БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 716
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз давам в попара и на запечени фийилийки с кашкавал, понякога давам и коричка за гризане. Иначе с яденето не давам.

+1  Peace

За сега съм давала само малки парченца и ги яде с голям апетит.
От кога се предлага хляб като на голям човек?

# 646
  • UK
  Давам половин филийка хляб заедно с манджата. Тя се е научила да я чупи на хапки и пуска в чинийката , и иска да и ги гребвам с лъжицата. Ако е купено пюре от бурканче ,понеже са по гъсти , понякога давам сухар след като го изяде.Ако видя , че набляга още в началото на хляба и го давам след като си и изяла яденето, защото понякога може да изяде много хляб в началото и да не хапне готвеното.
 Общо взето предлагам тогава когато и аз бих яла хляб.

Момичета,от кога мога според вас да предложа нещо за гризкане,ябълка,коричка хляб или  банан.Побърквам се при мисълта,че може да се задави и не смея да и дам все още.По какво да се ориентирам,че е готова?Още зъбки нямаме.

Това , че няма зъбки не би трябвало хич да те притеснява, бебетата успяват да сдъвчат(премилат) храната  само с венци( лично видях дете на почти годинка, без нито един зъб как изяде цяла бисквита). Аз давам едри парчета плодове или зеленчуци още от шестият месец и няма никакъв проблем със задавянето. Разбира се и досега яде само под наблюдение, винаги може да хапне по-голямо парче или да се задави.
 Колкото са по-малки децата толкова е по-развит( по-напред) рефлекса на езика да избутва големите парчета напред , за да се предпази от задавяне. При продължителното даване на пасирани храни, с напредването на възраста рефлексът се измества назад и детето реагира чак когато се задави.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 21:42 от Мамма на Ани

# 647
Боровинки, дренки, тестени - хляб, спагети и всякакви паста, твърдосварени яйца, сирене, грозде, отвара от шипки, пюре от шипки (има на Хипп пюре ябълка и шипка).
Всичките изброени запичат.

Бих добавила пюре от сини сливи. Има на Гербер от сушени сини сливи. Печена ябълка - вътрешността се смесва с 1 с.л. приготвена безмлечна оризова каша. Препечено брашно смесено със суров банан.

Препоръчвам ви да прочетете следната статия - Списък на най-опасните храни на Българския пазар - http://rasper-bg.com/?p=565

Хляб давам рядко с обяда и вечерята и той вече свикна. Иначе по-често купувам от пекарните ръжен или пълнозърнест. Харесвам и бял, гледам да е по стандарт. Имаше период, в който много искаше хляб, но премина...

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 21:58 от Michael@

# 648
Давам хляб с попара,сандвич или за вечеря,ако яденето е по-леко,ако зависи от синът ми ще яде на всяко хранене,но предпочитам на обяд например да си изяде яденето,вместо да се нахрани с хляба и то да остане и не всеки голям човек яде много хляб,аз ям много малко Wink.На тази възраст 1 филия на ден е достатъчна.

Сесилия,ти трябва да си познаваш детето по-добре от нас,може ли да гризе или не.На синът ми първия зъб се появи на 10м.,но си гризкаше всичко преди това,да чукна на дърво не се е задавял никога от храна.

# 649
Значи все пак трябва да се престраша,то докато не и дам няма и как да се научи детето  Rolling Eyes И какво да направя,ако все пак се задави? Embarassed
И още един въпрос: Малката вече яде овесена каша,а мога ли да и сварявам овесени ядки и да и ги давам пасирани?

# 650
Попринцип можеш, но защо? Има много вкусни каши и можеш да ги разнообразяваш с плодови пюрета, които си въвела.

# 651
то и да има зъби, то те са предните резци, а с тях не се дъвчи.
Колко време преди нощния сън и кърмене мога да дам част от супата и основното, които са останали от обяда? В 20.30 ч. го къпя и в 21 ч. го кърмя и заспива?

# 652
Попринцип можеш, но защо? Има много вкусни каши и можеш да ги разнообразяваш с плодови пюрета, които си въвела.
Честно да си призная,не знам,просто така ми хрумна.Да именно в комбинация с плодово пюре яде кашата.

# 653
  • София
И още един въпрос: Малката вече яде овесена каша,а мога ли да и сварявам овесени ядки и да и ги давам пасирани?

Да, можеш.  Peace
Стига детето ти да ги хареса. Не всички бебета и малки деца харесват овесени ядки - моето, например. Но на твое място бих опитала.

# 654
А овесената каша и овесените ядки еднакво разхлабващ ефект ли имат?Питам защото не съм забелязала да я разхлабва кашата,а именно това ми се искаше да постигна.

# 655
Препоръчвам ви да прочетете следната статия - Списък на най-опасните храни на Българския пазар - http://rasper-bg.com/?p=565
Прочетох я. Изводът е да станем вегани или да умрем от глад.
Уви.

# 656
Много се депресирах Shocked. Аз половината неща ги знаех от други източници и от доктори. Сега изхвърлих някой продукти. Казвам си, че все пак можем да минимизираме вредата с внимателна селекция на това, което купуваме. Казвам си, че все пак човешкият организъм има способност да се адаптира към всякакви отрови и това опитът го доказва. Но когато става въпрос за детето ти.....
Веганите също не са застраховани или трябва да ядат само сезонни пресни плодове и зеленчуци и ядки. На мен те ми изглеждат болезнено слаби и болнави!

# 657
Боровинки, дренки, тестени - хляб, спагети и всякакви паста, твърдосварени яйца, сирене, грозде, отвара от шипки, пюре от шипки (има на Хипп пюре ябълка и шипка).
Всичките изброени запичат.

Бих добавила пюре от сини сливи. Има на Гербер от сушени сини сливи. Печена ябълка - вътрешността се смесва с 1 с.л. приготвена безмлечна оризова каша. Препечено брашно смесено със суров банан.

Сините сливи не са ли за разхлабване, а не за запичане?!

# 658
Точно така Peace! За разхлабване са. Оттеглям ги!

# 659
Аз бих добавила и нар (сок от нар) за затягане Simple Smile
Също отвара от гюзум/джоджен. Но това не знам от каква възраст е подходящо. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт