БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 526
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Да,Блонди съгласна съм ,че е така ,и няма да тръгна от сега да давам разни там комбинации със сметана и незнам какво си ,но прасковата ми беше чудно от кога да и я въведа.Мерси  Grinning

# 736
Може ли да ми дадете идея как да направя попара за дете с АБКМ? Понеже сутрин първото хранене е АМ, а после давам каша, но следобяд пак каша и се чудя...с какво да разнообразя?

# 737
Попара се прави със сирене и масло,или с мляко,ти знаеш давала ли си или не от тези продукти.

# 738
Не съм давала нито масло, нито сирене. Сега минаваме от ХА АМ към обикновено. Ако ни понесе добре - тогава ще захраня с масло и сирене. Затова питах за вариант на попара без масло и сирене. Знам,че звучи абсурдно, но искам да разнообразим по някакъв начин храненето.

# 739
  • София
Може ли някой да ми каже имате ли час за последното хранене на децата ви или когато заспят?

# 740
Може ли да ми дадете идея как да направя попара за дете с АБКМ?

Е, попара няма как да направиш, освен ако не дадеш чай с хлебец  Laughing
Давай плод - банан, авокадо - хранителни са, вкусни, полезни и най-вече достатъчно засищащи.
Овесени ядки, елда, грис, просто без млечните им добавки, ами с кленов сироп, фруктова захар или с някакъв плод.
Има рецепти за разни десертчета, подходящи за вас.
Ако не се лъжа може да даваш козе и биволско мляко (питай все пак доктор, не съм убедена), към които можеш да добавяш бисквити.

# 741
Може ли някой да ми каже имате ли час за последното хранене на децата ви или когато заспят?

Ние последно се храним към 20:00 - 20:30 в редки случаи съм давала в по-късен час да яде.

# 742
Може ли да ми дадете идея как да направя попара за дете с АБКМ?

Е, попара няма как да направиш, освен ако не дадеш чай с хлебец  Laughing
Давай плод - банан, авокадо - хранителни са, вкусни, полезни и най-вече достатъчно засищащи.
Овесени ядки, елда, грис, просто без млечните им добавки, ами с кленов сироп, фруктова захар или с някакъв плод.
Има рецепти за разни десертчета, подходящи за вас.
Ако не се лъжа може да даваш козе и биволско мляко (питай все пак доктор, не съм убедена), към които можеш да добавяш бисквити.

Благодаря. Ще пробваме с нещо. А за млякото козе или биволско - не ни е разрешено. По-нататък.

# 743
Прасковата е слаб алерген, да. И то алерген е мъхестата кора, която се отстранява при приготвянето на пюрета.
От кашата не се пълнее. И аз това го пиша през 2 страници  Laughing. Някои бебета качват много и бързо, но кашата няма никакво отношение към това. Обикновено тези бебенца като се раздвижат, пролазят и проходят даже отслабват.

# 744
radito87,при установена алергия към млякото се избягват следните храни:

масло
съставки като казеин  и сурватка
сирене
извара извара
яйчен крем 
обезмаслено мляко
нуга
пудинг
заквасена сметана
кисело мляко

Ако много искаш да направиш попара евентуално може да замениш кравето масло с гхи . Това е разтопено масло на ниска температура ,  на което е отстранен белтъчния казеин. За алтернатива на сиренето би могла да помислиш за тофу , но естествено първо обсъди идеята с педиатъра на бебето  Peace

# 745
Аз преустанових кашата заради запека, който има малката.
Само не знам до кога може да липсва от менюто след като съм захранила веднъж с нея?  Thinking

# 746
По принцип кашите не запичат, пък били те и оризови. Пък и не си дала кой знае колко. Споре дмен проблемът идва от другаде. Какво мляко пие, какво друго яде?
Въведена е кашата, не се притеснявай, в ориза няма алергени и проблеми.

# 747
Лактана Био 2 пие и почнаха да се оправят нещата със запека, затова реших че е от кашите.  Thinking Днес захраних с пащърнак .

# 748
  • на Дъждовен остров
Не съм давала нито масло, нито сирене. Сега минаваме от ХА АМ към обикновено. Ако ни понесе добре - тогава ще захраня с масло и сирене. Затова питах за вариант на попара без масло и сирене. Знам,че звучи абсурдно, но искам да разнообразим по някакъв начин храненето.

ако ви понася добре глутена можеш да направиш попара с АМ и вътре слож малко сухар.  Друг вариант е да направиш бебешки макарони, кисел, грис.....

# 749

Общи условия

Активация на акаунт