Отговори
# 660
Можем да дойдем до там с колата и да ми ги оставиш в близката градинка, а ти да отидеш да те погледнат.  Hug

Биби, дбс - къжете къде и кога и ние ще дойдем, че да има 2 мами на разположение:)

# 661
Ще споделите ли какви нощни паузи правят бебчовците? Чудя се кога започват да разреждат храненията. Ние се кърмим през 3 часа, понякога правим и две паузи по 4 часа, но е различно всяка нощ, още повече, че аз така и не разбирам от колики или от глад се будим, защото коликите ни са денонощни и са много брутални - пъшкане, свиване, ръмжене, а на гърдата бутане, дърпане засукване, пускане на всяко хранене.

# 662
Добро утро, прекрасни,  Hug

Като кажа прекрасни и все за Шехина се сещам, липсват ми по-редовните й фермани, заредени винаги с позитивизъм и хубави съвети  Heart Eyes

А, Гунди, не си я давам. Освен за Тойота IQ, любима ми е, ама доста скъпа, не знам кога ще ме огрее  hahaha

Слънчо, ще си мисля за теб днес, като хукна да го прибирам  hahaha ама той слушка, де, по-голям е  Simple Smile
По Коледа ще се прибираме, та ще се радвам да си спретнем една срещичка и тогава  Blush

krtous , обади се на консултант обезателно, стискам палци  Hug

Би би, не се притеснявай за храненето. Имаш още доста време, т.е. най-рано ще е след Коледа  Hug Може да ползваш линка на Косе Босе, който постна Роси ПМ, ето ти и една статия от Хедра  Simple Smile

ДБС, една наша съседка захрани синчето си на 3 месеца с варени и пасирани настръхнали пилешки кожички  Sick Joy

Галка, мерси, миличка, за окуражаването  Heart Eyes аз никога през живота си не съм оставала сама и за един ден  hahaha та сега ще ми дойде дюшеш с две деца  Joy

Аз днес съм заредена с позитивизъм - малката Писанка не яде нощем, заспива си към 20.30 и после търси чак към 7 и 30, наяде се и сега пак си спинка горе  Simple Smile Не дохранвам вече 3 дни изобщо  Blush
Казахме си чао с лохиите  Blush
Взех си мързелив душ и се напарфюмирах  Laughing
Времето е супер и има слънчице   Nature Partly Sunny
Животът е прекрасен и ви прегръщам  Hug

# 663
  • софия
Привет и от нас.Най - после ви изчетох.
Свеки беше на гости. Този път си спестяваше непоисканите съвети, макар, че едва се сдържаше.

Ще споделите ли какви нощни паузи правят бебчовците?

Ние правим паузи от 4 часа.

Ще следя с интерес темата за захранването, че и аз всичко съм забравила, а и то се е променило коренно. преди 11г също съм давала сок на 2 или 3 месеца.

Блонди ще се справиш, къде ще ходиш

# 664
По повод захранването, от литературата знам, че захранването е най-добре да става с фабрично приготвени пюрета, заради консистенцията и качество на продуктите. Може ли по-запознатите да кажат задължително ли е това и от кога мога аз да започна да приготвям храната на бебчо разбира се спазвайки препоръките за здравословно захранване и приготвяне /без сол, евентуално рапично масло и т.н./
С баткото захраних рано на 4 навършени месеца с картофено пюре, заради влошен гастоезофагиален рефлукс по препоръка на водещия ни гастроентеролог. Нямаме алергии слава Богу, но сега мисля да захрана на 5 навършени месеца, а ако мога и на 6 месеца. не мисля да замествам млечните хранения, а ще си докърмя детето след лъжичките пюре. Но това са ми по-скоро намеренията, не се заричам, защото никой не знае какво ще се окаже поведението на бебчо.

# 665

Ето така се къпе нашето Мише. Онази вечер докато го къпех се оригна и заспа и аз се оказах неподготвена  Heart Eyes Mr. Green татко му дойде да го види и докато вземе фотото и човека малък се събуди  Joy
за паузите, между 3 и 5 часа - различно

Блонди, "Разни хора, разни идеали"  Сега нали се практикува и тъй нареченото педагогическо захранване. Всеки решава за себе си, но аз категорично съм за информирания избор, а за да го направи човек трябва много плява да изчете - отвее. Hug

# 666
Мария, не е вярно това  Naughty По-хубаво от домашната храна няма.  Peace Сега съм решила дори оризовата каша да си я приготвям аз. Криско отрасна не само с АМ, ами и само с готови пюрета до 3г  Crazy Сега ще правя всичко сама  Blush

ДБС, така е, но все пак (поне засега) няма големи разминавания в теориите и препоръките  Simple Smile (визирам СЗО най-вече)
Много сте сладки, обожавам плешиви бебета  Hug

# 667
ехе ние вече сме в родили и една тема вече сте изписали,, а аз още не съм се записала.
Не знам аз ли съм неорганизирана, но ми остава много малко време да ви чета. А много искам да смогвам защото всички теми който обсъждате ме вълнуват и много ми помагате.
Благодаря на всички за мненията и материалите който дават Simple Smile
Ние сме добре бяхме на първа консултация и сме качили 1180 и 3 см
Справяме се вече с кърменето след като ми изяде зърната и сега се храним със силиконови много съм доволна от тях.
Вчера ни мина и погачата малката се справи чудесно на всичкия шум, гушкане и т.н. След като си тръгнаха всички толкова беше уморена,че спа 5 4аса. Simple Smile
Бюти моля те като имаш време да добавиш името на бебка Антоанета .
Ще се помъча вече да смогвам и да пиша по често не само да чета.
Лек и усмихнат ден на всички  

# 668
  • Добрич
Здравейте и от мен, докато и двете ми диваненца спат.  Laughing

Блонди, много ми харесваш как звучиш днес.  Party Направо се надъхах от поста ти и дано ми е наистина прекрасен деня. Simple Smile

Захранването е тооолкова обширна тема. Аз като росна-прясна в тая тема се чувствам спокойна и уверена. С баткото въвеждах първо зеленчуците и кашите и сме нямали проблеми. На 9-10 месеца яде пресен плод и плодово пюре, сок пи за пръв път на 13 месеца за ужас на бабите.  Laughing Млякото все още си го пие и докато си го търси вечер преди лягане ще го давам. Simple Smile Няма нищо страшно в захранването, стига майката да е запозната и да е наясно с убежденията си. Simple Smile

Мале с тия нощни паузи ме хвърлихте в смут. Матей се събужда точно на два часа и съм доволна ако заспи веднага след като се насуче. Понякога се кокори още два часа и ръкомаха с ръцете, но не реве.

дбс, какво спокойствие има в тая снимка  Heart Eyes Като в онова клипче Simple Smile

# 669
Добро утро Simple Smile!
Блонди - мноого позитивен пост тази сутрин, дано всяка сутрин да ти е така  Party, от вчера се каня да пиша, че снимката в подписа ти е страхотна  Heart Eyes , Криско - много хубав !

Дбс, твоето мишоче колко спокойно изглежда  Heart Eyes )... много е сладък и явно си обича водата Simple Smile

Всеки решава за себе си, но аз категорично съм за информирания избор, а за да го направи човек трябва много плява да изчете - отвее. Hug

Peace подкрепям на 100% ...

Благодаря ви за информацията, която споделяте... много е полезна и се надявам да успея да я приложа когато дойде времето  Praynig за захранване... За да избегна споровете и с педиатър аз съвсем умишлено си търсих такъв, който подкрепя късното захранване... надявам се наистина да е така  Peace Подозирам обаче, че бабите ще са "леко" против...  Whistling , ама...

За паузите... до вчера не бяхме прескачали 3-3.5 часовата пауза... обаче... вчера първо се замотахме с едното ядене и си станаха почти 4... а вечерта сме си легнали с Алекс да спим... (аз уж само да дремна за час преди кърменето в 11-11.30... и се събудих в 1 ч. ... той също се беше поразбудил, но само си мъркотеше нещо... та направихме и близо 5 часова пауза по погрешка  Embarassed. ... бях гузна, но като ви чета май не е чудо голямо  Whistling Whistling

Виждам, че явно пъпчиците по главичката не тормозят само нас... и за това леко се успокоих  Embarassed. Миналата седмица педиатърката каза за тези по личицето, че са си бебешко акне и са си в реда на нещата, обаче в последствие му излязоха и по главичката, които се зачервяват при плачкане... та се чудех дали не е нещо друго  newsm78 Като се замисля вероятно просто от това че му се изпотява главичката са излезли... уж сме с климатик, изобщо не го навличам, а и като поспи по-дълго и като реве повече и после е влажен...  Tired

# 670
  • София
Ехаа, колко желаещи за помощници имам! Много ви благодаря! Hug Hug Свекърва ми се е освободила по-рано и ще поеме щафетата, запазвам си правото за някой друг път. Страхотно е обаче, че ви има! Hug
Гунди, Блонди, супер сте, мерси много за линковете. Hug
Слънчо, ние не сме само на кърма и затова не знам кога трябва да въведа някои храни. Утре сме на консултация и ще чуя педиатърката какво ще каже.
Иначе като ви чета виждам, че точно със сладките пюрета се получи това с Пепи - опита ли ги веднъж, после трудно беше да яде каквото и да било друго, така че сега няма да ги давам първо тях.  Hug
Къде е този шадраван в Южния парк, там при  красивите цветя ли?

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 12:04 от bi_bi

# 671
  • Враца
Ще споделите ли какви нощни паузи правят бебчовците? Чудя се кога започват да разреждат храненията. Ние се кърмим през 3 часа, понякога правим и две паузи по 4 часа, но е различно всяка нощ, още повече, че аз така и не разбирам от колики или от глад се будим, защото коликите ни са денонощни и са много брутални - пъшкане, свиване, ръмжене, а на гърдата бутане, дърпане засукване, пускане на всяко хранене.

Лелеее, все едно за нас си го написала това... ужасно е нали?  Mr. Green
Блонди, много яко така като си позитивна. Звучиш много щастлива, супер!  Hug
дбс, много хубава снимка.  Hug

# 672
...и ръкомаха с ръцете, но не реве.

А, точно  Joy И моята писанка прави така - диригент отвсякъде, съпроводено с пъшкане  Joy

Леле, посипах на главата на детето люти чушки  hahaha

Айрони,  Heart Eyes Hug

И по повод заспалите писанки в коритцето:  http://www.crisco.filmfr.com/albums/userpics/10001/relax.jpg

И тати, бебе и куче  Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 11:55 от Блонди

# 673
  • София
Дбс, много сладък Мишето! Hug
Блонди, днес си много позитивна, само така! И браво за кърмата! И те чакаме за Коледа!:hug:
Мъжът ми изведе децата, че аз да мога да се приготвям за лекар, баня, бръсначка, тва онова, аз заседнах тука и ми е кеф...

# 674
Къде е този шадраван в Южния парк, там при  красивите цветя ли?
нито красивите цветя знам , нито шадравана newsm78 newsm78 newsm78 това към Витошка ли е? newsm78 newsm78 newsm78 а къде се паркира там, че съм вече с новата кола и все още ми трябват 2 паркоместа едно до друго за да паркирам Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

за и против готовите пюрета
ако човек си има от къде да се сдобие с чисти продукти съм за да си приготвя храната за бебето сам, ноооооооооооо ако разчита на магазините - твърдо съм против....поне пщретата в ЕС минават някакъв контрол....и по-може да се разчита, че не е наблъскано с гадости #Crazy #Crazy #Crazy
аз лично имам от къде да си набавя чисти моркови и картофи, само,...останалото ще е от готови пюрета...

Блонди
- мерси за позитивизма:)

Общи условия

Активация на акаунт