Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 549
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета,и аз да се наместя тук с няколко въпросчета че ми е пълна мъгла,скоро разбрах че съм бременна и ми казаха да се запиша в клиника и оттам щели да ме пратят вече където трябва ,добре отидох в клиниката но ми поискаха доказателство за адрес аз съм тук от 3 месеца и още нямам такова,няма и начин да ме запишат тук пробваха но вече са записани достатъчно  хора newsm78,.

В понеделник ходихме в Лондон да си пусна документи за иншуранс Crossing Armsама тея счетоводителки ми се сториха доста зле,нещо май не си вършат работата и гледат да си вземат паричките само Crossing Armsсега се надявам като ми дойде писмото вече да мога да се запиша в клиниката казаха ми че искат писмо на което да пише моето име и адреса Thinking Praynig.

В една друга тема ми бяха казали че ако искам да взимам майчински мога да почна да си плащам НИНа по 65 паунда на месец,е добре аз ги питам счетоводителките ако случайно не ме удобрят за иншуранса, какво значи и имали такава опция да си плащам НИНа,а тя ми вика ми то не е всеки месец а на 3 месеца нещо такова и взе пак да ми говори други работи,зададох и го втори път пак подобен отговор.Та нищо не разбрах  newsm78

Та знаете ли какво е НИН и ако не ме удобрят за иншуранс,мога ли да го плащам това ,просто ако някой знае да ми даде малко яснота ConfusedА какво ви е мнението за лекарите тук ThinkingНа доста места прочетох лоши неща но да питам вас ако има раждали тук Wink

И едно странично въпросче Blushдали знете в някой от големите супермаркети да продават чубрица,нещо не мога да открия а без нея не мога да готвя обожавам я и в бг я слагах почти на всичко.  chef

Приятна вечер мили дами  bouquet

# 421
NIN е осигурителен номер, който се дава на лица над 16 години.
Би трябвало да те запишат без проблем в кварталната поликлиника и без осигурителен номер. просто ще дадеш адресъ, на който си в момента, дори и да нямаш документ, удостоверяващ, че живееш там. Никой не ти иска, за да се запишеш kam NHS. Това е безплатна болнична помощ, най-общо казано.
Виж в сайта на HMRC. Там има доста подробности, относно майчинството и това кой има право да го получава.
Съветвам те да не се доверяваш на сляпо на разни счетоводители, защото вземат маса пара за съвсем безплатни неща.

П.П. И честно казано не знам как може да живееш тук и да не знаеш какво е НИН  newsm78

В темите назад има много информация, която би ти била полезнаа.
В началото на всяка тема има линкове към най-важните и обсъждани въпроси, както и към инстанциите и институциите, които ще са ти от полза.

Успех   bouquet

# 422
Ами аз пробвах да се запиша в клиниката, но не ме приеха казаха че не можело без доказателство за адрес smile3518.Ами както писах от има няма 3 месеца съм тук ,не съм се замисляла за тези неща но сега изведнъж дойде време да се замисля е все някой щеше да ми каже ,на вас се падна честа за което ви благодаря  bouquet
Едит:Влезнах в сайта ,но не съм толкова добре с езика че да го разбера ooooh!благодаря все пак ще се опитам някак да си преведа Blush

# 423
Feredita ще се опитам да съм максимално мека, единствено, защото си бременна...Първо бих те посъветвала, преди да обиждаш другите хора да се вгледаш в себе си. Незнам колко са зле счетоводителите и лекарите, но със сигурност поне знаят къде се намират, дори и тези, който лъжат  Crazy Второ, незнам къде си подала за иншурънс по пощата явно и какво писмо очакваш да дойде, но за иншуранс се ходи на интервю лично и те преценяват след това дали да ти дадат или не. Евентуално предполагам чакаш писмо да ти кажат час и дата...Пробавай да си направиш банкова сметка, в БГхелп има доста инфо къде може да стане това за новодошли, така ще имаш доказателство за адрес, като ти изпратят стейтмънт. За майчинство, трябва да е плащан НИН определени седмици преди да забременееш, ти ако го получиш, докато го получиш едва ли ще има начин да го платиш със задна дата. Та майчинство едва ли ще вземеш. Ако ходиш и с корем за НИН, дори и с перфектни документи не съм чула някой да е взел, та и тези където ти разказват за бенефитите, не ги слушай много.
кОмарче не навсякъде записват на ДжиПи ей така, в Лондон в повечето клиники си искат една камара документи. Има и болници, който изискват платен НИН и легален статус, иначе те връщат. И счетоводителите взимат много пари, за безплатни неща, защото има много хора, който им ги дават..Един познат е тука от 8 години с жена си и си плати да им попълнят бланкатаЕЕА за ПР 800 паунда  Shocked Като за 8 години не са се научили да си напишат имената на английски да плащат, евала на счетоводителите, че така ги ръсят...

# 424
Има правило което казва, че ако си живяла тук по малко от 12 месеца, не ти се полага безплатно лечение в NHS. Преди време раждане и проследяване на бременост бяха безплатни независимо с какъв статут си , но въведоха доста изменения. Спомням си преди няколко години когато направих спонтанен аборт, не искаха да ми правят кюретаж докато не установят дали имам право на безплатно лечение. Бавиха ме цял ден и трябваше да им дам осигурителния си номер !

# 425
  • Лондон
Feredita, за записване на личен лекар ти трябва адрес, аз поне друг начин не знам... Не разбрах на какъв етап си от бременността, но ако сега си направила тест, имаш 3 месеца да се организираш, по тукашната система преди 12 седмица никой няма да ти обърне внимание така или иначе...

prikazlivka, все се канех да ти напиша... според мен запишете момчето обратно на училище на някой от half term или между сроковете, след Коледа е подходящо, после февруари или след Великден. Колкото по-бързо влезе в час тук, толкова ще му е по-лесно, така си мисля аз... Системите са толкова различни, така че колкото по-дълго учи в БГ, толкова ще му е по-трудно после, може и да не съм права, не разбирам много от тинейджъри, но щом казваш, че му харесвало, пак ще му хареса. Не разбрах съвсем защо не сте успели да вземете къща, но ако искаш ми напиши на личния да обсъдим... Връзка от разстояние съм поддържала за 1 година и като си спомня, направо ми става гадно, камо ли пък с деца... Confused

# 426
prikazlivka78,

Най-чистосърдечно-успокой се и не го мисли толкова.
Щом на момчето му харесва тук и има желание, половината работа е свършена.
Вземането на даден изпит не е на живот и смърт. Като не го вземеш, пробваш пак.
Колкото по-рано дойдете, толкова по-добре. От стоене в България, само си мътиш главата
с повече въпроси. Ако сте тук, неяснотите една по една ще се изяснят.

Много ми хареса мнението на Golden от предната страница.
Детенцето на future74 заслужава по-добро отношение.

nana_cool,
Да се пазиш, душа, какво е това писане в 5 сутринта  Crazy

Feredita,
С какво се занимаваш тук?

# 427
Добрю йутру   bouquet

Извинявам се, ако съм се сторила груба на Фере.. Вероятно в Лондон е по - различно, поради пренаселеността и натоварването.
Понеже миналата година бях в същата ситуация, затова реших да пиша.На мен никой нищо не ми е искал и тази година, като дойдох се преместих в друга поликлиника, пак никой не ми иска нищо.

Иначе, за НИН, ако няма брак, не е студентка, няма синя карта или договор с някого, не знам как счетоводителите биха могли да й го изкарат, освен ако не я направят селф с фалшиви документи  newsm78

Аз също четох за детето на future и ми стана много гадно. Представих си го милинкото как седи отстрани самичко и никой ен го отразява. Чак страшно ми се стори за такова малко детенце. Преди няколко месеца и аз ходих до една близка градина тук, обаче не ми харесаха нито условията, нито персоналът, да не говорим за това, че имам големи съмнения дали изобщо ще се опитат да приобщят детето ми.

Фередита, опитай се да понаучиш езика, за да ти е по - лесно. И не се притеснявай, ще се наредят нещата, макар и по - бавно, щото то тука всичко става бавно  Laughing
За твое успокоение, аз още нямам НИН. Обаче, ако не можеш да си оправиш документите за лекар, по - добре се върни в БГ, защото вероятността да си платиш раждането накрая съществува. Имам познати, които ги накараха да платят около 2-3 хиляди паунда. Точно в Лондон.

# 428
Приказливка, извини ме, аз също не съм кой знае колко навътре в нещата, вероятно съм и по - малка от теб, обаче първият въпрос, който ми излезе в главата е: "Как, подяволите хората тръгват ей така с все семейство на гости и хоп, решават да останат?" Няма лошо в това да си спонтанен, но когато имаш две деца в различна възрастби трябвало малко да се пообмислят нещата, за да не става като при вас.
И не знам за Лондон, но си мисля, че все бихте моглеи да намерите някаква къща, за да започнете всичко както трябва, а с времето да се наредят нещата. Толкова пък да няма една къща или апартамент за известно време да наемете и като си стъпите на краката да смените  newsm78
Моето мнение е, че трябва да си подредите малко нещата в главите, т.е да направите някакъв план и тогава да действате.
Примерно мъжът ти да намери място да живеете, след което да проучи училище в района за синът ви, след което да се регистрира в НХС /ама как го написах/ Simple Smile, нещо такова. Някаква последователност да има.
Още повече, че имате приятелско сюемейство англичани, които бива могли да ви насочат или да ви помогнат.
Лично моят избор не би бил ЛОндон Naughty Но всеки знае себе си.
Късмет и мисля, че приобщаването и езикът на сина ти са най-малкият проблем в случая.

Първо да кажа че съпруга ми работи в Лондон и няма как да живеем ние другаде.
После в никакъв случай не сме тръгнали ей така на почивка и да сме решили да останем,просто реших да не се впускам в много подробности .Това тати да работи в Англия го обмисляме от доста време и миналата година наистина бяхме там просто за почивка ,защото англичаните искаха много да ни благодарят по този начин ,като ни подарят ваканция на цялото семейство.
Като заминавахме тогава идеята беше аз и децата да се върнем а тати да остане и да си търси работа.А тази година идеята си беше заминаваме на почивка и вече с надеждата да останем там.
Като не сме и предполагали ,че е толкова трудно да се намери къща в Англия.Можехме да стоим в англичаните колкото е необходимо и затова нямахме притеснения,таткото беше тръгнал да търси квартири и преди ние да заминем ,но навсякъде му искаха доход назад за една година ,сметки на негово име и така предполагам ги знаете тези неща.
Едното апартаменче,което успяхме да намерим беше някакъв ужас просто такава мизерия не бях виждала ,а аз не съм претенция, къде съм ама съм с две деца, а едното е доста малко.Стаята за баткото беше голяма колкото едно единично легло и беше отвратително повярвайте ми.Другата къща пък нямаше училище за баткото само за по малки деца ,щеше да се налага да сменя 100 автобуса,а в началото аз трябва да го водя,Щях да съм с малката и сутрин и след обед след часовете.Третата квартира почти успяхме да убедим хазаина,да ни я даде и бяхме готови да подписваме и като разбра че сме с малко дете се отказа,защото била на втория етаж и детето можело да падне ,това е съвсем сериозно.Времето си мина в обиколки и нерви и така август свърши и затова се прибрахме.

Та в никакъв случай не сме решили ей така хоп стягам куфарите и заминаваме на почивка и после ,защо пък да не останем,та това е смешно, моля ви.Но то направо си е жив екшън да си намериш квартира ,аз смятам ,че лоша роля ни изигра олимпиадата, не знам може и да не съм права.
В главата ми единствено притеснение е за сина ми как ще се наредят нещата ,друго не ме тревожи,как ще е по добре за него дали да чакаме да свърши тук 5 клас, и тогава или да е по рано,това ми е тревогата .

Много благодаря за отговорите ви,много сте мили всички Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 14:34 от prikazlivka78

# 429
.
Понеже миналата година бях в същата ситуация, затова реших да пиша.На мен никой нищо не ми е искал и тази година, като дойдох се преместих в друга поликлиника, пак никой не ми иска нищо.

Не са ти искали защото си се местила от едно ГП на друго , а не да ти е за първи път Wink
И изобщо бих посъветвала момичето, ако не може да си изкара НИН да си отиде да ражда в БГ, иначе ще и се наложи да си плати всичко.

# 430
В главата ми единствено притеснение е за сина ми как ще се наредят нещата ,друго не ме тревожи,как ще е по добре за него дали да чакаме да свърши тук 5 клас, и тогава или да е по рано,това ми е тревогата .

Аз бих тръгнала. Какъв е смисълът да чакаш да свърши пети клас.
Съпругът ти да намери квартира, оглеждте училищата и го хващате за ушите.
Вярвай ми, момчето ти ще си живее живота след някой и друг месец,
а ти ще си тази, дето ще й липсва я баница, я чубрица, я лютеница.
Това, образно. Какво мисли съпругът ти?

Аз пък си мислех, че бременните никой не ги пита ни какви са, ни откъде са
и си ползват всичко безплатно, независимо от статута, с или без нин.

# 431

Аз пък си мислех, че бременните никой не ги пита ни какви са, ни откъде са
и си ползват всичко безплатно, независимо от статута, с или без нин.

Напротив, питат и ти искат НИН-а. Казах ти че ми искаха НИН за да ме изчистят след спонтания аборт, който го имах, а това се води спешен случай, а не проследяване на бременост. Спешните случаи обикновено са безплатни и независимо от това дали имаш легален статут или НИН.
Ето ти една много интересна статия :

http://www.sath.nhs.uk/patients-and-visitors/advice_support/over … eas_visitors.aspx

# 432
Трои, не е вярно, не са ми искали и за първи път като се регистрирах  Naughty И когато казах, че съм бременна също не са ми искали за нищо пари, нито НИН. Вероятно нямаше да ми искат и за раждане. Но става въпрос за друг град, а не за Лондон. Както казах на мои познати, при все че си имат документи, са им искали 2-3хилядарки. Не знам дали е било в държавна болница или в частна, обаче. Сега скоро чух, че щели да се правят някакви промени по въпроса с раждането в друга държава, но не знам точно какви, а и не са приети, само се обсъждали.
Иначе, наистина викат само по два - три пъти на скан, но пускат изследвания за СПИН, Хепатит, Васерман и там още две, които забравих. За ФМ не знам, а змоята си я правих в БГ.

# 433
Врабчо дадох ти линк с изискванията на НХС за безплатни медицински услуги Simple Smile
Едно от условията е да работиш , а няма как да работиш ако нямаш НИН, изброени са всички безплатни услуги които се полагат без НИН , но раждане не фигурира там... медицински работник съм в НХС,така че много лесно мога да проверя за какво става дума Mr. Green

# 434
Аз за раждането не знам, защото се прибрах да си раждам в БГ, но си имам НХС номер, както и детето ми и мъжът ми. Не са ми искали нито НИН, нито разни писма за адрес.

Общи условия

Активация на акаунт