Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 597
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
Чета, че се допускат  само с лека форма на олигофрения, а по пътищата се оказва друго - изобилие от тежки олигофрени  newsm78  Laughing #2gunfire

Това последното не ми е смешно в подфорум за деца с увреждания и заболявания. А олигофренията е точно това, не епитет от разговорната реч. Сигурно затова и не намери отговор на въпроса си за шофьорската книжка. Темата е деца с очни проблеми.

# 31
И аз като Мариетка не поставям ограничения. Ходила е на гимнастика, народни, латино танци, винаги с очила. Само плуването е било без очила...
Лятото кара ролери, колело, скутер, сега иска скейтборд. Водя я и на 3Д кино като слага специалните очила върху нейните.

Само не знам, сега в училище дали ще искат да сваляме по физическо очилата, честно казано , не ми се иска ooooh!

# 32
  • В.Т.
По физическо си играе с очилата. Ролери кара също с тях. Плува с нормални очила за плуване и няма проблем.
Сега сме в период на нормализиране на зрението след атропин. Оказа се, че това трае доста дълго - 10-ина дена. През това време с очилата вижда нормално, но без тях й е доста размазано и вчера е имала затруднения с разчитането на надписа на съблекалнята след плуване. Вероятно с отпуснатите мускулчета е трудно да компенсира диоптрите.

# 33
  • София
Момичета искам да ви питам нещо
От около месец забелязвам, че детето мига *все едно намига* със болното, мързеливото око. Чудя се дали не му идват диоптрите в повече +6 , не ги е сменят от около ггодина. Другата седмица имаме час за д-р Лиляна Димитрова ще я питам и нея, но сякаш взех да се притеснявам, да не би да става и нещо друго и вместо подобрение (на каквото тайничко се надявам) да имаме нещо "друго"...  На какво би могло да де дължи това премигване с болното око, не е постоянно, но от време на време го прави....

# 34
  • ГОре на черешата...
В часовете по физическо възпитание децата играят с очила, освен ако изрично родител не ни е помолил да ги приканваме да ги махат. Бъдете спокойни - досега не се е случвало да имат проблем - обикновено останалите деца и те самите се пазят отлично Peace.

# 35
От около месец забелязвам, че детето мига *все едно намига* със болното, мързеливото око.

Синът ми не го прави (засега), но на мъжа ми е направо като тик. Казва, че така прави когато не вижда добре детайли и си "помага" за фокусирането. +6 е и той, най-често го прави при преумора.

# 36
Мариетка, благодаря Hug

И моята Дени го прави това с присвиването, ако се опитва да види нещо много далече в детайли. На въпроса защо го прави, ми обяснява същото на което казва Октопод...

# 37
  • София
Чета, че се допускат  само с лека форма на олигофрения, а по пътищата се оказва друго - изобилие от тежки олигофрени  newsm78  Laughing #2gunfire

Това последното не ми е смешно в подфорум за деца с увреждания и заболявания. А олигофренията е точно това, не епитет от разговорната реч. Сигурно затова и не намери отговор на въпроса си за шофьорската книжка. Темата е деца с очни проблеми.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 16:11 от Жена на вятъра (вече не съм prekrasna)

# 38
  • на малък остров в океана
Благодаря на всички за мненията за спорта и очилата.
Мина прегледът ни при д-р Лолова и почваме оклузия по два часа на ден в къщи. Засега се спрях на лепенките на Ортопад - понасят й, търпи ги, да видим как ще е занапред.

# 39
Разтопи ми се сърцето от това, че Мите вече познава часовника и сам си спазва двата часа оклузия. Така решително и търпеливо отлепя лепенката докато говори на окото си "Така всеки ден и ще оздравееш."  Heart Eyes

# 40
Разтопи ми се сърцето от това, че Мите вече познава часовника и сам си спазва двата часа оклузия. Така решително и търпеливо отлепя лепенката докато говори на окото си "Така всеки ден и ще оздравееш."  Heart Eyes

Милото дете ! Heart Eyes
Толкова се радвам , че имате напредък , а това , че има отношение към очите си , дори на неговата възраст , е страхотно ! Браво !  bouquet

Моята госпожица , въпреки , че е голяма се дразни като й говоря да щади очите си .
Не знам , на инат ли го прави , но още като излезе книгата на Норбеков  я купих , дадох й да я чете , тя не прие присърце нещата и за мое разочарование прави много малко упражненията , съответно , като е без желание , няма и ефект . Sad

# 41
Ти вярваш ли в методите на Норбеков? Аз не. Чела съм я и много ми харесва, но я приемам като всяка книга за самоусъвършенстване - повече забавна отколкото полезна.

В Читанката попаднах и на една книга от Мулдашев (не съм я чела), който има интерес може да я потърси там.

# 42
Абе да ти кажа честно , понеже и аз вече имам диоптър за четене , не знам дали бих го махнала само с упражнения .
Но , то по принцип е до самовнушение повече . Има хора , които са успяли .
Иначе книгата е много забавна  Grinning , дъщеря ми я чете с удоволствие , но не можа да се мотивира за упражненията .

# 43
  • sofia
Здравейте майчета!

Поздрави за темата - много сплотени ми изглеждате тук всички! Hug

Моето момченце криви едното оченце почти постоянно, другото е ок като че ли.
Като стана на 3 месеца го водихме на очен, но тогава ни казаха, че е още рано за диагноза, а и беше труден прегледа тогава (ходихме в Токуда).

След 1 месец вече ще сме на 6 месеца и този път се надявам прегледът да е по-възможен.
Чудя се само къде да идем...Вие как избрахте при кого да отидете, на кого да се доверите и на кого да поверите здравето на детенцето си? Много сложен избор ми се вижда...Ще се радвам да споделите отзиви за специалистите и как избрахте точно тях.

Мерси!!!  bouquet

# 44
Ще се радвам да споделите отзиви за специалистите ...

Виж първият пост в темата. Там пише кой с каква диагноза е и при кого се лекува.

Общи условия

Активация на акаунт