БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
По принцип, след като е захранена с повече неща, кашата е най-удачно да се предлага около 17ч, тогава е времето, когато се яде нещо сладко. Иначе става и за сутрешна закуска, и за вечеря, разбира се. Аз лично я давах следобяд.
Зеленчукът за проба за алергична реакция може да го предложиш в началото в10, но не и да ти остане тогава, малко е странно после  Simple Smile
Като захраниш с повече неща, нещата ще се наместят лека полека, спокойно  Simple Smile

# 676
Може ли съвет как е по-добре - да готвя примерно за 3 порции, едната се изяжда на деня, а другите две може ли да ги замразя за след няколко дни ? И в какво съдове може да ги замразявам?

# 677
Не съм замразявала, но продават съдове. Ето такива, примерно
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9538&cat=104

# 678
Можеш да замразяваш в обикновени, нови пликчета  Peace

# 679
А в бурканчета от пюрета? Или при тях като се отворят капачките и вече не може да се съхранява пюре?

# 680
Не може да се замразява в стъкло, ще се спука.

# 681
  • UK
Не може да се замразява в стъкло, ще се спука.

Е,то не само стъкло би се спукало , ако се напълни целият обем на съда. И плик да е ще се спука, и пластмаса да е ще се спука, ако се напълни до горе.
  Аз замразявам понякога в пликовете за кърма, които вече не ползвам. Може и в бурканчетата от пюрета.

# 682
Може ли съвет как е по-добре - да готвя примерно за 3 порции, едната се изяжда на деня, а другите две може ли да ги замразя за след няколко дни ? И в какво съдове може да ги замразявам?

Аз не съм замразявала ядене,като нямах възможност да готвя всеки ден,правех 2 месни и 2 постни ястия и ги сипвах още много топли в бурканчета от пюре,но само тези,които стават за затваряне.Обръщах бурканчето да стои и да се вакумира.Така издържат няколко дни.

# 683
Здравейте, утре мисля да дам грозде, с бяло или тъмно е добре да започна?

ПП. Бях писала по-рано за обрива от картофи по бузките, след месец предложих пак и нямаше реакция.

# 684
  • Бургас
А в бурканчета от пюрета? Или при тях като се отворят капачките и вече не може да се съхранява пюре?
Замразявам без никакви проблеми в бурканчета от пюрета - добре измити и както се каза,  в никакъв случай напълнени догоре (аз оставям един пръст празно място). Надписвам какво е яденето, датата на замразяването и във фризера. Така винаги имам подръка сготвено ядене, ако нямам възможност или желание да готвя. Само размразявам после, стоплям до завиране (особено ако има картофи в яденето, че иначе са гадни), разбърквам, изстива и яде малчо Peace

# 685
И аз мисля, че вариантът предложен от Съншайн е по-удобен и удачен, щом не се касае за съхраняване с месеци.  Peace
Иначе няма проблем да се замразява в бурканчета  Simple Smile

# 686
Няма значение, но да е без семки като за начало Peace

# 687
Няма значение, но да е без семки като за начало Peace
И без люспи. Ние лично почнахме с бяло. Обаче беше домашно и сорт, който не се пръска.

# 688
  • Малта
Добре де, след като мляко не се дава до годинка, нали така?, е , как става това пюре и то подходящо след 4 месеца ???

newsm78

Питам защото мойте го пробваха и СТРАШНО им хареса ... та сега се чудя да го купувам ли или да го правя някак домашно, ама с какво мляко? или с кърма да пробвам ???

# 689
  • Berlin
Месеците означават, че не се дава ПРЕДИ съответния месец, както много често тук е писано. Пък какво има в пюретата всеки си следи и си ги дава според своите виждания.
Аз не бих давала такава каша. Може да правиш с АМ или кърма, да.

Общи условия

Активация на акаунт