2 паунда на час е мисля. Така хем ти се разтоварваш, хем детето ще играе. Провери и в детските плей центрове, при нас тук в някой от тях има като абонамент да ходиш сутрин обикновенно,когато е учебното време. Цените са доста евтини и там се събират майки с малки деца и ще се запознаете.

# 419
Момичета може ли да ми кажете номер на които мога да си променя адреса за Нин и да поискам да ми пратят писмо със сумата която дължа

Погледни си писмата за НИН и там има номер на, който трябва да позвъниш и да им кажеш че си си сменила номера.

Общи условия

Активация на акаунт