Отговори
# 480
Момичета,нахлувам с едно притеснение- май имаме млечница newsm78
Направи ми впечатление,че му е доста бял езика на нашето момче днес и реших да следя- еми след пауза от около 3 часа,пак имаше бели налепи по езичето:( някой да е имал сходен проблем?Утре ще звъня на педи,дано ме отрази,иначе ще го водя на др лекар...
Дектарин е лечението. Слага се на биберона или гърдата колкото грахово зрънце 3 пъти дневно. ЗА 1 ден минава:) Не е страшно, но все пак най-добре виж в нета снимки дали е като вашето или лекар да види:_)Simple Smile
аз давам дактарин, малко ме е страх, понеже пише, че има опастност от задавяне, дори от начало не го вземах, но после видях,че има много гъби и се примирих- размазвам на бибата и давам докато свърши количеството, което трябва да дам .
Белверде, Hug благодаря ти  за идеята- аз днес си купих оризово мляко,знам,че една чаша мляко няма да повлияе, но и аз като Блонди мисля,че по- скоро са малко продуктите с които трябва повече внимание, вероятно най- силните алергени като прясно мляко,фастък и др. Не съм съгласна за всички ядки обаче да се ограничават...
За свитите крачета- моето дете също е така, педито ми каза един масаж за да й се отпуснели мускулите и да си изправя крачетата, той се прави заедно с масажно олио- аз от днес ще го правя с кокосово масло.

# 481
Блонди, току-що и аз взех назаем кантар - ами има един бутон hold при мен, който показва реалните кг, независимо,че мърда бебето.

И аз съм сама с двете до неделя - ами веселия е Simple Smile Дано не лудна до тогава.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 21:26 от ~Галка~

# 482
Мноооооого са ни сладки бебоцитееее Simple Smile и всеки си е със собствен чар .... А някои казват, че всички бебета си приличали  newsm78
Малкия нещо от два дни ака на дванайсе часа веднъж.... А преди беше на всяко хранене Thinking
Дали си хапва достатъчно .....
Иначе от раждането до сега е наддал с 2.300 кг, спокойна съм Grinning
 Hug на всички

# 483
Момичета, дайте мнение за термометър Бейби лукс.Чудя се какъв да взема и ми предложиха това в една аптека.Все още се двуомя newsm78

# 484
Бързам да пиша, защото виждам че темата за коликите е актуална - след като използвахме вече 3 опаковки Колийф и забелязах, че сякаш ни действат все по-малко реших да пробвам Ентерокинд /хомеопатични са и съдържат само на растителна и животинска основа продукти/. На този етап съм доволна, ще споделя повече впечатления след днешната нощ.
Бореборе, нали знаеш че след 6 седмица бебчовците могат да разредят изхожданията до едно на 3 до 7 или 10 дена даже, когато е на кърма, защото тя се усвоява в голяма степен от организма.
Гунди и ние сме с бяло езиче, но аз мисля, че това по-скоро са след от кърма, защото доколкото четох при млечицата, трябва да има следи подобни на пресечено мляко по устната кухина и бузите също или бъркам?

# 485
за млечницата може с марличка увита около пръста и потопена в смес сода/вода 1 към 6 горедолу да се оберат налепите; също и гърдите да се измиват с вода със сода; при нас от първия ден подейства; иначе и аз дактарина го купих,но не се наложи Simple Smile

# 486
Да си запишем и ние в Родени  Grinning. Чудех се къде сте на страницата, що ли се чудех - най-отгоре, най-активни  Joy Не мога да насмогна, от сумати време ви чета и тъкмо да седна да пиша и Бобо огладнее.

Поздрави на всички за преместването тук. Да са ни живи и здрави децата, големи да порастнат и да остареят.  Praynig Praynig Praynig

Честит празник! Дано политиците ни почант да мислят малко повече като патриоти и по-малко като егоисти.

И сега какво исках да пиша ...  newsm78. А, да!

