БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 705
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Калифорния, САЩ
  Здравейте, момичета!
  И аз имам едно питане, сигурна съм, че тук мога да получа най-добрия и здравомислещ отговор. Интересува ме от кога се въвежда лещата, по какъв начин се дава първоначално и има ли разлика между червената и обикновената леща (ако има - каква е и коя е по-полезна). Благодаря ви предварително за отговорите  Hug .

# 661
  • UK
Червената е белена, аз само такава му давам все още, дадох за първи път на 10 месеца, но тук ми казаха, че може и от осми.

# 662
  • Berlin
Аз съм срещала мнения за лещата да е след 1год., дори след 1.5г. newsm78

# 663
  • UK
  Да, и аз съм чела тук, че лещата се препоръчва след 1,5.  Аз давах червена от 9 месец, след годинка почнах да давам и обикновенна, зависи каква се готси в къщи. Не съм видяла да има някаква реакция върху стомахчето.

Според статията , която се върти из фейсбука, вече и тук, единственото което ни остава е да умрем от глад. Аз съм спряла да купувам на храни , които съдържат  мононатриев глутамат и хидрогенирани мазнини. Колкото и да ми се иска неможеш да ограничиш всичко.

# 664
Аз дадох леща(от червената) на 9 месеца и все още от нея му давам.  Peace

# 665
  • София
Аз бих добавила и нар (сок от нар) за затягане Simple Smile
Също отвара от гюзум/джоджен. Но това не знам от каква възраст е подходящо. newsm78

При нас ни препоръчаха към 3 месец, не забелязах нищо да се случва лошо, нямаше колики.

# 666
 Да, и аз съм чела тук, че лещата се препоръчва след 1,5.  Аз давах червена от 9 месец, след годинка почнах да давам и обикновенна, зависи каква се готси в къщи. Не съм видяла да има някаква реакция върху стомахчето.

Според статията , която се върти из фейсбука, вече и тук, единственото което ни остава е да умрем от глад. Аз съм спряла да купувам на храни , които съдържат  мононатриев глутамат и хидрогенирани мазнини. Колкото и да ми се иска неможеш да ограничиш всичко.

Мама на Ани, и аз съм ограничила доколкото е възможно, още преди да прочета статията. Мисля, че малко са пресилени нещата. Ако наистина е точно така, както го описват щяхме да мрем като мухи. Наистина за рак и сърдечно-съдовите заболявания процентът ужасяващо расте и долната граница ужасяващо пада, но за тези болести има и други фактори, които ги отключват. Трябва да се информираме, да, но и да четем критично.

# 667
да ви попитам,от самото раждане сме на аптамил комфорт,след годинка му взех аптамил 3,но не го иска,взех му лактана,хумана и други,но ги отказва,мога ли да продължа да му давам аптамил2,тъй като само него го пие,а и още един въпрос моето дете все още яде пасирано,от по едри парчета направо се дави,само бисквитите си ги дъвче,а имаме вече 10 зъбчетата,това дали е повод за притеснение?

# 668
На 5м въведох кашата , сега бебето ми е на 5м и 2 седмици. Смятам да започна със зеленчуково пюре. Това значи ли, че трябва да давам каша както обикновено сутрин или мога вместо каша да започна с по малко пюре и да дохранвам с мляко? Може ли да оставя кашата веднъж седмично,а останалите дни да е зеленчуковото пюре или веднъж захранена с каша, то тя трябва да остане в ежедневното меню и да избера друг час за зеленчувото пюре ?

# 669
Прясно зеле /сготвено/ кога се въвежда? В понеделник от ДК има такова ястие, но ми се струва рано и се замислям да го пропусна.  newsm78

# 670
1. мога ли да продължа да му давам аптамил2
2. моето дете все още яде пасирано,от по едри парчета направо се дави,само бисквитите си ги дъвче,а имаме вече 10 зъбчетата,това дали е повод за притеснение?

1. Да
2. Не
Криско до година и половина ядеше само гладко пасирано  Peace

Ах Не, за закуска зеленчуково пюре не е ли малко странно  Confused Никоя храна, освен млякото (млечните) не е нужно да присъства ежедневно задължително. Но каша един път седмично е прекалено малко. Всеки ден да се дава е добре (малко като Йода прозвуча  hahaha). Предлагай пюрето на обяд  Simple Smile

# 671
Тя има хранене в 6-6:30 -тогава е мляко. После в 10:00 давам каша и за това хранене се чудех дали да предложа зеленчук.
 Блонди?  Thinking

# 672
После в 10:00 давам каша и за това хранене се чудех дали да предложа зеленчук.
Да, можеш да дадеш в 10ч зеленчук. Идеята е новата храна да се въвежда преди обед, за да може да се проследи за евентуална реакция до вечерта

# 673
А тогава кога остава кашата?
Ако искате ми дайте и някой линк, който отговаря на въпросите ми , понеже аз доста неща изчетох,но не и какво да правим след като веднъж е захранено детето с даден вид храна.

# 674
Кашата /след като е въведена/ може да се дава по всяко време. Аз предпочитах или на обед, или вечер. Като въведох няколко зеленчука давах тях +АМ за обедно хранене, а каша вечер
Тук е мястото, на което винаги можеш да задаваш въпросите си. В началото ще са повече, после ще влезеш в ритъм Peace

Общи условия

Активация на акаунт