БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 519
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
момичета по съшия начин направих и аз попарата, вода, масло сирене, сухар  Crazy стана малко редичко, сухара остана на едри за нея парченца колкото и да го бърках и мачках и нещо на вкус на мен не ми допадна. Като го пасирах си го изяде, но и на нея май не и се услади  Laughing

# 16
Не, не става въпрос за готови пюрета. Аз му приготвям храната.

# 17
мисля, че е раничко за лапад и спанак. най-малкото от зеления им цвят е твърде вероятно детенце да не ги иска. не знам да са алергени, но съдържат доста желязо и затова май се въвеждаха по-късно. не разхлабват.
синята слива обаче разхлабва  Peace

# 18
dobinko може да въведеш тиква, казват че и тя разхлабва, макар че при нас не е така. Разхлабващо ни действат сините сливи, предлагай и повече вода Simple Smile

# 19
сега се сетих, че храните които съдържат в състава си желязо запичат, но всеки организъм е различен и някои ако се запичат, на други може обратното да им действа.
Можеш да дадеш зелен фасул пресен. В началото няма много разнообразие , достатъчно е да му редуваш зеленчуците в различни комбинации, плодовете също , а можеш и каша да предложиш, бананова, оризова, но имай в предвид че запичат.
На Слънчо ябълка и слива действа доста разхлабващо, много бързо подейства , а Тедито сама си отваря устата да яде, като имам предвид че не е въобще лакома.
От готовите пюренца имаш по голямо разнообразие, аз хем и готвя хем и предлагам и готови . Peace

# 20
От плодовете предлагам ябълка, круша/любима му е/, тиквата също, синя слива/нещо не я харесва/ и нектарина. Иначе само тиквата го разхлабва, друго не му действа, вода предлагам , но пие основно вечер, през деня рядко иска...затова комбинирам разхлабващи и запичащи храни, например тиква преди обяд и картоф за обяд...ама много ни е бедно менюто още.  Mr. Green

# 21
Кои са месните добавки, които споменаваш?  Rolling Eyes

Добре, де, аз ще го въведа първите няколко пъти да речем с готовите менюта, после какво свинско да му давам да хапва? Няма до 3 годишен на готови бурканчета да караме.
А за домашно сготвена манджа със свинско по-нататък, коя част от прасенцето е най-немазна и подходяща? Или пак шунка да слагам?  Laughing 

Говоря за месните бурканчета точно.
След годинка аз свинското го давах с телешка кайма заедно, а по-нататък свинско филе.

# 22
Спакана и лапада разхлабват,не съдържат кой знае колко желязо за да запичат,вижте в сайта на Хипп с/у пюрето от спанак пише разхлабващо.Дават се в по късна възраст,не защото са алергени или тежки за стомахчето,а защото са с най-високо съдържание на нитрати.

# 23
Оп, изникна ми въпрос за запис. Mr. Green Какво количество масло се слага в попара?

# 24
На върха на ножа.

# 25
От кой месец да се въведе риба?

# 26
Риба - 10-ти  месец, най-рано 8-ми.

# 27
  • UK
Мими, относно сухара в попарата - когато Бори беше по-малък, преди да добавя вода, сухарът го стривах с чукало за стриване на чесън, за да е по-кашеста и да няма едри парчета.  

# 28
# 29
Скоро става на 9 м. Освен телешко месо, какво мога да предложа на тази възраст? Въвела съм пуешко, пилешко, сирене и масло. Има ли готово пюре, което да съдържа зелена чушка? Не ми се иска да захраня с купешка.

Общи условия

Активация на акаунт