За храните - от всичко, което четох само за млякото пишеше, че има доказателства, че причинява алергии при децата. Било от протеини, които се съдържат и в месото. Аз ям всичко, само ограничих прясното мляко на една чаша на ден. Специално орехи ще си хапвам заради омега киселините, да ми е умничко детето  Laughing
Миналата седмица Бобо си беше задръстил нослето ужасно много и не можеше да спи, освен това се гърчеше и плачеше по цяла нощ и аз реших, че нещо му има и го заведохме на лекар. Добре е, държи се като бебе, както каза лекарката, и ми обърна внимание да ям все едно тренирам за маратон, за да не кърмя нонстоп (препоръчва ми протеинови шейкове за запълване на дупки в менюто, много са ми сладки  Sick, но 1 на 2-3 дни става). И откакто започнах да ям на всеки 2-3 часа и обръщам особено внимание на протеините и той се храни на 2-3 часа, а не на всеки час Party. Родих се, вече мога и да свърша нещо из вкъщи. Но от няколко дни сме с ново двайсе - не искаме да спим в креватчето, да видим  с това как ще се оправяме. Спим прекрасно само на възглавницата за кърмене и на спалнята на мама и тати  Crazy
Някой питаше за Ротарикс или която е там ваксина срещу ротавирус - ще я слагам, защото шанса му да прихване вируса до 5 години е почти 100% и много голям процент от децата се озовават в болницата от обезводняване заради него, да не говорим как губят тегло и как се мъчат милите  Sick.
За плакането - овиването плътно с одеало наистина много го препоръчват, нашия малчуган ми с евижда голям за това вече (http://www.youtube.com/watch?v=W4SnaQ1DVJM), а открих че помага и като запчочнем да си говорим ние двамата с баща му и той се заслушва любопитно hahaha.
За вниманието към бебето - аз си поръчах книгата "Защо любовта има значение" която ми препоръчха от ЛЛЛ (много ви благодаря  newsm51) и ми стана много мило като четох как милите бебоци разчитат на тялото на мама за оцеляване и имат нужда да знаят, че сме наоколо иначе се стресират ужасно много. Тези първи взаимоотношения с нас оформят и как те ще реагират на стрес в бъдеще. Аз се стресирам много силно и много бързо от нищо и не искам и детето ми да е така, та си поставих за цел да плаче колкото се може по-малко преди да му обърна внимание. Пък и така се чувствам най-комфортно, има време да се учим за независимост.
borebore, и ние сме така от няколко дни, но корема му не е твърд и Бобо се държи нормално.

Стига толкова писане, много гуш на всички  Hug

# 487

Бореборе, нали знаеш че след 6 седмица бебчовците могат да разредят изхожданията до едно на 3 до 7 или 10 дена даже, когато е на кърма, защото тя се усвоява в голяма степен от организма.

Дано и в нашия случай в така  Hug

# 488
mariaemanouilova, то при моята девойка не е млечница, а са си живи гъби- следствие от антибиотика с който й стартира живота и педито ни е предписал 2 седмици да ползваме това лекарство. Sick Hug

# 489
  • София
Здравейте, момичета, от вчера вече се храним само от гърда и се справяме засега  Praynig
Обаче аз на две хранения и дадох и от двете гърди и след това не ги доизцедих и сега едната има твърда бучка, която ме боли, затова на следващите хранения и дадох само от тази гърда и даже след това се доизцедих с помпата. Искам да ви попитам, както и ЛЛЛ - понеже предполагам само от едната гърда и е достатъчно, за да се нахрани, какво да правя, за да не си създам проблем - да доизцеждам ли и гърдата, която избощо не съм предлагала. Аз смятам, че е по-добре да се храни само от едната на едно хранене, за да не стане проблем - така ли е правилно? Притеснявам се от доизцеждане на гърдата, от която изобщо не е сукала, за да не си направя хиперлактация.

Ако гърдата, от която бебето не е сукало, не е препълнена и напрегната, може да се остави да си чака реда на следващото хранене. Ако обаче я усещаш много пълна, тогава би могла да изцедиш малко, колкото да облекчиш напрежението(ако цедиш на ръка, вероятно по-лесно можеш да усетиш кога ще почувстваш облекчение и ще спреш). За да не се създават допълнителни предпоставки за образуване на бучки, можеш да обърнеш внимание на бельото - да не е стегнато, ако носиш сутиен, да е без банели.
 За хранене от едната и двете гърди няма правилно и грешно. Щом едната гърда е достатъчна, значи това е вашия правилен начин. За всеки случай през първите седмици би могла да предлагаш и втората гърда, но след като бебето е приключило с първата, а не по малко и на двете гърди.

# 490
  • София
Задавам си отново въпросите. Явно не сте видели предния ми пост.
Благодаря предварително.

Въпрос към ЛЛЛ

Скрит текст:
Здравейте. Както и първия път срещам доста трудности с кърменето. Зърната са ми ужасно разранени и почти седмица не могат да заздравеят. Ползвам силиконови накрайници, защото иначе не издържам на болката. Опитах преди 2 дни без тях, но се доразраниха отново. Мисля, че правилно поставям бебка на гърдата, но съм с огромен бюст и може би там е проблема. Освен това, когато изпразни гърдата после поне час изпитвам болка или по точно бодежи и придърпвания по цялата гърда, може би са каналите.
Другото е, че вдигам всеки ден температура до 37.4. Видимо нямам бучки, зачервявания или запушвания.  Когато се изцедя или бебка изпразни гърдите температурата спада, но това много ме мъчи. Нощем се потя ужасно. Събуждам се в мокри чаршафи. Нормално ли е така да реагира организма ми и кога да очаквам да се регулират нещата? Режима ни е хранене през 3-3.5 часа, а нощем прави пауза от 6 часа - понякога суче само от едната гърда, друг път иска и от втората. Така ни се събират 7 хранения на кърма. Не цедя след хранене, защото към края на деня кърмата намалява и едвам и стига да се нахрани. Пия българския лактогонен чай и мисля, че има ефект. Освен това пия и по един лецитин дневно - сутрин. Сдве думи гърди огромни и с разранени зърна. Мляко не много, може би точно и стига засега. И температура, която постоянно вдигам и свалям и това ме изтощава ужасно.
Моля ако можете да дадете съвет и най-вече ме притеснява температурата.

# 491
Гунди, и с кърма се мазах, и с лансинох, и с кокосово масло, и със судокрем  hahaha само с ако не съм пробвала  hahaha, Лейдишери - мерси за съвета, аз два пъти вече се мазах и преди кърмене  Tired  Hug Hug
нещо щях да ви пиша или да питам..ама забравих  Mr. Green

# 492
  • София
честити 40 дни на Камито на Блонди! Сори че чак днес, но от вчера само ви чета, не успявам да пиша  Simple Smile
момичета, благодаря за поздравленията  Hug

вчера бяхме на чиста молитва. малкия за разлика от сестра си която на времето орева цялата църква, той пък се наа****а много звучно, направо умрях от срам пред отчето  Mr. Green
иначе както и с Плами, така и сега забелязвам облекчение и намаляване на коликите след 40 ия ден. може пък да си въобразявам , но и от една съседка го чух  Rolling Eyes. но да не дърпаме дявола за опашката Mr. Green
питката ще я правя другата неделя, че сега празници - всички са извън София, а другата събота е работен ден, та неделя ще да е. на трапезата ще има и соленко  Laughing

аз пък не смея да спя със сутиен /и двете ми запушвания на каналчета бяха в нощите когато съм спала със сутиен, нищо че е за кърмачки, без банели Явно нещо ми притиска ооооогромните ми гърди

леле, каква съм патица ЕЛССССССССССССССС, ЧРД мацко!!!!!! Много щастие  Wink

за ядене и пиене - всичко си ям, пия и кола, е то верно че нямаме особено жестоки колики. с каката по едно време се слагах на диета, защото имаше кански колики, ми не се повлия от моята храна.

за кантара и моето шъвракало доста мърда. пък за бутона холд не знаех че дава реалното тегло, мислех си че просто застопорява теглото което в момента на натискане показва  newsm78

о Галка, много ми стана мъчно за Димето че няма да папка скоро  Wink Hug

абе моето голямо диване хем много се радва на Бранко, хем докато му се радва се опитва да го хване я за крак, я за ръка и да го дръпне. направо побеснявам. говорих, молих, карах се, наказвах, вече незнам какво да приложа  Crossing Arms оня ден Бранко тъкмо заспал в ръцете ми, но в изправената поза и изведнъж халата както си играеше дойде и го хвана за крачетата и го дръпна надолу. Милия ей такива очи направи  Shocked. Идваше ми да я сритам, че ми бяха заети ръцете. А и не смея да кресна за да не стресирам малкия. АБЕ ЛУДНИЦА. Ако знаех че ще ми е такъв филма с 2 деца, щях да изчакам поне още няколко години  Naughty Mr. Green

засега толкоз Wink

бют, какво стана със социалните? одобриха ли ти бележката?  Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 23:36 от elvirka

# 493
  • Добрич
Шехина, напълно съм съгласна с това за глезенето и привързаността на бебето. Въобще не мисля, че бебе на един месец или по-малко може да се разглези. Те миличките незнаят на кой свят се намират. И аз го виждам мъничкия понякога, когато лежи до мен и немога да го взема веднага, си слагам дланта на коремчето му или го милвам по ръчичките или бузките и веднага се успокоява от контакта с мама. Понякога го кърмя права, държеейки го с една ръка, а с другата бутам нещо в устата си колкото да не припадна от глад, но това няма да продължи дълго, че взе да натежава.  Simple Smile

Фери, представи си какво е да смениш памперса на 4 кила бебе и след малко да сменяш на 13 кила бебе  Mr. Green Едното дупе кожа и кости, другото дупе като на великан.  Първия път след раждането в който сменях баткото, имах чувството, че е станал огромен!  Laughing Даже обвиних майка, че за 5 дни са го угоили детето, което не е вярно разбира се.  Laughing

Дарлена, ние спим заедно в едно легло още от болницата, за което педиатърките постоянно ми правеха гневни забележки.  Laughing Аз съм свикнала още с баткото така, а сега заради болката от секциото ми беше най-удачния вариянт да си кърмя детето нощем. Напоследък обаче ми прави впечатление, че започва да си търси ядене на около 2-3 часа и смятам да го пробвам в кошарата тия дни, пък дано да свикне. Simple Smile

Леле, като го гледам тоя списък на Белверде и ми прилошава.  Laughing Аз миналото лято като реших да се вталявам след раждането, се разхождах навън по цял ден с количката, шише вода и 50 грама сурови бадеми, колкото да не припадна от глад.  hahaha Сега също си ги хапвам в изобилие. Прясно мляко пия много, кисело също. На ден ми се събира поне цяла кофичка кисело и 200 мл прясно мляко, което си е само кафето ми. През бременността пък съм изпила три стека прясно мляко (по 12 литра в стек).  hahaha Сега си купувам само по литър, че ако имам стек вкъщи трудно се одържам с количествата.  Mr. Green Изглежда ще разчитам на фамилната необремененост към алергии.  Mr. Green

# 494
  • София
Задавам си отново въпросите. Явно не сте видели предния ми пост.
Благодаря предварително.

Въпрос към ЛЛЛ

Скрит текст:
Здравейте. Както и първия път срещам доста трудности с кърменето. Зърната са ми ужасно разранени и почти седмица не могат да заздравеят. Ползвам силиконови накрайници, защото иначе не издържам на болката. Опитах преди 2 дни без тях, но се доразраниха отново. Мисля, че правилно поставям бебка на гърдата, но съм с огромен бюст и може би там е проблема. Освен това, когато изпразни гърдата после поне час изпитвам болка или по точно бодежи и придърпвания по цялата гърда, може би са каналите.
Другото е, че вдигам всеки ден температура до 37.4. Видимо нямам бучки, зачервявания или запушвания.  Когато се изцедя или бебка изпразни гърдите температурата спада, но това много ме мъчи. Нощем се потя ужасно. Събуждам се в мокри чаршафи. Нормално ли е така да реагира организма ми и кога да очаквам да се регулират нещата? Режима ни е хранене през 3-3.5 часа, а нощем прави пауза от 6 часа - понякога суче само от едната гърда, друг път иска и от втората. Така ни се събират 7 хранения на кърма. Не цедя след хранене, защото към края на деня кърмата намалява и едвам и стига да се нахрани. Пия българския лактогонен чай и мисля, че има ефект. Освен това пия и по един лецитин дневно - сутрин. Сдве думи гърди огромни и с разранени зърна. Мляко не много, може би точно и стига засега. И температура, която постоянно вдигам и свалям и това ме изтощава ужасно.
Моля ако можете да дадете съвет и най-вече ме притеснява температурата.

Пепеляшка вероятно е предположила, че ти би искала да бъде скрит тескта и отговорът е останал труднозабележим. Извеждам сега за по-сигурно  Simple Smile

Ауч, Анита, само през какво минаваш! Hug Твоето бебче си има борбена мама. newsm20
Това, което си споменала за големината на гърдите- в каква поза се кърмите? Опитвала ли си да сложиш под гърдата навита хавлиена кърпа например, за да има опора и бебето да не изпуска гърдата по време на сукане, откъдето да идва и разраняването? Ако ползваш ланолинови кремчета, е добре да не се нанася толкова дебел слой от тях, защото тъканта може да стане хлъзгава и пак да има това изпускане на зърното от устата. Това само като идеи за облекчение; както и евентуално да опиташ различна поза при кърмене.
Повишеното потене в следродилният период може да се дължи на пренареждането на хормоните, но понеже ти си познаваш най-добре тялото, ако имаш притеснения е добре да се обърнеш към лекар. Ако имаш усещането, че кърмата търгва, а бебето ти спи, можеш да опиташ да кърмиш в полусънено състояние, като при странично легнала би било идеално, гърба ти да е добре подпрян за твое удобство. Така при редовно и ефективно сукане, вероятността да се получат запушвания се снижава. И...при продължителна Т, зачервявания и т.н. консултацията с лекар е силно препоръчителна. Дори да се наложи прием на медикаменти, винаги има такива, съвместими с кърменето.  Hug от мен и стискам палци всичко да се нареди възможно най-скоро!

Здравейте момичета от ЛЛЛ
При нас нещата със струята се регулираха, бебето се научи да се справя с по-силната, а и се кърмим по-изправени. Сега възникнаха други проблеми-случва се половин час след като съм я кърмила-обикновено яде половин час, от двете страни, и сучи сравнително активно, сама се пуска, и се унася, но след половин час се буди и започва плач, не съм забелязала да има колики, има известни присвивания на крачетата, но се случва преди да напълни памперса и обикновено тогава не плаче. Та, въпросът ми е, възможно ли е да не й стига кърмата, която е изяла, защото принципно имам още кърма, но тя сама се отказва и спира, а не мога да я кърмя през час, защото зърната ми се разраняват много, а и е ужасно изтощително, не се случва така само де или два а е по-скоро редовно състояние, имате ли идея на какво може да се дължи?

Възможно е да става въпрос за дискомфорт, като колики. Свиването на крачетата не е задължително. Пишеш, че кърмиш и от двете гърди. Бебето самО ли спира да суче първата гърда или ти го прекъсваш, за да му предложиш втората? Изцеждаш ли допълнително мляко след кърмене? Ако да, какво количество?
 Принципно е възможно бебето да не изсуква достатъчно мляко, дори мляко да има в гърдата, ако да речем заспива бързо и просто спи на гърдата, а не суче активно, но споделяш, че бебето си суче сравнително активно.

Ако това поведение не е редовно, а ограничено в рамките на няколко часа от денонощието, възможно е да става въпрос за т.н. "хранене накуп" или бебето суче няколко часа начесто, а след това прави по-дълга пауза в сън(или пък се храни така след като е направило дългата пауза). По-често се забелязва в следобедните и вечерните часове.
 През първите седмици не е необичайно бебетата да сучат дори на режим през час. Ако няма нещо допълнително притеснително, дори това може да е нормално в началото.

Пишеш, че зърната се разраняват, ако бебето суче често. А по принцип по време на кърмене болят ли? Ако да, само в началото или през цялото време докато суче бебето или може би веднага след като пусне?

Ориентировъчно новородените имат нужда да сучат поне 8-10 пъти в денонощие. Ако получават само кърма, без други течности, успяват да напълнят поне 5-6 напишкани памперса, като поне 2-3 от тях са наакани. Имат влажни лигавици в устата и очите; като се щипва кожата, при пускане тя се опъва веднага, не остава прищипана; активни са, а не апатични и летаргични. Има ли нещо от тези данни, което да те смущава?
 Ориентир е и наддаването на тегло и сантиметри, разбира се, но за да е точно измерването, най-добре да става на един и същи кантар. Някои педиатри имат практика да правят контролно мерене на 10тия ден след раждането.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 00:27 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт