БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 723
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, мами! Имам едно въпросче и ще се радвам, ако някой може да ми помогне!
Малката ми дъщеричка е изключително кърмено бебче. Винаги и само гърда, не сме ползвали шише, не е пила дори вода! Вече е почти на 6 месеца и идва време да започнем лека полека със захранването. Държа да подчертая, че обожавам кърменето/нямах възможност да кърмя каката/ и не бързам нито да замествам хранене, нито да отбивам. Опитах с пюре от картоф, домашно приготвен с добавена кърма, опитах с морков, опитах с купено пюре, опитах с оризова каша, тази сутрин опитах и с бананова каша. Е не иска и това е!!! Плюе всичко, що не е гърда  newsm78. Дори има позиви за повръщане понякога. Трябва ли да се притеснявам или просто да изчакам още малко? Миналата седмица й излезе първото зъбче, и май и второто ще пробие всеки момент. В четвъртък ще я заведа да я претеглят, притеснено ми е дали качва достатъчно, защото е много активно бебче. Все още се събужда поне два пъти през нощта за кърмене. Ляга в 21,00 и в 01,00, и 04,00 се събужда да хапне. Някакви идеи?

# 601
Момичета,имам въпрос за киселото мляко,знам какво ще ми кажат повечето но искам да ми отговорят тези който са го въвели ,от кога и по колко ? Ние вчера станахме на 5м ,срещнах се с една позната която каза ,че вече давала киесло мляко и няма никакъв проблем,и тъй като ние не сме на кърма и не е била на кърма ,мислите ли ,че киселото мляко ,ще е по добрият вариант , да речем от другият месец ,и кое да избера най-хубавото най скъпото ли е -разгледах БОР ЧВОР и НА БАБА ,защото такова домашно няма къде да намеря и е абсурд да купя от бабите от пазара.

# 602
  • Бургас
Момичета,имам въпрос за киселото мляко,знам какво ще ми кажат повечето но искам да ми отговорят тези който са го въвели ,от кога и по колко ?

Пише се "коИто", а не с "й" и се слага запетая отпред. Peace

Кисело мляко се дава след 1г.

При сина ми аз го въведох към 1г и 3-4 месеца.

Храносмилателната система на детето по-трудно преработва млечния белтък. Това може да доведе до натоварване на бъбреците и черния дроб на бебето. Алергиите също не са рядкост.
Отделен въпрос е колко е наистина мляко това, което се продава по магазините. В млеката на Данон примерно, по мои наблюдения, има всичко друго освен мляко /в повечето случаи/.

Купи АМ на детето и не се занимавай с глупости толкова рано.

Тук има цяла тема за киселото мляко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=437562.0

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 17:18 от Michael@

# 603
gerito2012, аз въведох наскоро. Малко преди да навърши 9 месеца. Отвреме на време, с малко бисквитки хип натрошени вътре, давам го просто за разнообразие. Иначе не бързам да се отказвам от адаптираното. Купувам Верея и Елби /по препоръка на една дама тук в темата, за което още веднъж и благодаря/

# 604
  • Бургас
Елби е добро мляко, да. Все още не са го развалили и него. Peace

# 605
Мерси ,за бързите отговори,и за... забележката PeaceЩе изчакаме ,но много майки го дават по от рано аз за това ,а не,че ще спрем АМ .

# 606
  • Бургас
Няма за къде да бързаш. Не гледай другите майки, има хора, които и самото захранване започват от много рано, няма смисъл, само вреди носи. Има време за всичко.
Адаптираното мляко затова се нарича "адаптирано" - пригодено е към нуждите на бебешкия организъм.

# 607
Здравей, Tinti_16!
Без да претендирам, че разбирам много, ама според мен детето още не е готово да бъде захранено. Смятам, че няма да навреди да изчакаш навършването на пълни 6 месеца и тогава да опиташ да предложиш пак. Аз лично захраних с купено пюре от тиква, много се хареса. Simple Smile Но това е само предложение, ти ще решиш какво да дадеш първо. Картофчето само по себе си съм останала с впечатлението, че не много деца го харесват. Аз го въведох като второ пюре (отново купешко), директно смесено заедно с тиквата. Не съм имала проблем. Що се отнася до това дали детето наддава - ако имаш други опасения, освен активността, може би една консултация с кантара ще те успокои, но аз съм на мнение, че няма ли други признаци за ненаддаване, кърмата напълно ще му стига на този етап. Peace Дано съм била полезна! Simple Smile

# 608
Аз скоро въведох киселото мляко. Давам 2-3 пъти седмично по около 50-60 гр. с 2-3 бисквити на "Плазмон". Въведох го, защото моя син не яде, отказва каша, грис, овесени ядки, попара, кус кус ... всички познати сутришни и следобедни закуски. Това яде с огромно желание. АМ не пие, защото го кърма, но той от това цицане нищо друго не иска.
Как мога да разбера дали дадена храна действа зле на стомахчето? След колко време се усеща? Синът ми напоследък изведнъж започва да плаче и мрънка /особено след сън или по време на сън се събужда/, пръцне и се успокоява. Не изяжда големи количества, максимум 80-90 гр.
На неговата възраст колко хранения трябва да има с твърда храна и колко междинни? Все още е на 3 и понякога давам пресен плод или бисквитка.

# 609
От два, три дни имаме странни претенции  Thinking  иска да яде само от купа и с лъжица. Като види шишето си и почва да блъска и крещи. Експериментирах и купих една течна каша на Нестле, като свърши рева 15 минути за още. Аз плаках преди това от цената и... Вечерното мляко ако го пие с лъжичка, както на него му харесва, ще осъмваме  Simple Smile Въпросът ми е : На 9 месеца мога ли да дам тройката на Хумана? Един месец дали е от голямо значение? Има ли други овкусени млека?
Благодаря предварително   bouquet

# 610
  • Балчик
Здравейте! Може би не е най-подходящото място да задам въпроса, но ще опитам  . Каква марка банани купувате? Казаха ми че бананите на Dole са обработвани с много химикали, те са най-масови и всички търговци ми се чудят когато търся нещо различно. Детето ми е на 1 год. и 6м. хапва банани с удоволствие, но се притесних какво всъщност приема с храната. Ако някой има представа моля да пише по въпроса, аз не успях да изровя нищо от нета. Старая се да храня феята здравословно и био до колкото това е възможно и много се вълнувам от съдържанието в храните в частност плодовете. Благодаря ви момичета!

# 611
  • Luxemburg
момичета искам да питам за АМ и номерацията им. Започнах захранване от 5ти месец но с голяма борба вече 2 месеца яде по 60мл. макс зелнчуково пюре. Днес реших да давам в 12 зеленчуково а в 18 оризова каша която обаче ще правя с АМ че с кърма много бързо се разводнява. На 2 пъти ми спира кърмата и бях взела ралични АМ1 и въпросът ми е дали мога да правя кашата с АМ ХА 1 (имам 4кутии) или по-добре да го продам и да взема 2ка? Млеката са купувани от Германия и Гърция и няма да са менте, но дали ще дават достатъчно витамини и минерали и дали ще засищат? Все още се кърмим макар понякога с зор (цедене и много чай Simple Smile).

# 612
Здравейте /Ние започнахме с плодово пюре,давам от вид по 5 дни ,като увеличавам лъжичките .След като приключа с плодовете какъв грамаж да давам от плод всеки ден ,тъй като ще почнем тогава и заленчука?Вчера папахме круша,не сме акали,а днес акото беше твърдо,дали е от крушата?

# 613
Пантерка, няма как бебето да е запечено от круша, защото крушата е плод, който сериозно разхлабва. Явно е от нещо друго, което е в менюто й, а бебето е доста мъничко.
Около 100-тина грама плодово пюре между храненията е ок.

# 614
  • София
И при нас крушата разхлабва много и ябълката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт