Отговори
# 495
Е, що така толкоз пишете, та ме затруднявате сега...?  Mr. Green hahaha

Първо, мноого Ви благодаря на всички за вниманието, много сте мили!  Hug Hug Hug
Пък торта ще ям...ама утре, не ми стигна времето и е полунаправена, та със закъснение ще я хапваме, ама нали си е само за нас...  Stuck Out Tongue Winking Eye пък и вечеряхме навън, но бебка не беше така добра да спи нон стоп, та малко екстремно ни се получи.  Rolling Eyes

Айръни, аз ако знаеш колко кафе и шоколад нагъвам - Криси трябваше да е най-дивото бебе ако толкова вредяха, пък ти я видя... Никакви такива мисли да не ти минават повече!  Naughty Heart Eyes
Пърпълче, кураж мила!   Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig
Вивиен, мноого се радвам за вашия успех, всичко ще влезе в релси много скоро, ще видиш! Ти си чудесна майка!  Hug
Лудница, само хубави емоции занапред! Hug
Белверде, как беше по центъра? че нещо и мен ме привлича тия дни..  Rolling Eyes
ladyтsherry, подкрепям за метода за успокояване! Аз се опитвах някога да обясня колко добре действа "повиването", но май не ме разбраха тогава... Радвам се, че го потвърждаваш!  Peace Hug
И да - дундуркане =друсане - НЕ, леко полюшване - ДА.  Peace Това ми беше единият от конфликтите със свеки - ей като го раздруса това бебе, полудявах... а тя пък добричката ми, как не можа поне веднъж да я оповръща хубаво - много ме е яд...  Twisted Evil Mr. Green

Пебълс, честит Кристиян!  Hug
Софи, браво на вашият татко!  Peace За дрешките - на нас пък всичко ни е точно, размер 0м на Премама и 00м на Джъмбо (оттам имам само едно де, та незнам колко е меродавно). Истината е, че толкова малките размери просто не се зареждат достатъчно, все още повечето клиенти купуват "по-големичко за всеки случай".
Котка и Калинка, чак сега видях къде е калинката...  Blush hahaha

Прегръдки на всичкии!

# 496
Добро утро мамчета  Mr. Green

Елси, дълъг живот, добро здраве и достатъчно щастие!  bouquet Hug  

Аз малко по диагонал, че ви чета на порции, а пиша, когато може...

за храните - хапвам си всичко (без фъстъци- за тях съм ви казвала как си патих), но гледам да не прекалявам. Кафенце с мляко си пия всяка сутрин - дори и сега.

за дрешките - вчера отделих няколко окъсяли вече  Mr. Green

за коликите - доколкото знам само 15 - 20% от бебетата имат колики в буквалния смисъл на думата и е факт, че помагат многото търпение, гушкане, оригване и внимание от страна на майката за храни след които има дискомфорт при бебето.

за разглезването - ами то това е несъвместимо като понятие за новородено бебенце, а и не само за новородено.

за погачата - при нас се пада другата неделя  Party

Някой от вас започнал ли е с масаж и гимнастика?  Това ми беше любимо занимание с Емка. Даже и сега си я мачкотя понякога, а тя е мноооого доволна. Все пак има бебенца, които са над 4 кг. вече. Мисля, че и Мишето е готов за такива подвизи, но ще си изчакам консултацията.

Да ви споделя каква сладурска снимка му направих вчера на човека малък:

Пожелавам ви хубав ден и без притеснения  Hug

# 497
Ееей ДБС как ме развесели с твойта снимка:) Тъкмо си сумнамбулствам пред компа, след малкото спане тази нощ и като я видях и направо се спуках от смях:) hahaha hahaha Hug Hug Иначе масажи и аз вече правя...още от 16-тия ден, но лекички:)

# 498
Добро утро момичета,

Dbs, много яка снимка  Grinning .

За разглезването, смятам, че са много малки, просто имат нужда от топлинка и внимание.

Вчера от 7.00 сутринта до 7.00 вечерта Марто беше почти на ръце, дали е спал час, два не знам, цял ден крив .... спи му се дреме в мен и като го оставя рев ... накрая в количката и навън, като му раздруса мозъчето по хубавите ни улици и тротоари и заспа  Crazy .

Забравих за масажите и гимнастиката да кажа, и аз смятам вече да започвам.

Ех... днес Марто става на 1 месец, направо мина толкова бързо.

# 499
Софи, не знам дали не са газове, но я чувам редовно да си пръцка, може да е някакъв подобен дискомфорт, не знам, а може и колики да са, но не плаче, а само се мята насам-натам. skrech, аз я спирам на първата гърда, защото тя започва да дреме, а и не преглъща така активно както в началото, обикновено след около 15-20 мин от началото на кърменето се случва. Не се доизцеждам, още от начало ми беше много трудно да изцедя сама нещо, било с помпа, било на ръка, затова се отказах, а и не чувствам напрежение, нито бучки, затова спрях с опитите. Полвам Лансинох, без него просто не мога, кожата ми е суха и съвсем се разранявам без него.
Иначе обикновено се случва сутрин между 4 и осем часа и вечер около 5-7 часа. Зърната ме болят винаги при засукването много силно, за около 30-60 сек., после спират, освен ако не са разранени, тогава си боли по слабо до края на кърменето. Слд като спра да я кърмя заточват да ме болят самите гърди, но е като силно усещане за настръхване. Иначе от втората гърда я изчаквам сама да се пусне, обикновено цялото кърмене продължава 30 мин. Мисля че наакани памперси имаме достатъчно, както и напишани, не е обезводнена, кожата е добре и не е апатична или отпусната. Ами, общо взето - това е.

# 500
Дбс, нещо ни се дупите,а ? Laughing Hug
За разглезването и аз вчера щях да пиша и ест. забравих, че е невъзможно да се разглези малко бебенце, моят син до 6 м. заспиваше на ръце и се отучи от раз. А и мисля,че на бебчетата трябва да им се показва колко са обичани- малки, големи, аз си ги гушкам моите и двете до откат. Обаче пък е много кофти ,както е описала Тайра, някой да не ти зачита мнението и ако тя така иска така трябва да е. Peace
А как ги мислите погачите, които са в средата на седмицата? Аз пак май ще си изчакам почивните дни- на мен тоя път ми се очертава да е само с приятелки, без роднини и баби и това мноооогооо ме радва. Crazy Party

# 501
Привет   bouquet

Нямам кой знае какво за споделяне Embarassed Храним се,сменяме памперси....спим.Обичайното.
Не мога да се оплача от колики.Не реве човека.Има си моменти в които не спи,но е спокоен и не ме притеснява.Има едни мъчителни напъни,но и резултати след тях има  Mr. Green
И не говото езиче е бяло и го гледаха на консултацията,но никой нищо не каза за млечница,а сега като ви чета се притесних newsm78
За гушкането - ще го гушкам и ще го разнасям ако трябва.Калина не спеше добре и е била много гушкано и приспивано на ръце бебе - на годинка и половина вече нещата бяха по-спокойни  и я оставях да заспива сама без никакви проблеми,само след целувка за лека нощ.Така че от "свикване" не ме е страх.

Оставям ви да сготвя нещичко,че мързела от бременността не ме е оставил  Embarassed и караме само на аламинути и готова храна.

# 502
Ама вие Дактарин или сода  давате така превантивно или лекар ви е казал/доказла, че имате млечница? Надявам се, че второто. И на моята езичето е бяло, ама няма млечница. Тя не се появява току-така само защото детето пие мляко. Обикновено е следствие от гъбички при майката (при нормално раждане), завишен прием на АБ от нейна страна и подобни. Бяло езиче не е равно на млечница! Naughty
А, Гунди, при вас си е такова, кофти, бързо да минава  Hug

Галка, и на моя дисплей излиза холд, когато спрат да примигват цифрите. Ще взема преди да ида до магазина да прочета в книжката какво пише, може аз нещо да не правя като хората  Whistling
Ох, поне няма да съм сама и аз, щом и ти  Heart Eyes

Бореборе, моето дете от раждането и досега си ака на 3 дни веднъж  Crazy

Дарлена, радвам се да те видя  Heart Eyes Ротавируса и аз ще слагам  Peace Криско го тръшва на всеки два-три месеца, може пък на малкото да му го спестя  Crazy

КЪМ ЛЛЛ:

Какво означава любовната игра със зърното? Вероятно, че не е гладна ли? Нощем много често го прави, чак ми става неудобно да ги гледам  hahaha - започва едно ахкане, усмихва му се, после ближе, потупва с ръчички, после го държи леко само с устни, накрая започва да го плюнчи, страшна работа  Joy това продължава поне минута, без опити за засукване. Често заспива след този ритуал, понякога си хапва. Не ми пречи, просто ми стана любопитно  Blush Hug

Дано не ги урочасам, но моите гърди, т.е. количеството кърма нещо влязоха в час, често усещам как слиза кърмата (с боцкане е при мен) и засега сме без дохранване вече. Дано все така да е  Praynig

# 503
Блонди при нас млечница се появи докато бяхме в болница, нали малкия изкара някаква инфекция и може би и антибиотиците допринесоха; та там ми казаха за содата.....
А вие правите ли гимнастика на бебчетата, аз правя само масаж ,педката така заръча на първата консултация и сега се чудя да не би да е грешка че още не сме почнали гимнастик newsm78

# 504
Оххх, след лудото хайманосване вчера сега едвам ви изчетох.

Каквото се сещам:

Пърпълче, стискам палци, мила всичко да е наред с малката и проблема с ръчичката да се оправи.  Hug

Аз дактарин дадох. Лекарката ми каза да му го мажа с марля. Аз не успях, но мама се справи. За два дни се махнаха петната и от месец няма вече. То беше още в началото.

borebore , на мен гимнастика ми казаха след вторият месец.

Аз май съм в цикъл. Ама МАЙ. Пуу, веднъж правихме секс и не можахме да се нарадваме втори път. Май съм, защото зацапва, но е много малко. Та ще видим, това е от вчера. Simple Smile

dbs , уникална снимка.  Heart Eyes

Май това се сещам. Simple Smile

# 505
Такаааа...за секса  Mr. Green блазе им на всички дето го практикуват вече...аз имам чувството, че ще е след 100 години  hahaha първо, че ще е като първия път, ако не и по-болезнено   hahaha второ, че не давам зърната да ми се пипат  Mr. Green и сигурно и аз ще си направя кръстчета на зърната като Биби  hahaha трето дано да дойде този момент, в който бебо ще спи 2-3 часа без прекъсване  hahaha
ама мен още си ме боли, така че не вярвам да е скоро  Mr. Green
Някой ме пита за социалните..не зная още..края на септември ще разбера, дано да ги вземем парите, че вече съм ги разпределила  hahaha
Дбс, много сладка снимка бееееее  Heart Eyes
Блонди, браво бе..видя ли, че след месец се регулират нещата  hahaha нали всички така казват, та чакам и аз да минем тоя първи месец  Joy
Мале, аз вчера изядох 200 гр. бадеми, пък то не трябвало  hahaha
а за киселото мляко и прясното  Cry ми аз много ям и обичам.. аз откъде ще черпя калции, ако го спра  Mr. Green ама мога да пробвам 1 седмица без кисело и прясно мляко да видим ще има ли ефект за пустите му колики  Crazy
моя Пангасиус  hahaha вчера ми се усмихна за първи път с глас  Shocked беше толкова сладко  Heart Eyes
Кога ще почнат да гукат  Mr. Green помня, че Блонди беше написала, че Ками на 22 ден за първи път е гукнала  Mr. Green
Абе нашето носле едната ноздра е толкова запушена  Tired не може въобще аспиратора да смукне дори, направо е запечатана  Crazy слагаме разтвор, мъчим с аспиратора, той е като бейби вака..ама нищо..

# 506
Еее, Бюти, честита ти усмивка с глас. Ние се хилим още от родилният дом с глас, но още не се хилим съзнателно. Много му говоря, много маймунджолъци му правя, но не се хили на тях. Хили се, когато той сам си реши. Simple Smile Вашите хилят ли ви се, съзнателно ?!?

Аааа, Бютка и ти пожелавам скоро да се отпуснете и да премините към старият ритъм на живот. Сексуалността визирам- разбира се. Simple Smile

Аааахх, забравих да споделя. През деня ядем различно на 2 часа, на 3 часа, на 4 часа, но нощем още от както се прибрахме не ще и не ще да става през нощта. Пробвах го първата седмица да го вдигам аз, защото исках първият месец да има нощно хранене, но не ми се получаваше. Не и не. Той спи, кисел е, яде, ама си личи, че ще не. Еее, ми да, то и мен някой да ме събуди през нощта и да ми пъхне кюфте в устата и аз ще съм недоволна. Simple Smile От тогава се отказах да го тормозя. Нощем го оставям 6 часа да спи. Будя го след 6- тият час, за да се нахраним. Веднъж не съм си чула часовника и спа 7, и пак аз го събудих. Не знам колко може да спи нощем, но спи много. Зора е да се приспим, защото тези колики ни умориха, според всички лекари, коликите са ни страааашно силни. Дори изследвания му правиха. Кошмар са. Сега спи върху баща си. Зор голям е през деня. Явно нощем е доста по- добре. Simple Smile

# 507
  • София
Дбс, наистина е много сладък твоя човек  Heart Eyes
Блонди, пу-пу за кърмата ти, но с това подробно описание за любовната игра с зърното така съм се смяла  hahaha
Елс, имаше доста народ като се има предвид колко празно става по празниците Rolling Eyes А малкия изобщо не го вадих от колата, аз и количка умишлено не взех, а го сложих в портбебето, защото в кошницата (уж за новородено), ами не иска да стои, мръщи се, а и на мен ми се струва неестествено, главата му забива в гърдите и се превива, а хем имаме и една допълнителна като възглавничка за новородено Rolling Eyes Та майка ми го пази в колата, а аз спрях на Гарибалди и набързо прибягах до тук-там, направили са и аптека Лили, та купих от там и памперси, а той спал през цялото време Simple Smile

# 508
Блонди, Hug
Бютка кака, пробвай и с лайнце дее Joy Joy Mr. Green Mr. GreenКиселото мляко не е проблем NaughtyВ него белтъка е преработен , а и то понякога има пробиотици, които нали са хипер цени.Яж кисело, ограничи прясното само. Hug
Муки, подкрепям за гушкането и то много добре си го написала. Hug
Моето дете ,заради гнусната дисбактериоза е по цял ден на ръце само така се успокоява и заспива, може би има най- много 2-3 часа за денонощие в които не е на ръце...е пиша трудно на компа, като сега.Нощем спи на корема ми.Има ли и др такива бебенца?

# 509
  • Добрич
Момичета, моля за помощ, особено тези от вас, които бяха булки скоро.
Поканиха ме на моминско парти другата седмица. За пръв път ще ходя на такова събиране и се почудих дали и какво трябва да нося/подаря на булката/кумата? Много съм боса в тия истории. Бюти, ти имаше някакво лудо парти, сподели някоя идея моля те.  Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт