Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 608
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
  • ГОре на черешата...
Октопод, страхотна нова тема, благодаря  bouquet!

Тъкмо щях да пиша за Николова...

Мите е прекрасен! Да го нацелуваш от мен Heart Eyes!

# 16
Мите е прекрасен! Да го нацелуваш от мен Heart Eyes!

Благодаря! Blush

В Joy Optics има -30% на детски диоптрични рамки. Предполагам, че важи за цялата страна.

# 17
  • София
Ще ви следя. Но може и да задавам въпроси  Hug Hug

# 18
  • на малък остров в океана
Здравейте и от мен. Отново искам да благодаря за информацията, която споделяте в темата.

Моята дъщеря вече трети месец носи непрекъснато очилата. С + 10.75 е на дясното и с + 9.75 на лявото. Предстои ни преглед при д-р Лолова, за да прецени ще правим ли оклузия.

Чудех се какво спортове може да практикува дете с очила. Преди да сложи очилата, се замислях за гимнастика, но сега ми се вижда невъзможно. Мислех и за плуване, но ще вижда ли детето в басейна без очила. Rolling Eyes
Ще се радвам да споделите какво спортуват вашите деца, без да им пречат очилата.
И още нещо - водите ли децата на кино? Напоследък всички анимации са на 3 Д.

# 19
Синът ми е с близо до вашите диоптъри +9 и +8, също ни следи д-р Лолова.

В детската ходи на футбол и като цяло не му налагам ограничения в игрите щом е с очилата. Без тях обаче не умее да преценя разстоянията и се спъва или блъска в светлите стени. На плуване ходеше в басейна без очила. Трудно му е обаче да следи треньора и щом започне да ходи отново, ще му купя очила за плуване с диоптър. Спокойно може госпожицата да упражнява всички спортове, ако са й пристегнати очилата за главата.

На 3Д-кино ходим рядко защото не е удобно очила върху очила, но все пак не го лишавам.

# 20
  • на малък остров в океана
Благодаря за включването.
Рамката е с меки накрайници, които се завиват зад ушите и не падат принципно.
Това с очилата за плуване с диоптри звучи интересно. Ще се поразровя да потърся инфо.

# 21
  • ГОре на черешата...
Ужасия, все още не съм записала Андриан на някакви тренировки, но пък само как беснее...кара колело, тротинетка, играят на фрисби, федербал, ритат футбол - досега /да не чуе дяволът Praynig/ - никакви проблеми Peace. И на 3Д кино си ходим редовно - слага очилата върху неговите, понякога маха диоптричните и кара само с 3Д, но той по принцип вижда идеално и без очила, не ми се оплаква, нито пък някакви проблеми виждам когато е без, както е писала Октоподчето...

...днес записах контрола при Николова - на 29 септември.

# 22
Да се запиша в новата тема.

Честито на патерица на всички дечица, които имаха рожденни дни.

Да са живи и здрави, много щастие и усмивки им пожелавам!

# 23
Ние вече нямаме проблем, пу-пу-пу, но аз си ви следя и си ви чета.
А за Топов не говорихме ли преди,че е напуснал Токуда?

# 24

Браво !  bouquet
Дай Боже всички да се похвалят със същото ! Praynig

# 25
Да кажа, че поради сложността на поставянето на оклудера когато очилата са с ластик, се отказахме. Върнахме се на варианта с лепенките, които са по-удобни и за учителките в ДГ. Новите, които купих не се прилепват така силно и Мите сам си ги отлепя след вторият час. Вчера даже разсъждава по темата...

- Мамо, нали трябва да стоя с лепенка 2 часа?
- Да.
- Е, щом спя по 8, не може ли през 2 от тях да я нося?  Laughing

# 26
  • ГОре на черешата...
Райли, браво на Еличка, много се радвам Hug! А още по-мило ми стана, че все пак надничаш тук  bouquet...

Октоподче, Мите отново ме разби! Това дете е невероятно Heart Eyes!!!

Ние си направихме една чудесна кратка почивка с бойно планинско кръщение на Андриан - до Видимското пръскало

# 27
А за Топов не говорихме ли преди,че е напуснал Токуда?

Беше напуснал за малко, и пак се е върнал там...Но вече не работи с деца, за съжаление...

# 28
  • София
    За д-р Топов - в сайта на болницата видях, че вече е завеждащ отделение. Браво!

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 16:12 от Жена на вятъра (вече не съм prekrasna)

# 29
  • София
Намерих си отговора. МОЖЕ, но само категория В. Чичко Гугъл е велик! Ето и за тези, които се интересуват евентуално: Наредба за изискванията за физическа годност към водачите на МПС http://ctm.bg/ctm/normativna-uredba/naredbi/naredba-3-ot-11-maj- … a-m-vodachite-na/ В тази част от таблицата за заболяванията и по-конкретно за психиатричните разстройства и издаването на шофьорски книжки трябва да има промени. Чета, че се допускат  само с лека форма на олигофрения, а по пътищата се оказва друго - изобилие от тежки олигофрени  newsm78  Laughing #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт