Немска езикова школа Via Germanika

• 10 557
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Английски в София няма. Интересувах се за дъщеря ми, защото синът ми ще учи там немски. Ако има група, че май се съмнявам за 2-ри клас дали ще се съберат деца.
Иначе системата им изглежда добре, принципни са и с ясни цели и задачи. Това е което ми харесва. Не ги познавам, но по сайта и по тел. разговори още от мин. год. стигам до този извод.
Ще видим наесен.

# 16
Пролетта ходих на курс по немски за възрастни ( А1) 2 месеца, около 40 часа.. целта беше да опресня знанията си от училище т.е. от преди 10г ... тогава знаех това онова.. можех да вържа някоя приказка...
та. впечатлението ми  - ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ.. НЕ СИ ХВЪРЛЯЙТЕ ПАРИТЕ НА ВЯТЪРА..
НЕ НАУЧИХ И ДУМА.. ПЪК КАКВО ОСТАВА ЗА ГРАМАТИКА...
Не си спомням името на учителката ни - ако ви интересува ще проверя.. - на около 30-35г, дребна, слаба с черна права коса.. говори тихо неуверено, няма никаъв педагогически подход и изобщо не може да обяснява.. питаш я нещо да обясни - тя мънка, мрънка.. няколко пъти я питам разни дребни неща и тя вдига рамене.. единия ден закъснях с около 15мин... влизам и тя ми каза "ние взехме номинатив и датив" ... е как се преподават номинатив и датив за 15мин не разбрах... и понеже не разбрах .. отворих гугъл и тои ми каза.. и ми го обясни отлично Simple Smile....
Иначе бяхме 7-8 човека.. 1  ниво.. от А и Б.. и тази " учителка единственото което правече е да ни поправя в произношението .. то кво произношение.. ние сричаме като първолаци, тя все едно висша математика ни предава.. мисля си че първо е важно граматически да скалъпим речта, а после да говорим изразително javascript:void(0); - иначе казано КАКАТА НЕ СТАВА - може да е живяла 100г в Германия, може да говори и пише перфектно, ама като не може да предаде знанията, трябва да си седи в къщи.. и без тва видимо тая професия не я кефи..

Без да искам да злепоставям школата, он-лаин репутацията е важна сигурно, ви съветвам първо да се запознаете с даскала и тогава да плащате курс при тях....

# 17
А някой ползва ли е фирмата като консултант за висше образование?

не бих дала на чернокосата фолк-лелка във Софийския офис на ме консултира за друго освен за кръчми и гримове Simple Smile.. не изглежда много грамотна

# 18
Здравейте, в темата има повече въпроси отколкото отковори.
Моля споделете впечатления, ако сте посещавали школата. Интересувам се за начално ниво А1 и по-специално за летния курс за прогимназисти.
Цената, която ми предложиха, ми се видя висока 140ч./765лв. (без учебник), но ако преподават добре, това не е водещ фактор.

# 19
Аз, ..., какво да кажа! Ние сме 2-ри клас и малко в началото. Това, което е СИГУРНО е, че на малкия му е хубаво и на всяка цена иска да ходи. Това, което не знам и нямам доказателства е, че имат педагогическо образование (поне за начален курс) и това прави много трудно общуването с децата. Не мисля, че е научил кой знае колко, но поне му е хубаво да ходи. За тази възраст - това е достатъчно.
Алтернативата - Алианса - е, не, благодаря! Да намразиш езика още на 9г. ..., да ходиш по 4 астрономически часа през уикенда, ... - поне не и за мен.

За големите - не знам. От нашия клас има отписали се след първия срок - да речем 30% се отказаха. Не много хубав показател.

# 20
  • София
Бяха ми вариант, но...
Есента говорих с тях по телефона и си записах час за среща.
На срещата дамата отговори на въпросите ми уклончиво в
частта учебници и преподаватели. Още не било ясно. Но пък
групите били почти формирани. Става въпрос за първата
възрастова група. Обясних, че дъщеря ми сега ще е в първи
клас, но може да чете и пише на български и познава английската
и немска азбуки. Казвам това, защото в сайта с червено пише, че
се започва с деца от втори клас и исках да съм наясно с въпроса.
Жената ме увери, че няма проблем и си определихме нова среща,
на която да платя и подпиша договора. На тази среща ме посрещна
дама от ръководството, която ми се накара, че не мога да чета от
каква възраст деца приемат и въобще не пожела да чуе какво й
говоря. Сигурно е права... Но аз лично останах с много неприятно
усещане от грубото отношение. Разбрах, че са си запълнили местата
в групите.
В крайна сметка трябва да им благодаря и то много. Вече четири месеца
дъщеря ми е влюбена в учителката си /частна/ по немски и напредва с
чудесно темпо.

# 21
  • София
И аз чаках удобен момент да придобия повече мнение и се изкажа  - дъщеря ми също е в Виа Германика от началото на учебната година. Учи немски за пръв път, никой в къщи и от роднините не го владее, т.е нямаше никаква представа. Учи английски в училище, на летни школи и с мен, справя се много добре и е от децата с усет към езиците.

На мен много ми харесва това, че създават цялостно положително отношение към езика - с малки подаръчета за празниците, с допълнителни теми за Коледните празници на немски, във всяка стая има карта на Германия и показват градовете. Винаги всички са много позитивни.

Като учебна програма учат по този учебник - Wir ниво А1, на мен първоначално ми се струваше сложен, но сега съм доволна, че няма бебешки текстове и направо се учат да говорят. Учебникът и тетрадката са много добре направени и аз се оринтирам. Тук да кажа, че отделям 1 пъти по 20 мин. да видя какво са учили и да я насоча /т.е да ограмотя себе си/,  през почивните дни отделяме по 2 часа за общи занимания в къщи /материала от курса и нещо забавно/ - думи в гоогле, клипове, разходки из граводете в Германия.  Аз не съм учила немски, но покрай нея и аз го уча. За сега съм на ниво да се респектирам от сложността на този език, но се справяме Simple Smile Често преди курса обсъждам с госпожата материала и тя ми дава някоя насока или съвет. По мое мнение повечето от децата учат немски в училище и също се справят.

Нашата учителка е с немска филология, мила, кротка дъщеря ми много я харесва. Добро впечатление ми направи, че първоначално бяха 12-14 деца, но не ги сложиха в 1 група, а направи 2 групи, нашата беше с 6 деца. От нашата група отпаднаха 2 деца. То и дъщеря ми беше на съботен курс по математика към частна школа по програмата за СМГ /доволна съм от математическата школа/, и я отписах, че човек си преценява времето, възможностите  и приоритетите.

Аз лично няма забележки към школата, като при всеки език си трябват малко упражнения в къщи, нямам и супер очаквания, все пак детето се сблъсква за пръв път с езика. Има положително отношение, учи с желание и се справя по горния учебник, което е добре.

# 22
 Благодаря за споделените коментари.
TanyaMG,  детето ти в кой клас е? И може ли името на преподавателката, от която сте доволни!

Общи условия

Активация на акаунт